|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Pohovani karfiol sa susamom
11.4.2010 0:24:10   
Anoniman
Sastojci:

1 glavica karfiola

za poh masu:
2 jajeta
5 dkg brašna
5 dkg susama
1 flaša piva (1/2 litra)
malo ribanog muškatnog oraščića

brašno za pohovanje
ulje za pečenje

za preliv:
1 veza mladog luka
4 dl jogutra
2 dl pavlake
2 kašičice senfa
so, biber
Priprema:

Operite karfiol, rastavite ga na strukove i kuvajte 7-8 minta u blago posoljenoj vodi. Dobro ga ocedite i ostavite u stranu.

Pomešajte brašno, susam, dva žumanca i pivo, posolite, pobiberite i dodajte muškatni oraščić. Dobro promešajte, ali ne brzo, da se pivo ne peni suviše. Ulupajte penu od belanaca, pa je oprezno pomešajte sa pivom.

Zagrejte fritezu na 160 stepeni. Komade karfiola prvo umojte u brašno, a zatim u masu za pohovanje. Pecite u fritezi dok ne porumeni. Pečene karfiole dobro ocedite od ulja i ređajte ih na tanjir prekriven salvetom da upije višak ulja.

Za preliv sitno iseckajte mladi luk (i zelene delove ako su lepi i zdravi), prelijte ga jogurtom, pavlakom i senfom, posolite, pobiberite i dobro izmešajte.
  Direktna veza do poruke: 1
   RE: Pohovani karfiol sa susamom
15.11.2012 11:08:19   
Shishica
Pravila sam danas karfiol ovako:

- Skuvas cvetove karfiola u slanoj vodi.
- Izgnjecis ga i ostavis da se ohladi.
- Dodas jedno jaje ili dva, zavisi koliko ima karfiola, znacete vec.
- Malo vegete..
- Prezle stavis toliko da masa bude pogodna za pravljenje pljeskavice, polpete, okrugle ili cetvrtaste ili kako vec pozelite.
- Kad napravis polpetice uvaljas u prezle i polako i nezno da se ne raspadnu stavis u malo ulja da se przeeee.

Ja sam iseckala unutra i malo salame! Mozete i nesto drugo, npr. sir, sunku tj. prsutu, slaninu......

Lepo je user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 2
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:







Pšenični griz sa voćem
Ringerajin kuvar: little_one
Američka pita sa krem filom od banana
Ringerajin kuvar: lesica RR



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Прање зуба.
Admin

Када сте почели да перете зубе својој деци?

Click Here