|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Histerija
12.4.2011 1:31:36   
liliana
Verus, ako ti je za utehu- KAO DA SI OPISALA MOJU TINU!!!user posted image user posted image user posted image Skroz se isto ponaša!!!

_____________________________

" BOŽE, ČUVAJ MI OVO PILE...
OVU MRVU ZLATA I SVILE..."

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 151
   RE: Histerija
12.4.2011 12:34:34   
Verus
Taske nasmeja me za ovo sa nogavicama: ona to stalno radi....Ja sam po prirodi veoma strpljiva i tolerantna, ne samo prema Heleni, nego uopste prema ljudima...UGLAVNOM se ne nastavljam.  Zivim po principu da pametniji popusta.  ALI ne mogu tako i sa njom.  Taman posla da popustam rodjenom detetu i da je pustim da odraste u razmazenu drama mama osobu! 

Mrzim te njarave male devojcice, koje samo pricaju o odeci, sminkanju, sopingu.  Dacu sve od sebe, i iz petnih zila uciniti sve sto mogu da odraste u jednu stalozenu, normalnu osobu, koja zna da vrednuje prave stvari u zivotu, zna da ceni dobru knjigu (ne video igricu) itd.  Kapirate me ne?  Staromodna sam dauser posted image

E sad: u ovom uzrastu se naravno ne moze rezonovati sa njima. Kako joj obajsniti da se ne njari kad mi treba 2 min da joj promenim pelenu i prsvucem je, i onda ce nastaviti da se igra?

I tako juce: igramo se zajedno na podu, listamo knjigu "ucimo" reci=i onda pocne da stenje..Kaki dete, a u jaslicama se strasno ojela (glupaca joj nije zamenila pelenu), i jos je grebnula koku noktom i ima ranicu.  I naravno, trcim odmah da je prsvucem, zapiram, mazem.

Kako se podigla sa poda, te dreke i frke nigde na svetu. Samo sam joj mirno rekla da to nije lepo (razume ili ne ja to ponavljam) i potpuno ignorisala daljnje ponasanje. POnudila sam joj par igracaka da drzi, nije htela i posle par minuta je ucutala kad je videla da ne vredi...

Ne znam da li ce uspeti svaki put, ali cu pokusati,druge nema.

I da: nikada je ne dizem ili dok se njari: znaci nema ono njaaaaaa maaaaa a ja odmah u narucje.  Stojim kraj nje i cekam da se malo smiri, pa je uzmem..  A naravno, svo vreme zelim da je podignem da prestane....Al tad je ona pobednik, a ne ja...

I taaaaako, videcemo sta ce biti kasnije, sigurna sam sve teze i gore sto je starija...


A evo prica moje mame i mene:  bili smo u Bazaru, staroj robnoj kuci u NS, a ja imala oko 2-3 godine.  Bacim se na pod i u dreku i valjam se po podu, vristim jer sam htela nesto a ona mi nije kupila.  Objasni mi lepo da nema sada para za to, ali ne vredi.  Prilazi prodavacica i vidi mladu mamu kako pokusava da me "regulise" i ne uspeva.   I kaze ovo:

"Brzo da si ustala sa poda!  Kako te nije sramota! Pa jel znas ti da mi drzimo lavove u podrumu, i svu bezobraznu decu kao ti odnesemo dole?  Da nisi vise nikada to uradila!".

Moja mama i dan danas zahvaljuje toj zeni.  Kaze da vise NIKADA nisam napravila scenu nigde.  A usput lavova se sada ne plasim tako da nije bilo nesto traumaticnouser posted image

Uglavnom naucila sam lekciju, a nije poteklo od mame, tako da nisam imala za cega da je zamrzim ili zamerim joj tako mala!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 152
   RE: Histerija
12.4.2011 13:15:37   
Anoniman
Neša nema neke ozbiljne histerične ispade, a ni neke uočljive faze. Pohisteriše s vremena na vreme, ja mu kažem, svaki put, identičnu rečenicu "Ne razumem uopšte šta mi govoriš, ne čujem te od te dreke", i on se smiri ili odmah, ili u roku od vrlo brzo, pa porazgovaramo. Napolju se desilo par puta da vidim da će pohisterisati, pa to preduhitrim. Recimo, prolazimo pored mekdonaldsa, i neću da ga vodim tamo u tom trenutku, a znam da će želeti. Pre nego što dođem u situaciju da počne da se dere, a znam sigurno da hoće, vidim da namešta onu facu, ja brzo smislim nešto što će mu odvući pažnju. NE da okrene glavu, i ne vidi da je mek tu, nego da mu to nešto drugo bude zanimljivije.

