|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 15 [16] 17   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Operacija krajnika
27.5.2015 10:53:46   
Figaro88
Jutros isli na pregled i opet bronhitis.Sad moramo da odlozimo sve.Terapija je za deset dana,posle toga jos dvadeset mora da se ceka da bi mogla da radi alergotestove,znaci tak kraj junauser posted image Dijana to je super,verujem da JE pre operacije bio cesto bolestan a jednom za godinu dana je meni sad nezamislivouser posted image

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 376
   RE: Operacija krajnika
27.5.2015 13:49:22   
dijana1*
O mukica malauser posted image
Vuk je na svake dve nedelje imao temp i pio ab. Od kada je izvadio krajnike samo jednom je imao temp. 37.8 koja je traja pola sata i to zato sto je dobio boginje.
Za uvo mi je samo rekao da ga boli. Nije imao temp. Bukvalno zdrav pije ab. U ponedeljak idemo na kontrolu.
Tako da izguraj jos malo i videces koja je uzivancija kada je dete zdravo.

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 377
   RE: Operacija krajnika
27.5.2015 16:42:03   
Figaro88
Ni ona nema t,ja sam mislila da je samo prehlada.To kasljanje i curenje nosa su mi postali normalni.Sad mi krivo sto je nisam odmah odvela kod dr-a,ali uopste se ne primecujue da ima bronhitis,a ja nisam htela da tamo pokupi jos nestouser posted image
Drago mi je da ste vi sada dobro,valjda ce i ta upala proci user posted image

_____________________________

Of course it is happening inside your head, but why on earth should that mean that it is not real?

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 378
   RE: Operacija krajnika
11.1.2016 18:09:25   
manela
Moj sin (3,5 g) ima zakazanu operaciju sva tri krajnika na IMD. Zanima me koje se sve analize rade dan pre ove operacije i koliko to traje.Mi nismo iz Beograda pa bi posle tih analiza platili privatan smestaj kako ga ne bi stresirali pre operacije.Koliko se ostaje u bolnici posle operacije sva tri krajnika?Uf,skroz sam sludjena od brige.Samo da prodje i da sve bude dobro

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 379
   RE: Operacija krajnika
13.1.2016 8:21:58   
Anck Su Nmaun
Ostajete dva dana u bolnici, a za analize ne secam se bas svega znam da je obavezno EKG i KKS, vreme krvarenja i ostalo vezano za krv...i naravno mora biti potpuno zdrav kad vas prime inace ce vas vratiti.

(odgovor članu manela)
Direktna veza do poruke: 380
   RE: Operacija krajnika
13.1.2016 22:42:31   
smeško
Jeste Anck, sve to treba i brisevi grla i nosa. Ekg sa misljenjem i odobrenjem interniste i popunjeni oni papiri i pristanak pedijatra. Naravno i krvna grupa.

< Poruku je uredio smeško -- 13.1.2016 22:43:30 >

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 381
   RE: Operacija krajnika
18.2.2016 17:57:14   
Zemunka85
Smesko, je l vi operiset__e krajnike?

