|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 10 11 [12]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Takmicarsko roditeljstvo
26.11.2013 21:25:32   
majared
E da se i ja pohvalim sa svojom bebom, Uzeo ga otac u krilo a on se okrenuo i sa kreveta uzeo igracku. Za mene cudo jer ga jos dozivljavam kao malu blentavu bebu a on mali covek. MM se odusevljava kako tipka po kompjuteru, odnosno kako je video od nas pa kopira

< Poruku je uredio majared -- 26.11.2013 21:28:13 >

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 276
   RE: Takmicarsko roditeljstvo
27.11.2013 0:02:12   
vikiveki
A ja sam se danas oduševila sa ovim mojim najmlađim...slušao seku kako ona vežba taktiranje iz muzičkog pa je u orginalu kopirao,sve kako ona tako i on.A ona je jedina danas dobila 5 iz muzičkog na tom taktiranju..što znači da je i on dobro naučiouser posted image

_____________________________

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu majared)
Direktna veza do poruke: 277
   RE: Takmicarsko roditeljstvo
27.11.2013 0:55:50   
jovana jojo
Ja nisam od onih koji će da hvale svoje dete preterano,volim da ona bude u nečemu uspešna ali najviše zbog nje same a ne da bi se hvalila drugima

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 278
   RE: Takmicarsko roditeljstvo
17.12.2013 9:45:30   
zazik
Reče ovde neko kako ga roditelji nisu hvalili, a komšije ubijale. To je radila i moja mama. Ja se bunila, a ona će:"Svakoj majci je njeno dete najlepše i najbolje! Bolje da vas ja sad kritikujem, pa će vas jednog dana neko drugi pohvaliti." Meni to zvučalo bezveze, ali svi ti lepi i pametni kiksnuše negde na životnom putu, a ja i dalje grebem.
Čudni smo mi, ljudi. Primetila sam kod pojedinih rodjaka i prijateljica maleni otklon, ne znam kako to da nazovem drugačije, posle Micinog dolaska. Svi su se obradovali, to je je činjenica, vole je, maze, ali... Kao da su očekivale nešto drugo, imaju neku trunčicu ljubomore, jer je dete zaista lepo i vrlo je šarmantna, privlači pažnju gde god se pojavi. Naravno da sam srećna, ali ne da bih se ja hvalila pred drugima, već zbog same Milice. Ne znam, možda je i zbog mene, jer sam u odnosu na neke finansijki samostalna, radim, brak nam je solidan, pa je to što nemam dece njih činilo nadmoćnijima u sopstvenim očima.
Samo jedan par i to su nam, na žalost, kumovi, i dalje dete gleda kao "dodjoša", uzima za pravo da je kritikuju pred nama, kao da je lik sa tv-a. Uz to smo i kolege, oboje su prosvetari. Frljaju se stručnim izrazima.  Stalno je porede sa svojim sinom, a dečko ide u drugi razred, ističu šta ona ne zna, te hiperaktivna je (a nije, smo je živa i bila je neposlušna, jer niko je nije ni učio da razgovara niti su joj išta objašnjavali). Konačno su se "zakucali" i brišem ih sa spiska, kad smo bili na babinama. Kako se moja mimi mrdne, ona grabi bebu i sklanja je, kao da će je moje dete pojesti.Bilo je: Ajd zdravo!

(odgovor članu jovana jojo)
Direktna veza do poruke: 279
   RE: Takmicarsko roditeljstvo
17.12.2013 10:06:37   
vikiveki
Zazik baš mi je žao što se baš kumovi tako ponašajuuser posted image ali ono što si napisala za ljubomoru stoji.Na primer moj muž u prošlom braku nije imao dece i svi su ga žalili,mislim sve su imala u izobilju samo decu nisu,i dok nije imao dece svi su bili super,e kad je mene upoznao i kada je dobio prvo dete tu se odmah videlo ko mu šta misli.Prvo su neki komentarisali kako ću ga ja napustiti kako ni samnom neće imati dece....kad sam se porodila imala sam utisak da pojedinci još neveruju u sve to i da samo čekaju trenutak kada ću se ja pokupiti i otići,što naravno nisu dočekali,pa su prestali i da se druže toliko sa nama.Najgora stvar u svemu tome što su to njegovi najrođeniji koji su računali,pošto čika nema dece on će njegovu kuću prepisati nama,ma strašno je bilo je jedan dva putao u početku.Prvo se kao svi raduju što je i mm konačno dobio decu a onda zbog ljubomore polako mu okreću leđa,ne kažem ja družimo se mi i dalje sa svima ali mm kaže da to nije odnos kakav je pre bio.Njega najviše boli to što naši sinovi toliko vole da budu u društvu sa svojom braćom ali snaja samo pronalazi neke izgovore i ne daje im da dolaze,a sve iz čiste ljubomore.Ona je uvek isticala i još uvek ističe kako su njeni sinovi vrlo pametni i imaju visok stepen inteligencije,zato je jedan dva puta ponavljao u srednjoj školi pa sad ide vanredno,a i srednji ide njegovim stopama pošto je postao problem u OŠ,i glavna tema na sastanku Veća roditelja,bilo me jako sramota na tom sastanku.
Zato Zazik neobraćaj pažnju na takvo glupavo ponašanje i voli svog malog anđelauser posted image

