|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
24.7.2014 15:08:38   
Anoniman
olga, mozda da smanjis kolicinu? ili da joj das vise tecnosti da ima osecaj sitosti?

(odgovor članu mtajcica83)
  Direktna veza do poruke: 451
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
23.8.2014 9:10:01   
branki*
da prijavim-boza se rasturiouser posted image jeo proju i to maltene kao trecinu manje tepsije.bas sam zadovoljnauser posted image
juce se iznervirala,nije hteo nista,i stavim ga na spavanje bez vecere,a i celu nedelju je bio uzas sto se tice jela.
jutros samo zeva u ono staklo od rerne,ne moze da doceka.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 452
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
14.9.2014 10:26:44   
Anoniman
Une razbolela, bas slabo jede, jutros je popila 2 soljice caja, i pojela jednu bananu, sada cu da pokusam da joj uvalim dorucak, za rucak ima curecu cobicu i bice neka salata, obozava povrce i voce...

< Poruku je uredio Unina mama -- 14.9.2014 10:27:18 >

(odgovor članu branki*)
  Direktna veza do poruke: 453
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
14.9.2014 10:45:34   
Olga75
UM , ako je bolesna nemoj je terati , nek jede malo pa kad prodje ponovo ce ona lepo ruckati
da sto pre ozdravi drugarica mala user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 454
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
14.9.2014 10:49:08   
Anoniman
Necu ni da je teram , bice dobro ako danas bude htela bar supicu da pojedeuser posted image

Ljubimo i mi vasuser posted image user posted image

(odgovor članu Olga75)
  Direktna veza do poruke: 455
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
20.9.2014 15:45:20   
malimaki
i ja sam u slicnoj situaciji kao Olga RR, moja cerkica mnogo malo jede i uglavmom nista ne voli, mnogo joj je los apetit. Sta je najbolje da dete dobije apetit i da krene sa jelom, a ima cetiri godine i prava je mrsavica.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 456
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
20.9.2014 15:55:45   
Didy
Moji jedu dobro (da kucnem u drvo), čak moram da sklanjam hranu da im nije na očima. Otkako se Sofija rodila, ni voće više ne smem da držim na stolu, jer ona samo ide po kući i traži šta bi jela. Grickalice, slatkiši i ostala prazna hrana nisu na njihovom jelovniku, ali zato kad odu kod baka (pogotovo kod svekrve), nema granice i onda se čak i posvađamo. user posted image

_____________________________

Na pučini je mir... I mir će nas udaviti...

(odgovor članu malimaki)
Direktna veza do poruke: 457
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
20.9.2014 16:04:36   
Bibilib
Mali maki molim te pazljivo biraj sta ces da das detetu za apetit jer sam imala slucaj u familiji da su devojcici svasta davali za apetit jer su roditelji bili opsednuti time sto im dete ne jede i sto je mrsavo, pa je naglo pocela da se goji a posle je bio problem da smrsa jer je to preslo u bolest...Ovo moze da posluzi i Olgi jer ima isti problem sa detetom...Ovo vam kazem od srca jer znam kolko su se moji rodjaci posle kajali sto su dete poremetili.

_____________________________

***Deca su najvece blago !!! ***

(odgovor članu malimaki)
Direktna veza do poruke: 458
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
20.9.2014 17:03:34   
Sanchy
M.jede dobro pa je opet mrsavko,ima 13 kg sad..ja kad sam bila mala nista nisam htela da jedem pa sam opet poraslauser posted image i najvise sam mrzela kada me teraju da jedem mislim da mi nista gore nije padalo,i dzabe,bacala sam hranu iza frizidera,sporeta ma gde stignem,meso uopste nisam jela,ne jedem ga ni danas,puter,kajmak,margarin,dzemove,mleko nista...sad kad citam vas vidim kako je mojoj mami bilouser posted image ..

_____________________________

Verujem u ružičasto. Verujem da smeh najbolje troši kalorije. Verujem u ljubljenje, u mnogo ljubljenja. Verujem da treba biti snažan kad sve krene po zlu. Verujem da su srećne devojke najlepše devojke. Verujem da je sutra novi dan. Verujem u čuda!

