|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kućna pomoćnica - potreba ili prestiž?
17.2.2009 13:32:51   
mamaX2
Ja sam za pomoc u svakom obliku. Kad je sin imao 5 meseca, vratila sam se na posao po 4h dnevno (tako sam ja htela), a ostatak posla sam radila kod kuce i uzela sam "tetu" koja je kod nas ostajala po 7h, cuvala maloga i peglala, a kako je odrastao pocela je i da kuva rucak 2-3 put nedeljno(posto je mali jeo sto i mi). Taj raj je trajao 4 godine. Danas imam zenu koja dolazi 2 put nedeljno, cisti, pegla, sredzuje, ponekad i rucak napravi (bila je kuvarica nekad), tako da sam zadovoljna, a placam je 75 eura mesecno. Ista ta zena to radi i kod 2 moje koleginice, a zaradzuje oko 250-280 eura mesecno. Kaze da joj nije tesko, posto odrzava cistocu i nikad joj se ne sakupi previshe posla, a radi 6-7h dnevno.
Tako da bez nje, ja ne bih bila odmorena za dete, za karijeru za sebe na kraju krajeva. Imala sam periode kad nisam imala zenu ili pomoc i naravno sve sam radila sama (svaki dan cishcenje wc, brisanje podova, t.j. nije bilo dana bez ciscenja) i 100% sam preterivala, ali mislim da je pomoc neophodna zenama koje imaju decu i karijeru, naravno ako su u mogucnosti da plate.
Ono "ne mogu da podnesem da neko drugi cisti" meni je malo foliranje, posto, kako tada podnosimo hotel sa 5 *?:)

(odgovor članu oliveradj)
Direktna veza do poruke: 26
   RE: Kućna pomoćnica - potreba ili prestiž?
25.2.2009 9:32:29   
Modessty
Meni trenutno nije potrebna pomoć. Živimo u relativno malom stanu, ai plaćamo kiriju pa mi baš nije da nekom dajem lovu i za čišćenje. Ali kad budemo prešli u kuću koja je oko 100m2, pa još i ako ostanem u drugom stanju (moraću da ležim i pazim se) onda ću možda i da razmislim.
Trenutno bi mi to bilo bacanje para bezveze. A i imam zlatnog muža koji usisava, briše prašinu i izbaci djubre kad ga podsetim user posted image
Nikako da ga naučim da pegla!user posted image

_____________________________

Imperfection is beauty, madness is genious, and its better to be absolutely ridiculous then to be absolutely boring.

(odgovor članu mamaX2)
Direktna veza do poruke: 27
   RE: Kućna pomoćnica - potreba ili prestiž?
25.2.2009 11:20:15   
Jacaca
Moj muz je predivan, pmaze mi u poslu, posto smo ga podelili on je zaduzen za organizaciju i odrzavanje, a ja za ljudske resurse i finansije tu me menja, ali kucne poslove ne,ne,ne. Medjutim, nemam obavezu da kuvam(mada volim i cesto kuvam) takodje podrzava me da s' vremena na vreme zovem zenu za generalke po kuci posto je kvadratura povelika, tekuce poslove obavljam sama.user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Modessty)
Direktna veza do poruke: 28
   RE: Kućna pomoćnica - potreba ili prestiž?
25.2.2009 11:53:01   
lucia
prilicno se slazem s mamax, s tim sto ja nemam ni decu ali buduci da dosta vremena provodim izvan kuce,desi da jednostavno nemam kad da cistim kako bi mi bilo uredno koliko treba.naravno da sve zavisi od finansija,ali ako i kada mogu,kao trenutno,onda palcam zenu da mi dolazi jednom nedeljno da pospremi i ocisti. vise volim da to malo slobodnog vremena sto imam provedem s muzicem grleci se,nego u "kecelji", i smatram da me to ne cini razmazenom jer kad zapne,ja i te kako spremam. pri tom,muzic me podrzava u svemu,i nije od muskaraca koji su trazili mamu u zenu..u poslednje vreme se trudim da sto vise kuvam zbog naseg zdravlja a ne da bih se pokazala kao vrla domacica..ustvari,dogovor kucu gradi,kod mog brata nije tako,snajka mi je prava domacica,ne radi,odgaja decu i sprema,ali njima tako prija i oni su srecni. moj brat stalno govori kako nikad ne bi imao zenu kao jauser posted image ..

