|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Antimilerov hormon
27.7.2011 12:15:53   
Anoniman
Izvini sto ovako zborim, ali koji debil od lekara kaze da je TSH preko 6 u zene mladje od 30 godina koja zeli da zatrudni, dobar????
Pa stvarno nemam reci za debilizam nasih lekara...user posted image


(odgovor članu degu)
  Direktna veza do poruke: 126
   RE: Antimilerov hormon
27.7.2011 12:20:21   
degu
Reče nije to ništa, važno da su T3 i T4 dobri i ja tako godinama bila ubeđena da je to Ok, dok nisam ovde pročitala. A tada nisam radila prolaktin, nije mi tražio, tako da ne znam šta je bilo s' njim. Ali su mi LH i FSH bili mnogo, mnogo niži.
Nadam se da će na Betaniji znati šta treba, oni su bar stručni, samo da dođem više do njih.

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 127
   RE: Antimilerov hormon
27.7.2011 12:24:00   
Anoniman
Koliko se ja razumem, cak i da su ti FSH i LH u savrsenom odnosu, sa takvim TSH se ne moze zatrudneti....Moras da ga snizis...Uostalom, uopste nije dobro da vuces hipotireozu bez lekova...Mozes srce oslabiti i zanavek zdrndati krvni pritisak...Ne zelim da te plasim, ali moras nesto da preduzmes brzo...To je stvar koja se veoma lako resava lekovima...Znam iks zena koje su posle terapije vrlo brzo zatrudnele.user posted image


(odgovor članu degu)
  Direktna veza do poruke: 128
   RE: Antimilerov hormon
27.7.2011 12:27:33   
degu
Ne plašiš me Verka, ja bih svakako trebala na VTO i za VTO moram da sredim TSH, moram dovesti organizam u neki red da bi VTO bila moguća i uspešna.
A nadam se da će mi se i Contesa javiti, da mi malo pojasni stvari.

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 129
   RE: Antimilerov hormon
27.7.2011 12:29:20   
Anoniman
Hoce...user posted image
Conti je extremno fina zenicauser posted image

(odgovor članu degu)
  Direktna veza do poruke: 130
   RE: Antimilerov hormon
27.7.2011 13:12:52   
cvrcak 81
Verka je sve u pravu.user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 131
   RE: Antimilerov hormon
27.7.2011 13:17:43   
Anoniman
Cvrle, dje si?user posted image

(odgovor članu cvrcak 81)
  Direktna veza do poruke: 132
   RE: Antimilerov hormon
27.7.2011 15:26:04   
cvrcak 81
aj darling evo me,user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 133
   RE: Antimilerov hormon
27.7.2011 15:26:55   
Anoniman
Sto te nema na crtkama? Dodji tamo je najbolje...user posted image

(odgovor članu cvrcak 81)
  Direktna veza do poruke: 134
   RE: Antimilerov hormon
27.7.2011 19:49:48   
tajnica
Ksenij81,

Meni više ništa nije jasno što se tiče njihovih protokola.Iskreno i ja sam se začudila kada mi je rečeno da ću to veče primiti inekciju pregnyl i da smo završili sa stimulacijom. To je bio 11. dan ciklusa i najveći folikul je bio 16mm  a 13. dc  (jutro)  mi je rađena aspiracija tako da je verovatno bio negde oko 18mm kada su uradili aspiraciju. Dimenzije folikula kod zena koje se javljaju na ovakvim forumima su uglavnom bili veće.
Trudim se da poverujem da su znali šta rade. Ne želim da verujem da neko olako radi takve procedure.
Biolog mi je rekao da su pokušali da dovedu do toga da jc dozri ali da nije uspelo.
Ne znam šta da mislim ................

