|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  81 82 83 [84] 85   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Refluks (GER)
7.12.2018 17:19:25   
Brankica84
Pozdrav!Moja beba od 6 nedelja pati od tihog refluxa. Ne povraca i dobro napreduje ali se vidi da jako pati. Doktorica nam je jedino rekla da mu podignemo uzglavlje i da ga nosamo. On jako slaba spava jer ga bude bolovi. Ja ga dojim i trudim se da ga posle podoja nosim sto duze u kosom polozaju. Nista od ovoga ne pomaze. Ne bih da mu uvodim adaptirano mleko, i doktorica je rekla da bi to bilo steta kad sisa, jer sam se jako borila da uspostavim dojenje.Vidim da na forumu ima mnogo gorih slucajeva od naseg, ali utesite me i recite koliko dugo u proseku ovo traje?Psihicki bi mi bilo lakse da znam da postoji sansa da prodje u neko blize vreme. Ne znam da li ima koristi da ga vodimo specijalisti, ako su jedine preporuke vezane za uvodjenje adaptiranog mleka.
Meni ovo pretesko pada jer sam i inace labilna a sada i na ivici postporodjajne depresije.

(odgovor članu Sanjica26 RR)
Direktna veza do poruke: 2076
   RE: Refluks (GER)
7.12.2018 18:44:01   
milicicak
Brankice, moja devojcica je imala tihi refluks jer je bila alergicna na proteine kravljeg mleka. Njoj je bilo bolje cim sam ja krenula na dijetu bez mleka. A pomagalo je kod spavanja da spava na stomaku na meni u poluuspravnom polozaju.
Iz mog iskustva imas dve opcije. Prva je da bebi dajes pirincanu sluz pre svakog podoja. Ona zgusne mleko pa ga beba teze izbacuje. Pogledaj na netu tacan odnos pirinca i vode. To se kuva dugo dok se ne napravi sluz.
Druga opcija je da ti krenes na dijetu bez mleka. Dakle, izbacis iz ishrane sve mlecne proizvode, mleko i sve sto sadrzi mleko. Ako je refluks zbog alergije, primetices poboljsanje za nekoliko dana.
Svakako je najbolje da se posavetujes sa gastroenterologom, ja preporucujem dr Kitic sa IMD
Drzi se, sve to prodje. I ne odustaj od dojenja.

(odgovor članu Brankica84)
Direktna veza do poruke: 2077
   RE: Refluks (GER)
7.12.2018 19:13:54   
Brankica84
Milicicak, prvo puno hvala na odgovoru. Dijetu sam vec zapocela od nedelje, za sad ne vidim promenu, ali se nadam da ipak treba vremena da deluje.Mi smo iz Novog Sada pa bi mi bilo nezgodno voditi maleckog u Beograd. Da li neko moze sa preporuci dobrog lekara u NS?Da li su tvojoj cerkici prosle tegobe i u kom uzrastu?Da li je to znaci da ce i tokom zivota biti alergicna na mleko ili samo tokom bebeceg "staza"?


(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 2078
   RE: Refluks (GER)
7.12.2018 19:31:35   
milicicak
Brankice, da bi dijeta bila efikasna moras stvarno da vodis racuna da stvarno ne jedes nista mlecno i nista sto u sebi sadrzi mleko. Obicno se poboljsanje vidi posle sedam dana ali moguce je da treba i vise vremena da se tvoj organizam ocisti.
Mini bubi je refluks prestao ubrzo nakon sto sam ja krenula na dijetu a bila je alergicna na mleko 6,5 godina, prosli mesec smo konacno dobili negativne rezultate. Ali nemoj da te to uplasi, alergija se najcesce prevazilazi sa godinu dana.
Za gastro u Ns ti ne mogu pomoci ali procesljaj temu u nazad i imas temu Alergija na kravlje mleko pa pogledaj da li je neka mama tamo pisala
Drzi se i ne daj se. I veruj mi, sve to prodje. A ako mora ad a verujem da nece morati, nije smak sveta. Sve sto radis, radis najbolje za svoju bebu.
I pustaj ga da spava na stomaku na tebi, mi mini bubu 4,5 meseca nismo spustili iz ruku...

