|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Da li verujete u babske priče?
23.12.2015 18:28:31   
IvanaSK RR
Da, sigurno je krevetac kriv, aaaaa, da čovek poludi od tih priča.
Ja cu verovatno sad u januaru kupiti kolica, ici cu tad na 4d, pa očekujem da mi kazu pol (ja bih ljubicasto siva ako je devojčica). Samo da ne bude posle da vozim decaka u tim kolicima user posted image . Valjda 4d ne gresi :)

(odgovor članu Lisa Simpson)
Direktna veza do poruke: 1276
   RE: Da li verujete u babske priče?
23.12.2015 18:32:07   
Animsaj9
Ma kakve bapske priče, kupuj kad imaš para, ne kažem da treba jako rano, al kad predjemo polovinu trudnoće, i kad je sve ok, sto da ne..

(odgovor članu Lisa Simpson)
Direktna veza do poruke: 1277
   RE: Da li verujete u babske priče?
23.12.2015 18:41:35   
IvanaSK RR
Ja sam i mislila da to sve raspodelim, a ne da odjednom moram dati vecu sumu novca.

(odgovor članu Animsaj9)
Direktna veza do poruke: 1278
   RE: Da li verujete u babske priče?
23.2.2017 22:29:05   
Skockica
E ja sam sad procitala jedan tekst i sita se ismejala kakvih gluposti ima.

Nemoj sedeti u turskom sedu kad si trudna jer će se bebi obmotati pupčana vrpca oko glave. Jer, pupčana vrpca se kreće u pravcu tvojih nogu ili…?

Nemoj šutati mačke dok si trudna – biće ti dlakavo dete. Inače je ok da šutiraš mačke, samo se suzdrži dok si trudna. Zbog bebe!

Nemoj maziti psa dok si trudna – biće ti dlakavo dete. U stvari dosta stvari ne smeš da radiš iz rizika da ti dete bude dlakavo. To je nešto najgore što ti se može desiti, pu pu.

Nemoj se šišati dok si trudna, skratićeš bebi život. Sram da te bude pa da vodiš računa o svom izgledu i higijeni u trudnoći. Bićeš mama, tebe više tu nema.

Nemoj trudna da šetaš napolju po noći jer ti beba neće nikad spavati. Znači, čim krene da se smrkava, ti brzo u kuću. A i tamo pazi šta radiš i koga maziš, jer to svakojako može da se odrazi na bebu.

Pij mnogo vode u trudnoći da bi ti dete bilo pametno. Poznato da je količina vode utiče na porast inteligencije. Bapska longitudalna istraživanja dokazala.

Ne zameraj se trudnici, izaći če ti čmičak na oku. Trudnice su u stvari strašna bića kojih se treba kloniti u širokom luku. Nikad ne znaš kako može da te urekne.

Na koga prvo trudnica pomisli kad se beba ritne, na njega će ličiti. I zato trudnice gledajte puno filmova sa svojim omiljenim glumcima u periodu mogućeg ritanja bebe, da dobijemo puno npr. Ryan Gosslinga u Srbiji.

Ko trudnicu najviše nervira u trudnoći, na njega će ličiti. Trudnice, nemojte gledati vesti dok ste bremenite. Ne želite da rodite Vučića ili Tomu Nikolića.

Ako želiš da zatrudniš samo je dovoljno da sedneš gde je trudnica sedela, ili da joj stomakom očešeš njen stomak. Muškarac ti ni ne treba. Tako je verovatno i Isusova Marija.

Ako ti se voda prosipa preko ručki šerpe dok ih trudna pereš, dete će ti boleti uši. Ma sram te bilo ako ne poznaješ samurajske veštine pranja sudova. Voda ti se preliva preko šerpe! Gde će ti duša? Misliš li ti na svoju bebu uopšte?!

Nemoj piti ništa iz flaše dok si trudna jer će ti dete bljuckati. Aha, znači svaka mama je bar jednom pila iz flaše. Sad smo vas provalili, sve do jedne!

_____________________________

Moja sreca nosi dva imena: Vasilije i Marc-Gabriel <3 <3

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 1279
   RE: Da li verujete u babske priče?
23.2.2017 22:32:38   
suzi kju
Haha šta sve neću čuti i pročitati user posted image

(odgovor članu Skockica)
Direktna veza do poruke: 1280
   RE: Da li verujete u babske priče?
23.2.2017 22:33:44   
Skockica
A evo i nastavka:

"Ne daj detetu da jede ribu dok ne progovori, jer riba je nema. Znači ništa voće, povrće i žitarice, jer ni oni ne govore. Isključivo meso!