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 135
   RE: Antimilerov hormon
28.7.2011 4:23:50   
Contesa
Za Mrs. Degu ,
Oprostite sto odmah ne mogu da vam pisem, prezauzeta sam svojim zivotom, sto poslovno, sto privatno, pa ipak zelim da ispostujem profesionalno sve devojke na Forumu-koji je odlican, i da dam pridones u profesionalnom smislu prije svega.
Vi imate 3 kljucna faktora zbog kojih ne mozete ovulairati normalno, tako da cisto sumljam da ste imali ovulaciju nedavno, pogotovo sto hormonalno vam nikad nije sledjena ovulacija, a to je JEDINI pouzdani nacin da se to konformira, nakon toga u suradnji sa UZ, potvrduje se sve.
TSH vam je previsok, to vas licni, maticni lekar opste prakse-moze da kaze da je u gornjoj granici i da je kao normalan, ali kada se radi o trudnoci, nemoguce je naturalno zabebiti sa tako visokim TSH, jer on hormonalno blokira jako suptilno vasu ovulaciju. Prolaktin je isto previsak, on nije ni u gornjoj granici, on je u stratosferi i on isto kao TSH-mada ima dr. mehanizam djelovanja, jako arestira ovulaciju. Povrh svega, vi imate tako signifikantan PCOS, da vam je LH skoro duplo negoli FSH, sto upucuje na fakat da vam nije PCOS uopste saniran i da ste bogami duze vremena u senci neplodnosti, jer saniranje istoga, nema ni u tragovima, a kolko sto vidim, vi pokusavate da zabebite vec suma vremena. FSH vam je u normali jos uvjek, mada iskreno to je FSH koji se polako no sigurno blizi gornjoj granici, i ne ukazuje na eventualno postojanje sveze ovarijalne rezerve, koje bi trebalo da jedna devojka sa nepune 27 godine da ima. Vi ste premladi za sve ove rezultate, i pod hitno vam se moraju u 3 konsekutivna ciklusa odraditi svi hormoni odmah i da bar u jednom naturalnom ciklusu prije IVF budete strogo monitirani sa hormonima tokom celog ciklusa, kako bi se znalo na koju i koliku stimulaciju bi uopste mogli da reagujete.
Postovane moje kolegice sa Foruma, ne ide se na IUI i/ili IVF ili tempiranu intimu usred jakog hormonalnog disbalansa, mora se preuzeti sve, da se balansira organizam totalno, pa onda da se ide dalje. Hormoni su srz problema, a nazalost nasi reproduktivci na Balkanu-svaka cast izuzetcima, uopste to ozbiljno ne prate i sablonski tretiraju zene.
Ne mogu poverovati da vi nemate terapiju za smanjenje TSH, koji mora biti nizi i to do 1-2, max 3, u vasim godinama do 2 maximum, a za starije zene, eto dopustam do 4.2. Prolaktin napisala sam vec, resava se medikamentozno isto, mora biti do 50, najgornjiju mogucu granicu, a po nekim americkim studijama preporucuje se cak i samo 30, da bi se ovulirala asalnija u kondiciji ovarijalna celija. PCOS vam je jaki sindrom, jako nasledni-a i poremecaji TSH kao i prolactina su uglavnom nasledni po zenskoj liniji isto, i PCOS vam je globalan problem, on vam je 2 po redu uzrok zenske neplodnosti, odmah iza endometrioze, koja je lider u svemu ovome.
