|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (04.09.-08.09.2019.) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Povišen CRP
8.5.2012 16:28:06   
crazymama
meni nisu davali nikakav antibiotik, dok treci da od porodjaja nisu ustanovili da mi je losa krvna slika i dali mi transfuziju i palitrex...

_____________________________

"Wanting to be someone else is a waste of the person you are. I'd rather be hated for who I am than loved for who I am not"
Curt Cobain

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 51
   RE: Povišen CRP
10.11.2012 13:46:55   
Snelle
Stigli su mi rezultati CRP-a i iznosi 8. Piše da su referentne vrednosti od 1-5. Da li su to ref. vrednosti i u trudnoći?

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu crazymama)
Direktna veza do poruke: 52
   RE: Povišen CRP
3.4.2013 21:56:05   
Mali_miš
Ju, sada tek vidim da na nekim mestima piše da je granična vrednost 8, negde 6, a negde 5. Moja L je imala 7,4 i pustili su nas iz porodilišta. Sada se brinem šta ako je nešto imala a da nije zalečeno. Da li bi se to do sada već "videlo" na njoj?

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 53
   RE: Povišen CRP
9.7.2013 17:57:12   
NadaR
IZVORNA PORUKA: meyo

Ja sam tragala al nisam pronasla adekvatnu temu gdje bih mogla pitati..
Moja drugarica se porodila u 38-moj nedjelji carskim rezom rodila bebca od 4kg. i 57dugacak
medjutim po rodjenju ustanove pad secera i prikljuce ga na glukozu da bi me jutros zvala 4-ti dan od rodjenja da je beba dobila temperaturu i povecan joj je crp.sto ukazuje na neku infekciju s obzirom da je rodjena na cr. sumnjam da je neka infekcija od majke.. tj. ne znam koliko je to tad moguce licno mislim da je neka infekc. u porodilistu stavili su bebu u inkubator.. i ukljucili neke antibiotike ona nije znala koje..
jel ima neko slicnog iskustva ? preporukue bilo sto bi nam koristilo



_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu crazymama)
Direktna veza do poruke: 54
   RE: Povišen CRP
8.3.2014 18:02:55   
jovicaa
mi smo danas vadili krv na moje insistiranje privatno, posto maki ima vec 5 dana povisenu temperaturu i bronhitis.
crp mu je 20. leukociti 14. ref vred za leukocite su od 5 do 17 za maksimov uzrast. a za crp manje od 5 i nas pedijatar tvrdi da to nije visok crp i za sad mu ne daje antibiotik
kakva su vasa iskustva, meni nekako 20 zvuci bas puno ako su referentne vrednosti do 5?

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 55
   RE: Povišen CRP
8.3.2014 18:18:12   
mihi
Jovice, to je verovatno virusna infekcijs, CRP zaista nije visok kod bakterijskih infekcija ide i do 200, tako da je pedijatar procenio da antibiotik nije neophodan, na osnovu KS, opsteg stanja deteta...... Prestace temperatura kad organizam pobedi virus...

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 56
   RE: Povišen CRP
8.3.2014 19:35:31   
branki*
da,jovice,kako ti je rekla mihi..kad je boza kao beba imao sepsu,crp mu je isao i do 120.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 57
   RE: Povišen CRP
8.3.2014 20:28:45   
jovicaa
hvala puno na odgovorimauser posted image
sad sam mirnija.. nije da ne verujem nasem pedijatru, ali malo sam bila sumnjicava.

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 58
   RE: Povišen CRP
8.3.2014 21:58:11   
Ivanka 75
Ivi je crp proslog ponedeljka bio 33, visoka temp jos 2 dana nakon toga, dr nije htela da da antibiotik... valjda smo pregurali...

_____________________________

Iva - moja revolucionarka, 05.10.2010.

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 59
   RE: Povišen CRP
9.3.2014 19:52:38   
mihi
Branki kako siuser posted image , ne stizem da pisem samo Vas citam po malo.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 60
   RE: Povišen CRP
9.3.2014 22:00:17   
branki*
hej,mihiuser posted image ..bas volim da te vidim ovde...
evo,idem da legnem,sutra idemo za beograd boza i ja..
puno teuser posted image

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 61
   RE: Povišen CRP
23.5.2014 19:06:52   
New Mom
Da covek pop*zdi! Vadjena kks, crp, suk, bilirubin. Svi nalazi ok, ali crp 9.7. I sad moramo da ostanemo dok ne spadne ispod 5. A ovde je ravno paklu (najblaze receno).