(odgovor članu Bibilib)
Direktna veza do poruke: 459
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
6.10.2014 19:38:31   
bubulence
zene, sta dajete deci za dorcak i veceru?
moja EMa je bucka, ima oko 105-106cm i teska je skoro 20 kg. voca i povrca ne zna sta je dosta ali sada vec nema neki izbor...
rucak nam je lak, mora ali MORA da bude supe, unutra stavim brdo povrca, sve sto imam u zamrzivacu ili frizideru i lepo se narucka, sipa najmanje 2x. meso u poslednja 2 meseca nece ni da pipne osim ako je u pitanju dzigerica pa i nju cesto ubacim u supicu.
ali problem nam je dorucak i vecera. do sada je dorucak obavezno bio pola kifle, casa jogurta i paradajz. ali evo dva dana ne mogu da nadjem paradajz i ona nece da doruckuje.
veceras je jela hleb i pavlaku i nista vise... ne znam ni sta da joj nudim. griz, cokolino i sl nece ni da okusi i nikada nije ni htela, salamu, pastetu i virslu joj nikada nisam davala... osim domace pastete a sada nece ni nju kaze to je meso user posted image . jeste bucka i bilo bi lep oda malo smanji kilograme ali ne tako sto nece jesti...

(odgovor članu Sanchy)
Direktna veza do poruke: 460
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
6.10.2014 19:55:34   
milicicak
Bubulence, a przence, proja, pite? Ovsena kasa, musli, dzem i hleb sa mlekom. Pecene paprike punjene sirom i jajima, testenina sa sirom i jajima, mi od ovog poslednjeg nista ne smemo al sam nesto inspirisana :)
A jesi li probala da za rucak das meso sa povrcem a za veceru supu/corbu? T jedno vreme od supe nije htela da jede rucak pa sam joj supu prebacila za veceru, tako je pocela da jede konkretan rucak a ujedno i da lepo pojede supicu koja joj bas sredi probavu.

< Poruku je uredio milicicak -- 6.10.2014 19:59:08 >

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 461
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
6.10.2014 20:12:30   
bubulence
probala sam da joj smanjim supu za rucak ali ne vredi, meso nece. i ne mora, to mi nije toliko bitno, jede supicu i povrce, svaki drugi - treci dan dzigericu i super. nego me ubi dorucak- vecera. proju uglavnom nece, reeeetko kada hoce. paprike samo sveze. musli i te kase nikako. ponekad cornfleks ali npr jednom nedeljno...

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 462
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
6.10.2014 20:21:52   
milicicak
Uh, ja bih odlepila da mini buba nece da jede meso, ali stvarno...
Ni T nije htela da jede ovsenu kasu u pocetku pa se navikla, ja sam tu nemilosrdna - ako joj ne smeta, onda ima da ga jede kao bela lala; ovsena kasa nam je dorucak 2 puta nedeljno.
Przena jaja, pogacice sa cvarcima/krompirom, sendvic sa domacim suvim mesom, cufte od mesa, cuftice od tikvica, kajgana...

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 463
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
6.10.2014 20:25:12   
bubulence
ma i ja sada ludim, posebno sto ona nikada nije bila probirljiva.
a jos uvek se ne dam, znaci spremim joj i ponudim ako hoce -hoce ako nece ne mora, znaci nema da joj nudim 10 vrsta... ali ona bez problema ustane od stola i ne jede do rucka...
e da, pecena jaja i przenice hoce da jede ali ne mogu to da joj dajem svaki dan...

< Poruku je uredio bubulence -- 6.10.2014 20:26:46 >

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 464
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
23.10.2014 9:15:20   
little_one
Da se prijavim i u ovu temu.

Inace, Andrea u zadnje vrijeme nadoknadjuje kilazu koju je izgubila dok je imala stomacni virus i sve one viruse nakon njega...kad smo bili u bolnici imala je 12 200 sto me iznenadilo s obzirom da je vec tad fino izgubila obrascice, znaci da je bas imala finu kilazicu preko ljeta. Zadnjih dana mete sve sto vidi na stolu, ruca u vrticu, kaze teta da sve pojede, dodje kuci obavezno jos nesto trazi, ruca sa nama opet sve po redu, supa i sta vec jos ima i onda vecera za neka 2 sata i ide na spavanje...djeluje kao da nista ne pojede u vrticu jer dodje gladna, nekih sat vremena nakon njihovog rucka al kaze teta da super pojede i supicu i drugi dio jela. user posted image A to se pocelo vidjeti i na njoj, pocinje opet dobijati obrascice iako je i inace mrsa.