PCOS se ne leci, ali se moze kontrolisati i nekako sanirati za da bi rodili, ali ne verujem da vas doktor zna sta radi, kad vam kaze da je ovulacija prosla, da sum vam ovariji OK, samo po neka cistica i sl. nebuloze......oprostite, ali ciste su te zbog kojih se nema ovulacije, a i ne retko kasni menzis zbog svega toga, to se regulise hormonalno, ali jako mi je zao sto mora da kazem, da se O konformira jos uvjek na Balkanu samo i samo sa zutim telom, etc, eto vidim aktuelni su grafikoni telesne temperature i LH trakice, a niko ne radi hormone uoci O da se vidi pravo stanje stvari. Drage moje, O se konformira samo i samo hormonima, i to E2-estrogen, LH surge i P4-progesteron, u konjukciji sa UZ samo se konformira stanje folikula, njihova velicina i stanje endometrija za eventualno ugnezdenje embriona.
Vi ne ovulirate, ni slucajno, bar niste ovulirali u ciklusu o cijim rezultatima ja govorim ovdje. Ne vidim ni P4, ali sigurno je prenizak, a o tome govori i ultra nizak E2 na 3d.
To me brine najvise, jer upucuje u konjukciji sa povisenim za vase godine FSH, na slabiju ovarijalnu rezervu i upitnu kvalitetu jajnih celija.....e sad, nije sve izgubljeno, jasnija slika ce se dobiti nakon monitoringa i nakon saniranja TSH i prolaktina prije svega, a o PCOS-u i da ne pricam, on se mora drzati pod kontrolom, sta je sa insulinskom rezistencijom, dali je to ikako radjeno ili nije nikada, i dali ste primali i tu vrstu terapije.
Smatram da nije sve izgubljeno jos uvjek, da se mora sanirati problem u toku, jedan po jedan, mora da nadjete asalnog reproduktivca i jos asalnijeg repro endokrionologa, jer morate se sanirati sada i odmah, i nikako vako da idete na IVF. Konacno ne znam zasto je indiciran uopste IVF, ako je sperma losa, misli se na IVF-ISCI, to vam je najdelikatniji IVF i po meni tamo se ne ide disbalansiran hormonalno, jer odgovor na bilo koju stimulaciju bi bio ili preslab ili hyper, ako imate puno cista u ovarijuma- a vako duplo veci LH od FSH i upucuje na to, ovo nije micro forma PCOS, ovo je bas PCOS u agresivnoj fazi, onda ne znam sta da vam kazem, nisam tamo, da vas pregledam i uzmem vas file u ruke, ali cycle monitoring vam je must, morate se sanirati jako dobro, prije bilo kojeg protokola u buducnosti.
Da ponovim, ne zelim da otvorim Pandorinu kutiju sa Ovulacijom, ali samo jako visok E2 i konacno jaki LH surge, su potvrda za O, nakon toga rast P4, sve je ostalo luki voda, na osnovu ovih hormona postoje i LH trake i tzv. ovulacioni testovi, i zato se drage moje forumasice hormoni tako intenzivno testiraju, opet i opet. UZ pokaze stavri, ali samo u konjukciji sa hormonima, nikako bez njih.
Konacno, rekli ste da su ovo visi rezultati za FSH-kome ja licno odavno ne vjerujem, kao i svako kompetentan u nasem biznisu, ali ako vam je i LH povisen isto- a je, zbog PCOS-a i jos nizak i to ultra nizak E2, sve to upucuje na neznu ovarijalnu rezervu, vi imate kvalitetne celije jos uvjek, bar nadam se da je tako, ali morate biti ultra paznjivi sa njom, jer su vam jajnici prenezni za bilo koje radikalne poteze u buduce.
Hvala svima koji pokazuju interes za nasu profesiju, i hvala svima koji nas citaju, svako dobro zelim svima, kao i vama Mrs. Degu .