(odgovor članu Jacaca)
Direktna veza do poruke: 29
   RE: Kućna pomoćnica - potreba ili prestiž?
25.2.2009 11:54:26   
lucia
ih koliko slovnih gresaka,ali razumele ste,brzo pricam a brzo i kuckam..user posted image

(odgovor članu lucia)
Direktna veza do poruke: 30
   RE: Kućna pomoćnica - potreba ili prestiž?
25.2.2009 12:50:28   
NadaR
   Za sad stignem sve pospremiti kad bebac zaspi ili navece kad mm stigne s posla...
  Kad krenem na posao,to ce mi biti nemoguce i radije cu to malo vremena provesti s njima, necu oklijevati da platim...user posted image
  Mislim da to nije nikakav prestiz, vec je postalo preka potreba...user posted image


_____________________________

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI!

(odgovor članu lucia)
Direktna veza do poruke: 31
   RE: Kućna pomoćnica - potreba ili prestiž?
11.3.2009 14:17:58   
mihi
Mislim da u današnje vreme i tempom života kojim mi živimo pomoć u kući nije prestiž. Jer žene danas rade ponekad i mnogo odgovornije poslove nego muškarci i još ih sve čeka kad dođu kući. Pošto imam jedno veliko i jedno malo dete morala sam da uzmem ženu koja dolazi za sada po 5 sati dnevno, kad ja odvedem Luku na engleski ili moram da odem da završim spoljne poslove računi, nabavka itd. ona čuva bebu a kad sam ja kod kuće onda pegla i skuva po nešto. Kada se budemo preselili za jedno 6 meseci  razmišljamo o ženi koja bi bila tu od ponedeljka do petka mada mrzim da mi se neko muva po kući. Ali suprug radi dosta a ja imam obaveza i pre i po podne na fakultetu gde radim  stan će biti mnogo veći nego ovaj u kome smo sada tako da bolje kada se svi skupimo uglavnom uveče provedemo vreme zajedno a ne radeći kućne poslove.

(odgovor članu NadaR)
Direktna veza do poruke: 32
   RE: Kućna pomoćnica - potreba ili prestiž?
11.3.2009 14:43:09   
prase
Mi nekako guramo za sada, mm obavlja sve spoljne poslove - račune, nabavke, servisi, odnošenje i donošenje stvari... a ja sve kod kuće (dobro, skoro sve, nisam ni ja supermen). Znam da nema šanse da održim ovaj tempo kada se vratim na posao, jer bukvalno svaki dan mora nešto da se čisti, usisavam svaki dan i brišem podove - a opet moje kose ima svuda, vala ću se ošišati na ćelavo pa se bar neće videti toliko user posted image Sudova nema mnogo, to pranje sudova i ne računam u posao, to sam radila i dok smo živeli kod mame - e to je bilo pranje sudova! Mrzim što imam neko izdrndano kupatilo i moram da ga ribam bar svaki drugi dan da ne bi izgledalo prljavo i jadno... Možda će se deo problema rešiti kada pređemo u neki drugi (veći) stan, jer neće valjda u cipelama više ljudi ići u kuhinju (tu nam sede gosti kada Uroš spava) i kupatilo - uvek se nešto prospe pa se lepo razgazi a sutra prase krpu u ruke... Elem, da prekinem da kukam o tome kako je sada, mislim da ću morati da angažujem pomoć kada se vratim na posao ali ne mogu ni da procenim koliko će to da košta ni kakva će žena biti. Sada je "in" da se žene angažuju preko agencija, agencije drpaju procenat a žene su... onakve kakve im se dozvoli da budu. Moja mama je angažovala neku ženu, ja sam rekla da ću ja da plaćam samo da mi ne kuka da moram ODMAH da uradim ovo i ono kad dođem sa posla. Prvi put se razbila od posla, valjda da ostavi utisak. Drugi put joj je mama malo pomagala, mrzelo je da sedi i besposličari dok žena radi, a nije joj se dalo da je ostavi samu u stanu zbog psa kojeg se ova bojala. Treći put je žena došla sa pričom da joj nije nešto dobro i radila tek po malo. Četvrti put je došla kasnije a otišla ranije... i taj trend se nastavio. Ja sam na kraju udarila zabranu da ta žena više dolazi, kada sam videla koliko manje radi od mame i kako njoj mama servira kafe, doručak, ručak i još nam podigla cenu?! Uh, nisam ni sama sebi jasna sa ovim tekstom koji sam napisala, nekako je nabacano, ali čeka me puno posla u kući pa nemam vremena za recenziju user posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 33
   RE: Kućna pomoćnica - potreba ili prestiž?
12.9.2009 1:55:36   
Delijagirl
Ja sam jedno vreme radila u Kirbyu ono otisla u 7 ujutru i ako sam imala srece vratila sam se do ponoci i jedan slobodan dan u nedelju kada sam spavala, odmarala i sve ostalo. I posle mesec dana ja onim cudom ocistila pola kuca u Beogradu samo svoju ne i tada smo uzeli jedno gospodju koja je dosla jednom nedeljno generalno ocistila stan i ispeglala ves. Kada sam prestala da radim tamo i sada kada radim od kuce nemam potrebe pa ne dolazi vise ali sam sama sebi rekla kad dodje dete pozvacu je ponovo jer to vreme koje provedem sa detetom ce mi u zivotu vise vaziti nego to sto sam provela cistuci kucu.

