|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 13 [14] 15   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Jaslice ili ne!?
28.4.2020 8:57:44   
jess021
Aha, nesto vise od godinu dana. Razumem, iako su mi bas mali. Nekako sa 2 godine mi je ok, tako je moja M tad krenula i stvarno je bilo bez problema. 



_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 326
   RE: Jaslice ili ne!?
28.4.2020 9:01:48   
vonavoj
Meni je T krenula sa 10,J sa 15,M tek sad treba da krene..mislim da je njima lakse kad sy mali.E sad nato,ne mozes ocekivati,niti ce biti kao kod kuce.oni imaju posebne metode i za jelo i za uspavljivanje..cak i dude ne daju,samo na pocetku,i veruj mi da je to sve odlicno.Jesu samo kasikama,viljuske ne koriste,ali oni ih i hrane,ne brini. Mleko pre spavanja zaboravi,prvo ne treba joj,drugo zamisli da brinu o 10 flasica jos dodatno,da li je mleko ugrejano,ciste flasice..

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 327
   RE: Jaslice ili ne!?
28.4.2020 9:03:10   
jess021
Von, ja ne mislim da je njima nesto lakse jer su mali. Njima u to vreme ne treba nikakva socijalizacija vec samo neko blizak i sigurnost, ali to ne znaci da ne razumem da neko dete prosto mora tako rano u vrtic.



_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 328
   RE: Jaslice ili ne!?
28.4.2020 9:07:30   
pari
Ja sam T dala sa 15 meseci i mislim da je super. I jeste individualno, ko kako može i želi...

_____________________________

sitnice i emocije čine život...

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 329
   RE: Jaslice ili ne!?
28.4.2020 9:59:50   
IvanaSK RR
To i nije toliko rano. Kod nas u vrticu ima dece koja jos nemaju godinu dana. Za početak moguće da ce dozvoliti flasicu,ali to sve zavisi od vrtica. Mada i ta flasica ce služiti samo za vodu. Koliko znam kravlje mleko ide normalno u to vreme osim ako se nema potvrda od lekara. Kod nas spavanje krece oko pola dvanaest i bude ih oko 14h. 

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu pari)
Direktna veza do poruke: 330
   RE: Jaslice ili ne!?
28.4.2020 10:11:28   
Tiziana
Ja sam uvek ZA jaslice. Pisala sam i ranije. Mi smo morali, nismo imali izbora, jedno krenulo sa 12m,drugo sa 11m i iz ove perspektive, sad kad jedno ima 10g drugo 8g,mislim da su jasle bile dobar potez u svakom smislu. Naucili su ih stvari koje bismo ih mi mnogo duze ucili, odvikli su ih od stvari od kojih mi nismo imali srca da ih odvojimo i cini mi se da se ta deca lakse adaptiraju u svako novo okruzenje sad kad su veci.ok, jesu bili cesto bolesni, ali bili bi jednako bolesni i da su krenuli sa 3 ili sa 6., imunitet mora da se izgradi. 




svako dete u tom uzrastu je vezano za mamu. 

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 331
   RE: Jaslice ili ne!?
28.4.2020 10:53:07   
Misha i Ljisha
Pre nego sto je D krenula u jaslice na sam bas strahovala. A ona se tako brzo prilagodila. Posle 3 dsna jaslica je ostala na spavanju. Obozavala da ide od prvot do poslednjeg dana. Doduse prve godine je nisam davala redovno. Cim nos krene da curi odmah sam je kuci ostavljala. Nisam cekala temp tako da iskreno nije ni bila nesto bolesna. I P senisto brzo navikao. Samo sto su ove caspitacife rastegle adaptaciju na mesec i vise. Debilno. Umesto da bude individualno po detetu kako koje dete bude po njihovom misljenju spremno da ga ostavljaju. P isto nisam redovno slala. I isto nismo imali neke vece frke oko bolesti. Nijedan ab nije pio od pocetka jaslica. Ja zadovoljna. Zao mi je sto sad ne ide. On ide odmah da se obuje kad ga pitam da idemo u vrtic. Pored svih problema sa vaspitacicama i prevrtanjem ociju😂 on bas voli ali ozbiljno se rqzmisljam da ga dam uprivatan vrtic. Nisam zadovoljna radom ovde u vrticu niti odnosu a za patronaznu znate 😂