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 136
   RE: Antimilerov hormon
28.7.2011 8:23:15   
Anoniman
Conti, draga, hvala ti sto nam pomazesuser posted image
Imam jedno pitanje za tebe-zbog cega kod zena koje nemaju PCOS ne dolazi do O?Ja imam odlican TSH i  nizak prolaktin. Vadila sam hormone 3dc i bili su skroz ok, sem Antimilera koji je nizak 0.25.
Onda mi je receno da izvadim estradiol 9-12dc da se vidi kakav mi je kvalitet jc i kako endometrijum odebljava. On je bio 97 ref 18-147.
Receno mi je da je to jako dobro.
I onda izvadim progesteron da vidim jesam li imala O, a on katastrofalno nizak 2.5 ref 4-25...
Ja sam totalno zbunjena-zasto se kvalitetna jc nije oslobodila?

Hvala ti unapred na odgovoruuser posted image

(odgovor članu Contesa)
  Direktna veza do poruke: 137
   RE: Antimilerov hormon
28.7.2011 10:46:12   
degu
Poštovana Contesa,

neizmerno VAM se zahvaljujem na ovako jasnom i opširnom odgovoru. Potpuno ste u pravu, moj PCOSy nije nikad lečen, iz tog razloga što ga niko nije primetio. A kad je primećen konačno, rečeno mi je da je u pitanju blaži oblik. Doduše tada je možda i bio, jer su i FSH i LH bili duplo niži. Nisam dobila adekvatnu terapiju i stanje se drastično pogoršalo za zadnje 2.5 godine.
Izgleda da svi simptomi ovulacije, skok temperature, žuto telo, bolne grudi i sve što imam tih 14 dana pred menstruaciju, nisu merodavni dokaz ovulacije.
Zapravo ste napisali i ono čega sam se najviše plašila, a to je smanjena ovarijalna rezerva i moguć loš odgovor na stimulaciju.
IVF je indikovan zbog lošeg spermograma supruga. Nadam se da nije još sve izgubljeno i da će se sa adekvatnom terapijom stanje mog organizma popraviti.
Svakako ću Vas obavestiti i o narednim rezultatima, mnogo bi mi značilo Vaše mišljenje u celom mom toku lečenja.
Još jednom veliko Hvala!

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Contesa)
Direktna veza do poruke: 138
   RE: Antimilerov hormon
28.7.2011 12:01:10   
nina26
O se konformira samo i samo hormonima, i to E2-estrogen, LH surge i P4-progesteron, u konjukciji sa UZ samo se konformira stanje folikula, njihova velicina i stanje endometrija za eventualno ugnezdenje embriona


Upravo o ovome sam ja pisala non stop na temi i IUI, IVF i bila koja stimulacija da je u pitanju, da se tako proverava O i da se ne daje na pamet Pregnil itd, ali sam ispala jos i luda, jer nikome nije njihov dr to rekao tako da to nije istinito,i htedose neke i da me pojedu zbog toga. Posle sam prestala da pisem o tome.
Nazalost, kao sto kaze Conti kod nas se sve to radi olako, i doktorima su nalazi u redu, ako su u granici, a to apsolutno nije tacno.

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 139
   RE: Antimilerov hormon
28.7.2011 12:08:27   
Anoniman
Pa da....Onei ne da imaju manjak interesovanja, nego ih potpuno zaboli uvo...
I gledam kako zene krkaju sa klomifenima..Kao bombonice da im dajuuser posted image

(odgovor članu nina26)
  Direktna veza do poruke: 140
   RE: Antimilerov hormon
28.7.2011 12:56:42   
cvrcak 81
Ovo sto je Verolino pitala i mene zanima,ja sam u fazi saniranja tsh i prolaktina,,,,
pa se pitam dali ce tada doci do ovulacije,ili imas jos dosta uslovauser posted image

Contesa hvala Vam ,divni steuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 141
   RE: Antimilerov hormon
28.7.2011 13:38:05   
degu

IZVORNA PORUKA: verolino

Pa da....Onei ne da imaju manjak interesovanja, nego ih potpuno zaboli uvo...
I gledam kako zene krkaju sa klomifenima..Kao bombonice da im dajuuser posted image



I ovo mene jako nervira, davanje klomifena bez odrađenog hormonskog statusa i bez HSG, to je isto kao da ih uzimaju na svoju ruku. Dr-i nas sve posmatraju kao da smo neki proizvodi na pokretnoj traci i da nam svima treba ista terapija.
Iskreno više ne znam ni kako da izgradim poverenje prema nekom Dr-u.


_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 142
   RE: Antimilerov hormon
28.7.2011 15:57:39   
meyo
@cvrcak to i mene interesuje da li je nivo TSH od ..dovoljan da se povrati ovulacija
pijem terapiju.. al sam pod konstantnim stresom..pa moza i to ometa

jos jedna stvar mi je nejasna a vezana za prolaktin naime moja vrijednosti istog za 3dc je 267 referentne vrijednosti od 40-530 CLIA neceg??
FSH  mi je 5    A LH 7.48


jel to dovoljno da bi doslo do ovulacije s obzirom da je konti rekla da prolactin mor abiti ispod 50
meni niko nije nista rekao za ove vrijednosti prolaktina...
user posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 143
   RE: Antimilerov hormon
28.7.2011 19:15:46   
cvrcak 81
meyo meni i tsh i prolaktin visok ali se nadam da ce nakon sto se vrednosti srede i dovedu u normali krene i ovulacijauser posted image

bar se ja nadamuser posted image

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 144
   RE: Antimilerov hormon
28.7.2011 21:54:22   
meyo
ja sam tek sad vidjela da nisam upisala vrijednost htjela sam reci TSH od 2 jel dovoljan da dovede do ovulacije..