_____________________________

Nije sreća u onome što imamo,nego u tome koga imamo...Sreća se nosi u duši a prepoznaje na licima

(odgovor članu zazik)
Direktna veza do poruke: 280
   RE: Takmicarsko roditeljstvo
17.12.2013 11:48:53   
zazik
A, joj, o "sahranjivanju" strica i strine od 40 godina i pucanja na nasledjivanje kuće, ne bih ni pričala. Dan pred Micin dolazak, moj dever je zvao muža da ode i završi neki posao jer njemu došla tazbina iz Austrije, pa ide na jagnjetinu! Došli su poslednji, kad se narod razišao, a bilo je blizu sto ljudi. Dobrodošlicu organizovale dve komšinice i njihovo troje dece. I sad ih moja Mimi voli najviše. Da ne pričam da sam sa uživanjem dočekivala i njihovu decu i kumovog sina, rasture nam kuću - mi ništa, kupovala najlepše poklone, vodili ih u igraonice, dečije pozorište. Kumovi ne dodjoše na prvi rodjus, a strinka donela kinesku lutkicu od dvesta dinara. Setim se moje mame: "Daj Bože, deco da dobijete dete, videćete, neće smeti kod njih ni da se okrene!" Muž joj je samo rekao: "Svaka ti je bila ka Njegoševa!!!" Na njihovu dušu, neka su živi i zdravi.

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 281
   RE: Takmicarsko roditeljstvo
23.1.2014 15:24:04   
lilihip
user posted image
IZVORNA PORUKA: jovana jojo

Ja nisam od onih koji će da hvale svoje dete preterano,volim da ona bude u nečemu uspešna ali najviše zbog nje same a ne da bi se hvalila drugima


(odgovor članu jovana jojo)
Direktna veza do poruke: 282
   RE: Takmicarsko roditeljstvo
24.1.2014 11:19:18   
Klarita
Ima nas svakavih ali...postala sam veoma bezobrazna, ali VEOMA, i onda ih "udarim" gde ih najvise boli, ucute, pa pozelene od muke. Moja najveca mana je ta sto sam strahovito zlopamtilo, strahovito, doslovce.
Zene drugova mm su toliko takmicarski raspolozene, da sam ja pucala,a sada sam se toliko izbezobrazila, da nemam problema.
Kad se moja K rodila, mi kao u bunilu, sami je cuvamo, letimo od srece, sve po PS-u, samo u nju gledamo...placemo od srece sto je zdrava i prava i ne verujemo...a, onda mi muz isprica kako mu jedan drug cestitao uz opasku"nemojte da se sekirate sto je zensko"user posted image user posted image user posted image Za nas je u tom trenutku to bila najveca uvreda, sada mi smesno i zalosno...a, onda K pije mleko duplo manje nego po onome sto bi trebalo, napreduje prvi mesec 450gr, mi u soku, ne znamo da li i gde gresimo, placemo od muke, nema sta nismo probali...taj isti drug i njegova porodica sa sve zenicom i majkom nam se smeju u lice i pricaju kako njihov Car Salasije pije po litar i po dnevno, ccc, pa odmahnu glavom i prokomentarisu, sigurno nesto nije u redu s njom...koliko sam puta plakala zbog toga kad se setim. A, nisam mogla da ih izbegnem, sretala sam ih na svakom koraku jer zive blizu nas. E, onda je K presla na kasice, kasnije na pravu hranu...prebolela sam to sto ne pije mleko (ni dan danas ga ne pije), jede kao razvaljena, pisala sam vec o tome negde, obozava voce i povrce, kuvanu hranu i cokolade (ne pije sokove, reeeetko, grickalice skoro pa uopste, suhomesnato vrlo reeetko) bas sam zadovoljna.
A, car salasije iz komsiluka iako vec ima 3 i po godine, i dalje se nocu budi po dva puta da popije svoju dozu mleka (400-600 ml tokom noci), ne jede nista na kasiku sto se kaze, voce nista, bas nista, povrce tek ponekad sargarepu, i ne gricka i ne voli cokolade...zivi i dalje na mleku...E, sad, oni nama kukaju kad se vidimo. Nekad sam raspolozna, pa mi bude zao deteta, udelim im po neki savet (koji sam procitala ovdeuser posted image ), a vrlo cesto budem bezobrazna, pa im kazem, da eto, pio je po litar i po mleka do dva kao beba , pa sad ne jede, pa proci ce, faza je to...i usput ih obavezno podsetim to. A, s obzirom da je mali 6 meseci stariji od K, naravno da je motoricki bio ispred K. Radovala sam se kada je poceo da sedi, kada je tapsao...ali, oni precrkose od muke, kad je moja K prohodala odprilike kad i on, (ona sa 10 meseci, on sa 16) kad je uveliko pricala on je samo mrmljao svojim jezikom (propali su onda objasnjavajuci nam kako muska deca teze progovarajuuser posted image ) Jaoooooo, bezala sam od njih kao od crnog djavola, a tako su nam kuce postavljene da nisam uspevala uvek. Uspela sam eto da se distanciram, pa vise ne ispijam kafu s njima, vidjamo se na rodjendanima, slavama, u prodavnici...i od toga pa me zaboli glava.
Eto, bezobrazna sam jesam...zlopamtilo sam, jesam...sta cu takva samuser posted image
Zenica drugog druga recimo je u fazonu da kad nas vidi pregleda dobro garderobu K, pa umesto zdravo, bude: "hmmmm, gde ste ovo kupili? A, kad? Sto mi nisi rekla? Aaaaa, skupo, skupo, mi to imamo odavno, bilo jeftinije kad sam ja kupovala...A, podseti me koje marke bese? " Ma, idi bre zeno bestraga...i posle mi se cude sto me ne vidjaju po gradu, sto mi se ne izlazi, sto ne idem ni do prodavniceuser posted image A, ja se od malogradjanstva jezim i toliko iznerviram, eto, jos ne naucih da iskuliram kako valja...

