|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako vaša beba spava?
30.4.2013 13:22:42   
Rosita
Draga Bea, moj d premeće glavu levo desno na stomaku, čvrsta je beba sa svojih 41 dan. Isto sve. Ali baš je teško prelomiti kad svi autoriteti tako tvrde. Ne kažem, u svakoj nauci dolazi do novih saznanja, kako bi bilo da nije tako. Ali kao novopečeni roditelj uviđam da je u pedijatriji sve konfuzno. Rado bih da mogu da spokojno ignorišem šta mi kažu. dok ovo kucam, dete mi spava mirno kao bubica na stomaku. Šta da kažem, drugo dete u poređenju sa situacijama kad nije na stomaku.

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 326
   RE: Kako vaša beba spava?
30.4.2013 13:29:49   
bea83
Razumem te naravno. Mnoge stvari su konfuzne u tom periodu, jedni pričaju jedno drugi drugo, a mi polulude od hormona samo hoćemo najbolje za svoje dete. Ono što sam ja naučila kroz majčinstvo jeste da uvek i nepokolebljivo verujem u svoj instikt. Svaki put kad sam ga poslušala ispostavilo se da sam bila u pravu. To je jedini savet koji ti mogu dati.
Ako će ti biti lakše stavljaj ga preko dana na stomak dok si tu i dok ti je pred očima, posle nekog vremena ćeš se opustiti i videćeš da mu ama baš ništa neće biti osim što će biti lepo naspavamuser posted image  Ja zaista sa tim nisam imala nikakav problem,znam puno dece koja su spavala na stomaku, između ostalog i ja i moj brat koji je mnogo mlađi od mene pa se vrlo dobro sećam perioda kad je bio beba, tako da se nisam dvoumila.  Ali uvek ima stvari gde nismo sigurne šta da radimo, samo veruj sebi user posted image

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 327
   RE: Kako vaša beba spava?
30.4.2013 13:40:52   
Rosita
user posted image

On je u širokom povoju pa mi deluje nekako sav iskrivljen kad tako spava, je li tvoje dete i u širokom tako spavalo? Da ne idem u off i diskutujem o smislu širokog povoja, ako uopšte postoji.

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 328
   RE: Kako vaša beba spava?
30.4.2013 21:11:52   
Misha i Ljisha
moja nece na stomak pa to ti je, jedino ako se ona sama ne okrene u toku noci. I prvi put kad mi se okrenula pre jedno dve nedelje mm i ja nismo spavali celu noc, samo smo je posmatrali. Mi je vratimona bok a ona se opet okrene na stomak i tako u krug. Valjda je bolela tiba pa joj je prijalo. U svakom slucaju sad je ima po celom krevetu pa joj se i nogice zaglave izmedju dasaka na krevecu. Smesna je ko cirkus. Okrene se za 180 stepeni. Ne vredi ni peskir sto joj stavljamo iza ledja, ma nista. Nas mali jakiša. Šibadzija je zovemo jer je sva cvrsta.

U svakom slucaju spava kako se njoj prohte.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 329
   RE: Kako vaša beba spava?
30.4.2013 21:49:15   
Mali_miš
Mi spavamo uglavnom na leđima. Ja je stavim na bok, stavim i onaj pozicioner, ali ona uspe da se izvrne i spava na leđima. =) I u kolicima spava na leđima, na boku najčešće neće.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 330
   RE: Kako vaša beba spava?
30.4.2013 23:45:22   
Sanchy
Na boku ,levom,isto kao i mamauser posted image ..e sad jedno pitanje,u cemu vam bebe spavaju ovih poslednjih par dana?Ja sam mu oblacila bodic kratak rukav preko majcica tanka na preklop i na noge carapice pa u vrecu ya spavanje od frotira i bilo mu je vruce..veceras sam mu sve to plus donji deo pidzamice tanak ali ga nisam stavila u vrecu nego tanko cebence ali mi se opet cini da mu je vruce...izvinjavam se ako je offuser posted image

(odgovor članu Mali_miš)
Direktna veza do poruke: 331
   RE: Kako vaša beba spava?
30.4.2013 23:52:17   
pandina
I ja sam u slicnoj dilemi. Previse mi je nagla promena temperature. Slicno i ja radim, Sanchy. Oblacim bodi dugih rukava, pa malko podvrnem rukave ili bodi bez rukava sa tankom majcicom kratkih rukava preko. A dole tanku pamucnu pidzamu. Carapice obavezno. Pokrijem ga frotirom ili tanjim cebetom, sto mozes i da zanemaris jer se brzo otkrije, a dzak ne podnosi.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 332
   RE: Kako vaša beba spava?
30.4.2013 23:55:31   
Sanchy
Da,mozda bih mogla bodi dugih rukava bez icega ispod ,boje nego bodi plus majcica preko..,bas sam u dilemi

