|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
22.2.2015 21:09:43   
Jeca.V
pa bas vala.Ako je za utehu,sva deca iz nase okoline koja su u tom nekom uzrastu jedu oko 10-15 kasika kuvanog jela.E da,mi npr uz rucak uz koji ima krompira ne jedemo hleb.A kad spomenu ribu,sramota me je i da kazem koliko ovaj moj djavolak moze da pojede ribe.Stariji je isto slabije jeo kao mali,a projeo se tek kada je krenuo u prvi razred.Sve u svemu,mislim da je svako dete za sebe.Njoj ta kolicina sigurno odgovara cim lepo napreduje.Ovaj moj je dosta i aktivan pa mu mozda treba vise kalorija.Kada oni unose raznovrsne namirnice i mi se trudimo da im pravilno izbalansiramo obroke,kolicina je manje bitna(pod uslovom da to nije jedan zalogaj necega)

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 476
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
22.2.2015 22:32:29   
milicicak
I ja mislim da je raznovrsnost i balansiranost najbitnija. Nama se desi da ne pojede parce hleba ceo dan user posted image
I ne jede hleb ako za rucak ima krompir ili pirinac.
A ona pojede 10-15 kafenih kasicica, mada mislim i da je to ok :)

(odgovor članu Jeca.V)
Direktna veza do poruke: 477
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
23.2.2015 8:50:18   
Modessty
Danilo je počeo više da jede kad sam digla ruke od moljakanja i svađanja sa njim oko hrane. Sad konačno i sam kaže da je gladan i da hoće da jede.
Za ručak uglavnom jede sva jela. Ali ne jede salate. To nikako neće. Ništa od salata ne jede. Od voća jede jabuke i banane i kad mu uvalim uz to neko drugo voće.
Kad jede krompir ili prženo jaje ne jede hleb.
Do skoro nije hteo ništa suhomesnato, tek od skoro hoće u sendviču sem sira i pileća prsa ili neko sušeno meso koje nije jakog ukusa.
Grickalice ne jede, sem kad neko dođe ili odemo negde, i to samo grisini ili mlečnu čokoladu. Od sokova pije jabuku, moćne bobice (borovnica i kokteli sa borovnicom), po nekad i breskvu.

Skoro se merio kod jednih naših drugara i ima oko 17-18kg.

Uopšte nemam više ideju kako da ga nateram da proba recimo pradajz ili krastavac. Nadam se da će jedno krenuti i to da ručka kao što je lagano krenuo i ostale stvari koje do skoro nije hteo - npr bananu.

Sećam se da su nam svi govorili da će početi da jede kad krene u vrtić i kad tamo bude gledao kako jedu druga deca. Međutim to se nije desilo. Baš njega briga što svi jedu, on to ne voli i tačka. A i vaspitačice su bile apsolutno nezainteresovane da se njime bave. Od kako smo zamenili vrtić školicom i od kako je "teacher Beba" ušla u njegov život, stvari su se promenile na bolje. Počeo je da jede stvari koje do tada nije hteo ni da lizne - na primer mekiku ili kiflu sa džemom ili bananu ili čak i tikvenik ("pita od pumpkin" user posted image )
Zaključak - samo uz pozitivan podsticaj dete kreće da jede i ono što do tada nije.
Drage moje, samo ne padajte kao ja pod uticaj okoline (čitaj: babe, dede, strine i ostala rodbina) da dete MORA da jede određenu količinu i vrstu hrane. Ne mora. Nek jede koliko želi i kad želi. Sve će doći na svoje mesto.

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu milicicak)
Direktna veza do poruke: 478
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
24.2.2015 7:11:20   
popa
Ja da budem iskrena moja deca sve jedu, i mislim da kad deca nece nesto da jedu,da tu ima malo uticaja i roditelja. Mislim da ima roditelja koji se ni ne trude da podstaknu dete da jede sve. Kod mene su morali bar da probaju, i uglavnom sad sve jedu. Mislim da je upornost roditelja najbitnija sto se tice ishrane.

