|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Iscrpljenost
14.3.2011 18:32:03   
Nensi*
Evo i mene u klubu user posted image
Potpuno ista prica,budi se stalno nocu,ne secam se kad sam poslednji put spavala duze od 3 sata,pocinjem polako da ludim...Toliko sam postala kratka sa zivcima da je to strasno,svadjam se sa mm bez razloga,zao mi ga je,ali jednostavno puknem u sekundi...user posted image

_____________________________

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 176
   RE: Iscrpljenost
14.3.2011 19:56:04   
ana77
I mi smo imali slican problem ali dok nismo naucili da budemo "tvrda srca" nista nije pomagalo. Covek stvarno mora da ih malo pusti da placu, oni se smire i prestanu. Moja Sonja je od pre mesec i po pocela da spava od 20h do 5 ujutru posle bar mesec dana "dresiranja" (hteli smo da poludimo), onda popije malo mleka i spava  6-6:30-7, kako kad. Mi je ignorisemo dok god mozemo ujutru ali to nije predugo :D :D :D!

Ako rastu zubi, zapusen joj je nos i sad se probudi vanredno ali je hvala Bobu uhvatila neki normalan ritam, inace sam ja htela da se stvarno ubijem. Jos plus imam i koksaki virus i ako ne spavam makar 5-6 sati vezano ja ne mogu da funkcionisem i taj pritisak me je jos dodatno izludjivao.

Sve u svemu, pokusajte da se ne nervirate unapred i stvarno kazu da jednom porastu :D!

Pozdrav i stvarno je coveku lakse kad malo procita i tudja iskustva, nekako se utesi i dobije snagu :D!

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 177
   RE: Iscrpljenost
14.3.2011 20:51:30   
Snelle
Ana, a kako ste je "dresirali"? 

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu ana77)
Direktna veza do poruke: 178
   RE: Iscrpljenost
15.3.2011 12:05:42   
ana77
Ona se budila recimo oko 00:30, pa oko 3-4, pa oko 5 (tad smo joj davali da jede, pre toga nismo da se ne bi budila zbog jela pre toga), pa onda ono konacno budjenje oko 6-7.
Pre pet smo je svaki put ignorisali, ona ustane u krevecu i urla, urla, urla, a ti se samo programiraj da se ne nerviras, samo pusti i ona kad valjda shvati da necemo ustati legne i posle nekog vremena zaspi (ili ako legne i ne moze da zaspi, onda joj ja pomognem tako sto gurnem ruke kroz resetke kreveca i mazim je i pevam joj). E onda ti ustanes i pokrijes dete :) :) :)! To je dosta dugo trajalo, nije ono za par noci, mislim da je trajalo vise od 15 dana ali je svaki put plakala sve krace, a poenta je da se ti pravis da spavas.
Jer kako ona oseti da mi susnemo, pomerimo se, ona odmah skace - jer se vec bila navikla da se budi mnogo puta - i kao igrala bi se ili se dere ili sta god. Mi smo se bukvalno pravili mrtvi - kao da smo videli medveda user posted image user posted image user posted image .

Na kraju sad vec zna da ako se i probudi, mi necemo ustati i onda ona legne i zaspi.

Ako joj nicu zubi ili joj je zapusen nos onda je to vanredno stanje ali ovako klasicno vrati se i legne.

Nije lako ali sam shvatila da je majkama tesko da se suprostavljaju deci - tj. da ih vaspitavaju i nikad covek nije siguran kad to treba da pocne. Preko ovakvih metoda upoznas svoje dete i mozes da predvidis njegovo/njeno ponasanje jer nista njima ne fali i da malo placu. Meni je to bilo tragicno ali sad sam se navikla.

Srecno :)!


(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 179
   RE: Iscrpljenost
15.3.2011 12:12:19   
ana77
Sad sam ti videla ticker. Mislim da smo mi poceli ovo da radimo kad je Sonja bila kao tvoja Lana, mozda malo kasnije ali znam ljudi koji su "sredili" dete i sa sedam meseci. Sto pre pocnes, lakse je :)!