Joooj ja cu izludeti od ove teme. Toooliko odlazem vec godinu dana, ali moracu nesto da uradim. Subarevic je izricit - da se vade sva tri!!! Ili da se izvadi treci krajnik a ova dva da se skrate user posted image . Bas smo sinoc bili ...
Pa sam dosla da vas pitam za misljenje i iskustvo - ovako moja L definitivno ima taj treci krajnik, ne uvecn nego ogroman. One sekunde kada utone u san krece stoprocentna opstrukcija i ona se gusi. Rekao mi je DR da ma koliko traumaticno to izgledalo ne moze da se ugusi, pa me je smirio malo. Ali ono je jako strasno. Hrce sve se trese. Ja stavim vatu u usi pokrijem se jastukom, u drugoj sobi sam i cujem je :(. Pa onda krecu gusenja udahne jednom - nece, pa drugi put, treci, ctvrtri i onda se naglo probudi i udahne kao da je izronila. I tako celu noc. On kaze da su te sleep apnee teror za srce mozak i sve organe. Da za sada nisu nista naskodile, ali da ce ako ovako nastave. Da je taj 3k jednostavno fizicka barijera da ona dise i nema puno price - nece biti bolje dok se on ne izvadi. I ok presekla sam nekako da hocu dajoj se taj krajnik izvadi. U sustini rutinska stvar je u pitanju, odmah se ide kuci, sutradan u vrtic i nema postoperativnog toka.
Ali muku mucim oko ova dva. Oni nisu bolesni. Ali su oooorgomni. Spojeni skroz. Sta cu s njima? On kaze da ih vadimo ... ali ja taaaako ne bih, toliko mi je to nekako tesko da odlucim. Ako je nas jedini problem otezano disanje, zasto nam oni smetaju, ako nisu bolesni? Da li oni mogu da smetaju pri disanju? Ja bih njih da ostavim, a on mi kaze da tako nista nisam uradila :( i onda me je strah da ce opet morati i ta dva da vadi ubrzo .. onda bih sva tri odjednom .. pa u sledecem minutu ne bi ... i uopste ne znam sta cu. A moram nesto. Pati se nocu mnogo.
Pa ne znam, da mi neko od vas kaze da li su uvecani kranici sami po sebi indikacija za vadjenje? Ako dete nema angine i upale usiju ali ima probleme sa nocnim disanjem ...
Oni su ziasta ogromni, spojeni jedan sa drugim, dodiruju se :( ....

Ja sutra idem na IMD da nesto zakazem ..a jos ne znam sta bih ...
ORL DR nekako olako to vade, pedijatri vec ne, ali i pedijatar mi ej rekao sva tri kada ej video koliki su, ali mi niko nije objasni sto ....

Padalo mi je na pamet, da izvadimo treci a ova dva da probam da smanjim homeopatijom - neko kaze da uspeva, nego da ne. Imunotrofinu smo probali nista nije uspelo. Da li je neko probao Bimunal? Znaci li onaj tonsilotren sirup?



< Poruku je uredio Zemunka85 -- 18.2.2016 18:01:15 >

(odgovor članu smeško)
Direktna veza do poruke: 382
   RE: Operacija krajnika
19.2.2016 8:44:57   
cockic
zemunka ja sam kao mala nocu spavala zabacene glave tj spojenom za kicmu nisam vadila 3 krajnik.sam atrofirao.imala sam gusenja,ali sve gto proslo pred skolu.
e sad za ova dva moje misljenje i misljenje dr kod koje vodim ceru jer ona ima ova dva u grlu ogromna da se ne vade.jesu ogromni,a zdravi tj nije imala gnojne angine kazu zasto vaditi.s tim da njoj ipak ide na njih svaka infekcija,pa opet kazu ne vaditi.to su mi rekli vise dr i u dragise misovic i sad ova dr kod koje smo prebacili karton.tako da vaditi joj ove u grlu necemo jos.sem da mora i to tek pred skolu pre necu.
a taj treci se vraca posle vadjenja u nekim slucajevima,ali ne mora da znaci.i njoj se i treci cuje,ali ne toliko.

(odgovor članu Figaro88)
Direktna veza do poruke: 383
   RE: Operacija krajnika
19.2.2016 8:55:34   
milicicak
Zemunka, ne znam da ti odgovorim na pitanje ali bih rekla da meni Subarevic ne izgleda kao neko ko olako predlaze bilo kakvu intervenciju. Ja mislim da oni uvek predlazu da se vade sva tri krajnika iz iskustva, tj. da su tako najbolji efekti.
Ali ti ces najbolje proceniti sta i kako ipak je mamin instinkt nepogresiv :)

(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 384
   RE: Operacija krajnika
19.2.2016 9:05:00   
vonavoj
zemunka,milicicak ti je lepo rekla! Veruj mi da ne treba da odlazes,ja sam mojoj T operisala treci krajnik sa dve godine,evo danas je tacno 2 godine o operacije..od tad je pila samo dva puta antibiotik...a do tad je pila na dve nedelje...i pri tom nije bas toliko lose disala nocu,ali je hrkala..i sad kad gledam snimak kako je pricala,tada nismo ni primetili koliko prica kroz nos!