(odgovor članu bubulence)
Direktna veza do poruke: 465
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
29.11.2014 9:25:38   
cockic
moja cera bas bira i ako je kao mala jela sve od kasica.sad najvise voli meso.ma dosta stvari nece,pasulj,spanac,corbice od kelja,karfiola,blitve.a kao beba je jela.ja kao mala nisam nista htela da jedem,a sad jedem sve i kelj,karfiol,boraniju..ma sve.a mene je mama jedva uspevala da natera da nesto pojedem.valjda ce i ona poceti da jede ovo sto sad nece.ma sad kad me pita sta je to i hoce da joj pokazem samo pogleda i kaze necu to.

nije da se hvalim ali stvarno lepo kuvam,mm je odusevljen.tako da nije do ukusa,jer ona to jelo nece ni da lizne pogleda i da odgovor da nesto nece.jednom sam probala sa metodom ubedjivanja i pojela je musaku od zelja.ali pre jela bilo je i plakanja negodovanja.

dok sa sinom nema problema,jede sve,nema sta nece da pojede.nikad nisam imala problem sa njim oko hrane.

(odgovor članu little_one)
Direktna veza do poruke: 466
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
29.11.2014 9:33:21   
Trcosava
Bubi, za doručak možeš masla, meda i mleka recimo.

Pržena jaja, kuvana jaja, jaje na oko...

Ja Ani dajem sedviče, bez problema. Namažem neki krem sir, pileća prsa gore ili zimska i preko kačkavalj. Jede pa puca.
Gibanica, proja su isto ok. Često pravim i kiflice - pa kad ostane od uveče, ima i doručak. Palačinke za večeru...
Dajem joj i viršle, pa Bože moj.
E sad, mm radi do 5 i večera je obično oko 7, kad i ona jede. Pa ako je nešto što ona voli, dam joj. Pre neko veče sam pravila faširane, jela. dobro tvoja nećemeso, ali opet ima ihahaj kombinacija.

_____________________________

I flunked anger management! }:->



(odgovor članu cockic)
Direktna veza do poruke: 467
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
29.11.2014 9:45:34   
soni
dorucak :proja, pita sa mesom gibanica, przenice u rerni ( nisu masne)..popara, palenta, musli sa vonim jogurtom, pasteta, riblja paseta, dzem i margarin, razna peciva, przena jaja.....nece suhomesnato nista, sireve

rucak..sve sto i mi jedemo, sem ako nekad napravim podvarak to nece...

vecera: ponavljam dorucak user posted image

_____________________________

„Ako nismo odgovorni za misli koje prolaze pored naših vrata,
odgovorni smo za one koje puštamo i kojima se vodimo.“

(odgovor članu Trcosava)
Direktna veza do poruke: 468
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
5.12.2014 12:44:30   
Modessty
IZVORNA PORUKA: Aleksandarkok

Drage mame i tate,

jel ima neko da mi posalje skeniranu knjigu posto je nema u prodaji?

Hvala puno.



_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu soni)
Direktna veza do poruke: 469
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
12.12.2014 11:49:00   
Aleksandarkok
Knjiga je Od prvog obroka do skolske uzine.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 470
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
22.2.2015 14:24:39   
milicicak
Koliko vasa deca kolicinski pojedu za obrok? Ja se sve nesto tripujem da mini buba malo jede...
Sad je za rucak pojela oko 80g lososa, oko 1 mali krompir i pola cinijice salate. I rekla necu vise...
Uglavnom za rucak pojede 10-15 kasicica onogo sto ima.
Za dorucak i veceru parce hleba sa necim ili pola tanjira ovsene kase ili jednu przenicu ili jednu palacinku... Uz slatki obrok popije oko 180ml mleka.
Za uzinu pojede 3/4 banane ili isto toliko jabuke, jedan keks, parce kolaca...
Ja sve mislim da je to malo...

