|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Antimilerov hormon
2.8.2011 3:55:49   
Contesa
Za Mrs.Maslacak15,
Ako ste pazljivo procitali sve moje postove imate odgovore na sva vasa pitanja, plus da vam cestitam na trudnoci-ako se ne varam postirali ste da ste sredili prolaktin i da ste zabebili, jedno veliko BRAVO i da kao doktor bilogije malo vise kapirate problematiku. Postirali ste i neke tvrdnje koje nisu tacne, ali sada cim ste postirali ovde, vjerujem da ste shvatili da se iz hormonalih prikaza moze ite kako izvuci zakljucak, dali je zena balansirana ili ne, a to je kluc uspeha svakako.
Oprostite, ali cudi me da neko u 33 godine pocinje pretrage, nakon dugi niz godina pokusavanja, i nije uradjen ni HSG, samo spermatogram, ne znam ko je sve vodio ovog pacijenta, ali nije profesionalan taj nas kolega, zao mi je....
Nisam sigurna da neko jako dobro ovulira sa tim prolaktinom, da ponovim iako vako vam je jos uvjek u granici normale, to je visoki prolaktine, koji moze da suprimira O, kako sto rekoh americki standard je cisto do 50, a po novijim protokolima i do 30, jer prolaktine je statisticki najveci krivac u incidenciji odsustva O, kod zena koje inace bi jako dobro ovulirale same. TSH je OK, mogao bi da bude do 2 jer je to ipak mladja zena jos uvjek, inace smanjili su i gornju granicu istoga, ranije je to bilo do 4.2, odavno to nije tako, pogotovo kod mladje zene. FSH iako deluje normalno, ipak je veci razmak od LH-a, sve dok je to 2.5 puta ide se ka gornjoj granici i upucuje na smanjivanje ovarijalne rezerve, koji ne korespondira sa njenim godinama, iako nakon 30 pocinje da rastu svi parametri i opada kvalitet ovarijalne celije, nazalost. Ovo komentarisem vako, jer gledam odnos FSH, LH i E2, E2 opet prenizak, ne znam sta je po sredi, dali insuficijencija jajnika, dali disfukcija istog, ili nezna ovarijalna celija u rezervi. Ako pomenuta pacijentica ide na 3 konsekutivna ciklusa u cekiranju hormona ne samo na 3d, nego tekom celog cickusa kao cycle monitoring, onda zna ce se sve, vako ovo mi je nepotpuni file, ja ovo kometarisem na nevidjeno i to sto vidim, kazem. Iako su ciklusi regularni, nisu jako kratki- sto je jos uvjek dobro-O nije potvrdjena, jer hormonalni monitoring istog nije radjen, temp chart je nesto sto nije ultra pouzdano i ja kao profesionalac u bransi, vjerujem faktima, iako privatno i ja kao i svi ovde, vodim svoje chartove, ama ono sto hormoni u konjugaciju sa UZ potvdre, to je to. Po meni ako je HSG odlican, sperma OK, uterus OK, ako je endometrij povoljan, ako zena redovito ovulira i sledi se ista ovulacija do tancine u satima, onda moze se ici na IUI bar, ali ja zaista ne znam koji je razlog ove neplodnosti i to godinama, ako je to prolaktine, odmah da idete na terapiju, vazno nema se PCOS, ali ako je u pitanju ovarijalna rezerva, onda ne mozete nista, osim ciste genetike i jako zdravim zivotom, moze se polagano stimulirati i pokusavati, ali mora se paziti, ako je E2 jako nizam jos uvjek, to govori o preneznim jajnicima i to je svedok da osoba ima veci stepen starosti reproduktivnog organizma, nego sto to dolikuje njenim godinama, i ako se radi o smanjenoj ovaijalnoj rezervi, onda je obazrivost od njenog reproduktivca MUST, mora se inteligentnije voditi sve i paziti na ostatak folikula u zeni, jer ako odjedan put skoce FSH, LH i E2, nema se puno prostora za manevriranje, zato zelim da se zena jako monitorise prvo, pa da se racionalno uradi plan za dalje, a ne sablonski i napamet. Hvala na paznji!

