|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Pekač za hleb i recepti
26.1.2013 16:57:05   
Sonreir
Torbice, probacu ovaj tvoj hleb prvom prilikom, nego mi kazi kad ga spremas od belog brasna, koji tip koristis? Tip 400 ili 500?

_____________________________

Mama, dokle ćeš više da citaš tu lingejaju? :-)

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 76
   RE: Pekač za hleb i recepti
26.1.2013 19:08:07   
boba 11
Ja sam pre za gorenje proizvode nekako su mi provereni,ipak kako god odlucis ali kad vec kupujes kupi ono da valja duze vreme.I ni slucajno nemoj neko tvrdo testo da mesis moja tetka je spalila motor mrzilo je da mesi rezance za supu pa umesila u pekacu i bacila ga.Napisacu ti moje recepte za pogacu i hleb,a ja uvek otprilike dodajem brasno da moze malo da se odlepi sa ruku a da nije bas ni tvrdo zameseno jer e onda bas jako gust hleb i brzo se stvrdne.

(odgovor članu Sonreir)
Direktna veza do poruke: 77
   RE: Pekač za hleb i recepti
27.1.2013 8:47:06   
boba 11
Hleb-obicnni
kvasac razmutiti u 1/2 l mleka mesano sa vodom(pola pola),malo secera i odgore brasna.Mleko i vodu zagrejem sve pa odvojim u casu od pavlake veliku do pola i tu izmrvim kvasac stavim secer i odgore kasiku brasna.Ostavim na toplom da nadodje.ostalo mleko uspem u ciniju dodam nadosao kvasac kasiku soli i zagusim brasnom da ne bude tvrdo znaci na ivici sme malo i da se lepi.Sa malo ulja umesim i ostavim na toplo da nadodje testo onda premesim sa malo brasna rastanjim u tepsiju obicno u okruglu spram kolicine testa da nije predebelo zbog pecenja,namazem uljem i ostavim jos 1/2 sata na toplom.Pecem sad zimi u smederevcu a inace imam lud sporet pa kad pecem u rerni na struju pecem na 150 pa smanjim na 100.Nekad prekrijem folijom da ne izgori a unutra ostane ziv.
Prijatnouser posted image

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 78
   RE: Pekač za hleb i recepti
27.1.2013 9:01:22   
boba 11
Slavski kolac-moj omiljeni recept
Sastojci-1 jaje ,3 zumanceta
1 kasicica soli
2dl ulja
7dl mleka
1 kasika secera
1 svez kvasac
250g margarina
1,2kg brasna-mekog
Za premazivanje 1 jaje ,susam
Priprema,U posudi sjediniti 2dl mlakog mleka secer svez kvasac i kasicicu brasna pa dobro izmesati i ostaviti da nadodje.U vecoj posudi za mesenje sjediniti polovinu brasna ,ostatak mlakog mleka,jaje i zumanca,so,ulje i nadosao kvasac pa promesati.Zatim postepeno dodavati preostalo brasno i mesiti dok testo ne pocne da se odvaja od posude.Umeseno testo ostaviti na toplom da nadodje.Zatim ga rastanjiti na debljinu od 2cm i premazati ga polovinom omeksalog margarina presaviti 4 puta(ja svaki deo mazem da bude lepse testo-vazdusast)i ostaviti da stoji 20min na toplom.Ponoviti ovaj postupak jos jednom i ostaviti 20min.Zatim testo razvuci oklagijom na debljinu 1cm i iseci na kocke 10*10cm.Isecene kocke urolati posudu za pecenjenauljiti i posuti brasnom(ja ne posipam brasno-i namazedm margarinom uvek ostane)i slagati rolate dok se ne popuni.Kolac premazati umucenim jajetom i susamom i ostaviti jos 15min da nadodje.Peci u zagrejanoj rerni na 250 45min potom prekriti folijom i nastaviti jos 15 min pecenje.
Ja pecem u siroj tepsiji jslazem kao kiflice posto se testo udvostruci i stavim 2 cela jajeta umesto-1 jaje i 3 zumanca.
ovo je recept iz novina posalji recept ali sam pravila bas cesto i prelep je a moze da bude i kao hleb samo sto je testo lepse od obicnoguser posted image

