|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Da li finansijski pomažete roditelje?
28.3.2011 19:10:56   
Anoniman
Nama pomažu moji finansijski, a ja njih pomažem tako što pravim kolače (brat i tata obožavaju domaće kolače, a mama ne voi da ih pravi), pokupim sav veš pa im ispeglam, idem u kupovinu umesto mame i sve joj poslažem i raspremim...ja drukčije ne mogu da im vratim to što čine za nas, mada oni to i ne očekujuuser posted image

(odgovor članu viking)
  Direktna veza do poruke: 26
   RE: Da li finansijski pomažete roditelje?
28.3.2011 19:11:45   
Anoniman
Svaka čast , Viking . Ja bih zaista volela da pomažem , samo kad bih bila u situaciji . Biće i toga valjda jednom . Sestra mi je student , i ponekad mi baš bude krivo što ne mogu ni 20 e da joj ćušnem . Šta ću , biće bolje !

(odgovor članu viking)
  Direktna veza do poruke: 27
   RE: Da li finansijski pomažete roditelje?
28.3.2011 19:13:49   
viking
Ma Bubo, nikad ne znaš, danas imaš, sutra nemaš, nema pravila i nema više nikakve sigurnosti.

_____________________________

Bolje biti nečija baba nego samo baba! - moja mama u filozofskom raspoloženju

"Čovek je rođen da radi, da trpi i da se bori; ko tako ne čini, mora propasti." Nikola Tesla

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Da li finansijski pomažete roditelje?
28.3.2011 20:13:52   
Snelle
IZVORNA PORUKA: viking RR

Moja mama je ostala bez posla a do penzije ima još tri godine. Drugim rečima, naći će posao nikad, tako da joj mesečno dajem oko 300 evra jer nema drugih primanja, a često kad idemo u veći šoping kupimo joj prašak, brašno, ulje i tako to osnovno.
Brat mm-a ima tri ćerke, pa im mi uvek kad je smena sezona pomognemo tako što im svima kupimo cipele/sandale/čizme/kaputiće jer je to veliki trošak odjednom (sve puta tri), kupili smo im kompjuter i tako, uskačemo samo kad je neki veći trošak u pitanju.
Familija mora da se pomaže, ko će ako nećemo jedni drugima?


Bravo Viking! Nikad nisam, niti ću ikad razumeti decu koja su u stanju da svoje roditelje bukvalno oteraju na ulicu a da im ne pomognu finansijski iako su se do juče ti isti roditelji maksimalno žrtvovali da im pruže sve u životu. Strašno je to user posted image


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Da li finansijski pomažete roditelje?
28.3.2011 20:19:30   
Verus
Nekoliko puta jesam, kad je zatrebalo za skupe lekove...inace su ok sa penzijama, imaju koliko im treba.  Uvek kazem da traze kad treba.  Naravno, kupim kevu kartu kad dolazi, soping dok je tu i tako...

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Da li finansijski pomažete roditelje?
28.3.2011 21:00:04   
simke
IZVORNA PORUKA: BubaMira

Mi ne pomažemo nikog , jer ne možemo ni sebi da pomognemo user posted image .

Moja mama nama pomaže , i to baš , kao i moja familija (kupovina Ninine garderobe i koječega) . Familija MM nije za komentarisanje .

Potpisujemuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Da li finansijski pomažete roditelje?
29.3.2011 9:39:10   
bebać
ne pomažemo ni moje a ni svekra....izuzev kad je svekar pre 3 godine bio jako bolestan čitavo ljeto....tada smo finansirali sve....i bolnicu i put zaBL(svaki dan) i lijekove....ma sve....

sjećam se tada da je m ustajao u 5 i išao radit da bi u 9 krenuo za BL i kad se vraćao opet nastavljao radit...i tako 3 mjeseca...user posted image

Bože zdravlja samo...inače i nas niko ne pomaže,baš niko...kupujem sve,od mesa,povrća....čak i to ne donosim sa sela...a mnogi baš uštede na tome i dobro im dodje,ali opet je dobro dok se može.user posted image