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 151
   RE: Antimilerov hormon
2.8.2011 13:53:29   
Anoniman
Hvala ti Conti na odgovoru...I hvala sto nam pomazes...Puno nam znaciuser posted image
Ja sam 3dc imala estradiol vrednosti 27 ref 18-147, 9dc 97.3 u istim referentnim vrednostima, jer mi je postojanje folikula od 18mm potvrdila dr 14dc, a do skoka temperature je doslo 18dc, pa se O pretpostavljala za 17dc...tako da je 9dc estradiol jos bio u folikularnoj fazi...
Katastrofa je usledila...7 dana po misterioznoj ovulaciji, vadim progesteron koji je 2.5 sto odgovara preovulacionoj fazi, a to nije moguce...

Napominjem da mi je dr na godisnjem odmoru i da zato nisam mogla videti na UZ potencijalno prsnuce folikula.user posted image

Znaci, mogu li pretpostaviti da se kod mene O desila, ali postoji neki razlog pada progesterona ili je jedini razlog da se O uopste nije desila?
Da li je moguce da se O desi i da onda progesteron toliko padne. Ja osecam O i znam da imam folikule, ali ne znam sta se desava kasnije sa mojim statusom?user posted image

< Poruku je uredio verolino -- 2.8.2011 13:54:46 >

(odgovor članu Contesa)
  Direktna veza do poruke: 152
   RE: Antimilerov hormon
2.8.2011 14:22:24   
Contesa
Za Gospodju Verolino,
Upravo o tome i tako intenzivno pisem, jer ustvari O nema, zao mi je sto moram da ovo kazem, ali zelim da potvrdim, da se mora staviti na stranu merenje temperature, price o zutom telu, cak i UZ sam po sebi, kad se ne radi hormonalan status u biti, odnosno kad se ne potvrdi LH surge, E2 koji jako blago, no intenzivno raste, a LH ide jako ostro gore, dozivi vrhunac ide jako ostro dole ponovo, samo i samo onda ide P4 gore i potvrdi da se O uopste desila. Ovo se moze konformirati samo i samo sa cycle monitoring, usred svakodnevnog vadenja krvi i UZ u isti dan, onda se gleda ne samo dali je nastala O i tacno kada, vec koji je kvalitet iste.
Nazalost i perfektna O, jako cesto se ne zavrsi uspesno sa bebom, jer tu ima masa stvari koji utecu, stanje endometrija, timeing svega, dali je intima tempirana-cak i pri perfektne sperme i jajovode, stres utice jako, jako puno, i na kraju, najbitnije od svega-Kvalitet jajne celije, njena licna kondicija, maturiranje-sazrevanje iste, i njegu totalnu potentnost.
Ima zene koje nemaju pojma da nemaju kvalitetna jajne celije, pa zive u nadi da ce se sve desiti spontano, cuda se desavaju, i to ponekad stvarno, ali obicno to nije slucaj. Tehnicki svaka dobra O moze rezultirati sa bebom u ruci, ali prakticno to nije uopste tamo, nazalost.
Zelim svima svako dobro, hvala na interesovanje za temu, jer informiranost jako pomaze u ovoj sferi naseg ineteresa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 153
   RE: Antimilerov hormon
2.8.2011 14:39:44   
Anoniman
Hvala ti Conti user posted image
Videcu sta daljeuser posted image

(odgovor članu Contesa)
  Direktna veza do poruke: 154
   RE: Antimilerov hormon
5.8.2011 21:23:52   
mica slavljenica


IZVORNA PORUKA: mica slavljenica


prl 61 ref. vr.40-530
t3 1,3 ref.vr 1,2-2,6
t4 84 ref.vr 58-161
tsh 1,680 ref. vr. 0,400-4,000
estradiol 56,5 ref.vr. 0-160
fsh 6,1 ref.vr 2,8-11.3
lh 5,38 ref.vr. 1,1-11,6
progesteron 0,64 ref. vrednost 1-6 folikularna faza
testosteron <<0,69 ref. vr. <2.53
AMH 1 ref. vr 0,50-5,30

Postovana Contesa,
Evo jos jednom mojih hormona iz junskog ciklusa. Danas sam vadila progesteron (21. dan ciklusa) i on je 10.4 ref. vr. 13.9-90, sto ukazuje na to da nije bilo ovulacije, sada mi vise nista nije jasno, ne znam zasto ne dolazi do ovulacije i na sta da ukazem svom ginekologu. Jos jedna stvar me zbunjuje, prosli ciklus je bio dvadeset i tri dana, a sve mi ukazuje na to da ce i ovaj biti skracen, to mi se ranije nikada nije desavalo. Ako budete imali vremena, molim vas da mi pomognete. Unapred hvala.