A što se tiče presvlačenja pelena, dok ih je nosio bila sam užasno uporna. Nije bilo - nema veze  budi ukakan pa ćeš videti kako je to gadno. Pelena se presvući mora, ritaj se koliko hoćeš, ali nisi jači i uporniji od mene. Sve brže i brže je odustajao, kako je bio stariji.

(odgovor članu Verus)
  Direktna veza do poruke: 153
   RE: Histerija
27.4.2011 8:43:09   
NadaR
IZVORNA PORUKA: oxy7

Nadam se da će mi neko pomoći svojim sikustvom, jer sam ja veoma zbunjena i zatečena. Moj sin je od rođenja nasmijano, raspoloženo i vrlo aktivno dijete. Čak je i vrlo rijetko plakao. Medjutim, par dana prije prvog rođendana, počeo je da ispoljava bijes kad god se desi nešto što mu ne odgovara. Npr, dodje do ulaznih vrata i ako ga ne izvedem napolje počinje da se dere, nema suza, ponekad legne i na pod i urla... Ja ga ignorišem i poslije par minuta prestane, ali mi živci izgore! Ili dođe do trpezarijskog stola i pošto već viri preko ivice, kada vidi nešto što želi, a to je obično laptop, nož, vaza sa cvijećem i sl, isti scenario se ponavlja.
Posljednja tri dana isti napadi se dešavaju i ako ga ne podignem kad doje do mene i u još nekim situacijama, ako zatvorim mašinu za sudje, a on baš hoće da vadi tanjire itd...
Nekada legne na stomak i izvija se kao da radi sklekove, a vrištanje je takvo da me glava zaboli, srećom kratko traje.
Da li je to faza, kako se boriti protiv toga, stvarno nisam pametna!?!



_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 154
   RE: Histerija
27.4.2011 9:14:02   
oxy7
Sad sam iščitala vaša iskustva i smijala se od muke, ali i zamišljajući ih u tim njihovim napadima... Ja sam mislila da je to faza koja nastupa negdje nakon druge godine, da se onda sa djetetom može razgovarati, smisliti neka primjerena kazna za takvo ponašanje, ali nisam ni sanjala da ćemo ovo iskusiti malo prije prvog rodjendana.
Evo jutros je dobra, obično to kreće malo kasnije tokom dana, a ja samo čekam...već nisam normalna! I samo ga zamišljam kako, kad bude stariji, leži i bacaka se na podu u prodavnici ili na ulici....jaoj....

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 155
   RE: Histerija
27.4.2011 9:25:16   
Shishica
"Brzo da si ustala sa poda!  Kako te nije sramota! Pa jel znas ti da mi drzimo lavove u podrumu, i svu bezobraznu decu kao ti odnesemo dole?  Da nisi vise nikada to uradila!".


Jao koja zena car! Znaci da nagovorimo neku prodavacicu da izvrsi monolog!

_____________________________

":)) Blesava mama...stavila bebu u stomak :))) .."
-Pazi Ema da ne padnes, budi pazljiva!
-Ne brini mama. Budicu pazljiva!

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 156
   RE: Histerija
27.4.2011 10:17:01   
Anoniman
user posted image  user posted image  user posted image
Je l' se sećate one epizode "očajnih domaćica" kad je Gebi zvala majstora da joj prepadne devojčice kako bi pospremile sobu user posted image user posted image user posted image Nekad je bolje da potpuni stranac malo prevaspita histeriju user posted image

(odgovor članu Shishica)
  Direktna veza do poruke: 157
   RE: Histerija
27.4.2011 10:32:36   
lanajelena
Meni je jako smesno kad ovaj moj malac (kasnije mi nece biti)se baci na pod i stavi ruke na oci i kao place kad mu nesto nije po volji...vidjala sam stariju decu da to rade ali ovo user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 158
   RE: Histerija
27.4.2011 14:11:23   
oxy7
Pa to je stvarno smješno, ali svaki dan sve manje...Ja sam tu fazu očekivala za par godina, tada bar možeš da razgovaraš sa djetetom, da ga nekako kazniš, šta da radiš sa jednogodišnjakom?

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 159
   RE: Histerija
27.4.2011 14:13:54   
*Alexx*
Kažeš NE, pomeriš ga, preusmeriš na drugu aktivnost. Drugo nema, dok ne skonta šta je time out. user posted image

_____________________________

Do not speak - unless it improves on silence.