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 479
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
24.2.2015 7:40:01   
branki*
ja se i dalje mucim oko bozine ishrane...podseca me na modinog danila.vrtimo te namirnice koje jede u krug i to je.u vrticu naravno da nije poceo da jede kako su predvidjali..on bukvalno ne jede nista tamo dok ne dodjemo po njega u pola 2.ima tamo stoji mu plazma,pa to ponekad jede i pije caj.to je to.vaspitacice nisu nesto voljne da se mnogo bakcu oko toga.
ono sto sam shvatila kod njega jeste da silom necu postici nista,samo jos veci revolt i odbijanje hrane.za divno cudo,on nije mrsav,nije ni debeo,nego taman.ne preostaje mi nista drugo,nego da ga pratim,nudim redovno i to je to.

_____________________________

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu popa)
Direktna veza do poruke: 480
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
24.2.2015 8:01:08   
Ana RR
Moje dete lepo jede ovde, što je najbolje sad hoće da proba i ono što ne voli (u većini slučajeva se završi samo na probanju ali i to je ogroman korak).

Doručak je najčešće jaje (kajgana ili egg što ima eye user posted image , pita sa sirom, palenta sa kiselim mlekom, čokolino, proja... ne jede sendviče, ne voli ništa namazano na hleb, suhomesnato, viršle, to ništa ne jede.

I ja često radim ovo što i milicicak, prvo mu dam ručak pa pre večere supu ili čorbu, a pre spavanja najčešće jede slane krekere uz šolju mleka (prst čokoladnog a ostalo običnog, neće da pije ako je skroz belo).

U toku dana obično pojede bananu, jabuku, gricka bebi šargarepice, ako ima jagoda u stanju je da pojede koliko god da mu dam, voli borovnice, mandarine..

Ribu jedemo bar tri puta nedeljno, ostalim danima piletinu, ćuretinu i junetinu.

Evo npr današnji meni:

Za doručak jaje na oko, dve kriškice bageta i šolja jogurta, posle smo bili u šetnji i tu je pojeo jednu bananu i par krekera. Kad smo došli kući pojeo je pun tanjir čorbe od pečuraka i to ga je zasitilo, tako da je tek kasnije pojeo komad lososa, kukuruz šećerac i popio je šolju soka od jabuke. Posle toga je pojeo par kockica čokolade, tražio šargarepice i pojeo je par komada, za večeru šolja mleka i krekeri sa krem sirom.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 481
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
24.2.2015 8:21:12   
Misha i Ljisha
jao Ana sta sve pojede tvoj sincic u toku dana, alal mu verauser posted image
Ja bolje da ne pocinjem sagu. Kazem i dalje cekam prolece pa ce biti njenih svezih namirnica za grickanje. Danas je otisla u vrtic ocekujem da ce za dorucak da popije jogurt i vise nista, uzinu ce pojesti, a rucak nece taknuti. Zato i ne volim izmedju ostalog da je dajem u vrtic jer ne jede, a zdravlje na usta ulazi ako ne jede kako da bude zdrava???

Ona voli sveze sargarepe (kuvanu ni u ludilu nece pojesti) sveze krastavce (kisele ni liznuti nece) sveze paprike (pecene i iz tursije isto niks), mladi luk ( stari nema sanse da pojede jedino ako joj ga uvalim u nesto), beli luk "uvaljujem" u skoro sve user posted image , obican paradajz nece ali čeri je jela i to pravo iz baste, sa kuvanim povrcem bas imamo problem jedino sto obozava je kukuruz secerac i to moze svakog dana.Ribu moze svakog dana i pilece belo meso (gade mi se vec te namirnice iskreno da vam kazem jer mi je muka da ih stalno spremam). Od voca nece ovo juzno osim banana, znaci kod nje su cele zime aktuelne jabuke prakticno. Jedva cekam prolece pa da visimo po vockama tj na drvecu, jer nije znala sta je dosta tresanja, visanja, kajsija i ostalog. Takvo dete valjda.Ja unesem u kucu voce i operem i dam joj ona nece, odemo do drveta ne zna sta je dosta da je dobijala bukvalno prolive od silnog vocauser posted image
Od mlecnog joj dam domace kiselo mleko koje ja pravim, ali ga razmutim pa moze prakticno da se pije kao jogurt, pije i kupovni jogurt, sireve i namaze ne voli, pavlaku ponekad jede, mleko sam joj ukinula zbog gasova i tvrde stolice.
Cajeve non stop pije, da mogu reci da se desi da nekad ne pije vodu u toku dana. Strasno.
Med obozava. Testaste stvari nekad prodju nekad ne, trenutno je u fazi da voli nasuvo s makom (al lepo pojede samo ako umesim ja rezance). Krompir peceni moze svakog dana, fuuuuuj dosta mi je krompira. Pirinac nece, cak ni kao sutlijas. Mislim vrlo je specificna. Jedan dan je u stanju da se razbije od jela naredni put joj dam isto sto je tad jela a ona ni da lizne. Jako se nerviram. Ako me pitate sta je omiljeno jelo mog deteta stvarno vam ne mogu reci. Cokolino i cudesa nema sanse da bi pojela nece ni keks u mleku a kamoli nesto drugo. Jaje uvaljujem. samo jaje na oko ili kao kajganu isto nema sanse da lizne eventualno ako je drzim celog dana gladnu pa joj dam e onda pojede par zalogaja (pri tom svaki zalogaj joj je mucan i ima nagon za povracanje) tek toliko pojede da se malo zasiti i to je to.