(odgovor članu mica slavljenica)
Direktna veza do poruke: 155
   RE: Antimilerov hormon
5.8.2011 23:48:56   
nina26
Mici, pa bas su ti super hormoni sad, i prl jos bolji, sto nema sad O user posted image

Da ti se nije poremetio ciklus od onih kontraceptivnih pilula?

Jel pijes virakuser posted image ?

Ja stvarno ne vidim neku falinku u ovim rezultatima, javice se vec Conti, ako je meni nesto promaklo.

(odgovor članu mica slavljenica)
Direktna veza do poruke: 156
   RE: Antimilerov hormon
6.8.2011 11:37:30   
mica slavljenica
Mozda su kontraceptivi u pitanju, mozda je zato i ciklus kraci, ali ovo je vec cetvrti mesec bez kontracepcije pa sam mislila da se sve vec vratilo u normalu. Conti je rekla da mi je E2 nizak, pa ne znam da li to utice na izostanak O. Virak pijem redovno, ne propustam, planiram i na more da ga nosim, samo da ne pomisle carinici da je nesto drugouser posted image . Ljub za tebe.

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 157
   RE: Antimilerov hormon
6.8.2011 11:52:37   
degu
E sad si me nasmejala user posted image tako sam ga i ja u kesici nosila i plašila se policije, kao pravi kriminalac user posted image

Mico a na koliko su ti inače ciklusi? Možda će ti O biti malo kasnije, stvarno ti hormoni izgledaju OK.

_____________________________

Samo pozitivne misli privlače pozitivne stvari :)

U srcu moje mame i moje srce kuca <3

(odgovor članu mica slavljenica)
Direktna veza do poruke: 158
   RE: Antimilerov hormon
6.8.2011 11:56:47   
nina26
Virak pijem redovno, ne propustam, planiram i na more da ga nosim, samo da ne pomisle carinici da je nesto drugo


Joj zamisli touser posted image Mislim da bi me tm zadaviouser posted image

(odgovor članu degu)
Direktna veza do poruke: 159
   RE: Antimilerov hormon
6.8.2011 14:29:03   
Contesa
Za Mrs. Mica slavljenica ,
Oprostite sto niste procitali moj post, ja sam vam vec odgovorila, hvala vam sto mi date dalja obavestenja o vama, ali moje su se sumlje uvistinile.
Ako jako dobro procitate sta sam vam napisala, shvatit cete da prolactine ponavljam je jos uvjek visak za neko ko bi O normalno, plus pretpostavljam da ste bili na terapiji jos uvjek. Ja sam mislila da ste mi postirali nove rezultate, ali ovo su stari hormoni, gde vam je juli i sada august isto, treba se intenzivno slediti sve, ovo nije uraditi hormone jednom i to je sve.
Ponavljam, da smatram da je E2 ipak i ipak prenizak, cim dobijate vako smanjene u duzini cilkuse, imate samo uglavnom 2 razloga za isti: ili imate smanjenu i gotovo nekvalitetnu ovarijalnu rezervu, i/ili ako ste puno, puno mladji-recimo devojcice koje tek pocinju sa menzesom, mogu imati skracene cikluse, jer su im ovariumi prepuni folikula i oni su jos uvjek, ne regulisani. Vi imate ipak 32 godine, proverite svoje geneticko stablo sa zenske linije, da bi kolko tolko znali sta i kako i kada su majke, bake, tetke, seste imale gubitak menzisa, ako je zaista u pitanju smanjena ovarijalna rezerva, ne mozete ama bas nista uciniti, idite na IVF u naturlanom ciklusu, ili strogo KRATAK protokol, jako mudro- mada po meni prerizican je IVF za vas, zbog vase ovarijalne rezerve. Ako je kvaliteta iste u pitanju, ja sumljam da je onda IVF povoljan, jer mozete jako slabo da odgovorite na stimulaciju, mozete da dobijete manji broj folikula, sa manjim i nekvalitetnim celija u istim, koji se ne oplode ili diskardiraju se, ne znam, cudi me odkud ovaj jako nizak E2-to je urodjeno najcesce, i ako on nije visi i/ili ne raste nema ni O, a kamoli asalan odgovor stimulaciji. Ako je sve ovo vako uistinu, onda ja ne vjerujem da je ni FSH ni LH vako nizak, u 3 kondekutivna ciklusa ako uradite 3d, to ce se vidjeti i isto ako se na 3d paralelno rade UZ, vidjet ce se, dali uopste imate dovoljan broj folikula u jajnicima, bez ovoga, nema se nista od O, ovo je fundamentalno, zaista.
Nije sve izgubljeno, ali mora se biti obazriv, molim vas monitorisete sebe intenzivno i sa hormonima i sa UZ, jer niste u situaciji da se prepustite slucaju i stihiji, ovo je preozbiljno zaista, a sam IVF pokazat ce, dali zaista ima asalne rezerve, i koja je kvaliteta iste-u Americi se i u vakom slucaju prvo ide na stimulirani IUI, ako je bar jedna tuba asalna, a IVF samo konformira kvalitete jajne celije. Hvala na paznji!

