|
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Kontaktna sociva na porodjaju 4.3.2010 13:02:34
|
|
|
|
Anoniman
|
A koja sočiva nosiš? Samo tvrda ne treba da se nose više od 10h dnevno. Sa gas-propusnima možeš čak i da prespavaš po nekada, samo onda ujutru moraš da ih izvadiš da ih opereš pa da ih vratiš, a meka... meka možeš još duže nego gas-propusna.
|
|
|
|
|
RE: Kontaktna sociva na porodjaju 4.3.2010 13:04:01
|
|
|
|
pahulja76
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR A koja sočiva nosiš? Samo tvrda ne treba da se nose više od 10h dnevno. Sa gas-propusnima možeš čak i da prespavaš po nekada, samo onda ujutru moraš da ih izvadiš da ih opereš pa da ih vratiš, a meka... meka možeš još duže nego gas-propusna. gas-propusna
|
|
|
|
|
RE: Kontaktna sociva na porodjaju 4.3.2010 13:16:16
|
|
|
|
Anoniman
|
Ja sam nosila gas-propusna godinama, ni jedan dr mi nije rekao da je 10h max. Nosiš ih dok ti ne smetaju, jer ako smetaju mogu ti povrediti oko, pa da moraš da pauziraš par dana. Trudila sam se da ih uveče vadim, mada desilo se i da prespavam sa njima.
|
|
|
|
|
RE: Kontaktna sociva na porodjaju 4.3.2010 16:25:20
|
|
|
|
gagana83
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR A koja sočiva nosiš? Samo tvrda ne treba da se nose više od 10h dnevno. Sa gas-propusnima možeš čak i da prespavaš po nekada, samo onda ujutru moraš da ih izvadiš da ih opereš pa da ih vratiš, a meka... meka možeš još duže nego gas-propusna. Da. Ja od pocetka nosim meka i spavam sa njima,skidam ih na 2-3 dana. Probala sam i tvrda ali mi nisu odgovarala,nekako su me zuljala.
|
|
|
RE: Kontaktna sociva na porodjaju 4.3.2010 18:00:44
|
|
|
|
Anoniman
|
Ma tvrda su UŽAS!
|
|
|
|
|
RE: Kontaktna sociva na porodjaju 4.3.2010 21:43:40
|
|
|
|
ana77
|
Ja nosim neka meka B&L mislim da su isto gas propusna, kupuju se dva para za po tri meseca, kostaju 2700din i super su mi. Ja ih nosim od kad ustanem do kad ne legnem, a nekad mogu i da spavam u njima ali samo u krajnjoj nuzdi, nisu za to predvidjena :).
|
|
|
|
|
RE: Kontaktna sociva na porodjaju 5.3.2010 12:20:47
|
|
|
|
mirka77
|
ako Vam nesto znaci devojke, ja sam se porodila prvi put pre 2.5 godine, sada sam 36 nedelja i tada sam na porodjaju nosila sociva, nikom nista nisam rekla niti me iko ista pitao, mada sam znala da postoji prica da bi ih trebalo skinuti. Nista mi nije smetalo, cak stavise nisam corkavila tamo po porodjajnoj sali, lepo sam videla bebirona, pun komfor. Volim moja sociva! p.s. e da, zaboravih, u pitanju su meka, dioptrija -3.5.
|
|
|
|
|
RE: Kontaktna sociva na porodjaju 5.3.2010 12:22:58
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: ana77 Ja nosim neka meka B&L mislim da su isto gas propusna, Ili su meka ili su gas-propusna. To su dve različite vrste. Gas propusna imaju oblik kao tvrda, ali nisu skroz tvrda. A šta si mirka radila narednih dana u porodilištu? Jesi ih vadila? Nosila punu opremu za sočiva?
|
|
|
|
|
RE: Kontaktna sociva na porodjaju 6.3.2010 13:55:49
|
|
|
|
mirka77
|
vadila ih svako vece najnormalnije i stavljala ih ujutro kada se umijem. Btw tamo te bude vec u 6 ujutro kada cistacice krenu da mlate dzogerima po sobi, tako da imas sve vreme ovoga sveta da se sredis u kupatilu... a sto se tice pune opreme - to mi je bila samo kasetica za sociva i naravno bocica tecnosti (ja koristim solo care od pre 2 godine kada je bila ona afera sa bausch&lomb-om) plus naravno ciste ruke (zato obavezno ponesite i svoj sapun u bolnicu). pozz
|
|
|
|
|
RE: Kontaktna sociva na porodjaju 6.3.2010 14:36:56
|
|
|
|
ana77
|
Mislim da cu Mirka i ja kao i ti :). Ne verujem da ce uopste primetiti sociva, pravicu se blesava, a stvarno je mnogo konfornije nego naocari... Ja stavim sociva za 10sec oba :). Mojoj sestri su cak dali i epidural dok je imala sociva i nista tako da mislim da ce to biti to :), osim ako me strefi u sred noci, onda nista, sta da radim :)!!!!
|
|
|
|
|
RE: Kontaktna sociva na porodjaju 6.3.2010 14:38:17
|
|
|
|
ana77
|
Ja imam i onu malu bocicu flight pack koju sam jednom dobila kao gratis uz neku tecnost i to mi je taman za porodiliste :).... @Tasha... meni su govorili kad sam pocela da nosim sociva da su ona gas propustljiva bez obzira sto su meka... znam da postoje takva i tvrda ali otkud znam.. tako sam bila zapamtila :)!
