|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Matične ćelije iz mlečnih zuba?
22.12.2009 23:15:21   
neni too
htela bih da nesto vise saznam o maticnim celijama koje se uzimaju iz mlecnih zubauser posted image

< Poruku je uredio guppy RR -- 24.12.2009 22:48:10 >
Direktna veza do poruke: 1
   RE: maticne celije
23.12.2009 0:37:59   
cipiripi
Imas OVDE o maticnim celija..ima dosta informacija user posted image

a ima nesto i OVDE user posted image

PDF clanak

< Poruku je uredio cipiripi -- 23.12.2009 0:42:10 >

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

(odgovor članu neni too)
Direktna veza do poruke: 2
   RE: Matične ćelije iz mlečnih zuba?
24.12.2009 22:20:59   
Janica
Mozete da pogledate makedonski sajt za mlecne zubice www.biotehnologia.com.mk a uskoro sam cula da ce i u Srbiji da ima.

< Poruku je uredio guppy RR -- 24.12.2009 22:48:22 >

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 3
24.12.2009 22:49:42   
guppy RR
Hvala na informaciji.

(odgovor članu Janica)
Direktna veza do poruke: 4
25.12.2009 0:26:09   
Tatamata
Naučnici su uspeli da kreiraju matične ćelije iz tkiva koje je uzeto iz izvađenog umnjaka desetogodišnje devojčice. Otkriće japanskih naučnika omogućiće lakše čuvanje matičnih ćelija i izbegavanje pitanja etike koje se do sada postavljalo, jer su jedini izvor matičnih ćelija bili ljudski embrioni.

Pročitajte više…

(odgovor članu guppy RR)
Direktna veza do poruke: 5
25.12.2009 0:34:03   
Dora
IZVORNA PORUKA: Tatamata

Naučnici su uspeli da kreiraju matične ćelije iz tkiva koje je uzeto iz izvađenog umnjaka desetogodišnje devojčice. Otkriće japanskih naučnika omogućiće lakše čuvanje matičnih ćelija i izbegavanje pitanja etike koje se do sada postavljalo, jer su jedini izvor matičnih ćelija bili ljudski embrioni.

Pročitajte više…

otkud desetogodišnjoj devojčici umnjaci? Nisam čitala ceo tekst, odmah mi je ovo upalo u oči jer koliko znam umnjaci rastu tek kasnije, meni su izrasli u 20. godini.

(odgovor članu Tatamata)
Direktna veza do poruke: 6
25.12.2009 0:35:18   
cipiripi
mozda su mislili na kutnjak user posted image

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 7
25.12.2009 0:41:31   
Dora
Još jedan tekst iz Blica! Ja sam se i pre žalila na površno i nestručno pisane tekstove u Blicu, često čitam glupe stvari pa mi nije čudno da napišu nešto tako nelogično...E, pa sad, pošto sam ja za to laik, pitam.
Čitala sam danas opet neko najnovije bla bla istraživanje ali u Press-u...kako se svaki 5. brak (čini mi se da je 5.user posted image ) razvede zbog fejsbuka!!!user posted image
A istraživanje je rađeno...to se ne spominje. Pola našeg naroda ni nema računare... pa o kome se radi? O englezima???

(odgovor članu cipiripi)
Direktna veza do poruke: 8
25.12.2009 0:56:49   
Tatamata
Pametna neka devojcica. ;-)

Umnjaci zaista izlaze na svetlost dana tek posle 16. godine, obično oko 21, većini izrastu do 25. godine, ali umeju da izlaze i kasnije. Mnogi se kasno "opamete" ;-)

Verovatno su matične ćelije izvukli iz zametka koji tek treba da krene. Priroda matičnih ćelija je da imaju nedefinisanu (univerzalnu) funkciju, a ovaj zametak je upravo tako nešto. :-)

(odgovor članu Dora)
Direktna veza do poruke: 9
12.1.2010 19:01:29   
Janica
maticne celije se mogu izolirati iz mlecnih zubica od 6 do 12 godina ili od umnjaka ako su zdravi i bez kariesa, u principu maticne celije se dobijaju iz njihove pulpe i koriste se u regenerativnoj medicini.

(odgovor članu Tatamata)
Direktna veza do poruke: 10
13.1.2010 1:09:49   
Tatamata
Značaj zuba i menstrualne krvi za dobijanje matičnih ćelija je mali

Kakva je primena matičnih ćelija dobijenih iz zuba i iz menstrualne krvi u medicini?

Pokušaćemo dati odgovor na ovo pitanje koje se često postavlja u javnosti

Značaj i kvalitet ovih matičnih ćelija objasnićemo na primeru ove vrste ćelija dobijenih iz menstrualne krvi. Ukupan broj ćelija, dobijenih na ovaj način, a koje uopšte mogu biti upotrebljene u terapiji i lečenju je znatno manji u odnosu na matične ćelije dobijene iz periferne krvi, koštane srži i moždine.

Pročitajte više…

(odgovor članu Janica)
Direktna veza do poruke: 11
13.1.2010 9:19:36   
dunja RR
odličan tekstuser posted image

(odgovor članu Tatamata)
Direktna veza do poruke: 12
14.1.2010 1:01:22   
Tatamata
Hvala, hvala! user posted image
Ovaj put slava ide i dobrim istraživačima u RR ekipi user posted image

PS: Nevezano za upotrebljivost matičnih ćelija: ipak čuvajte zube!
Prenosim savet koji sam čuo od svih koji su ih pogubili. user posted image

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 13
16.1.2010 1:51:17   
neni too
Ma da sve je to u vezi maticnih celija jos uvek u istrazivanjima ali nije lose ponesto i uskladistiti.Kada vec nismo mogli  iz pupkovine ostaju nam zubici.Mi cemo to probati da odradimo na leto a nasa banka je u Solunu .

(odgovor članu Tatamata)
Direktna veza do poruke: 14
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Kada je vreme za brigu pre i posle Bete?
Implantacijsko krvarenje, blagi pad hormona, „čudne“ vrednosti Bete – šta sve (ne) znači i zašto je u ovoj fazi najvažni...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Kako dve godine dojenja mogu uticati na va...
Stručnjaci objašnjavaju šta se dešava sa našim telima nakon dojenja tokom dve godine i kakav je uticaj kada se ti postpo...
Tabela rasta dece (po polu)
Da li će dete i dostići prosečnu visinu, može lako da se prati na karti rasta još od rođenja.
PILION SA DECOM: Avantura koju nikada neće...
Planirate porodično putovanje u Grčku? Pilion je savršen spoj avanture, prirode i opuštanja!

Anketa

Да ли ваши дечаци додирују пенисе?
пеперутка16

Мој син од три и по године додирује свој пенис непрестано и неће да престане. Пробала сам разне начине да га одвучем, али не функционише. Волела бих да ми неко ко је имао сличну ситуацију напише како ју је решио. Хвала.

Click Here