(odgovor članu pandina)
Direktna veza do poruke: 333
   RE: Kako vaša beba spava?
1.5.2013 2:25:42   
Mali_miš
Meni L spava u bodiću dugih rukava, tankim pantalonicama i čarapicama, a pokrijem joj samo stomak i do pola butine tankim ćebetom. Meni bude pretoplo u kratkim rukavima kada se pokrijem ćebetom isto tako samo preko stomaka i bubrega, pa verujem da je i njoj sasvim ok. =)

S spava u bodiću kratkih rukava i tananoj trenerkici pokriven tankim tankim ćebetom, jer je njemu uvek pretoplo i probudi se oznojan (iako se uvek otkriva). =) On je po najgorj zimi bio pokriven sa dva ćebeta (a mi smo koristili jorgane) i opet su mu ruke bile toplije od mojih. =)))) Verujem da bi on već sada mogao bez pokrivanja, ali ga ipak pokrivamo. Nekako mi je frka da ga baš skroz razgolitim.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 334
   RE: Kako vaša beba spava?
1.5.2013 6:35:49   
Rosita
D u bodiju kratkih rukava i tanjim pantalonicama, u tom sl. ga ne pokrivam. Ja nemam iskustva, ali nocas sam htela da crknem od vrucine, u majici bez rukava i vesu, te sam mu i pantalonice skinula, ostao je u bodiju, carapama, sirokom povoju i od struka na dole uvija sam ga u tanku pelenu ovlash. Ja sam smrzla, ako je meni pretoplo, mora da je i njemu. Prekrivace ili zbaci ili rukama navlaci ka glavi, pa mu i zbog toga ne stavljam po ovoj vrucini.

(odgovor članu Mali_miš)
Direktna veza do poruke: 335
   RE: Kako vaša beba spava?
7.5.2013 10:39:30   
bea83
IZVORNA PORUKA: Rosita

user posted image

On je u širokom povoju pa mi deluje nekako sav iskrivljen kad tako spava, je li tvoje dete i u širokom tako spavalo? Da ne idem u off i diskutujem o smislu širokog povoja, ako uopšte postoji.


Da, spavao je tako i u širokom povoju (skinuli smo ga sa nekih 2,3 meseca ne sećam se tačno) a što je zanimljivo često i posle toga, pa i danas, spava sa dupetom u vis tako da deluje kao da i dalje ima široki povojuser posted image

Kad je jako topla noć kao što je bilo nekoliko prošle nedelje spavao je u bodiću kratkih rukava i pamučnoj vreći (mi bez vreće ne znamo da spavamo) kad je malo hladnije onda pidzamica i pamučna vreća, jedino  prošle godine na +40 spavao samo u bodiću bez rukava pokriven pelenom preko stomaka

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 336
   RE: Kako vaša beba spava?
7.5.2013 11:21:51   
Rosita
Hvala Bea!

Da opet pitam, da li zna neko od kada beba ZVANIČNO sme da spava na stomaku? Koje veštine kada stekne?

(odgovor članu bea83)
Direktna veza do poruke: 337
   RE: Kako vaša beba spava?
7.5.2013 11:28:47   
Snelle
Bitno je da lako podiže glavicu i da može da je okreće sa jedne na drugu stranu. Ja bih N već sad smela da stavljam da spava na stomaku, baš jako i snažno podiže glavicu, čini mi se od rođenja, dok L nisam smela ko zna koliko meseci dugo da stavljam da spava na stomaku, jer je bila lenja i čini mi se nekako slaba. Dakle, sve zavisi od deteta.

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 338
   RE: Kako vaša beba spava?
7.5.2013 12:25:53   
Rosita
Lako je podiže i okreće. Jutros je držao i po 10ak sekundi u cugu- konstantno- odignut na rukama, pa malo spusti, pa opet. Ali znala sam ga videti da je zagnjuri i u dušek, mada se ništa sumnivo ne dešava pri tom. Evo na boku mlatara rukama i budi se user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 339
   RE: Kako vaša beba spava?
7.5.2013 13:50:35   
Anoniman
Do kad bi beba trebala da spava na boku? Vec par dana Filip kada spava na boku okrene se na ledja,a ja se nekako bojim i mislim da je rano?!