Ja cu odlepiti. Evo iskreno vam kazem da cu odlepiti. No valjda ce nas proci ova faza. Samo mi je krivo jer je bila dete koje je sve jela, kazem davila se u spanacu bukvalno a sad ni da ga lizne.


(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 482
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
24.2.2015 9:01:17   
Ana RR
Misho, konacno I on lepo jede. A nikad nije bio sitan, uvek je dr govorila da je odlican.

Danas u parkicu upoznamo jednu mamu, Maki se igrao sa njenom decom. Devojcica vidim da je starija od Marka a za decaka nisam sigurno posto je samo dva, tri santimetra visi od Marka. Pitam koliko imaju godina, kaze devojcica ima 8 a decak 6. Kad nisam pala na dupe. Nemam pojma koliko je sad visok, pre 6 meseci je imao 108cm I 18kg, sad je dosta visi I jedva ga podignem koliko je otezao.

Misho, znam koliko se nerviras, I sama sam prosla kroz to. U vrticu je jeo samo supu I hleb, ali sredio se. Bice I kod vas bolje user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 483
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
24.2.2015 10:36:43   
Modessty

IZVORNA PORUKA: popa

Ja da budem iskrena moja deca sve jedu, i mislim da kad deca nece nesto da jedu,da tu ima malo uticaja i roditelja. Mislim da ima roditelja koji se ni ne trude da podstaknu dete da jede sve. Kod mene su morali bar da probaju, i uglavnom sad sve jedu. Mislim da je upornost roditelja najbitnija sto se tice ishrane.



E baš ovo je pritisak koji recimo meni s Danilom uopšte ne treba! Nemoj me pogrešno shvatiti, super je što tvoja deca sve jedu, ali reći da tuđa ne jedu jer roditelji nisu uporni nije baš lepo. Jer ne znaš koliko se neki roditelj trudio da dete jede raznoliko i da sve proba. I koliko je takav roditelj preplakao što to njegovo dete neće ni da proba a kamo li da jede ono što mu se na prvi pogled ne sviđa! I još dođe tako neko sa strane i kaže na primer: e da te ja preuzmem kako bi projeo sve! user posted image

Pravi napredak je nama došao kad je prestalo to moranje i teranje i strah da će ostati gladan. Sada nam je ogroman napredak kad nešto što inače ne jede samo hoće da lizne da vidi kog je ukusa. Ima pravo kao i svi mi da nešto voli a nešto ne. Ja ga više neću siliti, a neću dozvoliti ni drugima da to rade.
Nikola je druga priča. On sve voli da proba. I bitna stvar - hrana ga interesuje! On će da zaviri u svaki tanjir da vidi šta ima tamo za jelo, dok se Danilo neće ni osvrnuti. Danila hrana ne interesuje!