Ne peri kosu 40 dana posle porođaja, jer će beba plakati zato što si sprala svoj miris sa sebe. U trudnoći se niste smele šišati da bebi ne skratite život, sada nemojte ni kosu prati. Bebi ipak više prijaju perut, smrad i prljave dlake koje opadaju, nego nedostatak mirisa (smrada) vaše kose koju ne perete 40 dana.

Kada prolaziš pored ogledala pazi da dete ne pogleda u svoj odraz – ružno će sanjati, a velike su i šanse da postane lažljiv. Znači, recept za miran san i iskrenost je negledanje u ogledalo. Tajna je tako jednostavna i svo vreme nam je bila na dohvat ruke, samo da smo znale šta tačno treba da uradimo.

Ne dozvoli da se bebina odeća noću suši na štriku (naročito ne okrenuta naopačke) – postaće veštica. Bebina odeća doziva veštice, pažljivo sa njom.

A ako ne želiš da ti druge veštice uznemiravaju dete dok spava, za svaki slučaj stavi beli luk u ključaonicu. Eto ga još jedan recept za miran san. Znači, ne sme da se gleda u ogledalo i beli luk neka je u ključaonici!

Ne smeš nastavljati sa dojenjem ako si ga prekinula – dete će ti postati vampir. Aha, ovo su prasaveti svih “konstruktivnih”saveta oko dojenja što “pomažu” trudnicama koje se muče da uspostave dojenje. Verujem da su uz njih išli i saveti poput “Vidiš da ti mleko slabo ide. Mora da te je neko urekao. Bolje se mani ćorava posla, nemoj sa đavolom da se igraš!”

Ako dete želiš da zaštitiš od uroka, stavi mu nož ispod jastuka. Nemojte brinuti o tome šta se može desiti ako se jastuk pomeri. Uroci su najbitniji!

Nemoj bebu ljubiti u vrat jerbo će postati alkos. Samo dobro vodite računa gde ljubite svoje dete, pa posle bez brige možete da mu dajete alkohol do mile volje – biće zaštićen od alkoholozma.

Ako želiš da ti beba rano progovori, nemoj je ljubiti u potiljak. Zar ne vidite kako je sve jednostavno. Samo uskratite bebi što više poljubaca i ona onda vanprosečno napreduje.

Ako želiš da ti beba brzo prohoda, nemoj je ljubiti po tabanu. Verovatno su neka pouzdana bapska istraživanja pokazala visok stepen korelacije između poljubaca i prohodavanja, jer ta veza baš zvuči logično, zar ne?

A i kad kreće da prohodava, napravi mu postuparnicu da bi nastavio da hoda. Ne znate šta je postuparnica? Pa, gde vi živite?! To je kolač po kom dete treba da gazi, nakon čega svi ukućani uzimaju po parče i trče oko bebe, kako bi ona samo nastavila da hoda. Srpski vudu, nema šta!

Ako imaš žensko dete nemoj da joj daješ da jede sa noža kako ne bi imala “oštar” jezik. Pretpostavljam da će vam ovo teško pasti obzirom da je najslađe decu hraniti upravo nožem umesto sa kašikom.

Pljuni i vređaj bebu, ako želiš da ti posle bude lepa. Ako joj još kažete reči poput “što si gadna.. gaduro jedna.. kučko”, utabale ste joj put do manekenstva.

Pusti bebu da plače, tako jača pluća. Jer, ona zna da priča te će tako sa tobom komunicirati. Plakanje je čista manipulacija i ništa više.

Batina je iz raja izašla. Ako nista znale, u Srbiji ima najviše potomaka Sparte. I zato od malih nogu vaspitavajte u duhu “Neka se zna ko kosi, a ko vodu nosi”.

Znači, drage mame, ukoliko želite da budete uspešan roditelj vodite računa o sledećem: ogledalo uklonite iz stana, a isti napunite belim lukom i noževima, naročito oko uzglavlja. Bebu ne ljubite, hrnite je isključivo mesom, tucite je i pustite je da plače. Vi ne perite kosu, a veš sušite samo danju.

Ako to sve uspete da uradite, na konju ste. A dete će vam garantovano izrasti u jednu samostalnu, sigurnu i zdravu jedinku! Samo napred!"

_____________________________

Moja sreca nosi dva imena: Vasilije i Marc-Gabriel <3 <3

(odgovor članu Skockica)
Direktna veza do poruke: 1281
   RE: Da li verujete u babske priče?
23.2.2017 22:42:49   
Anck Su Nmaun
Jaooo da znas da me je par stvari nasmejalo ali.. i za neke stvari znam da ih ljudi i dalje promenjuju ...sto je zalosno!

