|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Korona virus - 2. deo
18.9.2020 20:30:28   
Misha i Ljisha
Dosla D drugarica. Proletos za vreme karantina. One u haljinicama. Mm im iskokao kokice dok su gledale Frozen 2 da grickaju. Donosi ciniju kokica a maloj ruka u gacama i ceska se da prostite. Mm kaze ajde pranje ruku. Mislim jelte iz iste cinije ce jesti. I odu da peru ruke a mala samo vrhove prstiju kroz mlaz vode, samo jagodice znaci pokvasila 😂 i mm skapira da je ova prala ruke citavu sekundu. I sizne i kaze "Nazad sapunom!" Nadgledao je hahaha...ETO ZASTO SE NE DELI. Ne samo zbig korone vec i zbog svega ostalog. Brate mili da ne lajem sad al cese....pa ce da jedu zajedno. Fuj ...time se ne gradi imunitet. Aman neka jedu zemlju do mile volje. Ko se seca zna da sam D napunila tanjir sa zemljom i stavila na sto jer nije rucak htela da pojede a jela je zemlju. Nisam ja frik z cistocu ali osnovni red i kultura mora da se zna. Ili moj P razvlaci ga na nosi i sad treba da sedne za sto???? Ma...a to je MOJE DETE. Iz usta sta je pljunuo nema sta nisam pojela. Tako da manite me sa kakonse gradi imunitet. Eno pitaju se jao kako su deca dobila upale grla a nose maske. Pa jednostav o NE NOSE I NE PERU RUKE!  Apsolutno se slazem da je higijena zasluzna zasto mi je D jednom u zivotu dobila samo stomacni, zasto je bolesna jednom godisnje i td. 


(odgovor članu dddaca)
Direktna veza do poruke: 1951
   RE: Korona virus - 2. deo
18.9.2020 20:58:24   
jess021
Jao Ljisooooo, svaki post ti je kao iz romana🤣



_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1952
   RE: Korona virus - 2. deo
18.9.2020 21:01:10   
Misha i Ljisha


IZVORNA PORUKA: jess021

Jao Ljisooooo, svaki post ti je kao iz romana🤣





Haha zato se sad pravim da sam ucenik nase skole i pisem blog u sekciji engleskog 😂koleginica prepoznala moj talenat 😂

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1953
   RE: Korona virus - 2. deo
18.9.2020 21:06:33   
Maslacak15
e vidite nemci kazu da su nose po definiciji nehigijenske sto je kad razmislite skroz tacno, i zato one po vrticima one uopste ne postoje :). nego samo mali WCi. zato deca duze ostaju u pelenama jer moraju da nauce da bas idu u wc a ne da ih neko nutka ali vaspitacice nemaju posao praznjenja 20 nosa vise puta dnevno.... nebitno. nisam ja protiv higijene samo je donekle uzaludno sa malom decom. mogu da probam da ih naucim da mucnu glavom ali da se opterecujem sad sta rade u skoli i dali se drze distance i dali dele uzinu mi je zaludno. postoji rizik da se zaraze meni je to jasno.....i moji se ne razboljevaju i bez preteranih mera.


(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1954
   RE: Korona virus - 2. deo
18.9.2020 21:11:12   
Misha i Ljisha
Mali da li ce se set_iti ili ne ne znam ali veliki ovi u srednjoj bi mogli takvih stvari da se pridrzavaju. Nigde nisam videla pojavu da se ide coporativno u wc osim kod nas u Srbiji. Iskreno i imam utisak da se malci vise i pridrzavaju svega  nego ovi stariji sto nas dovodi do onog sindroma "nece mene" pa zakace u trecem srednje dal koronu il trudnocu nije bitno. Pricamo o dva sasvim razlicita mentaliteta. I kod nas u vrticu prednost ima mali wc ali neka deca ne zele da idu na male solje vec zele bas na nose. To je u jaslicama. Od vaspitne grupe nose vise ne postoje. Znaci od trece godine. 