(odgovor članu oxy7)
Direktna veza do poruke: 160
   RE: Histerija
27.4.2011 14:20:52   
lesica
Ja lenkinu histeriju prekidam tako sto je strpam u krevetac i izadjem iz sobe,i za minut-dva je mirna,mada ona ne histerise toliko kad smo same,ali kad ima publiku-uzas. Mada,sam sad i to pocela da resavam tako sto joj pridjem i ozbiljno kazem da ne moze tako,i pustm je a babama na koje kidise u takvim trenucima vise ne dajem da je uzimaju-i poceli su da se vide rezultati,svakim danom joj sve krace traju napadi placa i bacakanja.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu *Alexx*)
Direktna veza do poruke: 161
   RE: Histerija
27.4.2011 14:27:52   
oxy7
Probala sam to sa stavljanjem u krevetac, Aleksa tek tada poludi. Najčešće pali da mu dam neku glupost kao što je daljinski, kesa, kašika, to ga zainteresuje pa prekine. Ali ne znači da neće ubrzo ponoviti postupak. Najgore je kad hoće napolje i dreči ispred vrata.

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 162
   RE: Histerija
7.5.2011 15:12:01   
Rivana
Mene vise izludjuju ti napadi histerije ili ludila kako bih ja to nazvala, i ja sam bila mala pa nisam imala napade histerije, ja ne znam sta je sa danasnjom decom.i pitam se kada ce to proci saveti tipa ignorisi i sl. kod mog Luke ne pale.

(odgovor članu oxy7)
Direktna veza do poruke: 163
   RE: Histerija
7.5.2011 15:14:57   
Verus
Meni ce trebati ova teta iz robne kuce za helenu...postaje prava mala us!
IZVORNA PORUKA: Shishica

"Brzo da si ustala sa poda!  Kako te nije sramota! Pa jel znas ti da mi drzimo lavove u podrumu, i svu bezobraznu decu kao ti odnesemo dole?  Da nisi vise nikada to uradila!".


Jao koja zena car! Znaci da nagovorimo neku prodavacicu da izvrsi monolog!

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 164
   RE: Histerija
7.5.2011 15:16:49   
Rivana

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Meni ce trebati ova teta iz robne kuce za helenu...postaje prava mala us!
IZVORNA PORUKA: Shishica

"Brzo da si ustala sa poda!  Kako te nije sramota! Pa jel znas ti da mi drzimo lavove u podrumu, i svu bezobraznu decu kao ti odnesemo dole?  Da nisi vise nikada to uradila!".


Jao koja zena car! Znaci da nagovorimo neku prodavacicu da izvrsi monolog!



A ja mislila devojcice ne histerisu user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 165
   RE: Histerija
7.5.2011 15:18:32   
Verus
Ajoj Rivana moja....mozda su gore od decaka.  Ja sad sa njom nemam mira ni pet minuta....bas sam juce pomislila kako je naporna, pa me onda grizla savestuser posted image

(odgovor članu Rivana)
Direktna veza do poruke: 166
   RE: Histerija
7.5.2011 15:20:07   
Rivana

IZVORNA PORUKA: Verus RR

Ajoj Rivana moja....mozda su gore od decaka.  Ja sad sa njom nemam mira ni pet minuta....bas sam juce pomislila kako je naporna, pa me onda grizla savestuser posted image

luka je isto takav,ja mislila bice bolji kao stariji ali nije jos je gori. Ja vise ne znam sta da radimo user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 167
   RE: Histerija
7.5.2011 15:25:52   
Verus
Znas, ja sve cekam da bude dovoljno stara da razume sta znaci kazna.  Tada imam nameru da je stavljam u taj tajm aut, gde ce morati sedeti na stolici 5 ili 10 minuta kao kaznu, ili biti u svojoj sobi itd, zavisi sta smislim kao kaznu.  Verujem da je vikanje na dete i batine mogu imati kontraefekat sto ne zelim, a opet, i verujem da nekoj deci samo to pomaze....

Jesi li ti ista citala/nasla u vezi toga kako to regulisati kod male dece?  Ja se trudim da je ignorisem, ali ona nastavlja da place, rita, baca se itd....

(odgovor članu Rivana)
Direktna veza do poruke: 168
   RE: Histerija
7.5.2011 15:53:31   
Verus
liliana, neke novosti?  Sta radis da je disciplinujes?
IZVORNA PORUKA: liliana

Verus, ako ti je za utehu- KAO DA SI OPISALA MOJU TINU!!!user posted image user posted image user posted image Skroz se isto ponaša!!!