(odgovor članu Tiziana)
Direktna veza do poruke: 332
   RE: Jaslice ili ne!?
28.4.2020 12:18:31   
mati
Nato sve nosis, posebno pelene, cini mi se vaspitacice najvise vole pelene. Negde su trazili po jednu, dve pelene, a nase tri, za tih osam-devet sati. Presvlaka obavezna, ali i ako nesto nema one se snalaze, pozajme od druge dece pa ti posle vratis. Pelene ne donose svi iste, moji nisu bili alergicni, ali cesto se desavalo da mu je na dupetu Tenera, a mi donosimo Pampers.
Za kasiku ne brini, vaspitacice ih hrane u krug. Jedini problem jesu velike kasike, malih nema. I da bi ih lakse nahranile sve u isti tanjir, moji i danas kad ima kupus salate i pasulja pomesaju pa tako jedu. Navike su cudo. A ja im ne branim. Ali izgleda bas bljak.

< Poruku je uredio mati -- 28.4.2020 12:19:29 >


_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 333
   RE: Jaslice ili ne!?
28.4.2020 13:53:06   
IvanaSK RR
Presvlaka i pelene se nose u rancu koji se svako jutro donosi u vrtic. Ja sam uglavnom nosila pelene za celu nedelju i ostavljala u rancu koji sam uzimala tek u petak zajedno sa pidzamom.

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 334
   RE: Jaslice ili ne!?
28.4.2020 19:01:02   
branki*
Moja nije išla u mladju jaslenu,ali je išla u stariju jaslenu. Krenula je sa godinu i po tačno. Jer sam ja morala da počnem da radim.da nisam,ne bih je slala.mrzelo bi me verovatno da se gnjavim.ovako..izbora nije bilo .Prošli smo fantastično. Niti je bila bolesna,ni prljava,ni nezadovoljna.Još je sisala kad je posla.Sećam se ,Kako je uzmem i dodjemo u stan,a ona se odmah nakači na sisu.u predsoblju još. Nosili smo vlažne, pelene i rezervnu presvlaku.svako dete ima ormarić, p a sam nosila više pelena.10-ak.sve je bilo ok uvek  


_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 335
   RE: Jaslice ili ne!?
25.8.2020 12:27:40   
Queen Lady
Pozdrav zene. Odmah na pocetku da se izvinim sto ce post biti malo duzi.

Nadala sam se da za dugo dete necu morati da pisem na ovoj temi. Upisali smo se u vrtic prosle godine, imao 12.5 meseci kada je krenuo. Medjutim, od oktobra kada sam se ja vratila na posao, on je non stop kasljao i svakih 15 dana je imao inhalacije i tako sve do polovine februara. Uput za ORL nikad nismo dobili od pedijatra. Od polovine oktobra (znaci od kako sam se vratila na posao) R nije isao u jaslice. I svaki put kada smo isli kod pedijatra, njen komentar je bio, da kaslje jer smo ga upisali u jaslice. Kada je imao 3 i 4 meseca, svaki dan (nedelju dana) smo ga vodili kod lekara u ambulantu (oba puta zavrsimo na decijem). Znaci haos. Krajem januara ove god, i stariji i mladji sin su nedelju dana imali visoku temperaturu, kasljanje, inhalacije.... Posle toga je stariji sin negde do 10 marta isao u vrtic, mladji je isao po 2,3 dana, pa pauza. Stariji sin sad krece u predskolsko, mladji je pre 10tak dana napunio 2 godine. Obojica piju sirup za imunitet (pre toga su pili isto vitamine, ali tabletice). Stariji jede sve od voca, mladji sem banane (mada i to slabo u zadnje vreme - verovatno se zasitio), nista drugo od voca nece. Med hoce, pa praktikujem bar to da mu dajem, mada se ne setim uvek. Za mladjeg nisam pametna da li da krenem od septembra da ga saljem u jaslice ili ne. I za starijeg mi nije sve jedno, mada se stariji tek prosle god izvukao, sto se tice prehlada, inace obojica su cesto bili na inhalacijama.
Da li imate jos neki savet za jacanje imuniteta, jedu raznovrsnu hranu (osim mladjeg sto nece voce, sve ispljune)?