_____________________________

Glasajte za nasu Greti

http://jazsem.nikonsvet.si/gallery/47/item/12871/narobe-obrnjena.html

(odgovor članu prase)
Direktna veza do poruke: 34
   RE: Kućna pomoćnica - potreba ili prestiž?
12.9.2009 10:34:25   
Lenka_
Ja imam vremena da čistim sama jer smo muž i ja sami, imamo normalno radno vreme i mm mi pomaže tako da baš delimo poslove. Ipak jednom mesečno dolazi žena koja sve generalno sredi, jer mi je bolje da taj jedan dan, koji ću izgubiti u pranju prozora, zavesa, tepiha i ostalog, provedem negde u prirodi sa meni dragim osobama

(odgovor članu Delijagirl)
Direktna veza do poruke: 35
   RE: Kućna pomoćnica - potreba ili prestiž?
24.9.2009 20:55:08   
Anoniman
Zaposlila sam pomocnicu. Ne u klasicnom smislu, da je tu svaki dan, zena dodje prvo dva dana, napravi generalno, i onda dolazi dva puta mesecno i odrzava. Ona sprema kod moje mame vec dugo, i mama kaze da za te dve nedelje dok ona ponovo ne dodje treba samo da prebrise kupatilo, kuhinju i podove, ali bukvalno samo da prebrise, koliko je zena temeljna. Danas mi je bila, samo sto nisam oslepela kad sam usla u stan, koliko se sve cakli, nisam ni znala da su mi elementi u kuhinji beli, ja mislila krem user posted image user posted image user posted image I uzima samo 1000 din za taj jedan dan, a moj stan uopste nije mali, i sve stigne!
Sve u svemu, najbolje potrosene pare na svetu, i presrecna sam, juupi!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lenka_)
  Direktna veza do poruke: 36
   RE: Kućna pomoćnica - potreba ili prestiž?
24.9.2009 21:05:51   
Anoniman
Bas ovih dana mm i ja mozgamo da nam je pomocnica postala neophodna. Jeste da sam ja na trudnickom i da sam po ceo dan kod kuce, ali ja ne mogu sve da postignem. Stignem da skuvam, operem i rasirim ves i posklanjam malo po kuci. Ostatak vremena potrosim na setnju(koja nam je svima potrebna), dojenje, nosanje bebe i igranje sa starijim detetom. Ocajna sam jer mi je haos u kuci stalno, a mm i ja smo inace pedantne osobe pa nas nered jako nervira.
Tako smo mi odlucili da uzmemo nekog ko ce nam pomagati jednom nedeljno par sati. Sad jos samo da nadjem ko ce to da mi radi.

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 37
   RE: Kućna pomoćnica - potreba ili prestiž?
24.9.2009 21:59:48   
sonja999s
meni ova zenica sto imam zlata vrediuser posted image
kuca u kojoj zivim (ne znam da li na srecu ili nesrecu) je prilicno velika. ne moze se srediti ni za jedan ceo dan.
tako da ona ove tekuce poslove obavlja svaki dan. jednom nedeljno opere prozore i tako te malo krupnije stvari.
pegla kako kad ima vesa, a za malog ima stalno. srecom, imam masinu za peglanje pa se sve to odradi vrlo brzo.
proseta malog s vremena na vreme, skuva rucak, igra se sa malim...
ponekad se desi da malo pocne da zabusava. lepo joj skrenem paznju i bude ok.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 38
   RE: Kućna pomoćnica - potreba ili prestiž?
25.9.2009 13:42:07   
mihi
IZVORNA PORUKA: Zille