(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1955
   RE: Korona virus - 2. deo
18.9.2020 21:18:12   
Maslacak15
ovde ih prosto nema. uopste. i kad se razmisli skroz su u pravu bas sa tog stanovista. higijene. jer nema sanse kad ih je 20 ili vise dece i kad krene zilion nosa zilion puta dnevno. em dali te vaspitacice oprale  i kako svaki put peru nosu drugo deca koja se razvlace pipkaju...potencijalno ultra gadno.skoro sigurno se tu stalno desavaju propusti. 

 i ja mislim da su mali disciplinovaniji nego veliki jel veliki misle da su neunistivi.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1956
   RE: Korona virus - 2. deo
18.9.2020 21:21:08   
Ivanka 75
Meni je nosa skroz smorna. Kod nas u kuci Iva je nikad nije koristila, niti je skinula pelenu uz nosu. Uz solju i adapter, mnogo cistije i jednostavnije. Jes da sedeh pored nje kad saberes jedno godinu dana dok nije sama pocela da ide u wc, ali mi solja mnogo bolje resenje.
Kod sveki bila nosa koju je mm svako vece pario vrelom vodom 😂

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1957
   RE: Korona virus - 2. deo
18.9.2020 21:23:34   
Misha i Ljisha
Hahha jao Ivanka vi kao i mi. Sve iskuvavali dobro da nisam u velikom loncu nosu iskuvavala 😂😂 mi sad kupili dasku za wc sa malom daskom koja se spusta preko velike. Zbog P naravno


(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 1958
   RE: Korona virus - 2. deo
18.9.2020 21:24:43   
Maslacak15
sad mi dodje da postujem sliku ali necu tudju malu decu....bilo je godisnje okupljanje u subotu u unutrasnjem dvoristu 4 zgrade. rostiljeto i pored korone...i dosli mali blizanci dva decaka. pune u oktobru godinu dana. majka je njih pustila da puze i prasinaju medju nama po betonu :))) ljudi stoje okolo posto se uglavnom stajalo sa casom/ flasom u ruci a malci sljakaju po podu.... u sred pandemije. samo sam pomislila sad binneka BG mama na licu mesta dobila srcku. 


i to je razlika u mentalitetu.inace nemci jako drze do higijene ali drugacije tretiraju malu decu. bas je velika razlika....

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1959
   RE: Korona virus - 2. deo
18.9.2020 21:39:56   
Ivanka 75
Prašinjanje i jedenje istog zalogaja je velika razlika.


Ne znam ih ja mnigo koji sklanjaju decu od prasine i prljavstine. To samo nobles mame rade 🤣

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1960
   RE: Korona virus - 2. deo
18.9.2020 21:50:48   
Maslacak15
ma ne moze da se poredi veruj mi nebo i zemlja...neznam bas da sam ikad prisustvovala da stoji 20 odraslih u srbiji na gomili i beba mala puzi izmedju njih po betonu. na nekoj livadi pa i mozda, ovako nema sanse.....

deca su vam 200 posto pod staklenim zvonom u odnosu na male nemce verujte mi. do tri godine. ne kazem da su oni sad sve u pravu, samo da je razlika bas drasticna. 
sto se korone tice nemci su za putovanja dosta disciplinovani. iako su mogli da putuju po eu bas ih se mnogo odlucilo da letuje kuci ove godine.

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 1961
   RE: Korona virus - 2. deo
18.9.2020 21:57:47   
Ivanka 75
Komsinica kaze kod njenih na Korculi bilo dosta Nemaca letos. I Engleza... 