_____________________________

"Žena nikada ne može biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela”

(odgovor članu simke)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Da li finansijski pomažete roditelje?
19.9.2011 14:39:21   
somborac
Roditelji moje supruge umrli su 2000-te.Pomagali smo kako smo mogli,obe sahrane su isle na nas racun.Moj otac je umro 2005majka ima super penziju ,ne treba joj pomoc ali ne pomaze ni nama.Najstariji sin nam je umro 2005 godien u 13-toj godini zivota.Od tada nam je sve krenulo nizbrdo.Ostao sam bez posla,supruga takodje ne radi.Struja nam je iskljucena od decembra prosle godine,uskoro nam o vodu iskljucuju.Zima dolazi  a ogreva ni za lek.Ne znam sta da radimo vise.Posla nema ovde u Somboru pogotovo za nas sa 45 godina zivota.Ako neko zna kome da se obratimo zamolio bih vas za pomoc... Unapred hvala

(odgovor članu viking)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Da li finansijski pomažete roditelje?
5.10.2011 13:45:08   
vukosava
To tako nije fer, granica zaposljavanja. Nas zene niko nece u reproduktivnom dobu, i posle stavljaju tako diskriminatroska pravila za zasposljavanje novih lica.

(odgovor članu somborac)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Da li finansijski pomažete roditelje?
5.10.2011 19:46:58   
Brana
Viking bravo,odusevila si me koliko si humana..user posted image

_____________________________

Kada nekog volis bori se za njega,
kada nekog trazis,trazi ga gde treba,
kada nekog varas,varaj ga da valja,
al kada nekog volis,voli ga do kraja!!!

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Da li finansijski pomažete roditelje?
5.10.2011 19:53:22   
Lilla
Pomagala do skoro svaki mjesec, i tako 6 godina. Od skoro samo po potrebi jer tata radi, pa je mami i njemu sasvim dovoljno za pristojni zivot to sto on zaradi jer imaju svoj stan i ne placaju kiriju, a racuni i nisu tako veliki. Ako zaskripa uskocimo mm i ja.


_____________________________

"Divno je biti nekome nesto, divno je biti tebi sve...Sve dok te drzim cvrsto za ruku, nikog na svijetu ja se ne bojim!"

(odgovor članu Brana)
Direktna veza do poruke: 36
   RE: Da li finansijski pomažete roditelje?
5.10.2011 20:07:06   
Inica
Mi smo jos u toj fazi da moji pomazu nama.. Tj ne bas da nam daju neke "pozajmice", vec eto npr- mama mi ponekad placa racune za tel, mojoj Ini kupuje stvari, obucu, tata joj redovno daje pare "nesto da kupi", itd,itd.. I uvek znam da u slucaju da mi zatreba za nesto- da ce mi dati..

(odgovor članu Lilla)
Direktna veza do poruke: 37
   RE: Da li finansijski pomažete roditelje?
5.10.2011 21:23:25   
JMPM
Nema potrebe da pomazemo, moja mama nama pomaze. Zivimo sa njom i ona placa SVE racune, kupuje Stefanu svaki drugi dan po nesto, a meni i mm takodje user posted image . Dok smo zivele same tako je radila, nije meni dala nikada da placam. Ja sam drugacije to radila. Kupovala sam njoj po nesto i "cascavala" je. Mada je ona sve to opet cuvala meni... neverovatna majka user posted image . Hvala Bogu, lepo zivimo svi, nema veliku penziju ali je i mene naucila da se pruzim koliko je pokrivac dugacak. Tako da i od nasih malih primanja ja uspem da ustedim svaki mesec i odvojim sa strane user posted image . Hvala joj sto je takva mama. Mm-ovi samo traze, daju poklon S za rodjendan, to je sve.

(odgovor članu Inica)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Da li finansijski pomažete roditelje?
6.10.2011 17:29:28   
vukosava
Ja sam mami dala pare - max sto su mogli da mi daju u banci na 2 godine u odnosu na moju platu kad je imala rak dojke 2003. godine.

Evo ove godine sam prestala da uzimam ikakve pare od nje - od januara i ako bude srece uskoro cu ja njoj da saljem, samo malo da stanem na noge.