(odgovor članu Aleksandarkok)
Direktna veza do poruke: 471
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
22.2.2015 14:44:42   
Mariya
Milicicak, moja Lu je pola godine starija od tvoje ali jede otprilike toliko. Jedino sto Lu jede vise voca,pojede celu jabuku, celu mandarinu i skoro celu bananu odjednom za uzinu. Ali ne jede salatu uz rucak, bas retko koje povrce jede presno. Kuvano sve tamani..
I njoj je dorucak/vecera 1 parce hleba sa namazom, cinijica muslija sa bananom, 150-180 ml mleka
rucak - tanjir supe ili nesto corbasto sa gomilom mesa, povrca, dzigericom ili testenine.
Naravno, i meni ona uvek malo jedeuser posted image

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 472
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
22.2.2015 14:55:43   
milicicak
Nama je i ta kolicina voca problem, nece voce pa to ti je. Jedino sto rado jede je neko belo grcko grozdje, al njega ima mesec dana u godini :( rado gricka suve brusnice i suvo grozdje al i toga pojede koliko u saku da joj stane. Pomorandze moze al samo kao sok, mandarine iskljucivo mandarine, klementine pljuje a jabuku koju jedino rado jede, jede islkjucivo mucu ili zlatni delises...
Mariya, hvala, sad mi je lakse :) mi se sa hranom patimo od pocetka i ja sam jos uvek u grcu da li je jela, kolilo je jela, da li je to nutritivno optimalno...

< Poruku je uredio milicicak -- 22.2.2015 14:57:15 >

(odgovor članu Mariya)
Direktna veza do poruke: 473
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
22.2.2015 15:04:12   
Jeca.V
mi smo mesec dana mladji od vas i ja mislim da moj momak puno jede.Nije gojazan,ima 13,5 kg,ali jede ljudski.Danas za rucak dve pune velike kutlace paradajz corbe,jedno parce pohovanog belog mesa,3 kasike krompir pirea i 7,8 listova zelene salate.Z dorucak jede npr. dve przenice ali samo sredinu,2 snita pecenice ili domaceg suvog mesa i punu solju jogurta.Ako je neka kasa jede punu porciju.Ima dve vocne uzine,uvek pojede celu vocku ili npr.2 mandarine,ako je vocni jogurt trazi 2 komada i uvek posle voca trazi kao nagradu keks,coko bananicu,jednu kinder stanglicu.......Grickalice ne konzumiramo uopste.Probao je kokice,grisine i smoki.Ja kad uporedim kolicinu koje mi pojede dete od 10 godina i ovaj mali,dodje mu skoro na isto.Da zaboravih veceru,npr.dva parcete proje,gibanice,dve palacinke solja jogurta ili mleka u zavisnosti da li je vecera slatka ili slana.Vrlo cesto voli da pojede i ako je nesto ostalo od rucka a odgovara i za veceru.Zaboravih da kazem i da je dosta visok pa izgleda onako vitak.Nisam pametna i cesto razmisljam da li je to puno za njega?

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 474
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
22.2.2015 18:58:59   
milicicak
Mini buba je na poslednjoj kontroli pre mesec dana imala 13,5 kg i 94 cm. Ona lepo izgleda, ima obrascice ali su joj ruke i noge kao grancice. Mislim, nisam ja nezadovoljna, al eto brinem.
Ona od konditorskih proizvoda jede samo Elvita i wellnes keks, ali mnogo cesce neki domaci; tuck krekere, stapice i Pringless; medeno srce, jafu jede jednom u 100 godina, i 5g crne cokolade svaki dan.
Nama mamama nikako ugoditi, brinemo kad jedu, brinemo kad ne jedu user posted image

(odgovor članu Jeca.V)
Direktna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Decu prerano odvajamo od mame
Više vremena trošimo na treninge, jezike, tečajeve i poduke nego na grljenje i poljupce.
Moja mama divno priča svake noći
Autor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

POL DETETA
Admin

Da li Vam se dogodilo da Vam je lekar na ultrazvuku video jedan pol, a da ste rodili dete suprotnog pola?

DA (15%)

NE (85%)


Ukupan broj glasova: 84

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here