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 79
   RE: Pekač za hleb i recepti
28.1.2013 17:15:00   
Torbica
Sad tek videh pitanje! Kad koje imam, lepo mi naraste i sa jednim i sa drugim, mada mi se cini da je meksi sa tipom 400.
Doneo mi svekar neku samlevenu psenicu, to mu dodje brasno+mekinje, uglavnom celo zrno. E to je malo gusce i njega malo drugacije spremim. Stavim dve case (merice) tople vode (4dcl) i u njoj rastopim pola kocke kvasca i onda dodajem dalje po onom prvom receptu sve sastojke, dakle, so, secer, sirce, ulje, brasno i odmah startujem! Jako lep bude!
Koristim je i za mesenje kiflica, probala sam i dzemic i ajvar ali najvise se hleb pece u njoj. Pozz

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 80
   RE: Pekač za hleb i recepti
4.2.2013 21:31:35   
Didy
Mi smo isto navučeni na hleb iz pekarice, ne pamtim kad sam kupila u prodavnici ili pekari. Uveče natrpam u pekaricu, odložen start i ujutro svež hleb. Ne bih je dala ni za šta na svetu.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 81
   RE: Pekač za hleb i recepti
4.2.2013 22:33:28   
bojanica7
olga, kud nisam pre videla temu, pa da ti nafalim pekaru user posted image si kupila?

dody, znam na sta mislisuser posted image ja sam luda za hlebom iz mini pekare! dakle, ne voli da kupim u radnji... cak i kad idemo kod mojih na neki dan, nosim pekaricu user posted image


i da, olga, ja koristim fidelinka brasno, super mi je. ne znam otkud ti da ne proizvodeuser posted image

inace, posto sam vec iskusna, pravim sad i zmureci, en merim, stavljam koje brasno stignem...user posted image na pocetku sam imala kikseve, sad sam vestauser posted image inace, iako u svakom receptu stoji suv kvasac, meni je sto puta lepsi svez. dakle, stavim pola svezeg kvasca, i hleb bude divan.

i jos nesto! navukla sam se na brzi program. dakle, nikad ne pravim onaj osnovni, sto traje tri sata, vec uvek na sat i deset i strava je!

Osnovna bela vekna (najlepsa na svetu) – brz program!

1+1/3 šolje vode, 3 supene kašike putera, 3 čajne kašikice soli, 2 supene kašike šećera, 4 ravne šolje brašna, 1 svez kvasac


Hleb na mediteranski nacin

Težina:: 1000 g
Vrijeme: 3:39
SastojciVoda: 500 ml
Sol: 2 m.žlice
Prosijano brašno: 550 g
Raževo brašno: 150 g
Suhi kvasac: 3 do 4 m.žlice
Kapari: 60 g
Zelene masline: 100 g
Maslinovo ulje: 1 v. žlica
Paradajz: 1
Krupna sol: 1 v.žlice
Stavite sastojke u posudu za pečenje slijedećim redom: voda, kapari, masline i sol. Zatim dodajtedva tipa brašna i kvasac.Postavite posudu u aparat. Odaberite program 2, težinu kruha i željenu boju. Pritisnite „stop-start” tipku. Izrežite paradajz. 30 do45 minuta prije završetka programa otvoriteaparat i provjerite tijesto: ako je dovoljno čvrsto, površinu premažite maslinovim uljem, stavite kriške paradajza na površinu i pospite krupnom solju. Na kraju programa, isključite aparat, izvadite posudu izaparata i izvadite kruh.


GRAHAM LEBAC

§ 310 ml vode
§ 300 gr graham brašna
§ 260 gr belog brašna
§ 2 kašike šećera
§ 1 kašika soli
§ 20 gr margarina
§ 1 kesica suvog kvasca
priprema:
Izvaditi posudu za prirpemu hleba iz mini-pekare i u nju sipati vodu, pa brašno. Sa svake strane sipati po kašiku šećera i po pola kašikice soli i po 10 gr margarina. U sredini brašna napraviti malo udubljenje ali ne do vode i sipati kvasac. Paziti da kvasac ne dođe u dodir ni sa jednom namirnicom osim sa brašnom.
Vratiti posudu u mini-pekaru i podesiti na program za graham hleb, srednju boju korice, težinu na 750 gr.