(odgovor članu JMPM)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Da li finansijski pomažete roditelje?
8.10.2011 9:14:02   
LillyT
Meni moji ne daju da im pomažem. Imaju dosta para (dosta u smislu da plate sve šta im treba i da tutnu i nama poneku kintu), brat i ja sam im kupili računar, pa im je bilo krivo što smo potrošili pare na njih, umesto na sebe. Pošto mi još uvek mama pomaže oko Lare (iako sam uvek govorila da to neću dozvoliti, ali stvari se brzo preokrenu), rekla sam da ću joj platiti rehabilitaciju. Mi pomognemo mm-ovoj sestri, tako što njenoj ćeri damo pare svaki put kada se vidimo, a njoj donesemo poklončić, pa damo i novac. Jbg, meni nije žao i dala bih i više, samo kada bih imala.

_____________________________

Zgodna nisam, ali nezgodna jesam

...and all I can do is try

(odgovor članu vukosava)
Direktna veza do poruke: 40
   RE: Da li finansijski pomažete roditelje?
8.10.2011 9:18:46   
minavb
Tu i tamo uplatim mami neku paru na racun u banci,uplatim kredit za telefo,i kad god idemo kod njih, kupimo nesto za kucu.

< Poruku je uredio minavb -- 8.10.2011 9:19:05 >


_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu LillyT)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Da li finansijski pomažete roditelje?
30.7.2013 16:33:05   
lesica

IZVORNA PORUKA: Vanna81

Treba mi vase misljenje i savjet... Ja i muz zivimo u inostranstvu, ja sam i prije zivjela, muz nije on je dosao nakon sto smo se vjencali. Njegovi nisu u inostranstvu zive u kuci zajedno sa mog muza bratom i njegovom zenom i dvoje djece ali oni su odvojeni imaju svoj ulaz i svoj sprat, mi kad dodemo budemo zajedno sa svekrvom i svekrom imamo tu svoju spavacu sobu ostatak dijelimo, to ce nakad nama pripasti ali do tada sve dijelimo, dakle nista nije samo nase. Njegov brat ima svoj sprat i samo u taj sprat ulaze i za sebe i svoju porodicu se brine, za grijanje ugalj, struju, sve po pola placaju, njegov brat samo svoj dio, a svekar i svekrva svoj dio. Kad god njegov brat hoce nesto da radi na kuci, dakle krov, fasadu moraju i roditelji mog muza, stim da oni nemaju dovoljno novca pitaju uvijek nas da im pomognemo. Jer mog muza brat samo svoj dio, dakle pola placa. Mi smo ovdje u inostranstu kupili stan (niko nam nije pomogao) dakle sve na kredit koji moramo da odplacujemo, to njegovi znaju. Dakle ni dole ni ovdje nam niko nista nije dao, a jos se trazi od nas da pomazemo kad treba. Mog muza brat je u dobrom polozaju, i on i supruga dobro zaraduju, ne placaju kiriju jer su dobili citav prvi sprat, a mi dijelimo prizemlje kad dodemo na godisnji sa svekrvom i svekrom. Jednostavno mi to nije pravedno, neznam. Vise bi zeljela sebi napraviti kucu i u nju ulagati jer je odmah moja, moja cetri zida. Ovako pomazemo, ne radi se o velikoj sumi, sad smo dali 1000 eura za kupatilo, ostatak su oni sami nadoknadili sta je trebalo, za vanjska ulazna vrata itd....A njegov brat nista im ne pomaze, on samo svoj dio, oni smatraju da je to dovoljno jer oni pola placaju, da ali to pola je samo njihov dio sto su oni potrosili...Kad smo pitali za zemlju da tu pokraj te kuce sebi napravimo manju kucu, nemozemo jer papiri nisu sredeni, cak ni svekrova kuca nije na njemu, jer se sva braca nemogu dogovoriti, uzas....Dakle ni zemlje nemamo i nju bi morali kupiti pa tek onda kucu praviti. Sta vi kazete kako ovdje naj bolje postupiti. Narano moj muz zeli da pomogne svojim roditelji ako moze i kad moze, kad nemoze onda nece i kad mi imamo nesto drugo u planu onda isto nece. Ali cijelo vrijeme imati na umu da ce nam opet traziti novac...nije lako....