Bas ovih dana mm i ja mozgamo da nam je pomocnica postala neophodna. Jeste da sam ja na trudnickom i da sam po ceo dan kod kuce, ali ja ne mogu sve da postignem. Stignem da skuvam, operem i rasirim ves i posklanjam malo po kuci. Ostatak vremena potrosim na setnju(koja nam je svima potrebna), dojenje, nosanje bebe i igranje sa starijim detetom. Ocajna sam jer mi je haos u kuci stalno, a mm i ja smo inace pedantne osobe pa nas nered jako nervira.
Tako smo mi odlucili da uzmemo nekog ko ce nam pomagati jednom nedeljno par sati. Sad jos samo da nadjem ko ce to da mi radi.



Zile, biće ti potrebna svaki dan  po par sati ja sam to uradila kada je Miloš imao dva meseca, no kako dete  raste isto se dešava ja kad žena ode ja pospremam a non stop haos, jer ni mm ni stariji sin neće da sklone za sobom ja sam se prvo nervirala a  onda kada je mm došao s posla ja sam mu rekla da mi je potrebna još jedna žena našta se on zgranuo. Onda sam mu objasnila da Miloš prohodava i da ova žena objektivno ne može mnogo toga da Luka i on neće ništa da sklone za sobom. Na tu moju priču on mi kaže dobro koliko je to parauser posted image  Znači platiću samo da ništa baš ne radim. Ja kažem šalila sam se dve žene ne bih podnela u kući nego ćeš ti da skupiš za toboma i tvoj stariji sin takođeuser posted image , napravite krevete jer kuća nije hotel niti sam ja Vaša sobarica.........

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 39
   RE: Kućna pomoćnica - potreba ili prestiž?
25.9.2009 14:54:36   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mihi

nego ćeš ti da skupiš za toboma i tvoj stariji sin takođeuser posted image , napravite krevete jer kuća nije hotel niti sam ja Vaša sobarica.........


user posted image

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 40
   RE: Kućna pomoćnica - potreba ili prestiž?
15.10.2009 22:29:59   
Natana
Slazem se da je danas pomoc u kuci vise stvar dobre organizacije nego prestiza. Meni dolazi zena jednom nedeljno 20 EUR sve radi. Iskreno, ne bi podnela vise dana u nedelji i ovako se smetamo user posted image . Ali ne bi podnela ni bez nje...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 41
   RE: Kućna pomoćnica - potreba ili prestiž?
15.10.2009 22:46:34   
mihi
Natana to je dobra cena koliko ostaje sati ili koliko naplacuje sat?

(odgovor članu Natana)
Direktna veza do poruke: 42
   RE: Kućna pomoćnica - potreba ili prestiž?
16.10.2009 20:49:02   
Natana
20 EUR za 6 sati. Skupo ali vredi. Pre toga promenila nekoliko, od jeftinijih do ove cene dok nisam nasla ovu devojku (preko preporuke). Cudno je to, kad pocnes da trazis shvatis da ima vrlo malo kvalitetnih "pomocnica" na trzistu a svima trebaju pare. Ovo kazem jer sve moje kolegenice traze i retko koja nadje zadovoljavajucu (sto nije lako jer ipak treba da ti radi u kuci). A opet kad pomislim da cu za par meseci morati da nadjem dadilju za bebu, da mi se svidi (i bebi naravno) i da cena bude prihvatljiva samo se nadam da cu uspeti

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 43
   RE: Kućna pomoćnica - potreba ili prestiž?
16.10.2009 21:01:01   
mihi
Nije to puno oko 3,5 evra po satu prosecna cena je 300 din po satu, kod mene dolazi neka zena za 8 sati mi naplati 3000 din a nisam zadovoljna.user posted image

(odgovor članu Natana)
Direktna veza do poruke: 44
   RE: Kućna pomoćnica - potreba ili prestiž?
16.10.2009 21:46:21   
sladjaaaa
Sad bi mi dobro došla jedna, da mi oriba kupatilo i usisa, a da ja ostanem ovde sa vama da kuckamouser posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 45
   RE: Kućna pomoćnica - potreba ili prestiž?
17.10.2009 12:43:14   
Natana
U pravu si Mihi to i nije puno, kad da sam toliko potrosila danas u maxiju... Pazi i moja zenica nije savrsena (nikada, ali nikada nije vratila stvar na svoje mesto) ali ja sam tu flegma samo okrenem glavu. Zato se muz nervira user posted image . Za ostalo je OK. Da li imas preporuku za dadilju?