(odgovor članu Brankica84)
Direktna veza do poruke: 2079
   RE: Refluks (GER)
8.12.2018 14:50:20   
Brankica84
Milicicak, danas cemo probati pirincanu sluz pre sisanja, dacu mu to na kasikicu, ali nisam sigurna koju kolicinu da dam bebi?

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 2080
   RE: Refluks (GER)
8.12.2018 16:01:11   
milicicak
Nama je pedijatar govorila kasicicu dve. Ti probaj prvo sa jednom kasicicom

(odgovor članu Brankica84)
Direktna veza do poruke: 2081
   RE: Refluks (GER)
8.12.2018 16:35:01   
Brankica84
Ja mu dala skoro 10ml! Urlao je kao da sam mu davala otrov. Zavrsili sisanje, on se umirio, ja se odmah obradovala kako deluje, kad ono 5minuta kasnije opet plakanje i poznate grimase. Stvar je da ja ne znam ni kako drugacije da ga umirim kad urla, odnosno to je i nemoguce, nego da mu opet dam da sisa. Onda se pitam da li samo time pogorsavam , ali nemoguce ga je umiriti. Pored toga, malac ima bruh i ne sme dugo da place. On se gadno nagutava vazduha, baloni vazduha prolaze kroz njega, ja ga cesto dizem da podrigne, ali nekad bezuspesno. A i kada ga drzim da podrigne on i tada place i otima se. Pretpostavljam da i tako ubaci u sebe jos vazduha.Znam da ima mnogo gorih slucajeva, al ja uopste ne znam da se nosim sa ovim.  Svaka cas_t mamama koje guraju, ja mislim da cu zavrsiti na psihijatriji.

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 2082
   RE: Refluks (GER)
8.12.2018 18:43:12   
milicicak
Brankice, ne brini, 10ml je oko 2 ksicice.
Nasa dr kaze da je cesto dojenje i refluks zacaran krug, sto ga vise dojis on ce vise da bljucka. Ali sa druge strane, postoje neke supstance u mleku koje smiruju refluks, zato bebe traze da sisaju. Neka najbolja opcija po meni je cesce a manje.
Ja bih radila ovako. Bebu dojis u kosom polozaju jedno 5 min, podignes je da podrigne. Onda nastavis podoj jos 5 min pa podignes da podrigne i tako dok ne bude sit. Onda legnes u polulezeci polozaj, stavis ga sebi na grudi okrenutog stomakom na 45min. Pa probas da ga spustis ili ga das nekom drugom da ga drzi u tom polozaju.
I pod hitno potrazi pomoc, prvo muz, mama, svekrva nek ti budu tu da ga drze a ti izadji napolje na bar 15-ak minuta. Ako imas jak osecaj da ces zavrsiti na psihijatriji kao sto kazes pod hitno potrazi strucnu pomoc.
I ponavljam, potrazi gastroenterologa u NS, neka od mama je pominjala ordinaciju dr Nikolica.
Drzi se, znam da zvuci suplje, ali sve ce to brzo proci

(odgovor članu Brankica84)
Direktna veza do poruke: 2083
   RE: Refluks (GER)
8.12.2018 19:53:59   
Brankica84
Hvala na savetima. Nesto slicno sam i radila do sad, tj.pokusavala. Dojim ga u polulezecem polozaju dok on bude u kosom polozaju jer imam previse jak refleka otpustanja mleka. Prekidam ga u podoju i dizem da podrigne, ali on divlja, place i otima se svaki put ukoliko nije zaspao. Ako je zaspao onda ga to podizanje probudi i opet place. Ne podrigne svaki put bez obzira koliko ga lupkam po ledjima. Posle ga drzim sebi na grudima u sto uspravnijem polozaju ili se set_am po stanu tako sa njim. Ovo uspeva samo ako spava, ako je budan histerise, place i odguruje se od mene, nekad mislim da ce mi ispasti. Jako nezgodna beba. Jako je nestrpljiv i ljut. Mislim da nismo imali ni pola sata ukupno otkad se rodio da je budan a da ne place. Nekad mislim da sam ja kriva za sve ovo jer sam bila previse napeta i uplasena u trudnoci.