IZVORNA PORUKA: Vanna81

I jos nesto, moj muz kaze da on ne zeli da mu brat poslije kaze da kao moj muz nije nista ulagao i sad nema prava na to pola kuce, jer je njegov brat samo ulagao... Neznam, dakle sad svi moraju ulagati da bi imali pravo na imovinu, neznam stvarno. Ne vjerujem da bi i brat njegov pomagao roditeljima, neznam...Jednostavno moj muz kaze da ako nekad bude svoj dio htjeo prodati svom bratu onda moze vise traziti jer je i on ulagao u taj sprat dakle u pola kuce...Ne vjerujem da ce njegovom bratu ikada trebati to pola kuce, neznam...Roditelji mog muza imaju 60 godina, mi 32 a brat 36 i njegova zena 36. Mi imamo jedno dijete, sina (za sada), a brat njegov dva sina.... Kako ovdje postupiti naj bolje....Sta mislite....

IZVORNA PORUKA: ivaMark

Hm, nezgodno! Mi koji nismo u takvoj situaciji ne mozemo da ti nesto pomognemo posebno...
Ali evo mog misljenja: vi zivite u inostranstvu i predpostavljam da nikada necete ziveti u toj kuci, tu ste kupili stan i tu je sada vama dom!
A kada svekar i svekrva ne budu vise u toj kuci...i to ce se desiti jednoga dana... taj sprat ostaje vama! Mislim, glupo je praviti jos jednu kucu ako se nece u njoj ziveti... to je opet moje misljenje.. jer kuca u kojoj se ne zivi propada! Sada sve zavisi u kakvim ste odnosima sa deverom i njegovom suprugom... tj da se ne desi da vam oni tada stave kljuc u bravu i da nemate prilaza spratu!
Ponavljam: ovo je samo moje misljenje! user posted image

IZVORNA PORUKA: viking RR

Sama kažeš da si dugo u inostranstvu, što znači da ne znaš kako se u Srbiji teško živi i koliko mora da se radi za 1000 evra. Ako imate i možete, pomozite, to su mu roditelji, kome ćete ako nećete njima. Znam ni da u inostranstvu pare ne rastu na drvetu, ali ako vam baš toliko smeta što brat ne pomaže (a ako sve dele po pola nije da ne učestvuje), razgovarajte s njim.
Meni je malo nelogično da kupujete zemlju i kuću da biste imali samo kad dođete na odmor, a ovamo vam je problem da pomognete roditeljima sa par stotina ili hiljadu evra...
Porodićni odnosi su složeni, teško je sve pokriti u jednom postu, ali opet, porodica bi rebalo da je na prvom mestu.

IZVORNA PORUKA: ivaMark

Viking, u potpunosti delim tvoje misljenje user posted image



_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Da li finansijski pomažete roditelje?
30.7.2013 18:10:15   
nata11
Vanna meni se cini da ti nisi sa muzem rascistila oko izgradnje - neizgradnje kuce a to je prvo sto trebas uraditi.
Sta ce ti kuca ako ne planiras da se vracas da zivis ovde. Da bi se komsije divile. Drugo ti dolazis na odmor da bi bila sa familijom, zar nije tako_
Moj dever je dugo u inostranstvu dolazi u nasu kucu i on i njegova deca i svaki put se veoma radujem. Volela bih da tako bude uvek. Medjutim on se dogovorio sa zenom da zbog nas sutradan kada budemo imali dece izgradi jednu malu kucu u blizini. Naravno ta gradnja je tek krenula i ja bih volela da traje sto duze jer nemogu da ti opisem osecaj kada se svi sakupimo za praznike, zajedno kuvamo, gledamo filmove. I pored svoje gradnje on je uvek tu za sve sto zatreba, ako zahvali za grejanje, za nove instalacije. Sam se nudi da pomogne. Jetrva mi redovno donosi ukrase, namestaj i pritom vodi racuna da bude po mom ukusu.