Ljišo to što tvoja lepojka jede sveže voće i povrće je fenomenalna stvar!!! I mogu ti reći da ona super ručka! Danilo ne jede ništa od salate, ništa. Neće ni da proba uglavnom. Šargarepu i krastavac je probao i reko bljak. ALi na primer šargarepu u jelu jede bez problema. Ma doćiće vreme kad će i to da projede. Samo da ga ne teramo na silu. Sve što je na silu kod njega ne prolazi nikako. Kad se dogovorimo, sve može. Ili bar skoro sve user posted image

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu popa)
Direktna veza do poruke: 484
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
24.2.2015 10:45:29   
Zemunka85
Moje dete je diiivno sto se hrane tice. Hoce sve. Manje sto hoce, vise sto je hranim dok nesto radi, zine ni ne izvaljuje da jede :D. Uvrticu uvek lepo jede, a tamo je hrana fe no me nal na! Bas volim sto tamo ide, jer je svaki dan sve sveze i raznovrsno. To je privatni vrtic, poznat bas po tome da nemaju slatkise, konzerviranu hranu, vestacke secere, suhomesnato, preradjevine .. samo cela zrna zitarica, hladno cedjena ulja i sl. To mi je super.

Kada je kod kuce, dorucak i vecera slicni - jaje, hleb i dzem, hleb i med, tunjevina, pite, proje, kacamak, griz, reeeetko zuzu, suva pecenica ...
Za rucak supica nekada iz kesice, nekada domaca, nekada ona od zamzrnutog povrca - baby mesavina i sl.
Slatkise jede svaki dan :(, makar onu najlepse zeljice malu crnu cokoladicu ...
Ali ona doooosta gricka voce sve, povrce zivo - kafriol, bkoroli, kupus, rotkvice, kelerabu, sargarepu .. to staaaalno, sirove badem lesnike, orahe ...
Nekada bude i plazmica, smoki, grisine .. ali to ne svaki dan.

Sve u svemu lepo klopa :D
Med i kokosovo ulje svaki dan, bijemo se da prestane.
Cajeve nezasladjene isto stalno icedjene sokove.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 485
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
24.2.2015 10:53:29   
World
dete MORA da jede određenu količinu i vrstu hrane. Ne mora. Nek jede koliko želi i kad želi. Sve će doći na svoje mesto.


potpuno se slazem sa ovim.. polazim od toga da ni mi ne volimo sve da jedemo, tako da ne treba ni djecu tjerati..

_____________________________

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 486
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
24.2.2015 10:55:27   
Modessty
Zemunka uživaj kad već hoće sve da jede user posted image e srećnice!user posted image

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu World)
Direktna veza do poruke: 487
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
3.3.2015 15:30:09   
mila83
Moji klinci jedu sve i dobrog su apetita.Ispocetka sam se opterecivala kolicinom hrane, da li je dovoljno, koliko cesto..ali prestala sam, kad vidim da lepo napreduju,sada cak i vise nego sto treba cini mi se. Samo se mi mame nekad sa tim opterecujemo,pogotovo kada jos neko sa strane prokomentarise tipa a"kako bi to dete kod mene jelo" uf,jezim se!
Mislim da je bitnije da to sto jedu bude zdravo i raznovrsno.

_____________________________

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 488
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
3.3.2015 19:14:17   
veselicaa
Ja mnogo volim kada vidim da dete ima lep apetit.Moje su obe jele,ali probirljivo,postoje namirnice koje je moja A pocela da jede tek sa 5,6 godina.S je bila malo boljeg apetita ali ne bas da je jela sve odreda.Inace uvek sam se tesila time sto imamo dosta domace hrane i time sto stalno spremam,pa sam znala da bar to sto pojedu je najboljeg moguceg kvaliteta.
Inace moje su posle druge godine jele sve sto mi jedemo,mozda je postojalo jos samo par jela koje sam im spremala posebno za njih.

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 489
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
3.3.2015 20:59:49   
mila83
Mi uglavnom sve uzimamo domace, pocev od mesa,voca , povrca,mleka i sira. Kuvam svaki dan i jako to volim. Ne mogu da zamislim da neko moze da zivi na picama, i testima, i da tako nauce i svoje dete.

_____________________________

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu veselicaa)
Direktna veza do poruke: 490
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
3.3.2015 21:07:43   
Misha i Ljisha

IZVORNA PORUKA: mila83

Mi uglavnom sve uzimamo domace, pocev od mesa,voca , povrca,mleka i sira. Kuvam svaki dan i jako to volim. Ne mogu da zamislim da neko moze da zivi na picama, i testima, i da tako nauce i svoje dete.