(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1962
   RE: Korona virus - 2. deo
18.9.2020 21:59:28   
Misha i Ljisha
Kad se set_im bratanac dodje i ne.moze da hoda po njivi upada mu zemlja pa place 😂 ovaj drugi po zemlji nije ni znao da hoda samo po betonu. A moji su na salasu od malena i sede na zemlji u basti prljavi su haos. Ima nas raznih. Ali mislim da nije bas da se mala deca ne prljaju. To je neizbezno mala deca su svuda mala deca. Secam se onog gifa kad je krenula korona. Wash your hands, meanwhile kids...i onda gif kako neki mali lize bukvalno gelender u podzemnoj 😂. Deca su svuda ista. Pa P je danas sa keksom u ruci trljao beton i onda ga je stavio u usta. Fuj... D mi je lizala macice jer je videla da mama macka lize macice pa veli da pripomogne 😂 slogovi me strefljavali a sa P i dalje. Kapiram ima roditelja koji preteruju ali ne znam bas punk takvih. Kod nas u okolini sy svi musavi i prasnjavi. Prljavih ruku... ali to ne znaci da ne treba da se uljude pre jela i da se ne operu ruke. 
Kaze mi drugarica iz Irske ma dobri smo mi u Srbiji mi inace pwremo ruke. Reko ma daj bre sta lupas, kaze ona Irci uopste nemaju tu kulturu pranja ruku kaze morali su bukvalnonda uce da peru ruke. To mi je bas bilo sokantno 😂Zna se udjes s polja operes ruke,pre jela i posle peres ruke, iz autobusa podnobavezno peres ruke itd. Svw to je vazilo i pre korone a ne mislim sad da smo mi cistunci zbog toga.  


(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1963
   RE: Korona virus - 2. deo
18.9.2020 22:02:48   
Ivanka 75
Znaci ima kulture u Srba... 👍

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 1964
   RE: Korona virus - 2. deo
18.9.2020 22:04:27   
Maslacak15
velika su nacija i veliki putnici, najveci svetski po glavi stanovnika pored japanaca tako da neko je stigao i do korcule. ali bas ih je mnogo ovog leta ostalo kuci tj istocno more je bilo krcato. 


znam po komsiluku i na poslu. jedna koleginica je kao izuzetak otisla za majorku ostatak svi u lokalu. inace se putujeeee ima se moze se. kazu svi koje pitas neka hvala preskocice ove godine. 

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 1965
   RE: Korona virus - 2. deo
18.9.2020 22:10:20   
Ivanka 75
I oni su putovali garant, ipak ima 85 mil Nemaca. Kad pomenu Majorku, moje dve drugarice iz Berlina su ovih dana sa porodicama tamo, uzivaju.


(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1966
   RE: Korona virus - 2. deo
18.9.2020 22:17:06   
Maslacak15
ima ih ko zutih mrava...ali prosle godine smo imali andaluziju, krstarenje po mediteranu, kanadu, rusiju, tenerife i nemam pojma tursku kao letnje odmore na poslu a ove godine imamo samo tu jednu majorku mene koja sam.isla za hrvatsku i italiju:)
neznam sad bas zvanicne statistike ali rekla bih max je 20 posto otislo van zemlje ...obaska sto su otpale i sve egzoticne destinacije, nemci vole i tajlande, vijetnam juznu ameriku pa i australiju. prave su zamlate ....


(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 1967
   RE: Korona virus - 2. deo
18.9.2020 22:21:40   
Ivanka 75
Bas ko Japanci 😊


Mada Srbija, dok ne otvorise Crnu Goru bi puna. Zlatibor krcat. Stopica pecina prepunaaaaa. Onaj El Paso isto pun. 
Meni se to svidja. Mozda ovo ucini da se malo poboljsa ta letnja ponuda kod nas. Da se urede jezera i plivalista, da ima sta da se radi kad odes negde. Avantura letovanje  i tako to.

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1968
   RE: Korona virus - 2. deo
19.9.2020 9:02:30   
jess021
Meni je isto nezamislivo da udjemo u stan i da je operem ruke, pa to je pod must. Sa igralista dolaze prljave kao Nemci 🤣, Maslacak izvini, morala sam. Da ih bukvalno iz hodnika nosimo u kadu. Ja sa tim nikad nisam imala problem.