Pozdrav zene... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 336
   RE: Jaslice ili ne!?
25.8.2020 12:36:30   
vonavoj
Uh,bas je nezgodno sto su toliko bolesni,i odmah dobiju inhalacije...ja ne dajem nista specijalno za imunitet,davala sam Immuno sirup,pharmalife i propolis za decu..to je to..bojim se da preterane inhalacije isto mogu da stete..vise sam za prirodne sirupe..ja mojima kuvam onaj domaci sirup sa secerom i lovorovim listom,cim.krene bilo kakav kasalj..pisale smo vec recept..i dajem aerius,da sprecim salivaciju,eto,tako im pomognem da sto lakse i brze prodje..ali to su svw decije bolesti..prerasce,ocvrsnuce...


(odgovor članu Queen Lady)
Direktna veza do poruke: 337
   RE: Jaslice ili ne!?
25.8.2020 12:48:22   
Queen Lady
Meni je najgore sto je mladji od Novembra do Marta bio na Singularu + Cetirizin sirup i pored toga je bio bolestan celu zimu. Stariji sin je godinu dana bio na Singularu + Aerogal (3-4 godine) i on je pored terapije bio bolestan. Obojica su pored terapije sa Singularom opet imali i inhalacije (ovaj mladji kazem na svakih 15 dana), a nije isao u vrtic od polovine oktobra do februara (i to u februaru sto je isao, nije isao ceo mesec, mozda celih nedelju dana). Stariji je tek prosle godine (sa 4.5 godine), poceo da ide u vrtic bez nekih prekida (mozda 2x bio prehladjen). Evo od marta ne idu ni jedan ni drugi zbog Korone. Za starijeg mi nije toliki problem, za mladjeg mi je frka. Mada mi nije logicno sto je njihova doktorka za mladjeg tvrdila da je celu zimu bolestan zbog odlaska u vrtic, a on od polovine oktobra nije fakticki ni isao u vrtic (sem u frbruaru malo). Sad mi je i najgore sto kad krene ponovo, opet moramo na adaptaciju, bar nedelju dana (toliko mogu da uzmem odmor). Nisam pametna. A kad bih znala da nece da ga zakaci svaka prehlada (mladjeg), navikao bi se brzo na vrtic (u odnosu na starijeg, koji dugo nije prihvatao vrtic).

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 338
   RE: Jaslice ili ne!?
25.8.2020 13:05:59   
vonavoj
Kod nas nema adaptacije,zbog korone...probaj sa tim sirupom,lovorov list. Ja sam sa mojima imala problema sa upalom usiju,ali su operisali treci krajnik sa 2godine i onda je bilo ok.


(odgovor članu Queen Lady)
Direktna veza do poruke: 339
   RE: Jaslice ili ne!?
25.8.2020 13:08:27   
Queen Lady
Moji nemaju problem sa usima, ali kasalj, katastrofa. Pili su tri meseca od februara/marta do maja/juna, pa smo sad polovinom avgusta krenuli ponovo. Videcemo kako cemo da prodjemo ove godine. Danas idem do vrtica da potpisem ugovor, pa cu da vidim sa vaspitacicama kakva je situacija i bas cu da pitam za adaptaciju.

(odgovor članu vonavoj)
Direktna veza do poruke: 340
   RE: Jaslice ili ne!?
25.8.2020 14:07:23   
Milena18
Queen Lady, moja ćerka je prošle godine imala 5 puta bronhitis, isto stalno bila na inhalacijama. Tačno je da u vrtiću pokupe svakakve viruse, ali meni je dorkorka koja je bila moj pedijatar i lečila me godinama i sa kojom sam i danas u kontaktu rekla da sve ono što ne prođu u vrtiću, sačeka ih u školi. U kolektivu se stiče imunitet. U vrtić može da ne ide, ali u školu će morati, tako da koliko god da je naporno i koliko god nama teško bilo da ih stalno gledamo bolesne, mislim da je bolje za njih da izgrade imunitet dok su tako mali. To je makar moje mišljenje. M je krenula u vrtić sa 13 meseci, i opet bih tako uradila, bez obzira na to koliko je puta za ove tri godine bila bolesna.