i mi uglavnom imamo sve domace i ja uglavnom kuvam svaki dan ali brate mili ne volim, odnosno smucilo mi se kuvanje za sebe jer samo ja na kraju jedem, ova moja promulja nesto a mm ceo dan na poslu. Odlepicu od mozganja sta cu da kuvam i od kuvanja i kuvanja kad niko nece nista da jede. A imamo npr i hladno cedjeno ulje od komsija, med od komsija takodje, brasno mleveno na kamenu, povrce nase iz baste, voce ili nase ili od ovih drugih komsija ma sve provereno. Kravlje mleko od strica kozije od komsija i td i td. Sve pravim cak sam i sir pravila (mislila sam da je to neka nauka). A ja se gojim od gre'ote da se ne baciuser posted image

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 491
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
4.3.2015 6:39:32   
Ana RR
Ja ne patim od sindroma "da se ne baci" nikad ne jedem ono sto Mare ne pojede ( to radi mm) user posted image

Danasnji meni:
Dorucak palenta sa kiselim mlekom, odmah nakon dorucka je pogrickao par nekih gluten free krekera (sa puno nekih zitarica, bez secera), onda kasnije je pojeo bananu, za rucak musaka (pojeo je istu kolicinu kao I mm i ja), jogurt i krastavci, posle rucka je pojeo Mali decji puding, malo kasnije je trazio jagode, pojeo 4,5 malo vecih, i pre spavanja popio solju mleka sa neskvikom I nekoliko krekera.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Misha i Ljisha)
Direktna veza do poruke: 492
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
4.3.2015 8:47:20   
Bibilib
Ana blago tebi sto imas takvu decu,ja moju moram da jurim da bih jeli ,jer ne traze sami...zapravo beba trazi kad je gladna...a jagode stariji nece ni da pomirise a ne da proba...

_____________________________

***Deca su najvece blago !!! ***

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 493
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
4.3.2015 9:30:54   
Modessty
Danilo je pre neki dan jeo tikvenik! I za doručak i za ručak! user posted image A zhavljujući tescher Bebi počeo i bananu da jede! Napredjuemo! user posted image

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Bibilib)
Direktna veza do poruke: 494
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
5.3.2015 0:27:33   
Ana RR

IZVORNA PORUKA: Bibilib

Ana blago tebi sto imas takvu decu,ja moju moram da jurim da bih jeli ,jer ne traze sami...zapravo beba trazi kad je gladna...a jagode stariji nece ni da pomirise a ne da proba...


Imamo jedno dete ali vredno user posted image

Dugo je mrljavio sa hranom, bilo je perioda kada sam vrtela dva ista jela i za doručak i za ručak. Dosta je bolji sada i što je najvažnije hoće da proba i novu hranu.

Jutros je doručkovao omlet od dva jaja i popio šolju jogurta, pojeo pola kriške integralnog hleba. Pogrickao par krekera (potpuno su bezukusni, bez glutena, bez šećera, od nekih žitarica), pojeo jabuku. Za ručak pojeo komad pohovane piletine i sveži krastavac, kasnije ću mu dati čorbu koja je puna povrća i mesa, posle ima lubenicu za užinu. Pred spavanje klasika- krekeri i mleko.

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu Bibilib)
Direktna veza do poruke: 495
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
5.3.2015 8:41:22   
mila83
Odlican ti je jelovnik Ana ! Tako i nas raspored obroka izgleda,(pogotovo kada ne idu u vrtic).iako su stariji. Moji isto vole neke krekere koje kupujem u zdravoj hrani,ima vise vrsta,u zavisnosti od zitarica, pirincani, kukuruzni,heljdini,mesani itd..svi su bez secera, ali njima se svidjaju.user posted image

_____________________________

Šta je najljepše na svijetu? Upita dijete majku jedno veče. - Ti dok spavaš.- Zašto?-- Ti si jedina moja istina o kojoj ne razmišljam i dok te gledam kako spavaš znam da je to jedina slika na svijetu koja oslikava mir koji mi treba da bih bila sretna.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 496
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
5.3.2015 8:47:28   
Bibilib
Ana izvini molim te ja sam mahinalno videla dva tikera pa sam odmah pomislila dva deteta ali sad vidim da je jedno....izvini jos jednom molim te,,,,user posted image user posted image

_____________________________

***Deca su najvece blago !!! ***

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 497
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
5.3.2015 8:51:15   
Ana RR
Ovde ima baš puno tih gluposti, koliko vidim deca ovde najčešće jedu neke žitarice sa mlekom ujutru ali to je baš puno šećera i mi to ne kupujemo. Tamo gde je organska hrana i zdrava hrana, tu kupim svašta nešto zanimljivo. Jedino tu nađem jogurt sličan našem tj kefir ali dosta blaži nego naš, ima isti ukus kao običan jogurt. Mare se navikao na buttermilk pa to pije.