_____________________________

Panta rei

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 82
   RE: Pekač za hleb i recepti
5.2.2013 14:13:10   
Bebilina
Ja koristim Kenwood-ov pekac i mogu od srca da ga preporucim. Recepata imam sijaset, knjigu uz njega i jos dve posebne i odatle stalno nove isprobavam. user posted image
Mi najvise volimo "rustic" hlebove sa na suncu susenom paradajzu, kozijim sirom, maslinama ili slatke sa orasima itd. Belo brasno ne koristimo, uvek integralne varijante.

_____________________________

You give them life, they give you more to live for...

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 83
   RE: Pekač za hleb i recepti
5.2.2013 14:17:49   
jovicaa

IZVORNA PORUKA: Sonreir

Torbice, kad te ne bude mrzelo napisi recept za taj hleb sto pravis u pekarici, i na kom programu ga spremas, i naravnu koja kolicina i boja korice. Ja imam pekaricu ali su mi nekako losi recepti iz tog uputstva koje sam dobila sa pekaricom pa sam izgubila volju i da je koristim. Hvala!

kod mene ista situacija!

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Sonreir)
Direktna veza do poruke: 84
   RE: Pekač za hleb i recepti
5.2.2013 14:19:02   
Didy
Ima li neko neki dobar recept za slatki kolač (hlebni) iz pekarice?

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Bebilina)
Direktna veza do poruke: 85
   RE: Pekač za hleb i recepti
5.2.2013 18:08:51   
Sonreir

IZVORNA PORUKA: jovicaa


IZVORNA PORUKA: Sonreir

Torbice, kad te ne bude mrzelo napisi recept za taj hleb sto pravis u pekarici, i na kom programu ga spremas, i naravnu koja kolicina i boja korice. Ja imam pekaricu ali su mi nekako losi recepti iz tog uputstva koje sam dobila sa pekaricom pa sam izgubila volju i da je koristim. Hvala!

kod mene ista situacija!


Jovice, probaj onaj Torbicin recept sto mi je napisala, super jeeeeee user posted image Hleb mi je napokon uspeo user posted image

_____________________________

Mama, dokle ćeš više da citaš tu lingejaju? :-)

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 86
   RE: Pekač za hleb i recepti
17.2.2013 16:33:46   
Torbica
Sonreir, tek sad vidim! Jako mi je dragooo! user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Sonreir)
Direktna veza do poruke: 87
   RE: Pekač za hleb i recepti
17.2.2013 18:09:33   
jovicaa
1.5 merica od case vode

od koje case? koliko ml?
ja imam mulineksovu pekaricu i htela bih neki recept za integralni hleb!

< Poruku je uredio jovicaa -- 17.2.2013 18:11:30 >


_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 88
   RE: Pekač za hleb i recepti
17.2.2013 19:24:03   
Torbica
1 merica fabricka je 2 dcl, tako da je to 3 dcl, ta jedna ipo merica!user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 89
   RE: Pekač za hleb i recepti
17.2.2013 21:21:05   
Tea2
Koja je razlika između pekarice od 7000 dinara i pekarice od 17000 dinara?Marka ili nešto drugo?Znam da ima razlike u veličini vekne,ali me zanima kvalitet-da li je isto?

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 90
   RE: Pekač za hleb i recepti
19.2.2013 0:24:44   
bojanica7
tea, ne znam sta da ti kazem... po meni, to je razlika kao i u svim drugim brendovima... znas i sama da iste stvari umeju da bude petr puta skuplje... a takodje nije uvek tacno da cena diktira kvalitet... sta znam... ja imam pekaru koju sam videla da sad kosta 10.000 i prezadovoljna samuser posted image moja je kaufmax

