|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Master studije
24.6.2010 8:51:07   
prase

IZVORNA PORUKA: strelitzia

ajde uradi čitavu prezentaciju kući. stoj pored kompjutera, zamisli projektor i na kraju vidi vrijeme. to će ti dati realniju sliku



Da se nadovezem... ovo uvezbavanje izlaganja kod kuce svakako uradi, ja bar tako skoro uvek radim i nema greske. Jednom sam otisla na konferenciju sa prezentacijama koje sam spremila odlicno, ali ne i na ovaj nacin i nisam uopste bila zadovoljna, zastajkivala sam, ubacivala glupe uzrecice i sl. Dobro sad, ja JESAM perfekcionista, posle me takve stvari proganjaju...


_____________________________

sve ima svoj kraj, samo kobasica ima dva!

(odgovor članu strelitzia)
Direktna veza do poruke: 101
   RE: Master studije
24.6.2010 11:05:39   
Anoniman

Da, da, čim završim ću to da uradim, pa ću vam javiti vreme. Fora je u tome što ja kada imam tremu, pričam užasno brzo! user posted image

(odgovor članu strelitzia)
  Direktna veza do poruke: 102
   RE: Master studije
24.6.2010 11:34:35   
strelitzia
vidi, opet iskreno....
poenta je da je komisiji dosadno na odbranama. koliko studenata oni moraju da slušajuuser posted image i zbog toga trebaš biti jasna, glasna, koncizna, konkretna, bez nepotrebnih objašnjena, opisa, rečenica, slajdova i sl...
priušti im prijatnih 20ak minuta i biće ti zahvalni user posted image priušti im pola sata preopširnosti, jedva će čekati da se to sve završi i sasvim je moguće da će te prekinuti u izlaganju kako bi te ubrzali, a tek bi te to zbunilo.
kod mastera je okrenuto težište ka istraživanju, to ih više zanima. šta si ti zaključila? kakvo je stanje? i sl. a teoriju znaju svi oni.
u svakom slučaju, time se ja vodim kad spremam bilo kakvu prezentaciju sa bilo kojom temom, a imala sam iskustvo i sa predavanjem studentima.
imala sam i ja tremu ali ja to posmatram malo drugačije. ja sam želila da zainteresujem publiku i komisiju, čak sam ubacila i nekoliko upadica. na kraju je jedan od profesora mašinstva rekao da za 20 godina rada na fakultetu nije prisustvovao takvoj odbrani ( user posted image nije da se hvalimuser posted image )
utripuj se da si profesorica (probaj kod kućeuser posted image ) i istog momenta ćeš vidjeti razliku u svom izlaganju.
nadam se da sam ti pomogla sa bilo čim što sam napisala...


< Poruku je uredio strelitzia -- 24.6.2010 11:36:13 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 103
   RE: Master studije
24.6.2010 11:44:26   
Anoniman
Hajde da objasnim moja osećanja prema ovom master delu...

Završila sam ekonomiju na državnom faxu, i extremno sam ponosna na to.
Master sam upisala jer mislim da mi treba ta extra godina koja mi fali, inače će me neki novi klinci zgaziti... dakle, nisam to upisala jer sam želela, jer volim da učim bla bla, nego zato što realno mislim da će mi trebati.
Kada sam vagala na kom faxu ću upisati, bila je ona faza akreditovanja fakulteta, i kako su stvari stajale tada, izgledalo je da će ovaj privatni fax dobiti akreditaciju, eto nije ga dobio, i ja jednostavno nisam motivisana da dam sve od sebe. Smatram da je uzaludno, i kajem se što nisam upisala na državnom faxu, iako, realno, više sam naučila za godinu dana na ovom faxu nego za 4 godine na državnom. Ipak, kada popunjavam neki online konkurs za posao, i traži se da upišem poslednju školu, radije sebe degradiram, i pišem dipl ecc Ekonomskog fakulteta, Subotica, nego master na Fam-u.

Poenta priče je da bih ja ovo da OTALJAM, da im vidim leđa, i da vidim, mogu li ja sa ovom diplomom na državni fax na doktorat. Ne ovog momenta, ipak treba da se porodim, nisam preambiciozna, ali što pre.