(odgovor članu Skockica)
Direktna veza do poruke: 1282
   RE: Da li verujete u babske priče?
23.2.2017 22:45:28   
mati
Po ovome je mene majka samo nozem hranila.user posted image
Ja ne verujem.
jedino sto ispostovali jeste za prostiranje bebinog vesa kad padne mrak, a ne znam zbog cega.

_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu Skockica)
Direktna veza do poruke: 1283
   RE: Da li verujete u babske priče?
23.2.2017 22:56:50   
Skockica
I ja mati nisam prostirala nocu ves ne znajuci zasto ne sme a nisam ni morala. Isto tako sam izbegavala nocu da izlazim iz kuce da ne "nagazim" na nesto user posted image

Komicna mi je situacija da sam se pre par dana setila da sam negde procitala da trudnice ne smeju prelaziti preko kabla creva i sl a kod mene ispred zgrade razvukli crevo da ne mozes uci ako ne predjes preko njega. I sta je trebalo da cekam ispred dok sklone user posted image

_____________________________

Moja sreca nosi dva imena: Vasilije i Marc-Gabriel <3 <3

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 1284
   RE: Da li verujete u babske priče?
23.2.2017 23:09:20   
mati
Meni je najsmesnije bilo kad je moja majka videla jednog od njih dvojice, ne secam se ko bese, a oni po rodjenju imaju neke sitne dlacice po telu. Kad je pocela" sigurno si sutirala macku, jesam li ti rekla da ne smes, bice dlakav..." A ja obozavam zivotinje, nikad ne bi mogla da pipnem macku a ne da je sutnem. Nama su u porodilistu rekli da se bebe radjaju sa tim dlacicama oko usiju i po telu i ubrzo otpadaju...

_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu Skockica)
Direktna veza do poruke: 1285
   RE: Da li verujete u babske priče?
24.2.2017 6:55:40   
IvanaSK RR
Hahaha, mati, nasmejah se tvom "sutiranju" macke.
Meni sin nije rodjen sa dlacicama na usima (rodjen) na dan termina, maca jeste (rodjena oko mesec dana ranije).

_____________________________

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 1286
   RE: Da li verujete u babske priče?
24.2.2017 10:51:55   
emicaa
A mucnine u trudnoci prestaju kad "ozivi" beba user posted image

_____________________________

Od svih odluka koje sam donijela u životu za jednu se nikad nisam pokajala,da postanem majka <3

Jer smo tako u mogucnosti ...

(odgovor članu IvanaSK RR)
Direktna veza do poruke: 1287
   RE: Da li verujete u babske priče?
24.2.2017 10:54:31   
mali_mis

IZVORNA PORUKA: emicaa RR

A mucnine u trudnoci prestaju kad "ozivi" beba user posted image


Da, da, kako da ne user posted image
Od onog susenja vesa, ni slucajno nocu, sam izludjivala, a tek od zagledanja stomaka i pogadjanja pola deteta.

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 1288
   RE: Da li verujete u babske priče?
24.2.2017 11:08:10   
mati
Ma da , sutirala macku.Ima jos puno stvari, ali ja to sto me ne zanima zaboravljam.
Isto i za izvodjenje bebe do 40 dana. Mata je rodjen juna, setali smo ga skoro svakog dana. Dok Mitu nismo izvodili, ne zbog verovanja, vec zbog zime, rodjen je u novembru. Ali smo ga vodili u velike kupovine i u goste.

_____________________________

Vidi mama, Kica KOKAGAJ!
A sta je to mama Maja? Sta je to?
Mao...

(odgovor članu mali_mis)
Direktna veza do poruke: 1289
   RE: Da li verujete u babske priče?
25.2.2017 2:45:17   
Mariya
Aahahahaha, Skockice, gde nađe ovaj tekstuser posted image crkoh od smeha!
Ali najgore je stvarno što i dan danas neki ljudi veruju u ovo i pridržavaju se ovakvih gluposti!

(odgovor članu mati)
Direktna veza do poruke: 1290
   RE: Da li verujete u babske priče?
25.2.2017 3:23:12   
Duškić
A Mati je zesca, sutira macke po ulici !!!hahaa...Meni je cerka bila bas pravi cupko..kad se setim i po celu..A moja svekrva je nju " garavila na sred cela, keonom za oci", da je ne ureknu pu,pu..kad nisam nervni slom dobila, i rekla muzu da to slucajno vise nije uradila a i njoj bas onako grubo. Bre, nisam mogla da skinem tu tacku crnu, a nezna joj koza pa me strah bilo da je pritiskam..