_____________________________

Panta rei

(odgovor članu Tea2)
Direktna veza do poruke: 91
   RE: Pekač za hleb i recepti
4.3.2013 10:01:37   
Didy
Kako pravite džem u pekarici? Ja do sad nisam nikad probala, ima opcija na pekarici ali nema recept u knjizi koja je došla s pekaricom. Mama mi je donela višnje i ribizle domaće, izvadila iz zamrzivača, pa sam htela da probam. Pretpostavljam da ide samo voće i šećer, ali ne znam u kojoj razmeri i koliko voća sme u jednoj turi. Svaki savet je dobrodošao.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 92
   RE: Pekač za hleb i recepti
4.3.2013 15:49:49   
bojanica7
ja sam pravila dzem od narandze. po receptu nekom s neta. ispao je super. samo je trebalo da dodamk onog dzemfiksa, posto mi je bio redak stavila sam secer, narandze i malo vode. kontam ubacis voce, secer (nadji na netu neku razmeru) i lepo ukljucis taj program za dzem, i na kraju kad je gotovo, lepo sipas tog dzemfiksa (kao zelatin) da stegne smesu i gotovooo user posted image

_____________________________

Panta rei

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 93
   RE: Pekač za hleb i recepti
4.3.2013 16:15:28   
Dada81
user posted image Ovo vam je super,mene je od skoro, bas onako konkretno zainteresovao ovaj pekac...Ima Vivax-ov,povoljan,ali ne znam koliko je kvalitetan.

_____________________________

U trenutku,ceo svet je stao,kada me je gledalo lice malo ..I moj ceo svet u jednom trenu što sam baš ja majka njemu!

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 94
   RE: Pekač za hleb i recepti
4.3.2013 21:31:06   
Didy
Evo ovako: Stavila sam dve merice voća (prethodno proceđenog od soka) i jednu mericu šećera i uključila na program za džem. Odlučila sam da ne stavljam džemfix, već da prvi put probam tako prirodno. Međutim, kad je bilo gotovo, mm je zavirio unutra i rekao - Nije ti uspelo! Jako je retko! (Pošto je on navikao na mamin pekmez koji ona kuva bar 15 sati i bude gust, gust, gust, treba ti valjak da ga razmažeš.) Onda sam ipak uzela džemfix i dodala ga. Izašla je jedna tegla. Ostavila sam je u špajzu, pa ćemo videti kakav će biti kad počnemo da ga klopamo. Meni deluje da će biti ok, ali sledeći puta ću staviti manje šećera, jer ja baš ne volim kad je preslatko (a ovde sam se bojala da stavim manje jer je bilo dosta ribizli, one su same po sebi prilično kisele).
Eto tako. Videla sam još ranije taj recept za džem od narandži, ali nekako se nisam usudila da ga napravim...

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Dada81)
Direktna veza do poruke: 95
   RE: Pekač za hleb i recepti
6.3.2013 14:47:00   
Didy
Update posle degustacije: Odličan je ukus! Čak mislim da bi jednako dobar bio i bez džemfixa, ovako je malo pregust.

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 96
   RE: Pekač za hleb i recepti
6.3.2013 18:57:00   
bojanica7
mozda polovina dzemfiksa. evo recimo ja nisam stavila dzemfiks i bio mi je jaaaako bistar.

_____________________________

Panta rei

(odgovor članu Didy)
Direktna veza do poruke: 97
   RE: Pekač za hleb i recepti
6.3.2013 19:20:26   
jovicaa
a kako pravite integralni hleb u pekarici, treba mi neki dobar recept?
posto ovi koje sam dobila uz pekaricu i ne idu uz nase brasno...

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu bojanica7)
Direktna veza do poruke: 98
   RE: Pekač za hleb i recepti
4.4.2013 15:26:41   
Anoniman
Ja dobila od mm-a ovu mini pekaru na poklon prosle nedelje, i prezadovoljna sam, upravo mi mesi hlebKLIKuser posted image

< Poruku je uredio Unina mama -- 4.4.2013 15:27:26 >

(odgovor članu jovicaa)
  Direktna veza do poruke: 99
   RE: Pekač za hleb i recepti
4.4.2013 15:51:28   
dijana1*
Pre dva dana sam gledala pekac Moulinex I razmisljam da ga uzmem. Kosta oko 19000 din.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Musaka sa tikvicama i pečurkama
Ringerajin kuvar: lesica RR
Krekeri
photo
Ringerajin kuvar: Nedja RR



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here