Štetica
|
Udala se gradska devojka u selo,puno ima da se radi,zivotinje,basta,njive,3 generacije u kuci.... Svekrva prigovara sinu da ona nije za njihovu kucu,nezna je,nezna nista da radi od seoskih poslova.... Bude se prvo jutro,a snajka ustala,zamesila hleb,pomuzla krave,sprema dorucak.... Svekrva gleda i neveruje pa razmislja: Tek je dosla,hoce da se dokaze. Sledeci dan ista prica,posle sedam dana isto,a svekrva sama za sebe pomislja: Ma dosadice joj sav seoski posao. Medjutim posle 6meseci nista se nemenja,razgovara ona sa sinom: Sine zena ti je lepa,vredna,sve zna da radi i jeste za nasu kucu,ali hoce li skoro biti unuce,radite li sta po tom pitanju? Sin: Joj majka sta da ti kazem,ona uvece kada legne toliko je umorna da odmah zaspi,neradimo nista. Proslo jos par meseci a svekrva skupi hrabrost da pita snajku sta se desava. Znas ćeri jesi ti vredna,dobro si se uklopila u nasu kucu,sve znas da radis,ali hoce li skoro biti koje unuce? Snajka: Znas sta kevo,meni je ku...ca u gradu bilo preko glave,ja sam se za tvog sina udala jer sam resila da sad budem domacica...