Uglavnom, ja sam bila kriva za svaki prekid dresiranja jer sam gubila zivce ako ona previse place, nisam imala kontrolu, dok moj muz se uopste nije gubio zivce i bio je hladne glave. Ja sam se samosazaljevala, dramila, itd, ono kroz sta sve prolazimo ali eto na kraju sam prelomila i ta doza distanciranosti i objektivnosti da bi resio neki problem je stvarno potrebna, posebno kad treba da slusas svoje dete kako urla nekad i po 10-15min bez prestanka, kako se zacenjuje, jeca i gubi se.

Mislim, to je stvarno horor ali kad uspes, mnogo si srecan i to je stvarno prvi veliki korak u roditeljsvu :D!

(odgovor članu ana77)
Direktna veza do poruke: 180
   RE: Iscrpljenost
15.3.2011 12:24:59   
Rivana
samo da kazem da ovaj vid "dresiranja" ne pali kod sve dece. Ja kad sam Luku pustila da place i da ga ne uzmem, on se namerno ispovracao i tako uvek kad bi ga pustila da place, onda mi bude tri puta gore, moram da presvlacim i njega i posteljinu ma haos...

(odgovor članu ana77)
Direktna veza do poruke: 181
   RE: Iscrpljenost
15.3.2011 12:58:10   
ana77
Ni kod Sonje nija palilo do 9-10 meseci, kad je bila mladja, mogla je da urla dok je ne uzmemo, to je istina. Nekako sam osetila da je sazrela, zato sam to i pokusala ponovo. Ranije je bio horor. To sam i zaboravila :) :) :)! Sto je lepo sto se sve to zaboravlja :D!

(odgovor članu Rivana)
Direktna veza do poruke: 182
   RE: Iscrpljenost
15.3.2011 13:03:28   
Rivana
Luka je poceo to sa povracanjem posle prvog rodjendana i sad zna kad se zaplace ili mu nesto nije po volji da se ispovraca, kako samo moze da povraca tako kad on hoce, nije mi jasno user posted image
Tranutno spava nocu ali to je trenutno pre dva dana se probudio u pola pet rekao necu pavam ocu gedam televizoj user posted image ja mu kazem spavajon meni NECU! I tako pceo da se dere nije hteo sat vremena da zaspi. Ima neke lude faze jos uvek oko soavanja a inace pre ponoci nema sanse da zaspi...Uh odoh ja u temu o spavanju user posted image

< Poruku je uredio Rivana -- 15.3.2011 13:04:36 >

(odgovor članu ana77)
Direktna veza do poruke: 183
   RE: Iscrpljenost
15.3.2011 13:21:56   
ana77
To isto radi i klinac od mog devera, samo on ima skoro pet godina, kad mu dodje, samo povrati, nemam pojma u cemu je fora... ali odosmo u off sto bi rekli :)! 

(odgovor članu Rivana)
Direktna veza do poruke: 184
   RE: Iscrpljenost
15.3.2011 13:24:25   
Rivana

IZVORNA PORUKA: ana77

To isto radi i klinac od mog devera, samo on ima skoro pet godina, kad mu dodje, samo povrati, nemam pojma u cemu je fora... ali odosmo u off sto bi rekli :)! 

Izvinjavamo se za off user posted image

(odgovor članu ana77)
Direktna veza do poruke: 185
   RE: Iscrpljenost
15.3.2011 18:15:38   
ana77
Mnogo se izvinjAvamo :)!

(odgovor članu Rivana)
Direktna veza do poruke: 186
   RE: Iscrpljenost
21.8.2011 7:07:47   
mirjanica
Evo mene i ovde da se pozalim. Prvo me je jako bolela rana, pekla, zatezala, dok nisam otisla posle 3 nedelje od porodjaja u dza da mi izvade konce, sad mi je malo lakse, ali i dalje osecam pritisak neki dole, i kao da me boli jako stidna kost, narocito dok stojim (u redu na kasi)..

Ono sto mi je sada gore jeste sto me vec 7 dana boli grlo, prvo sam to ignorisala kao popila sam nesto hladno pa sam jela bombone tantum verde, pila cajeve, preprzeno mleko, ispirala grlo sodom bikarbonom.. E posto je vec dugo proslo, kupila sam amoksicilin na preporuku apotekarke, jer karton nemam ovde u dz a vec sam isla da molim da me prime kao hitan slucaj na ginekologiji zbog konaca... Od jutros se osecam totalno malaksalo... sestra je tu da hrani i presvlaci bebu a ja nemam snage od jutros ni da stojim, zato dodjoh na forum da vidim sta vi pisete... pretpostavljam da je u pitanju pad imuniteta i iscrpljenost, i sad trazim ko je dezuran gde da idem da mi pogledaju grlo, daleko mi da cekam sutra...


