|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 4 [5]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: UZ mozga
7.4.2014 21:29:59   
isidora88
a da odete do nekog dr koji je na dobrom glasu po jos jedno misljenje za svaki slucaj?
mada verujem da svaka majka moze da proceni da li dete ima neki problem, a cim je on vesela i srecna beba ja verujem da je sve u reduuser posted image

_____________________________

Moja baka srce ima,
ovoliko, ovoliko,
znam da baka mene voli,
kao niko, kao niko...

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 101
   RE: UZ mozga
7.4.2014 22:41:24   
dijana1*
Mirkam bez obzira na sve odvedi dete. Bolje spreciti nego leciti uvek bilo i ostace.
Ja sam gledala da bebama dok su jos u stomaku rade magnetnu. Iscimas se pola sata i glava ti je mirna.


_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu isidora88)
Direktna veza do poruke: 102
   RE: UZ mozga
9.4.2014 11:46:10   
mirkam
Ja ga inace vodim u dom zdravlja samo na redovne kontrole jer to moram i radi vakcina, a za sve ostalo kod privatnog pedijatra. Inace je ova u domu zdravlja bas panicarka, i sve mora da je po knjizi, ako dijete odstupa od knjige to je problem. Ona je meni sa njegovih dva mjeseca rekla da treba da drzi glavicu vec prilicno cvrsto a on tada to nije mogao. Sada recimo sa tri mjeseca potpuno cvrsto drzi glavu. U ponedeljak smo kod nje opet na kontrolu pa cu vidjeti sta ce sada reci. Ona mu je obim glave mjerila tek sa dva mjeseca, a dva puta prije toga nije.
Inace ova privatno mi je rekla da se desava da na rodjenju upisu pogresan obim glave i da to posle izgleda kao problem a u stvari nije. Isto mi je rekla da je dobro sto smo uradili uz i ako je dobar da nema razloga za brigu, a kaze da se kad je nesto nedaj boze i vidi po refleksima, a mom malom su refleksi po njoj u redu.
Evo kazem vam bas cemo u ponedeljak vidjeti, ako je obim glave porastao za najvise 2 cm,onda je pogresno mjeren na rodjenju, a ako je , ne daj boze vise, odvescu ga negdje drugo na jos jedno misljenje.
Ali sto kaze Isidora cvrsto vjerujem da su me bzv traumirali jer se dijete ponasa potpuno prirodno za taj period uzrasta.

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 103
   RE: UZ mozga
9.4.2014 11:48:47   
mirkam
A Dijana magnetna me istraumirala zato sto su mi rekli da bebu moram da probudim u 4h ujutro i da je drzim budnu do 14h, nikako ne smije da zaspi u medjuvremenu. U 14h treba da primi DIAZEPAM (stoje meni strasno za bebu od tada nepuna tri mjeseca ) i da spava tj miruje minimum 60 min koliko traje snimanje. Znaci ni da se trzne u snu inace nista od uspjesnsti snimanja! Iskreno meni je sve to nerealno da beba moze izdrzati!

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 104
   RE: UZ mozga
9.4.2014 22:29:17   
dijana1*
Mirkam onda sacekaj ponedeljak i vidi sta ce ti reci. Ali ako ikako mozes menjaj tu doktoricu. Pisala sam na prethodnoj strani da se moja beba na pregledu izvijala i da nam je dr dala uput za UZ mozga. A beba je toliko plakala posto se uplasila doticne doktorke i pocela da se izvija a ova uporna da ga pregleda a K jos gori. Naravno sve je bilo uredu. Tako da te razumem. E da se ja vise ne bi nervirala i bespotrebno brinula ja sam odlucila da je promenim pa da lepo uzivam u redovnim pregledima.
Srecno i javi nam sta je bilouser posted image

_____________________________

Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 105
   RE: UZ mozga
9.4.2014 22:39:30   
Sanjica26 RR
mirkam slazem se sa zenama da treba da odradis. Prosto neces biti mirna.
Sofiji su odmah prilikom rodjenja radili test kariotip. Smatrali su da ima neku anomaliju. Pristala sam na test. Nije uspeo, zbog raznih stvari da ne duzim . Ponovljen je i pokazao je da je ona jedna zdrava beba. Dva meseca cekanja su nam bila kao godine. Na kraju sam se pomirila. Gledam u dete i placem. Majcinski instinkt mi je govorio da je sve ok.
Sve ti ovo kazem da bi te umirila i da verujes da ce sve biti u redu. Verujem da hoce.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 106
   RE: UZ mozga
11.4.2014 9:22:42   
mirkam
Hvala vam stvarno ste divne!
Dijana ja sam davno htjela da je zamijenim ali u svim domovima zdravlja u gradu, samo je ona slobodan pedijatar kod kojeg sam mogla da registrujem bebu (sad znam i zasto je samo ona slobodna).Molila sam u drugim dz ali nema sanse, sve j popunjenjo.
Sanjice divno si rekla ovo da ti je majcinski instikt govorio da je sve ok, potpuno isto vjerujem za svoju bebu, prosto nekako vidim i znam.
Javljam u ponedeljak sta nam je ona user posted image u domu zdravlja rekla.
Znace mi vasi kometari puno, bas umire...hvala..user posted image

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 107
   RE: UZ mozga
14.4.2014 15:56:53   
mirkam
Cao drugari.
Samo da vam javim da smo danas otisli na redovnu kontrolu, kad kaze sestra da je dr na odmoru i da ne zna da li ce se vratiti pa da zovem posle praznika? Dr koji je bio u prvoj smjeni nije htio ni da nas pogleda, kao nismo njegovi pacijenti! Ja dodjem kuci nazovem call centar a oni mi kazu da je dr na seminaru i da ako je hitno odem kod bilo koga, drugo nista ne mogu da mi kazu.
Izgleda da su se ova nece ni vracati. Taman super, onda mi moraju naci drugog izabranog.
Nego odlutala sam od teme...kad dodjemo do nekog izabranog javljam sta je bilo..

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 108
   RE: UZ mozga
6.1.2015 13:32:14   
lelaigor
Da li su nečijoj bebi po rođenju radili UZ mozga? Moja Sofija je rođena CR, dobila je ocenu apgar 7/10, radili su joj UZ i piše: naglašena kaudotalamična zona levo. Moramo da ga ponovimo za mesec dana. Jel' neko možda zna o čemu se radi? Ništa mi nisu rekli.

_____________________________

Always look on the bright side of life...

(odgovor članu mirkam)
Direktna veza do poruke: 109
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 3 4 [5]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 3 4 [5]
Idi na:







Dojenje: "Bubuljice" na bradavicam...
Neverovatno je koliko priroda pažljivo brine o svakom detalju! Pogledajte video o tome koliko su važne te sitne tačkice ...
NAJLEPŠA IMENA ZA DEVOJČICE koja ste vi iz...
Napravili smo listu najlepših imena za devojčice prema vašem izboru.



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Дуда.
пеперутка16

До када је ваше дете имало цуцлу?

Click Here