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 385
   RE: Operacija krajnika
19.2.2016 9:30:43   
dijana1*
I mi smo pili ab na svakih 15 dana, slabo je napredovao a hrkao je boze sacuvaj. U junu ce 2 godine od operacije i mogu samo reci da se dete preporodilo od tada.

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 386
   RE: Operacija krajnika
19.2.2016 9:30:45   
Zemunka85
Hvala zene puno puno bas mi je znacilo da mi neko da misljenje user posted image .
Cockic i mojoj L su zdravi. Nikada nije imala ni angine ni upale usiju, grla. Ali su tooooliko ogromni da kako mi je DR objasnio oni nocu, kada je sve opusteno bukvalno UPADNU u grlo i tako remete disanje. Iako realni ne bi trebalo da imaju sa tim veze. Ali kada su dzinovski, kod moje L spojeni talo bude....
Ja sam htela sam treci zbog toga sto je sve mnogo jednostavnije, ali nista necu uraditi ako ona nastavi da se gusi. Bukvalno gusi.
Ona ima taj sleep apea sindrom a to vremenom deformise vilicu, grudni kos, utice na srce, mozak .. Ona se budi na 15min i onda je nervozna, umorna, podocnjaci...a disanje na usta kroz 10h spavanja susi usta, grlo, pa laslje i sve u krug ..
Ja se uzasavam vadje ja ova dva. Tuga mi je vaditi zdrave krajnike. Onda mi je on predolzio skracivanje. Kad se nisam prevrnula. Ma ni da cujem. Ali cocek mi objasni da je to lakse, brze, manje opasno i manje bolno (iako boli naravno), oni ostaju tu, jer i dalje dobro vrse funkciju ali su smanjeni. Sta misliteo tome? Nesto moram moram a kranula sam na IMD da zakazem termin. Ovo je uzasno zaista i traje godinu dana...
I jos nesto da li se na imd to radi klasicno ili beskrvno?

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 387
   RE: Operacija krajnika
19.2.2016 9:42:05   
vonavoj
Zemunka,moj sestric se upravo operise,tjoperisu mu treci i stavljaju cevcice..u aprilu puni dve godine!
Operacija ide uz totalnu anesteziju!

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 388
   RE: Operacija krajnika
19.2.2016 9:49:35   
Zemunka85
Znam draga za anesteziju ali nzm da li se radi onim plazma koblatorom tj beskrvno ili kalsicna operacija. Ma ja sam sigurna da treci treba napolje al nzm sta sa ova dva. To mi je malo ozbiljnija prica a opet nista nisam uradila ako se i dalje gusi...

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 389
   RE: Operacija krajnika
19.2.2016 9:52:41   
Anck Su Nmaun
Zemunka nemoj puno da razmisljas nego vadite sva tri, jer stvarno nisi nista uradila ako ih ostavis.
Moja T je prvo vadila treci, pa posle dve god ova dva...bzvz dva puta pod totalnu.
Uvecani krajnici mogu kad tad da prorade pa posle haos idu i na kosti i na ceo organizam, ja sam vadila sa 20 g a moja mama je morala sa 50 user posted image zamisli tek to.

Nema cega da se plais sto se tice Op, to rutinski a veruj da ve maleckoj biti mnooogo bolje bez njih!
I nista ti ozbiljnije vadjenje ova dva nije, kao sto si napisala, Moju je bolelo 2-3 sata i posle je vec trazila da jede ...cao! Mnoooooooogo lakse podnose deca nego odrasli...govorim ti iz iskustva.