(odgovor članu cvrcak 81)
Direktna veza do poruke: 145
   RE: Antimilerov hormon
30.7.2011 19:22:42   
Maslacak15
Draga Contesa,

Mnogo bi mi znacilo ako bi ste prokomentarisali sledece nalaze 3.dana ciklusa. Radi se o mojoj kumi i najboljoj drugarici (33 god) koja tek zapocinje pretrage posle dugogodisnjih pokusaja da ostane u drugom stanju.

TSH 2,65
Estradiol 43,8 pg/l (160,7 pmol/L)
FSH 6,0
LH 2,71
Prolactin 198 mU/L (ref 40-530)
Progesteron 1,42 nmol/L
Testosteron <0,69 nmol/l

Ciklusi su regularni 26-28 dana i najverovatnije ovulatorni (Jasan temperaturni shift na chartu bazalne temperature, ali progesteron nikad nije kontrolisan u luealnoj fazi)
Da li po vama ima bilo kakvih naznaka potencijalnih problema ili razloge treba traziti negde drugo (HSG itd...). Uprkos niskom FSH da li mislite da odnos od vise od 2:1 prema LH ima nekog znacaja ili se radi o normalnoj varijaciji....

Unapred zahvalna

Napomena: Sperimogram njenog supruga je besprekoran koliko je to moguce reci na osnovu suvih brojki.

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 146
   RE: Antimilerov hormon
31.7.2011 9:50:52   
GRGA
Drage moje zene evo i meni i ja moram raditi Antimilerov hormon..Trebalai su ga rdaiti na VMA ali oni to ne rade--tako da cu morati privatno!!!!Iskreno od toga privatno se vise jezim..Te ne rade ovo,,te ne rade ono....

Valjda ce sve biti ok!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 147
   RE: Antimilerov hormon
31.7.2011 15:24:55   
meyo
hoce grga ne brini..user posted image user posted image
meni je moje endokrinolog rekao da se zbog njegove nize vrijednosti ne brinem
jer je imao slucaj gdje je zeni bila vrijdenost 0 pa je prirodno ostala trudna... tako da samo pozitivno

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 148
   RE: Antimilerov hormon
31.7.2011 21:47:21   
GRGA
Meyo--haval na podrsci.....Zista je potrebna........uvek je potrebna da bi covek bio jaci,,i da bi istrajao!!!