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 62
   RE: Povišen CRP
23.5.2014 20:21:11   
Torbica
user posted image user posted image nema ti druge nego da cekas... Prevrci one jadne kanale i odbrojavaj, brzo ce to spasti! user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 63
   RE: Povišen CRP
23.5.2014 20:32:12   
isidora88
ja sam sa matejom izasla na svoju odgovornost, njemu je taman pao bilirubin i na dan otpusta mu skoci crp i kao da ostanemo jos, ja sam otisla taj dan.
posle 2 dana sam mu privatno vadila krv i crp je pao ispod 5, moja dr (pedijatar matejin) je rekla da smo dobro uradili.
ne savetujem nista, samo kazem kako sam jauser posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 64
   RE: Povišen CRP
23.5.2014 20:42:24   
Torbica
Ja nisam pristalica toga na svoju odgovornost. Mislim, drago mi je sto ste super prosli, ali u Betaniji su i mama i beba pacijenti, komfor je ipak na zavidnom nivou u odnosu na Deciju, jer nakon otpusta, nema povratka u Betaniju, ide se u Deciju, daleko bilo. A dan/dva ni tamo ni ovamo. No, opet, svako odlucuje za sebe user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 65
   RE: Povišen CRP
23.5.2014 20:50:36   
Maslacak15
I ja razmisljam ko Torbica. I beba stara manje od 48h je delikatna stvar, tu nije na odmet biti extra oprezan. Sigurno je lepse kuci ali bice lepo i za dan dvauser posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 66
   RE: Povišen CRP
23.5.2014 21:03:52   
Torbica
Maslacak user posted image
Ja bih se bojala, najiskrenije, jer je ipak monitoring u porodilistu super, non stop im nesto kontrolisu. Pa i taj CRP ce biti ponovo ujutro. user posted image

_____________________________

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle


(odgovor članu Maslacak15)
Direktna veza do poruke: 67
   RE: Povišen CRP
7.6.2014 16:48:32   
New Mom
Nisam napisala da su 12 sati kasnije (sledece jutro u 5h) ponovili vadjenje i nalaz je bio 5.1. To je bilo jos iznad granice (5.0) ali kako je bilo u opadanju dobili smo taj dan otpust kuci.

_____________________________

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 68
   RE: Povišen CRP
28.10.2014 17:15:45   
QueenJ
Mi smo ostali duže u bolnici, što zbog forcepsa, što zbog povišenog crp-a. Vodenjak mi je probušen oko 6h i tada je pl. voda bila bistra. Porodila sam se u 20.37h i ono malo pl. vode što je zaostalo bilo je zeleno. E. se nagutala toga i misle da je zbog toga imala neku infekciju. Par dana je bila u inkubatoru, na kiseoniku i antibioticima. Kada su nas otpustili, crp je bio u padu, ali je bio oko 8. Sada je sve ok i nadam se da neće imati nikakve posledice u kasnijem uzrastu.

_____________________________

Shvatio je da mu je ona ne samo bliska, već da sada ne zna gde prestaje ona, a počinje on.

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 69
   RE: Povišen CRP
21.11.2014 21:10:54   
janabons
I kod nas je bio slucaj kao kod queenJ, zato sto se Jana nagutala mekonijalne plodove vode na porodjaju crp je bio povisen, 56, 10 dana je primala antibiotike
Mi smo bili u izoleti( jer je bila 2400 teska)i na kiseoniku. Kod mene je bio hitan carski,posle ukljucene indukcije, u roku od 15 min, jer su jani srcani tonovi poceli padati. KAko su mi dr kasnije objasnili, sve to je dovelo do toga da ona mekonijum izbaci u stomak, onda se nagutala i tu je nastao haos...
Sva sreca, sada je sve dobro, nema problema sa bronhitisima,kao sto sam cesto cula da je slucaj

_____________________________

10.06.2013.- kao poklon mami i tati za godisnjicu rodila se nasa Jana :-))))

(odgovor članu QueenJ)
Direktna veza do poruke: 70
   RE: Povišen CRP
22.11.2014 15:19:41   
Mala Elena
Ja do danas nisam znala sta je crp , mozda je smesno ali je tako.
Kod nje je 0.7. Malo joj upaljeno grlo..
Nego me zanima hgb koji je pre dva dana bio 109( iz prsta) a sada 131(iz vene) user posted image pritom je juce slabo jela.