(odgovor članu Rosita)
  Direktna veza do poruke: 340
   RE: Kako vaša beba spava?
7.5.2013 14:05:52   
Snelle
Da, to je u redu i nije rano što se okreće na leđa. A i nemaš zašto da se brineš. Relax user posted image

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 341
   RE: Kako vaša beba spava?
7.5.2013 21:01:17   
nina26
uu bre zene, carapice im stavljate jos uvekuser posted image ja sam mojoj odavno uvece prestala da stavljam iste, a pre neki dan sam je obukla u letnju pidzamicu kratkih rukava i dole kao sorc, i ispod bodic bez rukava, i prekrila sa jako tankim carsafom, i opet mislim da joj je pretoplo bilo....nama je uvece u stanu 27 do 27,5 gde da joj stavim i carape, pa puknuce od vrucine...

nego da se vratimo na spavanjeuser posted image ja sam digla ruke od onog pokusaja da je odviknem od sike, tako da kada zaspi, odspava spojenih nekih 3,4 h, onda je malo zavaram sa cuclom ako se da zavarati, ako ne, onda pocne da place, to je obicno negde oko 3h, prebacim je kod mene, izvadim oruzje, i tako spavamo do 9huser posted image

vodimo se logikom, da ce jednom prestatiuser posted image

_____________________________

Od sada slavim Dan Zaljubljenih :)))))

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 342
   RE: Kako vaša beba spava?
8.5.2013 1:20:57   
Rosita
Nina, ja isto kao ti! D ne izlazi iz kratkog rukava i nogavica, pa sad, mozda gresim, ali necu da ga utopljavam.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 343
   RE: Kako vaša beba spava?
8.5.2013 7:19:30   
sneza24
D je sa nekih 2 nedelje spavao na stomak, već je tad počeo da diže glavicu i da je okrene na drugu stranu. Uglavnom je tako spavao.
A L spava na leđima. U početku sam je stavljala na bok ali brzo je počela da se sama okreće na leđa. Na stomak nikako nije htela da spava, budila bi se posle 5 min.

_____________________________

Nije vazno sto ne cinimo dobro, vazno je da ne cinimo zlo. - Mesa Selimovic

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 344
   RE: Kako vaša beba spava?
8.5.2013 8:41:07   
adulence

IZVORNA PORUKA: Rosita

Nina, ja isto kao ti! D ne izlazi iz kratkog rukava i nogavica, pa sad, mozda gresim, ali necu da ga utopljavam.


ne gresis moje dete spava u bodicu kratkih rukava i carapicama ali malo duzi i pokrivam je frotirom...

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 345
   RE: Kako vaša beba spava?
8.5.2013 8:46:46   
jovana jojo
I moja ćerkica spava u kratkim rukavima i čarapicama

(odgovor članu adulence)
Direktna veza do poruke: 346
   RE: Kako vaša beba spava?
8.5.2013 9:03:54   
Sanchy
I mi sad spavamo u bodicu kratkih rukava i carapicama pa ga ubacim u vrecu..,inace evo spava od sinoc od pola devet i jos se nije probudio....

(odgovor članu jovana jojo)
Direktna veza do poruke: 347
   RE: Kako vaša beba spava?
8.5.2013 9:05:47   
Sanchy
I mi sad spavamo u bodicu kratkih rukava i carapicama pa ga ubacim u vrecu..,inace evo spava od sinoc od pola devet i jos se nije probudio....

(odgovor članu jovana jojo)
Direktna veza do poruke: 348
   RE: Kako vaša beba spava?
8.5.2013 9:10:55   
Misha i Ljisha
joj moja spava u ful opremi. plus pokrivac od frotira. Nemam pojma ja se vodim time da se i ja pokrivam a ona ionako rukice uvek otkrije i budu joj napolju. Tako da dok ne bude 30 nema skidanja kod nas. I jos uvek joj menjam strane tj jednu noc na levom boku a jednu noc na desnom. Moze na stomak ali ne voli, voli vise na ledjima. A bilo bi sad vec zgodno da spava na stomaku.

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 349
   RE: Kako vaša beba spava?
8.5.2013 9:55:54   
Rosita

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

. A bilo bi sad vec zgodno da spava na stomaku.


Ja opsednuta ovom temom user posted image user posted image user posted image . A sto bi M i LJ bilo zgodno, daj jos argumenata user posted image

Brat i ja nikad nismo bili utopljavani i nikad bolesni od prehlada, nikad upal pluca i sl. MM utopljavan kao beli medved pa i dan danas ako ne osusi kosu fenom i na 40 st. procure mu sinusi, a kao mali nije "izbivao" od dr...

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  12 13 [14] 15 16   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...
Neverovatan trik: uspavajte bebu za jedan ...
video
Internetom kruži neobičan trik. Jedan tata, koji je na sve moguće načine pokušavao da uspava bebu, to je i uspeo sa veom...



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here