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 2084
   RE: Refluks (GER)
11.4.2019 18:50:26   
lesli
Imam pitanjce...Vec neko vreme sumnjam da ima ger. Prve dve nedelje kako se rodila nije uopste bljuckala, ali je i jako tesko podrigivala. Od tada bljucka. Jedno vreme je bilo posle svakog obroka. Podrigne i izbaci manju ili vecu kolicinu, kako kad. Desavalo se i da podriguje i\ili bljucne i sat-dva nakon obroka. Nekad to bude usireno mleko, a nekad samo prozirna tecnost. Cesto se zakaslje i imam utisak da je to zato sto joj se vraca sadrzina iz stomaka. Od kako je pocela da se okrece desava se da jede, okrene se na stomak (sprecavam je kad i koliko mogu) i onda se izbljucka. Da li je to normalno? Meni bas ne deluje...I meni ne prija da se nakon jela posadim na stomak, ali se ne izbljujem. Osim toga sto nam je po stanu sve zabljuvano nemam utisak da nju to nesto muci posebno - dobija redovno na tezini, ne place kada bljucka (samo se malo zakaslje)...
Da li napomenuti pedijatru kada budemo isli na kontrolu? Kako smanjiti to bljuckanje? Sada i nije toliko kolicinski, ali maltene posle svakog obroka izbaci malo (recimo kafenu kasicicu)

(odgovor članu Brankica84)
Direktna veza do poruke: 2085
   RE: Refluks (GER)
11.4.2019 19:02:49   
milicicak
Lesli,sve to sto opisujes nije Ger, tvoja devojcica je ono sto se u literaturi zove srecni bljuckavac 🙂
Pomeni pedijatru da bljucka ali mislim da nema mesta brizi

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 2086
   RE: Refluks (GER)
11.4.2019 19:11:51   
lesli
Mislis da nije? I da nije GER ne cini mi normalnim da bljucne posle 2h, da podriguje vise sati nakon obroka, da kasljuca malo-malo. Nekad se pritom cuje jasno da joj se vratila sadrzina iz stomaka (kad lezi na ledjima pa ne izadje nista napolje). A i to bljuckanje kada je potrbuske posle jela mi nije normalno. 🤔Juce je mm posle kupanja (znaci prosao je citav sat od jela) podigao i verovatno malo pritisnuo stomak, a iz nje u mlazu izleteo deo vecere.
Kako se manifestuje GER kod njih?Samo ako nije nista, ne bih da je povlacim po gastroenetrolozima da bih to imala napismeno. A ako kazem pedijatru 99% sam sigurna da cemo dobiti uput za gastro...


(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 2087
   RE: Refluks (GER)
11.4.2019 19:16:44   
lesli
I zaboravih da prokomentarisem izraz “srecni bljuckavac” 😂 Genijalno 😅
Hvala mili 🤗

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 2088
   RE: Refluks (GER)
11.4.2019 20:14:59   
milicicak
Lesli, pomeni pedijatru 🙂 da ti potvrdi da je sve sto opisujes normalno 😉
V je jako puno bljuckao dok je jeo na flasicu i dok nije naucio da se samoregulise, odnosno da prestane da jede kad se najede. Mi smo svi bili ubljuvani mesecima a i ugaonu moramo da menjamo na sledecem sajmu namestaja 😂 a kad ga moj tata nosi zna da bljucne i dva sata posle jela 😁Dok god je beba zadovoljna, ne place dok bljucka, ne odbija hranu, ne izvija se dok jede i dok napreduje stvarno nema potrebe da brines. Refluks podrazumeva da se sa hranom vraca i zeludacna kiselina koja ih pece pa placu i odbijaju da jedu. I ta bljucka bas smrdi na kiselinu.

