Ana RR
|
Potrebno za 4 osobe: 500g krupnijeg belog pasulja 300g crnog luka (ja sam stavila 2 srednje glavice) 150g šargarepe 4 čena belog luka (ja sam stavila malo belog luka u prahu) karanfilić (nisam stavljala) paradajz pire lovorov list biber u zrnu slatka i ljuta začinska paprika so (ja sam koristila vegetu) suvi biljni začini biber prezle krompir Priprema: Pasulj prokuvajte i prvu vodu bacite. Zatim ga kuvajte u posoljenoj vrućoj vodi sa lovorom, biberom u zrnu i glavicom crnog luka u koju ste zaboli karanfilić. U toku kuvanja u pasulj dodajte opran ceo krompir da izvuče materije koje izazivaju nadimanje. Dinstajte iseckani crni luk i šargarepu isečenu na štapiće da omekša. Zatim dodajte paradajz pire, začinske paprike i beli luk. Posolite, pobiberite i dodajte suvi biljni začin, te izmešajte. Iz kuvanog pasulja izvadite luk sa karanfilićem, lovor i krompir. Pasulj delimično ocedite od vode, pomešajte sa dinstanim lukom, preručite u vatrostalni sud, pospite prezlama i zapecite u rerni.
< Poruku je uredio Ana RR -- 28.3.2010 16:13:35 >
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|