(odgovor članu mica slavljenica)
Direktna veza do poruke: 160
   RE: Antimilerov hormon
6.8.2011 14:46:59   
nina26
Conti,

Micin prolaktin je bas nizak, sta tek mi da ocekujemo kojima je preko 100 sto je i dalje nisko pa standardima doktora na Balkanuuser posted image

Ja jedino da uzmem terapiju na svoju ruku.

Pravo da ti kazem verujem vise vasim standardima, zato i ne sumnjam u tvoje reci, nego ne mogu da verujem da kod nas smatraju da sve sto je u granicama da je ok, i da imamo O. Dobro ima tu naravno jos factora, ali pricam sad o prolaktinu.

Ti si jedno veliko user posted image

(odgovor članu Contesa)
Direktna veza do poruke: 161
   RE: Antimilerov hormon
6.8.2011 14:50:57   
GRGA
Zene moje koje ste zaista zaista super u[pucene--za mene su hormoncici novina i evo ucim od vas!!

Jedno pitanje i ovde.................Svi nalazi i moji i mm-a su ok................Onda su sledili moji hormoni........TSH--4.307

LH.............6.1

FSH--5.7

Ostao mi je Antimilerov i prolaktin profillllllllllllll

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 162
   RE: Antimilerov hormon
6.8.2011 14:55:20   
nina26
Grga pisala sam ti i u temi pretrage i hormoni i dala sam ti moje misljenje.(ne znam da li si procitala)

Ako nisi uradila profil prolaktina, to pod obavezno, jer i to zna cesto da pravi problem.

AMH je jako diskutabilan, procitaj malo sta je Contesa pisala u prethodnim postovima.

I naravno imas inverziju LH/FSH, sto svi vec znamo ukazuje na PCOS.


(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 163
   RE: Antimilerov hormon
6.8.2011 15:00:25   
GRGA
Vidim ja da je u pitanju inverzija-blaza.....

Zene radim profil -prolaktina,,,,,,,,,Gde da nadjem dobrog endokrinolaga.

Ako sa oovim rezultatima odem u front sta ce mi reci da li ce radditi IUI!!!

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 164
   RE: Antimilerov hormon
6.8.2011 15:16:03   
nina26
Ja znam za super reproduktivnog endokrinologa, dr Vujovic, radi privatno i ne znam gde radi drzavno, ali ona je skupa katastrofa, ali da je najbolja, jeste.

E sad da li ce ti raditi IUI u Frontu, ja mislim da hoce, jer kod njih je tamo kao na pokretnoj traci, jedino ako se bas neki dr koji se zadesi tamo, zainteresuje za tvoj slucaj, pa pozeli da ispita jos nesto pre nego ti uradi IUI.

Valjda ce se javiti neka devojka koja je tamo radila IUI, znam da je Placljiva bila tamo, ali njoj koliko se secam su hormoni ok, tako da ne znam u tvom slucaju da li bi uopste trebalo raditi IUI pre nego sto ih dovedes u balans.