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 1291
   RE: Da li verujete u babske priče?
9.3.2017 16:01:53   
Bunnyca
Moja malecka se rodila skroz celava, tek oko 2 rodjendana je dobila kosicu,onako da ima frizuru.U trudnoci sa njom sam htela da umrem od kiseline, pa onda naravno krecu komentari jaooooo imace puno kose, naravno to sto ja 20 godina imam hronicni gastritis to sa tim uopste nema vezeuser posted image
Sada u drugoj trudnoci nosim decaka, kiselina me ubija a na poslu su mi svi rekli jaooo pa da vidi se da nosis decaka, bas si se prolepsala....ja sam naravno ista, na to im odgovaram, za to nije zasluzan bata vec to sto vas ne gledam i ne nerviram se svaki dan na poslu (sa maleckom sam radila do 8 meseca, nervirala se kao luda)
Tako da ja ne verujem u te price, mislim da je svaka trudnoca prica za sebe, svaka trudnica drugacije shvata, prihvata i nosi trudnocu

(odgovor članu Duškić)
Direktna veza do poruke: 1292
   RE: Da li verujete u babske priče?
13.3.2017 4:10:39   
Mariya

IZVORNA PORUKA: Bunnyca
jaooo pa da vidi se da nosis decaka, bas si se prolepsala....ja sam naravno ista, na to im odgovaram, za to nije zasluzan bata vec to sto vas ne gledam i ne nerviram se svaki dan na poslu


user posted image

(odgovor članu Bunnyca)
Direktna veza do poruke: 1293
   RE: Da li verujete u babske priče?
13.3.2017 16:05:03   
krin 40
Znate šta je najbanalnije vezano za ovu temu,a ne bih ni skontala sama?user posted image Ja ne verujem u babske priče,nisam sujeverna a ipak radim neke glupe
stvari.Npr kada mi sin podje na ispit sipam vodu za njimuser posted image Lujka..haha.Mislim i to jedan od glupih običaja.Valjda me to radi nostalgija za bakom.Kada sam kretala na porodjaje uvek je opominjala mm da sipa vodu zamnom i pootvara sve garderobere i vratanca od svega i svačega po kući dok se ne porodimuser posted image

_____________________________

ako muskarac zeli da mu zena bude andjeo mora da stvori raj za nju,andjeli ne zive u paklu

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 1294
   RE: Da li verujete u babske priče?
14.3.2017 21:13:42   
Mariya
Za prosipanje vode znam, ali što da pootvara vrata od svega i svačega?

(odgovor članu krin 40)
Direktna veza do poruke: 1295
   RE: Da li verujete u babske priče?
14.3.2017 21:52:29   
branki*
ma,ne verujem niti u jednu.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 1296
   RE: Da li verujete u babske priče?
14.3.2017 21:56:38   
Sanjica26 RR
Ni ja ne verujem.

_____________________________

"Obavezni smo i u najtežoj situaciji da postupamo kao ljudi i nema tog interesa, ni nacionalnog ni pojedinačnog, koji bi nam mogao biti izgovor da budemo neljudi"


Jer smo tako u mogucnosti!

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 1297
   RE: Da li verujete u babske priče?
14.3.2017 22:34:04   
Ana RR
Ja sam operisana od tih stvari.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 1298
   RE: Da li verujete u babske priče?
14.3.2017 23:21:52   
MicinaMama
hahahhahaha....ismejah se.Ta tradicija i to sujeverije nemaju nikakve veze sa Bogom,pre imaju sa onim drugim.Corava posla!

Ali stvarno kakvih gluposti mozes cuti to je strasno.

Noz bebi pod jastuk,Boze sacuvaj! user posted image

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 1299
   RE: Da li verujete u babske priče?
6.9.2017 23:13:18   
mama Jo
Joj znaci haos kakvih prica ima... ne verujem bukvalno u nijednu...
A ne mogu da se setim zasto kazu da trudnice ne bi trebale da spavaju na ledjima? Jel to isto babska prica ili postoji neko logicno objasnjenje? 😁

(odgovor članu MicinaMama)
Direktna veza do poruke: 1300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Regenerativna medicina i matične ćelije
Matične ćelije su osnovne ćelije ljudskog organizma, od kojih tokom razvoja nastaju sva tkiva i organi (neuroni, kosti, ...
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće
Krvarenje u prvom tromesečju trudnoće je znak da postoji mogući problem.



image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here