(odgovor članu janabons)
Direktna veza do poruke: 71
   RE: Povišen CRP
22.11.2014 15:23:18   
Klarita
HGB je hemoglobin. I nema veze sa trenutnim jedenjem ili nejedenjem i virusima i bakterijama, moze blago opasti tokom bolesti i to je to.

(odgovor članu Mala Elena)
Direktna veza do poruke: 72
   RE: Povišen CRP
22.11.2014 15:34:19   
Trcosava

IZVORNA PORUKA: janabons

I kod nas je bio slucaj kao kod queenJ, zato sto se Jana nagutala mekonijalne plodove vode na porodjaju crp je bio povisen, 56, 10 dana je primala antibiotike
Mi smo bili u izoleti( jer je bila 2400 teska)i na kiseoniku. Kod mene je bio hitan carski,posle ukljucene indukcije, u roku od 15 min, jer su jani srcani tonovi poceli padati. KAko su mi dr kasnije objasnili, sve to je dovelo do toga da ona mekonijum izbaci u stomak, onda se nagutala i tu je nastao haos...
Sva sreca, sada je sve dobro, nema problema sa bronhitisima,kao sto sam cesto cula da je slucaj


Jano slično je bilo i kod mene, ali bez carskog. Nisu tako brzo počeli da opadatu tonovi, pa smo pregurali nekako. Ana je isto progutala plodove vode koja je bila zelena. Da te utešim i kažem da ne mogu da se požalim na njeno zdravlje. Pu pu pu

Meni u bolnici niko nije pominjao CRP, imala je blagu žuticu, ali smo posle 2 dana puštene kući - prvenstveno zbog toga što je vladao neki katastrofalan virus. Po meni je bolje otići na 'svoju odgovornost' i maknuti se od virusa (ipak je to bolnica gde pokupiš sve i svašta) nego biti dan/dva duže i pokupiti još nešto.

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu janabons)
Direktna veza do poruke: 73
   RE: Povišen CRP
24.11.2014 16:00:17   
janabons
Trco, super ste prosli.
Nadam se i ja da nece biti osetljiva zbog toga
I sad kad se desi da se razboli crp joj brzo skace,dr kaze da to nema veze sa porodjajem, aj da joj verujemuser posted image

_____________________________

10.06.2013.- kao poklon mami i tati za godisnjicu rodila se nasa Jana :-))))

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 74
   RE: Povišen CRP
26.11.2014 14:27:18   
World
Kojoj brzinom moze crp opadati i da li je isto ako se vadi iz prsta i vene? Juce 170, danas 66user posted image

_____________________________

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu janabons)
Direktna veza do poruke: 75
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3] 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







image
mama Jo
Živeo PHARMALIFE!
Nemam dilemu koje proizvode ću koristiti sa drugim detetom, sa prvim stalno u nekom strahu, mislim da sam svakog proizvođača toliko detaljno prostudirala i znam sve sastojke napamet, naravno da sam se odlučila za PHARMALIFE... Još kada sam dobila više nego pozitivnu preporuku od pedijatra, a zatim i od apotekara (u nekoliko apoteka) svaka dilema je otklonjena. MAPEZ SPREJ nas je spasio... često smo kod bake i deke na selu pored Dunava, gde komaraca i insekata ima na izvoz... od sada više nemamo problem sa njima, beže od nas, a naša koža više nije istačkana ujedima, konačno. ŽIVEO MAPEZ. Ja trenutno pijem OMEGA JUNIOR jer sad trudna, pa kao dopunu ishrani. Od septembra planiramo preventivno da uzmemo IMMUNO sirup... Takođe, APIS GOLA i FITOBALM su nam osnovna stavka kad krećemo na duža i kraća putovanja, malo je reći da smo prezadovoljni!!  Više >>
image

Anketa

ime za moju devojcicu
beba13

misljenje o imenu AURORA-LANA :)

da (28%)

ne (66%)

ili komentar :) (7%)


Ukupan broj glasova: 137

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!

Oznake

Click Here