(odgovor članu GRGA)
Direktna veza do poruke: 165
   RE: Antimilerov hormon
6.8.2011 16:02:20   
mica slavljenica
Hvala Contesa, sada sam i zvanicno jako zabrinuta, Procitala sam vec ranije vas odgovor i hvala na njemu, ali sam sada samo htela da dodam progesteron na 21. dan i da vas obavestim o skracenju ciklusa kojie mi se sada prvi put desava. Inace radili smo ultrazvucne folikulometrije nekoliko meseci za redom i posle duze upotrebe terapije za prolaktin i secam se da je uvek bio jedan folikul koji je dostizao velicinu do 20, a endometrijum 11mm na dvanaesti dan ciklusa. Ne znam zapravo, koliko ovo ista objasnjava, ali samo sam htela i to da vam dodam, pa vi, ako imate neki komentar, samo izvolite... Pozdravuser posted image

(odgovor članu Contesa)
Direktna veza do poruke: 166
   RE: Antimilerov hormon
6.8.2011 16:05:17   
nina26
Mici imas pp

(odgovor članu mica slavljenica)
Direktna veza do poruke: 167
   RE: Antimilerov hormon
6.8.2011 16:34:41   
Maslacak15
Drage devojke jos jednom o prolaktinu,

Iako i Contesa uvek skrece paznju na isti volela bih da podsetim na sopstveno iskustvo. Ja sam imala savrseno precizne cikluse od 28 dana, folikule normalne velicine, dokumentovane ovulacije i ultrazvucno i biohemijski (progesteronu lutealnoj fazi) i ciljane odnose svakog meseca pune 2,5 godine. Moj prolaktin je bio uvek oko 22 ng/ml pocektom ciklusa sto je preracunato u jedinice uobicajene u Srbiji oko 450 mU i dakle jos uvek spada "normalne" vrednosti.

Cetiri nedelje posle zapocinjanja terapije za snizavanje istog cabergolinom ja sam zatrudnela.... Kao sto sam rekla i prvi put, ni sama nisam verovala da je to u pitanju "jer sve je normalno, pa ne smeta i izgleda da je u granicama" . Nekad su granice zadate u labovima, samo referentna vrednost a svaka zena je razlicita. Prolaktin ocigledno jako negativno utice na plodnost cak i ako je njegov efekat prikriven.

Svima sve najbolje

(odgovor članu nina26)
Direktna veza do poruke: 168
   RE: Antimilerov hormon
6.8.2011 16:49:11   
nina26
Svaka cast Maslacak, bas mi je drago kad cujem da je neko resio svoje problem i ostao user posted image

Koji ti je to lek cabergolin?

Ja sam pila Norprolac, i u Srbiji daju neki drugi bromo..nesto, a za taj tvoj jos nisam culauser posted image

(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 169
   RE: Antimilerov hormon
6.8.2011 16:50:31   
Anoniman
Nina, ja samo da te zagrlimuser posted image

(odgovor članu nina26)
  Direktna veza do poruke: 170
   RE: Antimilerov hormon
6.8.2011 16:54:12   
nina26
Ma ti si jedno velikoooooooooo user posted image user posted image user posted image

Sta se kod tebe desava osim ove O?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 171
   RE: Antimilerov hormon
6.8.2011 16:56:33   
Anoniman
Uh...Nista veliko....
Zavrsila sam hormone, briseve...
10-og mi dr dolazi sa odmora pa cemo videti sta cemo....


(odgovor članu nina26)
  Direktna veza do poruke: 172
   RE: Antimilerov hormon
6.8.2011 16:59:36   
nina26
Ajde polako samo, bice sve ureduuser posted image

OT:Jel ste razmisljali o IUI?

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 173
   RE: Antimilerov hormon
6.8.2011 17:35:27   
Anoniman
Da, ali cemo uraditi tri u prirodnom ciklusu...ne smem da rizikujem, jer po svemu sudeci imam insuficijentne jajnikeuser posted image

(odgovor članu nina26)
  Direktna veza do poruke: 174
   RE: Antimilerov hormon
6.8.2011 17:47:33   
Maslacak15
Hey Nina user posted image

Cabergolin (ima ga i pod imenom Dostinex) je iz nove generacije dopaminskih agonista tj inhibitora prolaktina. U prinicpu bi trebalo da ima isto dejstvo kao Norprolac ili Bromokriptin ali ima duzi poluzivot u cirkulaciji i dugotrajnije dejstvo. Ja sam uzimala samo pola tablete nedeljno. Koliko znam ovi drugi se uzimaju svakodnevno i imaju malo vise sporednih efekata. Ja sa cabergolinom nisam imala bas nikakvih problema.

Ne znam da li su preparati dostupni u Srbiji ili na prostorima bivse YU ali ih ima u Evropi. Raspitaj se kod Dr.

Sve najboljeuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kada je šansa da ostanem u drugom stanju n...
Do ovulacije dođe kad se jajna ćelija koja je sazrevala u jajniku odvoji i započne svoj put jajovodom u matericu.
Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...



Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here