(odgovor članu Queen Lady)
Direktna veza do poruke: 341
   RE: Jaslice ili ne!?
25.8.2020 14:46:56   
doramar11
Jaslice su potreba nazalost, a ne znam dete koje se nije non stop razboljevalo kad je krenulo..

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 342
   RE: Jaslice ili ne!?
26.8.2020 7:16:50   
Queen Lady

IZVORNA PORUKA: Milena18

Queen Lady, moja ćerka je prošle godine imala 5 puta bronhitis, isto stalno bila na inhalacijama. Tačno je da u vrtiću pokupe svakakve viruse, ali meni je dorkorka koja je bila moj pedijatar i lečila me godinama i sa kojom sam i danas u kontaktu rekla da sve ono što ne prođu u vrtiću, sačeka ih u školi. U kolektivu se stiče imunitet. U vrtić može da ne ide, ali u školu će morati, tako da koliko god da je naporno i koliko god nama teško bilo da ih stalno gledamo bolesne, mislim da je bolje za njih da izgrade imunitet dok su tako mali. To je makar moje mišljenje. M je krenula u vrtić sa 13 meseci, i opet bih tako uradila, bez obzira na to koliko je puta za ove tri godine bila bolesna.


Ma svesna sam toga da to kad tad moraju da prodju. Sad me jedino za mladje dete brine ova situacija sa Koronom, on se vodi kao Asmaticar. Inace da nije korone, isao bi celo leto...

(odgovor članu Milena18)
Direktna veza do poruke: 343
   RE: Jaslice ili ne!?
26.8.2020 7:43:35   
Misha i Ljisha
Skroz je druga prica nekad kad detw krene sa 3 god u vrtic ili sa godinu dana u jaslice. Koliko vidim u svojon okolini ipak su dosta jaca deca sa 3 i manje se razboljevaju ali kod nas je sve to proslo dobro nekako. D je prve godine jaslica imala 2 puta upalu grla i s vremena na vreme joj curio nosic. Nista komplikovano. Naredne godine je vec presla u vaspitnuiod tad je bolesna pu pu 1 godisnje i to obicno za NG kad ni ne ide u vrtic (sad skolu). P je takodje prosle godine prosao u jaslicama super bez ijednog ab za razliku od seke u prvoj godini jaslica. Jedino sto me nervira jer njemu cesto curka nos. Od sept ide ponovo u jaslice jer je aprilsko dete. Ne znam kako ce biti i mene je strah iskreno. Ali mora da ide nema ko da ga cuva. Evo u sredu radim prvu smenu P ce biti u vrticu nadam se a D vec nema ko da doceka iz skole i otprati je. Morace sve sama. Sta da radim. Tako nam je kako nam je. 


(odgovor članu Queen Lady)
Direktna veza do poruke: 344
   RE: Jaslice ili ne!?
26.8.2020 7:54:59   
Queen Lady

IZVORNA PORUKA: Misha i Ljisha

Skroz je druga prica nekad kad detw krene sa 3 god u vrtic ili sa godinu dana u jaslice. Koliko vidim u svojon okolini ipak su dosta jaca deca sa 3 i manje se razboljevaju ali kod nas je sve to proslo dobro nekako. D je prve godine jaslica imala 2 puta upalu grla i s vremena na vreme joj curio nosic. Nista komplikovano. Naredne godine je vec presla u vaspitnuiod tad je bolesna pu pu 1 godisnje i to obicno za NG kad ni ne ide u vrtic (sad skolu). P je takodje prosle godine prosao u jaslicama super bez ijednog ab za razliku od seke u prvoj godini jaslica. Jedino sto me nervira jer njemu cesto curka nos. Od sept ide ponovo u jaslice jer je aprilsko dete. Ne znam kako ce biti i mene je strah iskreno. Ali mora da ide nema ko da ga cuva. Evo u sredu radim prvu smenu P ce biti u vrticu nadam se a D vec nema ko da doceka iz skole i otprati je. Morace sve sama. Sta da radim. Tako nam je kako nam je. 