(odgovor članu strelitzia)
  Direktna veza do poruke: 104
   RE: Master studije
24.6.2010 11:50:12   
Iva979
Ja mislim da ne mozes da zavrsis master studije na privatnom i da ides na doktorat na drzavni, bar je kod nas tako na BU.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 105
   RE: Master studije
24.6.2010 11:51:21   
Anoniman
Možeš, ako je privatni fax akreditovan, to sam se raspitivala kada sam upisivala privatni fax. Ali ovaj moj EBENI fax još uvek nema akreditaciju! 

(odgovor članu Iva979)
  Direktna veza do poruke: 106
   RE: Master studije
24.6.2010 11:53:26   
Iva979
Saradjivala sam ja sa jednim profom koji je bio u komisiji za akreditaciju, to je sve potpuna katastrofa kod nas...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 107
   RE: Master studije
24.6.2010 11:54:33   
Anoniman
Ma užas... user posted image

(odgovor članu Iva979)
  Direktna veza do poruke: 108
   RE: Master studije
24.6.2010 12:01:26   
dunja RR
Tashke ali da li očekuješ da će ti doktorat pomoći u zaposlenju, sada iskreno pitam? Tj. pretpostavljam da ćeš tražiti posao pre nego doktoriraš. Trenutno imam puno dodira sa ekonomistima, i na dobrim pozicijama po firmama se ( ne svuda ali sam primetila u nekoliko dobrih firmi), nalaze ljudi sa srednjom školom. Zaista pitam da li ima smisla učiti dalje( u našem slučaju posle diplome fakulteta)

Ja nisam tip čoveka koji pati od titula, ako ta titula nema nikakvog značaja za realni boljitak kvaliteta mog života( ne kažem ni da si ti taj tip).

< Poruku je uredio dunja RR -- 24.6.2010 12:02:56 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 109
   RE: Master studije
24.6.2010 12:04:26   
Anoniman
Ne očekujem. user posted image To bi bilo za moju dušu, da mogu opet da pišem posednju školu kao državni fax. user posted image
Ma sada tako razmišljam, ko zna šta će biti dalje.

(ja volim titule, baš sam snob)

(odgovor članu dunja RR)
  Direktna veza do poruke: 110
   RE: Master studije
24.6.2010 22:24:14   
snješka
Tashke, vidim da si master završila na Fam-u. Jeli ti predavao nešto profesor Ratko Dunđerović?

_____________________________

"Čovjek ti je, bona, teški hajvan i ovo malo duše šejtan mu dade da mu teže bude!"

Nisu loša vremena nego ljudi!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 111
   RE: Master studije
24.6.2010 22:42:35   
Anoniman
Nije.

(odgovor članu snješka)
  Direktna veza do poruke: 112
   RE: Master studije
28.6.2010 11:37:53   
Anoniman
Mail mog mentora:

Koleginice,
Pogledao sam rad i super je. Nemam primedbi izuzev da vas podset_im da stavite vašu biografiju, bibliografske podatke, zahvalnice i ostale stvari koje idu uz rad. Prosledite rad pravnici da ona zvanično prosledi komisiji. Ja sam saglasan da rad branite do 08.07.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Gde se u radu piše biografija? A gde zahvalnice? Šta su bibliografski podaci? Da li se te stranice numerišu i ubacuju u sadržaj?



< Poruku je uredio Tashke -- 28.6.2010 11:38:23 >

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 113
   RE: Master studije
28.6.2010 14:28:33   
*Alexx*
Biografiju sam ja pisala odvojeno (doduše za diplomski), i tu biografiju je čitao mentor za početku odbrane. Kratko, par rečenica. Verovatno onda ide na početak rada (MADA - ako se master rad posmatra kao knjiga, onda ide na sam kraj - ala sam ti pomogla).
Bibliografski podaci - pretpostavljam da se to ondosi na literaturu koju si koristila dok si pisala rad - to ide na kraju rada.
Zahvalnice - mislim da to ide neposredno pre početka rada, ono u fazonu: hvala RR što je popunjavala upitnike user posted image

Ali bolje da se još neko javi na ovu temu user posted image Bravo, Tasha user posted image


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 114
   RE: Master studije
28.6.2010 15:16:24   
Iva979
Tašo, ja sam pisala rad pa znam da kod mene na faksu ide na prvoj strani ime fakulteta i univerziteta, naziv teme, ime mentora u levom uglu i clanova komisije a u desnom tvoje ime.
Na drugoj strani mozes da stavis zahvalnicu, a na sledecoj vec ide apstrakt rada. Sto se tice biografije, mislim da im to treba da bi na odbrani citali tvoje podatke u onom izvestaju o odbranjenom radu, ali za svaki slucaj proveri sa njihovom pravnom sluzbom da li treba i u radu da stoji biografija.
Srecno!

