|
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Običaji kada se rodi beba 11.8.2009 23:05:30
|
|
|
|
dadaa
|
znam..to ume da bude bas neprijatno..treba znati saopstiti takve stvari..mozda nekako tvoj muz da ih pripremi dok si ti u bolnici, da kada izadjete treba da bude tako i tako-kako se vi dogovorite..
|
|
|
RE: Običaji kada se rodi beba 11.8.2009 23:09:00
|
|
|
|
Dora
|
To kako kome odgovara. Ja volim društvo, pa čak i u takvim situacijama. Meni su drugarice odmah došle jer sam ja to tražila...
|
|
|
|
|
RE: Običaji kada se rodi beba 11.8.2009 23:11:08
|
|
|
|
Dora
|
Ko mi se zatekne u blizini, ako ima posla- ja kažem- uradi to i to. A ono tipa- tebi dođu gosti a ti domaćica cakum- pakum, torta, meze, ručak... to ne. Ma, ako mi je dosta društva, ja zevnem, oni izađu iz sobe i gotova stvar
|
|
|
|
|
RE: Običaji kada se rodi beba 11.8.2009 23:14:08
|
|
|
|
nina83
|
Znam da oni svi jedva cekaju da vide bebca, sto je i normalno Ja samo ne bih da mi bude puna kuca kad dodjem i da svi nagrnu na mene sa savetima i tim obicajima.. Meni verovatno nece biti do sedenja sa njima (pogotovo ako budem secena..), nego cu jedva cekati da mm i ja ostanemo sami sa bebom i uzivamo u prvim trenucima s njom..
|
|
|
|
|
RE: Običaji kada se rodi beba 11.8.2009 23:14:13
|
|
|
|
dadaa
|
to je bas lepo..posto nemam jos bebu mogu samo da zamislim kako je divan osecaj..i verovatno od silne srece zelis da svoju bebu upoznas sa svima..posebno sa pravim prijateljima i rodbinom..ti si jedna od retkih savremenih i ne sujevernih majki..svaka cast..
|
|
|
RE: Običaji kada se rodi beba 11.8.2009 23:18:26
|
|
|
|
Dora
|
Ma, zavisi od ljudi. Uvek ima tih glupih običaja, ali klimneš glavom pa po svom. Uostalom, treba vam nešto što ćete prepričavati kad bebac malo odraste, po čemu ćete pamtiti te prve dane. Veruj mi, neće biti puno lepih i idiličnih momenata u početku... I da, jedva ćete čekati da podelite utiske sa društvom, da pokažete bebu. Meni bi bilo krivo da niko ne dotrči jedva čekajući da vidi mene i bebu. To samo deluje kao smaranje, verujte mi, prija sva ta pažnja...
|
|
|
|
|
RE: Običaji kada se rodi beba 11.8.2009 23:30:35
|
|
|
|
MERYEN
|
IZVORNA PORUKA: nina83 Znam da oni svi jedva cekaju da vide bebca, sto je i normalno Ja samo ne bih da mi bude puna kuca kad dodjem i da svi nagrnu na mene sa savetima i tim obicajima.. Meni verovatno nece biti do sedenja sa njima (pogotovo ako budem secena..), nego cu jedva cekati da mm i ja ostanemo sami sa bebom i uzivamo u prvim trenucima s njom.. Meni je bas bilo super ja volim tu vrstu obicaja.Kad smo izasli kuci ja i Joci,docekala me moja porodica i kum,svekar i svekrva,pa je tu bilo sve redno sto majka donosi,super je to videces,ima vremena i za vas,svi su oni uvidjajni,bar su moji bili,a ja sam se carski porodila i pored rane koju sam imala,uzivala sam u gostima.
|
|
|
|
Anketa
Materinstvo
Da li Vas je strah od saznanja da ćete uskoro biti mama?
Imate li sumnju - da li ću sve postići, primetiti, odregovati kako treba ...?