|
|
|
|
|
RE: Kontaktna sociva na porodjaju 6.3.2010 15:20:22
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: ana77 @Tasha... meni su govorili kad sam pocela da nosim sociva da su ona gas propustljiva bez obzira sto su meka... znam da postoje takva i tvrda ali otkud znam.. tako sam bila zapamtila :)! E, to je onda neka podvrsta! Ne znam žene... bila sam u porodilištu, i nosila sam sočiva, takođe ih expresno stavljala i vadila kao i vi, ali se nikada ne bih upuštala u avanturu "porođaj i boravak u porodilištu sa sočivima".
|
|
|
|
|
RE: Kontaktna sociva na porodjaju 6.3.2010 16:01:21
|
|
|
|
LillyT
|
IZVORNA PORUKA: Tasha RR IZVORNA PORUKA: ana77 @Tasha... meni su govorili kad sam pocela da nosim sociva da su ona gas propustljiva bez obzira sto su meka... znam da postoje takva i tvrda ali otkud znam.. tako sam bila zapamtila :)! E, to je onda neka podvrsta! Ne znam žene... bila sam u porodilištu, i nosila sam sočiva, takođe ih expresno stavljala i vadila kao i vi, ali se nikada ne bih upuštala u avanturu "porođaj i boravak u porodilištu sa sočivima". Nije podvrsta nego su to nova meka koja propustaju gasove, ali su zvanicno meka (ja to nosim vec godinama) I slazem se Tasho za sociva, i devojke, bez da se ljutite ne znam sto kontrirate doktorima. Ako kazu da ne nosite, sta vam sada to pa znaci. Ne daj boze nesto, posle ce doktori biti krivi i nestrucni.
|
|
|
RE: Kontaktna sociva na porodjaju 6.3.2010 16:52:59
|
|
|
|
ana77
|
IZVORNA PORUKA: LillyT Nije podvrsta nego su to nova meka koja propustaju gasove, ali su zvanicno meka (ja to nosim vec godinama) Da, i ja nosim takva preko 10 godina... :). Tj. tako su mi ih opisali tada. U pravu ste sto se toga tice i mozda stvarno ne bih trebalo da se zezam ali videcu, pa cu vam javiti :) :) :)!!!!!
|
|
|
|
|
RE: Kontaktna sociva na porodjaju 10.3.2010 14:47:00
|
|
|
|
mirka77
|
@ LillyT - Lilly nisam kontrirala doktorki sto se nosenja sociva tice, jednostavno, niti mi je to iko rekao u bolnici, niti me je iko pitao na ulazu u porodjajnu salu (ni pre toga) da li nosim sociva. Ja sam se sama informisala pre svog prvog porodjaja o tome, i znala da stoji prica da se sociva ne bi trebala nositi...mozda moja pogresna odluka u tom trenutku, ali ja sam dobro prosla jer sam lepo i ostro videla svog bebca po porodjaju . Priznajem, mozda bi iskustvo bilo potpuno drugacije da sam kojim slucajem morala da zavrsim na carskom, medjutim, sve je bilo kako treba, tako da, svako neka ucini svoj izbor
|
|
|
|
|
RE: Kontaktna sociva na porodjaju 10.3.2010 19:16:18
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: mirka77 @ LillyT - Lilly nisam kontrirala doktorki sto se nosenja sociva tice, jednostavno, niti mi je to iko rekao u bolnici, niti me je iko pitao na ulazu u porodjajnu salu (ni pre toga) da li nosim sociva. Ja sam se sama informisala pre svog prvog porodjaja o tome, i znala da stoji prica da se sociva ne bi trebala nositi... Ako si se informisala i znala da ne treba, onda si kontrirala lekarima. Pretpostavljam da na prijemu ne pitaju dal imate sočiva, zbog toga što im je normalno da žene neće doći sa njima, a ne zato što nije bitno.
|
|
|
|
|
RE: Kontaktna sociva na porodjaju 11.3.2010 21:54:53
|
|
|
|
mirka77
|
@ Tasha RR ok if You say so. Ako ti cini satisfakciju da me ubedis da sam "kontrirala" lekarima, nek bude tako. to je bio moj izbor, svako ima pravo da uradi ono sto zeli, zato se ovo valjda i zove "forum", zar ne?
|
|
|
|
|
RE: Kontaktna sociva na porodjaju 23.3.2010 11:36:32
|
|
|
|
strelitzia
|
uh, ja sad stvarno ne znam šta me čeka..... tek sam na samom početku trudnoće ali me ova situacija malo zabrinjava. Nosim meka sociva već 13 godina. Dipotrija -6 na jednom i -3.45 na drugom oku. Nemam neke druge probleme osim takve dioptrije. Nikad nisam nosila naocale jer ne mogu zbog razlike u dioptriji, očni živac ne može uskladiti sliku sa tolikom razlikom, tako su mi objasnili. Znači, ja ne mogu nositi naocale u bolnicu jer imam samo sočiva, a bez njih ne vidim ništa... Šta onda mene čeka? Naravno, pitaću ginekologa, ali me zanima i vaše mišljenje...
|
|
|
|
|
RE: Kontaktna sociva na porodjaju 23.3.2010 11:43:48
|
|
|
|
LillyT
|
Dobrodosla Verujem da ces ih skidati na porodjaju, uostalom nema sta tu da se gleda, tvoje je da dises i napinjes (devojke, jel tako ). Uglavnom, ginekolog ce ti vec reci sta i kako i to je to. Procunjaj po forumu, ima svega, a i devojke su super......
|
|
|
RE: Kontaktna sociva na porodjaju 23.3.2010 11:55:52
|
|
|
|
strelitzia
|
Hvala ti na dobrodošlici :)
|
|
|
|
Anketa
Да ли ваши дечаци додирују пенисе?
пеперутка16
Мој син од три и по године додирује свој пенис непрестано и неће да престане. Пробала сам разне начине да га одвучем, али не функционише. Волела бих да ми неко ко је имао сличну ситуацију напише како ју је решио. Хвала.