Alla se raspisah....user posted image

(odgovor članu lilihip)
Direktna veza do poruke: 283
   RE: Takmicarsko roditeljstvo
24.1.2014 12:50:30   
Rosita
Joj Klarita, ma nek idu bestraga, ne volim na putu da sretnem takve a kamo li da se druzim. Strasno bre. Kako ljudi to sebi dozvole? Ocito su isfrustrirani i nemaju svoj zivot pa se bave poredjenjem dece... nemam reci.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Klarita)
Direktna veza do poruke: 284
   RE: Takmicarsko roditeljstvo
24.1.2014 16:46:21   
Rosita
Btw, kad analiziram, deluje da ja na rr pretezno kudim svoje dete. Dva su razloga. Prvo, pricam o onome sto me tisti, da cujem tudja iskustva. Drugo, nisam hvalisava, a i kad je nesto super to i sama vidim, kad mislim da nije proverim kako je kod vas. Inace, ja svone dete obilato hvalim, tj. upucujem mu pohvale kad god ima povoda, jer je to dobro i meni prirodno. A tamicenje necu nikad ni sa kim sprovoditi i milo mi je za svako dete da je zdravo i napredno u svakom smislu.

_____________________________

Očiju tvojih da nije
Ne bi bilo neba
U malom našem stanu


(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 285
   RE: Takmicarsko roditeljstvo
24.1.2014 20:57:51   
Moiraina
Klarita, to nije takmičarsko roditeljstvo, to je bezobrazluk.
Joj ne znam, baš nemam u svojoj okolini takve ljude (odavno sam sve koji me užasno nerviraju isključila iz svog života). Imam nekoliko drugarica i braće koji imaju malu decu, i to uglavnom po dvoje-troje, i naravno da razgovaramo o tome kad je šta čije dete uradilo/naučilo, ali nikad, baš nikad nisam primetila da se neko preterano hvali dostignućima svog deteta u nameri da omalovaži moje. Evo primer, moja super drugarica ima troje dece, njeno dvoje mlađih su rođeni istih godina kad i moji. I naravno da pričamo o tome kad je čije propuzalo/prohodalo/propričalo, ali uvek se završi na konstataciji kako je svako dete za sebe i različito i da će svako uraditi i naučiti sve kad bude spremno. Prosto razmenjujemo iskustva i naravno da ću se iskreno obradovati kad mi se ona pohvali da je njeno dete naučilo nešto novo. Isto važi i kada se ja pohvalim mojom decom.

(odgovor članu Rosita)
Direktna veza do poruke: 286
   RE: Takmicarsko roditeljstvo
24.1.2014 23:40:37   
indy_25
Neke price sto sam procitala mi me djeluju kao takmicarsko roditeljstvo uopste. Ja to nista ne bih gledala tako meni mama koja pohvali svoje dijete ne izgleda kao takmicarka. Samo sto neki ljudi ne vole da slusaju o uspjesima drugih i napredovanju.

(odgovor članu Moiraina)
Direktna veza do poruke: 287
   RE: Takmicarsko roditeljstvo
25.1.2014 11:31:10   
Olga75
ja sam imala par puta bas uporedjivanje : moje zna tvoje ne haha user posted image
a najburnije sam odreagovala na samom pocetku : jedan prijatelj ima sina koji je stariji od M mesec dana . Najave se oni da ce doci u posetu kad je M imala oko dva meseca i ja sve super da bi cula ( rekla - kazala ali izvor je pouzdan ) kako je prijatelj rekao : mora da nesto sa njom nije uredu idemo da vidimo
i ja sam ih sacekala i posto sam bila domacica nisam bila bezobrazna ali sam im probudila crva u glavi
cuj , moja M sigurno nije normalna kad je nedonosce , ti ces da mi kazes !

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 288
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 10 11 [12]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 10 11 [12]
Idi na:







Pet NAJLEPŠIH IMENA ZA DEČAKE od samo tri ...
Sve češće je praksa roditelja da deci daju zanimljiva i neobična imena koja imaju snažna značenja, a uz to se uglavnom t...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here