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 19.2.2016 9:56:47 >

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 390
   RE: Operacija krajnika
19.2.2016 9:58:36   
Anck Su Nmaun
I zaboravih ono najvaznije, dete mi se preporodilo , normalno spava i apetit joj se popravio, sto je pre toga bio haos.
Ne secam se kad se razbolela.

Kao i kod mene, od operacije sam mozda dva puta imala samo prehladu i to je sve.

A i moji i njeni krajnici su bili kao lopte , spajali su se u grlu.

< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 19.2.2016 9:59:14 >

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 391
   RE: Operacija krajnika
19.2.2016 9:58:47   
Zemunka85
To je odprilike moje razmisljanje kada sam prisebna. A onda se uplasim i samo trazim podrsku u ideji da jos sacekam.
Sve je meni to jasno ali ta totalna uuuh ... ja nikad nista u zivotu nisam operisala niti bila u bolnici niti pod anestezijom i sve mi je to uzasno.
Jos kad mi drugarica koja je sa klincima to prosla 4 puta (sa svakim po dva, kao i ti) isprica kako ih u salu omamljene ali svesne pa ih slusas dok ne utonu u anesteziju a moja L je OPET u fazi kad nista ne saradjuje...u.akim se...

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 392
   RE: Operacija krajnika
19.2.2016 9:59:57   
milicicak
Zemunka,izvini, previse razmisljas i analiziras sve. Ponekad je najbolje poslusati dr. Ako nisi sigurna i zelis jos jedno misljenje idi kod Zutica pa vidi sta ce ti reci i predloziti.
Apnea je ozbiljan problem, od nedostatka sna i njegovih posledica, opterecenja srca, pa sve ostalo.
Znam da je jako tesko odluciti se za operaciju i ponovni odlazak u bolnicu nakon svega sto ste prosle ali je bolje svaki problem resavati dok je jos mala user posted image

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 393
   RE: Operacija krajnika
19.2.2016 10:02:59   
Anck Su Nmaun
T se oporavljala 3 sata user posted image
Ja pet dana , a moja mama skoro 10 dana .
Pa ti vidi da li da odlazes.

Bezis od anestezije a hoces ove da ostavis , pa kasnije kad budete morale ici ce opet po An. user posted image

Slazem se sa Milicicak puno razmisljas...ali i to te razumem.
To je sve veci stres za nas roditelje nego za njih!

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 394
   RE: Operacija krajnika
19.2.2016 10:04:27   
Zemunka85
Milicicak, sve si u pravu. Ali to sam ja. Ja tako. Bas za sve. Narocito kada je zdravlje L u pitanju. Mada i generalno sam neodlucna. Sto jes jes user posted image .

A da ih skratimo mi user posted image ?

Ponekad su dječji krajnici povećani i predstavljaju značajnu smetnju gutanju, disanju i uzimanju hrane, ali nisu upalno promijenjeni. Dakle, oni su mehanički problem dok je njihova funkcija limfnog obrambenog organa sačuvana. U tom slučaju odstranjujemo samo jedan dio tkiva krajnika, dok ostatak unutar nepčanih lukova ostaje sačuvan. Ta operacija smanjenja, a ne odstranjenja krajnika, zove se tonzilotomija i vrši se pomoću lasera. Prednost te operacije je osim u činjenici da se čuva tkivo važno za razvoj imunog sustava organizma i u činjenici da je rizik krvarenja nakon te operacija značajno manji nego kod tonzilektomije. Iz tog razloga postoji preporuka da se kod sve djece mlađe od 6 godina prednost daje tonzilotomiji pred tonzilektomijom.

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 395
   RE: Operacija krajnika
19.2.2016 10:06:09   
Zemunka85
Hvala zenice puno. Na putu za IMD sam. Napokon. Posle god dana odlaganja. Bice to dobro

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 396
   RE: Operacija krajnika
19.2.2016 11:10:47   
mama krava
Zemunka...