_____________________________

Niko kao Bane... 30.7.2011. - 9.05.

(odgovor članu ana77)
Direktna veza do poruke: 187
   RE: Iscrpljenost
29.8.2011 13:42:01   
Anoniman
mirjanice, izgleda da je isto i kod mene.
od pre nedelju dana poce da mi curka nos, ali onako pomalo, nije klasicna kijavica. ja kad imam kijavicu, to je kao da cesmu odvrnete. i danima mi tako curka, nista jace, nista slabije..a kad izmerim T bude 37, 37.1. nemam pojma da li je ovo neki virus (zaova je bila bolesna, ali je dosla kod nas tek nedelju dana nakn sto je ozdravila).
mislila sam da je alergijski, jer sam i pre imala problema sa alergijama, a pored toga mi je nos nadrazen i svrbi me, ali ipak me ta temperaturica buni...
pomisljam da nije gineloski, pa sam se zesce istripovala. rana mi izgleda super, krvarenje mi je stalo, grudi su pod kontrolom. ne bi trebalo, sta ja znam..
pre neki dan me je pomalo zigalo sa jedne strane prepone, malo sa druge.. a ispostavilo se da sam trebala u wc. razmisljala sam da li je moguce da mogu jajnici da zigaju posle porodjaja.
nesto sam se raskilavila najstrasnije. posle porodjaja sam bila sve euforicna, nisam spavala uopste, nisam imala potrebu. a sad hocu da umrem koliko mi se spava, i pre podne i nocu.. jedva nekad drzim oci otvorene dok dojim bebu.
pocela sam da pijem ologovit i ologogal fe.
e da, danas kao da poce i grlo pomalo d ame bolcka. moguce da je ipak T od toga. bojim se i za moju bebu, da se ne zarazi od mene..
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mirjanica)
  Direktna veza do poruke: 188
   RE: Iscrpljenost
29.8.2011 13:47:41   
magnetic
Trudnoca+beba koja godinu dana nije prespavala celu noc bez budjenja+svakodnevne obaveze.......ma ja sam toliko iscrpljena da nemam snage ni da pricam o iscrpljenosti.

_____________________________

Dunja 27.07.2010.
Visnja 23.01.2012.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 189
   RE: Iscrpljenost
29.8.2011 22:41:53   
mirjanica
Macaki, kako si sada?

Ja sam totalno iscrpljena. On jako slabo spava u poslednje vreme, a ja nocu strazarim kada treba da jede i spavam na po pet minuta pa se trzam. Od iznemoglosti sam se danas jedva kretala. Pritom, grlo me i dalje boli, juce je cak i groznica za malo izasla ali sam toliko mazala usta kojecim da sam je sprecila. Bila kod dr, ks super, grlo kazu jedva crveno...

Ja imam tu prokletu eserihiju, ma sve me snaslo, vec su mi tri antibiotika promenili. Plus na sve to kad dodas nespavanje, to sto nista ne jedem (imam 60 kg, pre trudnoce 61) osusila sam se, ispijena faca, katastrofa. A on kad pocne da place, kao danas ceo dan, ja mislim da cu da poludim... Ne znam kako da si pomognem, ovo ne ide na dobro!


_____________________________

Niko kao Bane... 30.7.2011. - 9.05.

(odgovor članu magnetic)
Direktna veza do poruke: 190
   RE: Iscrpljenost
29.8.2011 23:47:02   
Anoniman
jao mirjanice, i moja mala je plakala celo vece, jedva sam izdrzala. nemam pojma vise da li su grcevi ili sta je, a jos me vise hvata nervoza kad ne mogu da joj pomognem. evo tek sad sam vecerala..jedva nekad stignem da se istusiram. ja sam danas popodne ugrabila da spavam kad je i ona spavala i posle toga sam se odmah malo bolje osecala. mislim da je sve zbog premora, sto psihickog, sto fizickog. kad je mm dosao sa posla prijavio je kako je njmu curkao nos danas na poslu. ja ga nateram da izmeri T, kad ono 37, na granici. znam da to nije neka T, ali verovatno je onda virus u pitanju. samo se nadam da nam se nije i dete razbolelo, da ne place zato citav dan..