Da ne ureknem, dobar je sada sa hranom. Slabo mi jede povrće i dalje ali mu uvalim kroz čorbe, musake.. salate ne voli, eto jedino krastavac hoće da pojede. Ali doći ćemo i do toga, polako. Ne fali mu ništa, visok je kao ovdašnji šestogodišnjaci i svakodnevno se ljudi čude kad kažem kako ima 3,5 godine user posted image

_____________________________

Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream.

Jer smo tako u mogućnosti!

(odgovor članu mila83)
Direktna veza do poruke: 498
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
5.3.2015 8:57:42   
Modessty
Ja napravila grešku gore. Danilo je doručkovao i večerao pitu od pumpkin user posted image
Nemamo problem sa doručkom i večerom. Bio je problem sa ručkom ali sad smo i to polako sredili. Salate neće nikako. Povrće jede samo u jelu. Paradajz i sve što je od paradajza ne može ni dapomiriše. Odmah ima nagon za povraćanje, pa mu to i ne nudim.
Ma sad je super kako je bilo!

Mare je na mamu i tatu visok! nije čudno user posted image a lep na mamu... tu moram da budem pristrasna user posted image

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu Ana RR)
Direktna veza do poruke: 499
   RE: Ishrana dece starije od dve godine
5.3.2015 9:00:11   
majared
Ja sam mom detetu od malena nudila sto raznovrsniju hranu da ne bi postao probirljiv.
Sada sa 22 meseca jede boraniju, grasak, pasulj i sva ona jela koj su deci obicno fuj. Doduse, ima perioda kada brlja i mrsti se ali mu onda malo ispasiram, dodam pavlaku i tako pojede. Imam i jos jedan trik kada pocne da izvoljeva, jedan zalogaj hrane, jedna kasicica kiselog mleka koje obozava. Od kada ima vise zuba nije mu problem ni meso, posebno teletina i piletina. Siitno iseckam i on to poako zvacka.
Mislim da je kljuc sto ga ne teram na silu da jede, koliko god pojede dobro je, samo da se navikne na razlicite ukuse

(odgovor članu Bibilib)
Direktna veza do poruke: 500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  18 19 [20] 21 22   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Decu prerano odvajamo od mame
Više vremena trošimo na treninge, jezike, tečajeve i poduke nego na grljenje i poljupce.
Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...



image
dudas
Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!
"Dobro veče, od sad ovde nema zime, Imuno je moje ime. Vitamini, minerali-sve staje u gutljaj mali. Popij mene, mala vilo, nazdravlje ti bilo!" "Imaćemo još jednog gosta, pomoći će vili dosta. Evo ga, tu je"-Imuno reče. "Uđi, uđi, druže moj, dobi li protiv kašlja boj?" "Znaš, Imuno-Broncamil se smeška, kakva je to borba teška. Uspeo sam, za kašalj sam tata mata!" I odjednom neko pokuca na vrata. "Ima li koga da ga grlo boli? Otvorite Apis goli! Prsnite me 2, 3 puta, nije fol-nestaće bol!" Istina je sve što kaže Apis gola, jako brzo rešiće vas bola. "Gde li nam je Fitobalm, kud se dede, ne videh ga od prošle srede? "Sad će doći"- Imuno reče. "Ima li šta od zapušenog nosića preče?" "Kuc, kuc, stigao sam"- Fitobalm se javi. "Mala vilo, odmah me pod nosić stavi. Jel osećaš borovine moć? Sada lepo diši i spavaj, laku noć!" I tako Pharmalife družina ova isprati vilu u carstvo snova.  Više >>
image

Anketa

Partner i vi
Shishica

Kojom ocenom bi ocenili opsti odnos sa vasim partnerom?

5 (39%)

4 (27%)

3 (22%)

2 (8%)

1 (4%)


Ukupan broj glasova: 153

Hvala za glasove. Glasao/la si za sve aktuelne ankete. Izradi svoju anketu!
Click Here