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 2089
   RE: Refluks (GER)
12.4.2019 13:06:40   
lesli
Hvala mili 🤗I kada prestaje to bljuvanje po par sati nakon jela? Ili kada ne uspem da je sprecim da se okrece punog stomaka? 😬

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 2090
   RE: Refluks (GER)
12.4.2019 13:16:31   
Ana RR
Lesli, tako je i moj Marko bljuckao. Još je on bio isključivo na AD mleku a to kad zasmrdi user posted image Jednostavno je u nekom momentu prestao da bljucka.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 2091
   RE: Refluks (GER)
12.4.2019 21:58:02   
lesli
Super, znaci da cekam da samo prodje. A dotle da je vezem za krevet na jedno sat vremena posle obroka (da se ne bi okretala)? 😂

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2092
   RE: Refluks (GER)
6.1.2020 10:13:37   
branki*
jao...citala sam temu od pocetka,trazila svoje postove.inace,volim da to ponekad radim,trazim svoje stare postove po temama i to mi bude kao dnevnik...prisetim se.
citala sam ono sto sam pisala 2012 i 2013.sad je 2020. godina..iz ove perspektive..ja pojma nemam sta se desavalo i ne znam i dalje sta se desava.dodje mi da odem kod opste prakse i da kazem-dovedite ga u normalu,dajte mi sve upute,privatne,drzavne,ali nesto se desavalo od pocetka i desava se i dalje...prolivi,non stop,ekcem povremen,ne voli puno stvari da jede,guta nesto stalno,gundja...ali,njegov pogled nije autisticni pogled,nije.sve mislim da je hrana jako bitna i sve je povezano sa mozgom.ne govorim o deci koja nemaju problem,da se ne opterecuje mame..govorim o svom detetu konkretno.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu lesli)
Direktna veza do poruke: 2093
   RE: Refluks (GER)
6.1.2020 10:51:42   
Ana RR
Branki user posted image da li si se povezala sa nekim iz SAD, sa nekom klinikom... da im izložiš situaciju i pitaš za savet?

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 2094
   RE: Refluks (GER)
6.1.2020 11:44:55   
branki*
nisam,anauser posted image ne znam ni odakle bih pocela..toliko toga ima..zasto je odbijao da jede,zasto je imao operaciju na crevima sa mesec dana,cak i dr nije bip siguran da treba da je odradi,zasto je povracao,zasto averzija prema hrani,autisticni spektar,ekcem...
procackacu po netu,da vidim sta pisu mame iz SAD..od njih je to najdaje otislo u smislu da imaju najbolje tretmane.ao uspem da nadjem konkretno nesto.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2095
   RE: Refluks (GER)
6.1.2020 11:50:23   
Ana RR
Ja mislim da tamo možeš naći neke odgovore ili barem nekoga ko je voljan da pomogne.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 2096
   RE: Refluks (GER)
28.2.2020 11:39:30   
Necapereca21
Pozdrav. Imam decaka od 18 meseci u 16. mesecu potvrdjen reflux rtg-om. Nas problem krece sa 12meseci kada je poceo da "krci,struze,hropta" prilikom disanja. Puna 4 meseca je lecen kortikosteroidima,terapijom za astmu. Kada smo konacno dosli do IMD odradjena je pasaza,dokazan reflux,odradili cak i bronhoskopiju,pluca ok. Dobili Nexijum pola tablete jednom dnevno i to je to. Na kontroli posle mesec dana receno da nastavi sa lekom jos mesec dana a potom kontrola kod pedijatra u nasoj ambulanti. Nama se problem resi na kratko (ne bude tog krcanja u grudima par dana) ali se stalno vraca. Ako se desi da preskoci lek (ispljune) grgljanje se javlja odmah. Nikada nije povracao hranu,do godinu dana napredovao super ali onda stao i vec 8 meseci ima istu tezinu 10kg. Razdrazljiv je,ne spava lepo (nikada nije prespavao celu noc,budi se po 3-4 puta obavezno),hranu uglavnom odbija,meso nikako ne jede,povrce prihvata,jaja,jogurt. Uglavnom zivi na par zalogaja koje uspem da mu "uguram" tokom dana i sisa jos uvek.Meni sada treba preporuka kuda dalje,kod kog dr da ga vodim? Vec je veliki da bi proslo samo od sebe a sumnjam da pedijatar moze da resi problem.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2097
   RE: Refluks (GER)
9.1.2021 22:31:05   
Vimina
Kako je sada vas dečak? Da li se situacija promenila? Imam bebu sa refluxom, povraćanje držimo pod kontrolom nexiumom ali to struganje kad diše traje mesecima. Sad mu je 8.5 meseci, sigurno 5 meseci struze kad diše (wheezing).