Stariji sin je krenuo sa 2 godine u jaslice. Jeste bio bolesljiv, ali je sa njim bilo kao i sa vecinom. Nedelju, dve ide, pa ne ide dbe, tri nedelje. I sve tako do prosle god (negde do marta, aprila).
Mladji od polovine septembra je krenuo da kasljuca, od oktobra pa do februara ove godine je non stop kasljao i non stop bio pod inhalacijama (+ 6 meseci singular). Da nisam imala u tom periodu kome da ga ostavim na cuvanje, morala bih da dam otkaz. I sada da nema ko da ga cuva, isao bi u jaslice, zbog toga mi se i ne zuri sa njim dok se jos malo ne smiri ova situacija sa Koronom. Mozda i gresim, ali nije mi sve jedno.

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 345
   RE: Jaslice ili ne!?
26.8.2020 8:01:53   
jess021
Moj je stav, ako ne mora dete bar do 3. godine da je ide, socijalizacija  mu u tom uzrastu nije potrebna, a i samo curenje nosa predstavlja problem. Ne slazem se sa tim da ako ne idu u vrtic, kasnije se razboljevaju u skoli. Sigurno u manjoj meri, a skroz je drugacije kad se razboli dete od 2 god i od 5 godina. 



_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu Queen Lady)
Direktna veza do poruke: 346
   RE: Jaslice ili ne!?
27.8.2020 10:05:34   
Queen Lady

IZVORNA PORUKA: jess021

Moj je stav, ako ne mora dete bar do 3. godine da je ide, socijalizacija  mu u tom uzrastu nije potrebna, a i samo curenje nosa predstavlja problem. Ne slazem se sa tim da ako ne idu u vrtic, kasnije se razboljevaju u skoli. Sigurno u manjoj meri, a skroz je drugacije kad se razboli dete od 2 god i od 5 godina. 




Pisala sam vec da je stariji sin imao muke sa polaskom u vrtic. Verujem da bi bilo isto i sa 3 godine da je krenuo. Mladjem sinu je trebalo mnooooogo manje vremena da se privikne. Sad sto je sa njim bilo drugacije, pa je bas dugo kasljao,pa smo ga i povukli to vreme iz vrtica. Sva deca su razlicita, verujem da je i sa imunitetom isto. Neka ce da imaju problema sa prehladama, neka nece... Ja sam za to da krenu sto ranije. Ja imam lose iskustvo sto tice baka servisa. Iako ih cuvaju, stalno se raspravljamo oko nekih stvari (po meni veoma bitnih stvari). Tako da po meni je vrtic zakon.

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 347
   RE: Jaslice ili ne!?
28.8.2020 8:04:35   
nata11
Mame jeste davale neke vitamine pri polasku u jaslice? Dr mi letos spomenila neki vit B ali se ne secam naziva.



_____________________________





(odgovor članu Queen Lady)
Direktna veza do poruke: 348
   RE: Jaslice ili ne!?
28.8.2020 8:13:25   
jess021
Nato, uzmi neki Imunocink, Propolis ili neki sirup. 



_____________________________

Ono sto verujemo o sebi i o zivotu-postaje nasa istina.
U mom svetu sve je dobro!

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 349
   RE: Jaslice ili ne!?
28.8.2020 9:48:16   
doramar11
E taj Imunocink je odlican pre jaslica da malo podigne imunitet..

(odgovor članu jess021)
Direktna veza do poruke: 350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  11 12 13 [14] 15   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 13 [14] 15   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Zašto UMORNE MAME ostaju BUDNE DO KASNO?
Volela bih da vam kažem da majke ovo vreme provode radeći one stvari u kojima uživaju, ali to ne bi bilo sasvim tačno. N...
PRONAĐI ME! Nestala 2-godišnja devojčica u...
Dvogodišnja Danka Ilić nestala je danas u prigradskom naselju Banjsko polje kod Bora. Prvi put u Srbiji pokrenut sistem ...



Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here