(odgovor članu sladjaaaa)
Direktna veza do poruke: 46
   RE: Kućna pomoćnica - potreba ili prestiž?
17.10.2009 12:51:22   
mihi
Znas kako, ova zena sto mi je dolazila 4 do 5 sati je ok ali je dosta razmazena i dok Milos spava nista ne uradi osim sto obrise prasinu po nekad ali ja imam i starijeg sina 12 godina kome treba da da rucak ili spremio sendvic e to joj bas tesko pada, tako da sam odlucila uzecu drugu zenu koja mi je dolazila par puta na probu dok je ova prva bila na odmoru, ona je radila u porodici sa dvoje dece i bas je ok. Ne znam sta si me pitala da li zena koja ce raditi kod mene ima preporuke ili da li imam neku da ti preporucim? Ako hoces napisi mi pp.

(odgovor članu Natana)
Direktna veza do poruke: 47
   RE: Kućna pomoćnica - potreba ili prestiž?
17.10.2009 13:06:49   
sirena
Ja ima jednu divnu zenu, tihu, radnu, a i zavolela je mene i mm. Dolazi jednim nedeljno u bude tu nekih 8 sati, sve ussisa, prebrise, ispegla ako ima vesa. Imam divan posao i radim po dva meseca puno, pa onda par meseci samo po koji dan u nedelji, i imama vremena, ali jednostavno ne zelim, radje cu imati majcicu manje, nego da sredjujem.
Hedonizam u krvi!

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 48
   RE: Kućna pomoćnica - potreba ili prestiž?
17.10.2009 13:09:24   
sirena
I jedan mali detalj, imam astmu i alergiju na kucnu prasinu user posted image user posted image

(odgovor članu sirena)
Direktna veza do poruke: 49
   RE: Kućna pomoćnica - potreba ili prestiž?
24.12.2009 17:32:32   
cipiripi
mi imamo jednu zenu koja sredjuje i meni i svekrvi stan, kao i kancelarije..2x nedeljno...plata joj je 150e za mesec dana...
ima stvarno dosta da sredjuje, dole kod svekrve je baba unistava..nabije je u spajiz da cisti na 40 c, a zimi na minus je tera da pere terasu..
uzas..
ja sam joj rekla da ne dolazi kad je baba sama...zena je teska krvopija..mnogo joj je dosadno i onda se izivljava na jadnoj zeni user posted image

da li je potreba ili prestiz?

meni realno ne treba, mm i ja jedemo dole kod svekrve..u nasoj kuci samo pravimo bebu, cackamo po netu  i spavamo.. user posted image

svekrvi je zao te zene jer ima tvoje dece koja su pritom nesposobna da zarade neki dinar pa ona zaradjuje za njih "krpom", a inace radi kao tetkica u skoli...zato joj je dala posao.. user posted image

zena je zmaj, mnogo je dobra, od poverenja...
secam se skoro je bilo..otisla ja do grada i ona me zove na mobilni "Tiki nasla sam ti neki zlatni krstic iza krveta, ostavicu ga na stolu pa ga skloni gde treba.."

user posted image


_____________________________

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*





(odgovor članu oliveradj)
Direktna veza do poruke: 50
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 [2] 3 4 5   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje putovanje kroz vantelesnu oplodnju
Zaista ne znam odakle da počnem. Vraćam se u mislima godinu dana unazad...bila sam ljuta, frustrirana, beznadežna. Nikak...
Jelena S.: Moja porođajna priča
Termin 12.12., odem na pregled (nećeš ti skoro, hajde kući)... i tako svaki dan do petka 21.12. Probudim se ja, bolovi k...
Majka, ovo ništa ne valja. Shvatite ozbilj...
I onda prestanem da pitam ili bar manje to činim. I onda i za najmanju sitnicu pokušavam sama da nađem odgovor.
Prof. dr Bojanin o razmaženoj deci
Dr Svetomir Bojanin, profesor i dečji psihijatar, govorio je mnogo puta o dečjem razvoju i pravom putu vaspitanja koji t...
HOTEL "FONTANA" - na raskrsnici lj...
photo
Dođite i doživite nezaboravne trenutke i kreirajte najlepše porodične uspomene koje će vas uvek podsećati na ljubav, sre...



image
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti. Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata. Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here