(odgovor članu liliana)
Direktna veza do poruke: 169
   RE: Histerija
7.5.2011 16:03:07   
Verus
zaboravila sam da napisem da je novo to sto sada i ujeda...to mi se bas bas ne svidja...user posted image

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 170
   RE: Histerija
7.5.2011 16:28:05   
bebać
Nije samo kod male djece,moj Sergej opet prolazi ''jednu od faza'' iliuser posted image user posted image user posted image

nemam pojma,što god hoće a ja kažem da ne može ili mu ne dozvolim to i to počne plakat i to histerično i trpat prste u usta,ne znam šta mu je opet nadošlo,ne smem mu ništa zabranit,ako hoću mir moram ga kupovatuser posted image

sve moram ponovit po 3 puta da bi uradio,a zadnji put moram viknuti,skroz je razmažen...

sinoć ga izvela u park i planirala mu kupiti trotinet(i to winija pooh,koji je ujedno i najskuplji i kojeg je on izabrao) mi dodjosmo radnja se zatvorila,odvedem ga u park(izabere sebi sokić i grickalice) i vidi da ima ona mreža za skakanje u parku,hoće na to...ja mu kažem da mama nema para jer moramo kupiti trotinet,i kupila sam mu sokić i grickalice,da nemamo za sve....on je cičao pola sata i mene vukao.....a da napomenem da je ovo prvi put od kad nije išao u tu mrežu...

ma užas,užas....danas kupili trotinet,vidio na pijaci tomicu i onda je počeo me vuć u tom pravcu da mu i to kupim,pa opet plač....

ja mislim da je razmažen....ne znam šta da mu radim..imal ko sličan slučaj???

< Poruku je uredio bebać -- 7.5.2011 16:29:22 >


_____________________________

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 171
   RE: Histerija
7.5.2011 17:39:26   
Verus
bebac, mislim da mnogi maju slicne slucajeve, ali bez ideja sta ciniti...

Ja kad bude doslo do toga u radnjama, planiram da SVE ostavim i smesta izadjem.  Nek mm dovrsi soping, nju smesta ima da uklonim odatle.  Skontace vremenom i kao je starija da nece biti u radnji ako se tako ponasa.  ONa vec sada upire prstom i trazi, a ja brze bolje profuram kolicima negde dalje....dokle cu to moci, videcemo.

(odgovor članu bebać)
Direktna veza do poruke: 172
   RE: Histerija
7.5.2011 18:16:51   
bebać
Verus ne znam,nislim da to nije rešenje jer sam često primorana da kupovinu obavim sa njim(vikendom kad ja ne radim,a on ne ide u obdanište ili nekad posle obdaništa)....mislim da je koren problema dublji...da dijete ne podnosi kad mu kažem NE i da neće da prihvati da nešto ne može

opet nisam pametna...mislim da smo ja i m krivi,dosta mu se da,popušta,poslušamo ga šta hoće....dosta smo prijatelji sa njim a ne autoritetuser posted image

_____________________________

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 173
   RE: Histerija
7.5.2011 18:18:37   
Verus
E to ne moze...mislim da roditelj uvek treba biti tu za svoje dete, ali da ono mora znati da mu je to prvo roditelj kojeg mora slusati pa tek onda sve drugo....

Mali je on jos: dok god prepoznas te neke greske koje umes da menjas, i ti i muz, onda nije kasno....

Znam puno takvih primera, nazalost, gde su roditelji bili drugari, a deca zavrsila kako ne trebauser posted image   Zato i mozgam kako da ovo regulisem odmah, bez obzira sto je mala..mora da ima nacina.

(odgovor članu bebać)
Direktna veza do poruke: 174
   RE: Histerija
12.5.2011 23:51:01   
Snelle
L od pre nekoliko dana šta god da joj nije po volji, ukoliko joj uzmemo nešto što ne sme da drži, zabranimo joj da nešto dira, podignemo je kada hoće da sedi na betonu, negoduje, kmeči, histeriše, otima se, bacaka se...nisam navikla na nju da je takva. Ona je do sad bila baš milo i dobro dete user posted image Zar nije rano za ovakvu fazu? I kako detetu od godinu dana objasniti da ne može sve onako kako je ona naumila, kako se postaviti u ovoj situaciji?

< Poruku je uredio Snelle -- 12.5.2011 23:52:23 >


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







HOROSKOP: Kako se slaže tvoj, sa znakom tv...
Može li kompatibilnost znakova zodijaka odrediti odnos majke i deteta? Kažu da su ovo kombinacije koje se najbolje slažu...
Slaba motorika, ravna stopala, loš govor -...
Veliki izazov današnjeg vremena su savremene tehnologije. Tu je, naravno, televizija, ali primat preuzimaju mobilni tele...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here