< Poruku je uredio Macaki -- 29.8.2011 23:48:00 >

(odgovor članu mirjanica)
  Direktna veza do poruke: 191
   RE: Iscrpljenost
31.8.2011 11:08:54   
Anoniman
evo najzad mi je jutros i herpes izasao!! od juce me i grlo boli. ne mogu da verujem da sam se ovako raskilavila, ovo je  uzas. user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 192
   RE: Iscrpljenost
31.8.2011 21:57:40   
mirjanica
user posted image Macaki, opet tebi i meni nesto faliuser posted image iste smo kao i u trudnoci!

Ja sam se sa herpesom borila par dana, tako sto cim osetim da me pece usna uzmem peskir pa frotirom trljam jako to mesto. Mazala sam i kaladont i jos neku mast koju imam, pa nisu izasli. A grlo me boli vec 4 nedelje, osecam da me grebe, dr kaze nije crveno, pa nisam luda, ali pijem cajeve, limunade, nista hladno, gazirano, ispiram grlo, i opet, cak sam i antibiotike pila i nista. Tako da vise ne nosim onu masku na licu, kapiram da je to mozda od klime koja nam je cesto ukljucena ili od ne znam cega vise! I ja sam se tripovala sta ce bebi biti, ja cak lecim i ovu eserihiju! Jedva cekam sad 6. septembra kontrolu pa cu sve da pitam dr!




_____________________________

Niko kao Bane... 30.7.2011. - 9.05.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 193
   RE: Iscrpljenost
31.8.2011 22:10:22   
Anoniman
Vidim već danima ovu temu aktivnu... Ja nisam sveža porodilja, ali sam poslednjih nedelju dana nenormalno iscrpljena user posted image Ne znam da li je možda i do vremena, pa kad se još i konstantna neispavanost sastavi-ufff! Imam utisak već kasnim popodnevom da jednostavno ne mogu više ni preko slamke, bukvalno mi se čini da bih mogla stojeći zaspati ili lepo leći na pločnik i odremati jednu partiju user posted image Čisto da malo akumuliram energiju! Spadam...

(odgovor članu mirjanica)
  Direktna veza do poruke: 194
   RE: Iscrpljenost
31.8.2011 22:13:45   
minavb
Bezi od racunara i spavaj!user posted image

< Poruku je uredio minavb -- 31.8.2011 22:14:27 >


_____________________________

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 195
   RE: Iscrpljenost
4.9.2011 15:30:37   
mirjanica
Macaki, jel prosao herpes?
Meni je juce ipak izasla groznica, ja cu da izludim! Cime si je ti mazala, jel ti brzo prosla? Vec dva dana bebu gledam izdaleka, mama sve radi oko njega!
Malopre sam pisala i u temi lohije da sam usla u 6. nedelju i da idalje krvaruckam, pece me rana, izgleda eserihija i dalje luduje! Ima vec mesec dana kako pijem kojekakve lekove, samo mi menjaju, a meni stalno nesto fali! Poludecu vise zene,kazu opao miskroz imunitet, jedem voce, pijem vitamine, pijem tecnost, pijem lekove koje mi daju, pa hoce li ovo ikada prestati! Jedino ne mogu da spavam dovoljno ali to je valjda svakom tako sa malom bebom!?! Dokle ce ovo da traje, smucile mi se i babe koje dolaze da ga cuvaju i ja kilava, jedva cekam da ostanem sama sa svojom bebom i da se igramo i mazimo ko sve normalne majke!user posted image

< Poruku je uredio mirjanica -- 4.9.2011 15:32:10 >


_____________________________

Niko kao Bane... 30.7.2011. - 9.05.