(odgovor članu Necapereca21)
Direktna veza do poruke: 2098
   RE: Refluks (GER)
9.11.2023 12:04:01   
Ana RR

IZVORNA PORUKA: Justme

Zapocecu ovu temu ponovo u nadi da neko ima slicno iskustvo.Imam bebu od 4,5 mj.Do drugog mjeseca je sve bilo ok onda pocinje pakao i odbijanje boce.Hranjenje je trajalo po 60 min.Obisli smo 5 doktora koji su rekli da je to ok dok nismo posli kod gastroenterologa i ustanovljen mu je tihi refluks.Sa drugog na treci mj je napredvao samo 300 grama.Sa treceg na cetvrti 600.Pije omeprol, jede crvrstu hranu.Jako lijepo jede, sve sto mu se da ali 15 dana nista nije napredovao, 0 grama.Vesela je beba, jednino sto podriguje cesto i nocu ga kiselina budi ali spava inace i preko dana i uvece.Probudi se pa ga ja uspavam i sve tako.Rodjen je sa 2980 sad ima 6500.Ima li mozda neka mama sa slicnim iskustvom?Ne znam gdje grijesim pa mi beba ne napreduje.


_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Vimina)
Direktna veza do poruke: 2099
   RE: Refluks (GER)
10.11.2023 9:04:24   
Srecko47E
Od srca cu ti preporuciti doktora Prokica.
Necupisati nista vise,jer ti nase iskustvo ne bi pomoglo i opsirno je,ali Prokic.
Moj naklon i kapa do poda.

Drzavno dolazis kod njega bez problema,ali samo sa uputom.Takva je praksa odeljenja,nas su dva puta vratili sa uputom bez termina i naglasili,samo sa terminom doneti uput.

Privatno radi.Pristup je isti,gde god da odete.
6000 je pregled u proseku,kontrole po 3000.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 2100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  81 82 83 [84] 85   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  81 82 83 [84] 85   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Kako odabrati imena za blizance?
Biranje imena za blizance može vam zadati duplu glavobolju! Spremili smo nekoliko saveta koji vam mogu pomoći.
OJED I OSIP: KAKO LEČITI, A KAKO SPREČITI?
Posle nekoliko dana ovog kombinovanog tretmana (pranje, sušenje i mazanje, uz redovno menjanje pelena), kod većine beba ...



image
Sanidej
Želela bih da podelim svoje pozitivno skustvo sa Cortinat kremom.
Cortinat sam počela da koristim kada je beba imala problem sa pelenskim ojedom. Delovao je brzo i posle nekoliko mazanja ublažio crvenilo i regenerisao oštećenu dečiju kožu. Nije prošlo mnogo i ponovo sam se vratila ovoj sjajnoj kremi. Stres i hronični umor bili su uvod za muku koja me je zadesila-seboreični dermatitis na licu. Koža je bila ispucala i ljuspasta, svrbela je i crvenela se. Izgledala sam uzasno, tako sam se i osećala. Cortinat mi je posle svega 3 dana terapije doneo olakšanje- svrab je prošao, crvenilo se smanjilo, kao i perutanje kože. Problem sa ovom bolešću je što se često vraća, ali znam da ću uz pomoć Cortinat kreme uspeti da ublažim simptome. Ova sjajna krema mi je pomogla i nakon ujeda komaraca smanjivši otok i crvenilo. Zbog toga je moj izbor uvek Cortinat krema, boljeg prijatelja koža nema.  Više >>
image
Click Here