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 115
   RE: Master studije
29.6.2010 10:45:19   
Anoniman
Pošto me je mrzelo da preuređuem kompletan sadržaj i pomeram sve u radu, biografiju (sa sve slikom user posted image ) i zahvalnice sam stavila u Priloge, na kraj rada. I baš me briga! user posted image

Biografiju vam neću staviti ovde user posted image , ali evo vam zahvalnica:

Zahvalila bih profesoru D.N. koji je prihvatio da mi bude mentor i pomogao mi oko definisanja teme i izrade samog rada.
Takođe, posebno zahvaljujem porodičnom portalu ringeraja.rs, na kome sam naišla na pomoć određenih članica foruma, koje su mi pomogle oko formulisanja upitnika koji je korišten za istraživanje u master radu, a zatim je upitnik podignut na portal, tako da su članovi foruma, popunjavajući upitnik, doprineli raznolikosti uzorka.
Takođe, oko formulisanja upitnika je pomogla i profesorka M.A. koja mi je svojim savetima dala putokaz za dalje razmišljanje i zbog toga sam joj beskrajno zahvalna.
Zahvaljujem svim prijateljima koji su popunili upitnik, i time pomogli moje istraživanje. Takođe, nekolicina njih su pomogli i oko izgleda rada, u vizulenom smislu.
Posebnu zahvalnost dugujem svojim roditeljima, bratu, baki i dedi, i suprugu, na pruženoj podršci, kao i sinu koji mi je svojom bezuslovnom ljubavlju dao snagu da istrajem u pisanju rada.

< Poruku je uredio Tashke -- 29.6.2010 10:56:35 >

(odgovor članu Iva979)
  Direktna veza do poruke: 116
   RE: Master studije
29.6.2010 10:54:23   
Ana RR
Tasha, ovo zvuči kao da si osvojila oskara user posted image

user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 117
   RE: Master studije
29.6.2010 10:56:36   
dunja RR
Divnouser posted image
I ....nema na čemuuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 118
   RE: Master studije
29.6.2010 10:57:39   
LillyT
I drugi put user posted image

_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu dunja RR)
Direktna veza do poruke: 119
   RE: Master studije
29.6.2010 11:01:36   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Ana RR

Tasha, ovo zvuči kao da si osvojila oskara user posted image

user posted image


I boriću se za mir u svetu... user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ana RR)
  Direktna veza do poruke: 120
   RE: Master studije
29.6.2010 11:03:45   
Ana RR
IZVORNA PORUKA: Tashke

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Tasha, ovo zvuči kao da si osvojila oskara user posted image

user posted image


I boriću se za mir u svetu... user posted image user posted image user posted image user posted image



user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 121
   RE: Master studije
29.6.2010 11:06:15   
LillyT
IZVORNA PORUKA: Tashke

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Tasha, ovo zvuči kao da si osvojila oskara user posted image

user posted image


I boriću se za mir u svetu... user posted image user posted image user posted image user posted image



Ovo vec zvuci kao da si postala mis user posted image


_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 122
   RE: Master studije
29.6.2010 11:15:51   
Anoniman
user posted image user posted image user posted image user posted image

Ma jao... sinoć sam mislila da ću plakati kada sam krenula da pišem biografiju i zahvalnicu, jer...

Ima nekoliko ljudi koji zaslužuju da im pomenem ime, međutim... pomislila sam, majku mu, zamisli nekoga bitnog da zaboravim... I onda sam odustala.

Evo ovde, par imena:
- OTI
- kumara
- Jeca
- Guppy
- prase
- strelitzia
- Ana
- Vučko.ba

I naravno, kao što napisah i gore, HVALA SVIMA KOJI SU POPUNILI UPITNIK.

(odgovor članu LillyT)
  Direktna veza do poruke: 123
   RE: Master studije
29.6.2010 14:46:38   
*Alexx*
A gde sam tu JA?! user posted image user posted image user posted image
Šaaaaliiiim se user posted image user posted image


_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 124
   RE: Master studije
29.6.2010 15:41:54   
buhla
wow user posted image

_____________________________

Proverite da li ste zaista dobar čovek. Pomozite onima koji vam ne mogu uzvratiti.
Dušan Radović

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



Anketa

Дуда.
пеперутка16

До када је ваше дете имало цуцлу?

Click Here