(odgovor članu meyo)
Direktna veza do poruke: 149
   RE: Antimilerov hormon
2.8.2011 3:24:40   
Contesa
Postovane kolegice na uvazenom Forumu,
Iako vas citam skoro da ne kazem kao redovito, ne mogu odmah uvek da odgovorim, ali eto sada pisem, hvala na vasem interesu, nadam se da pisem vise narodski, da bi ljudi mogli da me dovoljno fino ukapiraju sta pisem, iako ja pisem stvari, koji su surova nauka sada i ovdje.
Vidim da je veci interes za ovulaciju-O, nastanak iste, vracanje u normalu nakon balansiranja organizma, nakon terapije sa medikamentima, s kojim recimo se kolabira TSH i/ili prolactin, drzi se pod kontrolu isti i to je to. Vidite nije tako jednostavno, moze zena da NE ovulira uopste i sa jako niskim TSH i prolaktinom, to zavisi od masu stvari, a najvise o svezine i kvalitetu jajnih celija, i zapravo situaciju sa ovarijnom rezervom. Ja ne slucajno komentarisem FSH, LH u korelaciju sa estrogenom E2, kao neki reper za kvantum i kvalitet jajne celije. Sokirana sam, sto kad kazem da neko ne ovulira, sto se jako dobro vidi iz hormonskim disbalansom, ljudi ponovo pitaju, pa kako videli su zuto telo, pa bazalna temperatura, pa vaginalni iscedak, i na kraju ne veruje se i na svoje oci kad se vidi ultra nizak P4.
Pa vako, u sustini nije svaki ciklus zene ovularan, ni slucajno i kod perfektnih slucajeva, i u najmljadje zene u najboljim reproduktivnim godinama. Zena treba onako skolski da ima 13 menzesa u godini, od kojih najmanje 7 su anovularni, ciklusi, a samo 6 su ovulacioni, tako da je to kao idealno. Neko ovulira vise u odredjenom periodom godine, neko se menja usred interkontinentalnim duzim letom avionom, neko u leto, neko zimi, to je sve individualno. Neko prirodno ovulira u par konsekutivnih ciklusa, a nekome se sve to desava ciklicno, sve je to genetika i je cisto individualno. Najbitnije je da se ovulira, ali cak i onda, kad se to konformira, ponavljam strogo hormonalno (Mrs. Nina 26, je potpuno u pravo!) i onda moze da ne dojde do oslobadjanja ovarijalne kvalitetne celije, i nema oplodnje i da sve super i super i kod zene i kod muskarca. Nije retko da neko ima nizi broj jajnih celija od rodjenja, a nema pojma o tome, to je cista genetika i da ima folikule koji pucaju, ali su prazni i/ili imaju mutirane jajne celije. Zato, samo i samo kad se uradi IVF in vitro u petrijevoj posudi vidi se kvalitet i potencija celije i tu nema promasaja, gradira se sama, proceni se dali se vredi oploditi, i nakon oplodje se cekiraju na istotako nacin i sami embrioni. Jako dobro pravilo je da potentna, jaka jajna celija, je pola garancija uspeha, ne retko dobije se ultra korektan embrion i sve je ostalo istorija.
Za Mrs. Verolino, ako je E2 uradjen na 9d samo za da se via njega otkrije kvaliteta jajne celije, to nije ozbiljno uradjeno uopste, kvalitetna jajna celija u odlicnom potentnom folikulu se sledi od 3d osim prvo inicijalnog panela hormona, sledi se sa E2, LH i P4 od onda svaki drugi dan, dok na UZ ne pokaze se minimum 16 do 18 mm folikul, onda se monitorig svih ovih hormona radi do momenta O, uz UZ svakodnevno. E2 mora da raste u poodmaklom stadiju jedno 1000 jedinica dnevno, dan ili tacnije noc prije O postigne jedno 4800, 5000 i vise u normalnom ciklusu bez stimulacije, dok LH ide od manjih cifra do jedno LH 10 ili 12, i na kraju jako skoci, ostro, duplificira se, cak i kvadrira i onda se potvrduje da dolazi potentna O, iako na UZ folikuli nisu pukli i su najmanje 20 i vise mm, tek onda se daje pregnyl za IUI ili nakon toga se radi punkcija za IVF. U sustini, velika vecina devojaka na forumu, postirala je nize vrednosti E2, koji upucuju na slabu frekfenciju O, i/ili slabiju, nezniju jajnu rezervu i/ili urodjena insuficijencija jajnika, sto se kod nas na Balkanu cesto mesa, sa ovarijalnom disfukcijom kao stanje stvari, koji je ozbiljan problem isto.
Konacno, javno porucujem, sredite svoje hormone, disbalans hormonalni svedite na balans i onda ste OK, i dozvolite sve uslove da vas organizam se vrati u normalu i pocne da fukcionise normalno i da najnormalnije ovulira, ako i onda nema se uspeha, onda se sumlja samo i samo na jedno, a to je slaba i nekvalitetena jajna celija, nema leka za to, ne pomazu ni agresivne stimulacije, to je najtezi problem u repro medicini.
Zelim svako dobro svima i hvala na paznji.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Praćenje ovulacije - telesna (bazalna) tem...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću merenja telesne (bazalne) temperature?
Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here