Ivanka, nije nesto puno Srba otislo u Cg kad su otvorili granice, ionako je vec bio septembar, a sto se tice letovanja u Srbiji, samo se dobro iskoristilo da se dignu cene. Kao sto sam vec pisala sigurnija bih bila u Grckoj u nekom selu nego na Zlatiboru gde je bilo pola Beograda, ali to su preporuke zar ne??? 

_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 1969
   RE: Korona virus - 2. deo
19.9.2020 9:33:22   
Ivanka 75
Ja na Zlatibir idem "kući" tako da je to meni uvek domaći odmor 😊 Vikendica i milina ❤️
Ali cinjenica je da bi moglo da se poradi na tome. Cene visoke a malo zanimacije. 


(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 1970
   RE: Korona virus - 2. deo
19.9.2020 10:48:20   
Maslacak15
hahaha nema veze, znala sam ja da vi necete da mi verujete. ali tako vam je to. Mali Nemci do 3 godine su pojam samostalnosti u odnosu na decu u srbiji. i generalno su manje zasticeni, driluju ih.... nemam mnogo iskustva sa drugim nacijama ali mozda je u pitanju jug sever evrope kulturoloska stvar. par malih italijana koje sam upoznala rekla bih su slicni kao nasa deca ali to mi nije dovoljan uzorak. u nemackoj sam ipak izvela dvoje dece kroz obdaniste od ggodinu dana a i ana ide evo vec godinu ipo. tako da posmatram svaki dan. 
mozda cu da se odlucim da dodjem sa decacima u oktobru kad budu imali raspust. mm ne moze jel ima neki kurs polovinom meseca i plasi ga da mora u karantin pa bi on cuvao anu. 
nedostaje mi beograd sto nisam bila letos. jao oce li se smisliti sa tom vakcinom....

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 1971
   RE: Korona virus - 2. deo
19.9.2020 15:06:53   
Ana RR
Maslačak,takvi su i kanađani. Deca im idu bosa, valjaju se napolju, vuku se po podu tržnog centra, zavlače po ćoškovima, pipkaju sve i roditelji se ne obaziru, ne viču. Ja sam jedina majka koja je ulazila sa svojim detetom u wc u tc i čudno su me gledali. Njihova deca (govorim o uzrastu u kom je Marko bio tada a to je 3-4 godine), sama ulaze. Ja samo zamišljam devojčicu koja sama ulazi u kabinu, pipa wc šolju, seda na nju... i loše mi je. 



_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 1972
   RE: Korona virus - 2. deo
19.9.2020 15:56:20   
lesli
Malo ste zastranile sa temom 😅
Moje dete kada je u gradu, pod staklenim zvonom je. Meni je muka od ljudi koji set_aju kucice koji vrse nuzdu na svakom cosku i ne pokupe za njima.Aman, pa na sta to lici?!I ne, naravno da necu dete da pustim da se valja po travi i betonu koji sluzi kao javni wc gotovo svim kucicima iz kraja. 
Evo, dadoh i ja svoj skromni doprinos temi 😁

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1973
   RE: Korona virus - 2. deo
19.9.2020 15:59:07   
Ivanka 75
S obzirom na to da je korona krenula sa kineske pijace, higijena nam je glavna tema😊


Ako me secanje dobro sluzi i hepatitis je bolest prljavih ruku. Eto nam. 

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 1974
   RE: Korona virus - 2. deo
19.9.2020 16:26:23   
gocic
Mrzim koronu, a jadne i ove ruke vise
Alkohol, gel, alkohol, sapun. Po ceo dan.

(odgovor članu Ivanka 75)
Direktna veza do poruke: 1975
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  77 78 [79] 80 81   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
IMA LI VAŠE DETE RAVNA STOPALA?
Problemi ravnih stopala mogu biti izuzetno neprijatni, zbog njih mogu nastati bolovi u nogama i leđima, kao i smetnje pr...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here