(odgovor članu minavb)
Direktna veza do poruke: 196
   RE: Iscrpljenost
4.9.2011 18:36:32   
Anoniman
mirjanice, ja sam ti totalno najuser posted image ala. pisala sam u caskanje mama..
dobila sam temperaturu jos od cetvrtka, koja je isla najvise do 39, a uglavnom oko 38-38.5. dr kaze upaljeno grlo, 5 penicilina! sutra primam poslednju inekciju, dajem krv i urin, pa cemo u utorak na kontroli videti da li treba jos nesto. sad mi je puno bolje, danas nemam t, ali me grlo jos steze i sad iskasljavam bas zrelo. ne pitam me kako mi je bilo da u groznici, sa t 39 ustajem  nocu da dojim bebu, izmlazavam dojke...pa onda skidanje temperature, tusiranje po sto puta u toku noci, masiranje alkoholom, sirce..haos.
jos nam je beba bila nesto pospana, a imali smo prvu mesecnu kontrolu u petak i dr nije htela da joj da vakcinu dok ne proverimo da li je zdrava. sumnjali smo da je dobila od mene virus, ali da je jos u periodu inkubacije. pa smo joj vadili krv, davali urin..sve je ok. ostalo da pratimo da ne dobije t, pa da dodjemo u ponedeljak za vakcinu.
sta da ti pricam..uglavnom, sad je bolje i daj Boze da se ne ponovi!

(odgovor članu mirjanica)
  Direktna veza do poruke: 197
   RE: Iscrpljenost
4.9.2011 23:29:57   
mirjanica
Uh, grozno! Ja vucem upalu grla vec mesec dana, zajedno sa eserihijom, pa mi ludaci kombinuju lekove a nista mi nisu izlecili! Strasno! Meni su sinoc izasle tri male groznice po ustima! Dosla mi je mama i ona sve oko njega radi, ja ga posmatram izdaleka i hocu da crknem sto ga ne uzmem u ruke, ali bolje ovako... Mi u utorak idemo na prvu kontrolu, ne znam hoce li nama dati vakcinu kad cuju moje boljke... mozda ce nas isto slati na te kontrole kao vas, auh, samo mi jos to treba, da mu vade krv i nosimo urin! Kako sam oslabila i imunitet mi opao, strasno!


_____________________________

Niko kao Bane... 30.7.2011. - 9.05.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 198
   RE: Iscrpljenost
4.9.2011 23:59:59   
Anoniman
mirjanice, nisam ti odgovorila. ja nisam nista mazala na groznicu jer nije bila velika i evo je skoro prolazi. mast aciklovir ti je najbolja, ako ne dojis bebu, inace ne sme! to je samo znak da nam je imunitet katastrofa. a ja pijem sve i svasta od vitamina, pisala sam vec. sutra vadim krv, zivo me zanima kakav mi je krvna slika!
ne verujem da si ti bilo sta prenela banetu, ne moze on tu tvoju eserihiju da dobije nikako. ovo je ipak kapljicna infekcija, ja sam kijala 10 dana, grlo me bolelo, kasljem, imala sam t... pa opet ovoj mojoj smizli nista. jaci su oni nego sto mislimo!!

(odgovor članu mirjanica)
  Direktna veza do poruke: 199
   RE: Iscrpljenost
5.9.2011 13:13:17   
mirjanica
Pa za eserihiju ajd i da ne moze da dobije, tu sam se malo smirila! Ali za prehladu, videcemo sutra na kontroli sta ce pedijatar reci... ja niti kasljem, niti kijam, niti imam t... al grlo me grebe vec mesec dana, sve mislim da je od klime? i izlaze mi groznice u ustima, i sad izbile i spolja! Mazala sam hidrociklin i evo je prolazi! A za imunitet pijem onaj prenatal i dalje, ostalo mi pola kutije a ima sve zive vitamine, ks sam radila i odlicna je, jedino urin ne valja, al to zbog eserihije!

Jel kijaju vase bebice? Mi po nekoliko puta dnevno, i to kad pocne pa po 3-4 puta. Kazu kijaju male bebe, al mene opet strah da nije i to zbog klime, promaje? Vise ne znam kako da rashladimo kucu jer utvrdili smo da ga najvise nervira vrucina i da zato kenjka, samo se otkriva!


_____________________________

Niko kao Bane... 30.7.2011. - 9.05.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Prirodan izbor za miran san vaših mališana
Odabir pravilne i kvalitetne ishrane kojom ćete omogućiti da vaši mališani utonu u miran san predstavlja izazov za svako...
Kalendar vakcinacije
Vaše dete trebate vakcinisati kako bi njegov organizam stekao imunitet na neke od težih zaraznih bolesti. Vakcina je pre...



Anketa

Пелене.
пеперутка16

Када сте почели да одбијате своју бебу?

Click Here