Razumem da imate kredit ali vi ulazete u nesto vase, mesto gde doalzite, boravite.

Ja i mm (vecinom mm) izdrzavamo njegove. Moja svekrva nema penziju jos uvek a svekrova je veoma mala tako da im placamo struju, tel, koriste nas internet i ja sam se pomirila sa tim. Jeste sa tim novcem bih mogla da jos jedno letovanje ali niko me ne drzi vezanu da zivim sa njima.

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Da li finansijski pomažete roditelje?
16.10.2013 12:55:54   
Lu
Ja sad jednom mjesečno odvedem svekrvu u kupovinu i dam joj nešto novaca, kažem joj uzmi sve što ti treba za kuću. Ona nema nikakva primanja, svekar što ima i ne dolazi do nje.
I pored toga ako vidim da nešto treba dam, jednostavno osjetim potrebu i dužnost da pomognem pa koliko mogu.
Meni je moja mama uvijek govorila a njoj njena, "ćeri baci niz vodu naćeš uz vodu", i tačno je tako.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu nata11)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Da li finansijski pomažete roditelje?
16.10.2013 15:35:43   
lesica
Periodično, i prema potrebi.
I nikada nije direktno davanje novca u pitanju ( na to ni jedni a ni drugi ne bi pristali), više neka nabavka, računi... plaćanje lekarskih pregleda.
I ne razmišljam o tome, dobro je dokle god možemo da im pomažemo.

_____________________________

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Da li finansijski pomažete roditelje?
11.9.2014 11:52:20   
wivern
Da, i meni je to sasvim normalno. Pa kome cemo pomagati ako ne svojima, ne pravim razliku da li su to svekijevci ili moji.

_____________________________

But it ain't how hard you're hit; it's about how hard you can get hit, and keep moving


Honey, I'm Home

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Da li finansijski pomažete roditelje?
11.9.2014 12:48:18   
Dani.kv
Kes dajem jedino sestri od ujaka. Samohrana je majka. Mojima kupujem garderobu u Slo na rasprodajama dva puta godisnje

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Da li finansijski pomažete roditelje?
11.9.2014 12:48:29   
anita
Nama mnogo pomazu moji. A tek ce kada user posted image user posted image user posted image budu stigle. Pomazu nam i sa strane mm ali na drugaciji nacin ne finansijski. Bitno je da smo tu jedni za druge, nije bitno kakva vrsta pomoci je u pitanju.

_____________________________

Ako na stazi života potrčiš i padneš, podigni se, očisti prašinu, jer ne gubi onaj što pada već onaj što ostaje da leži !!!

(odgovor članu wivern)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: Da li finansijski pomažete roditelje?
11.9.2014 12:51:11   
emicaa
Kad i koliko mogu uvjek im pomognem,malo rjedje sad od kad imamo bebu ali prije sam svaki mjesec.Sad im ko god ide dole pošaljem torbu stvari za kuću,i to je neka pomoć.

(odgovor članu anita)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Da li finansijski pomažete roditelje?
11.9.2014 12:58:03   
amelia
Moji dobiju sipak user posted image sva sreca pa nisu zacisni ima tata penziju u svajcarsku zivi..ja bih im nekad nesto dala jer ipak su roditelji ..a roditelji mm dovoljno je da kazem da niko ne radi ni svekar ni dever ni svekrva a u inostranstvo smo dovoljno je reci da je mm njima roditelj ne oni njemuuser posted image

_____________________________

Ayan <3

(odgovor članu emicaa)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
VIDEO: Za vas mame, koje ste se porodile c...
videophoto
Ima li među vama onih koje se osećaju nesavršeno jer je vaše dete rođeno carskim rezom? Da li ti je teško jer nisi mogla...
Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci. Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao. Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece. Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše! Hvala sto ste tu za nas!  Više >>
image

Anketa


marinapetkovic

Sta je bolje tj zdravije za bebu?

pampers (64%)

pelena (36%)


Ukupan broj glasova: 151

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here