Srednji sin moje sestre je bas kao tvoj aL, imao grozne noći, hrkanje, gušenje, nisu mogli da spavaju od njega. Moja sestra bi po pola noći bila budna, slušajući ga da li diše, pa ga budi da se restartujeuser posted image . Kada je imao 4 god operisao krajnike na IMD. Pre toga je mumlao dok priča i imao onaj smešan glas kao Lepa Brena.

Sada je sve super i konačno mirno spava i on a i ostali. Počeo je i više i razgovetnije da priča i promenio je boju glasa. On je inače mora na IMD na operaciju krajnika iako nisu iz Bg jer se vodi kao visoki rizično dete, pošto je na rodjenju imao problema sa disanjem, prvih mesec dana na veštačkim plućima, Pulmicort svakodnevno do 10 meseci života....

I evo ga sad naš Vasa frajer!

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 397
   RE: Operacija krajnika
19.2.2016 12:09:14   
Zemunka85
MK svaka cast za decaka user posted image volim kada cujem da je nesto uspesno zavrseno, kad je vec moralo da se desi.

Mene malo u svemu koci to sto moja L nema nikakvih drugih problema SEM ovog koji (apee) koji je izgleda ispred svih istalih.

Meni svi vicu - preporodice se, apetit, ona ... ljudi ona jede kao zmaj, sve jede, ne prica kroz nos, preko dana cak i ne dise na usta uopste, za svoju dob je ekstra i visoka i lepo teska, bistro izgovara skoro sva slova .. ma nista nista .. ali sekund kada utone u san pa dok ne dodje vreme za budjenje, uzas!
U pocetku se gusi, kao da izranja, a onda kada utone u najdublji san otvori usta pa dahce ko ker, ali toooliko glasno, da meni vise nema spavanja. I onda je onako isfrustrirana je ili nosim, ali stavim u sedeci, ili zabacim glavu, pa sklonim jastu, pa vratimn, okreci, preverci .. niiiista ali nista ne vredi.

Sad sam se vratila sa IMD, nista nisam zakazala jer sam htela da vidim sa DR o toj ideji da se oni umanje, jer mi je i sam on to predlozio i rekao da cemo se dogoovriiti. Ali danas nije tj nisam ga videla i sestra mi kaze da najbolje da dodjem u ponedeljak to je ionako prvi sledeci radni dan, pa da vidim sa njim. Zakazuje se za 21.3. zgranula sam se. Znam da se kod njega ceka mesecim ....

Eto, bice to dobro, samo da prodise user posted image

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 398
   RE: Operacija krajnika
19.2.2016 12:30:48   
mama krava
Zemunka, ni on nije imao nikakvih drugih problema osin tog grooooznog noćnog hrkanja i disanja, I njemu su krajnici bili skoro spojeni! Najbitniji argument koji su dr imali su baš ovi koje ti navodiš- jako loše po vitalne organe: srce, mozak...

(odgovor članu Zemunka85)
Direktna veza do poruke: 399
   RE: Operacija krajnika
19.2.2016 12:46:16   
Zemunka85
Moram vam pokazati ovu grozotu :(
LJudi moji ja nzm sta je ovo u soku sam danima, ja nemam krajnike .. ne vide se .. kao da ih nemam ravno sve ..a nikada nisam operisala.
Ona je sve povukla na svog oca, ali SVE
Dobro je dete i relativno zdravo sa ovim uzasom ... kaze DR njoj je treci kao orah :(

user posted image



< Poruku je uredio Zemunka85 -- 19.2.2016 12:48:37 >

(odgovor članu mama krava)
Direktna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  13 14 15 [16] 17   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 15 [16] 17   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
Majka, ovo ništa ne valja. Shvatite ozbilj...
I onda prestanem da pitam ili bar manje to činim. I onda i za najmanju sitnicu pokušavam sama da nađem odgovor.
Prof. dr Bojanin o razmaženoj deci
Dr Svetomir Bojanin, profesor i dečji psihijatar, govorio je mnogo puta o dečjem razvoju i pravom putu vaspitanja koji t...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here