|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Beba sa ostecenim sluhom
9.8.2009 23:42:05   
dankab
cao svima!ja sam takodje mama sincica koji ima ostecen sluh!imali smo ludu srecu i stigli smo do novog sada gdje je operisan!operisan je kada je imao2,5 godina a sada ima 4god,znaci 1,5 dana od operacije!sta da vam kazem,mi smo presrecni i prezadovoljni,prvo i osnovno je st sve ali bas sve sada razume,drugo poceo je da prica jos ne recenice ali ne mozes bas toliko da ocekujes,i trece ponasa se sasvim normalno kao i svako drugo dete.jos nikakav problem nismo imali,ide u vrtic sa narmalno cujucom decom,igra se i na toboganu i na svim mogucim spravama,igra se i na kompijuteru,kada idemo na more ili bazen spoljni deo implanta skinemo i onda moze da se brcka do mile volje!preporucila bih svima koji se dvoume oko implanta da ne slusaju komentare o stetnosti implanta,jer ja licno mislim da su ih izmislili ljudi koju ne mogu da ga dobiju!najbolj je slediti svoje srce i voditi se mislju kako ces jedan dan zovnuti sa tarase svoje dete a ono ce reci 'molim'! verujte to je najveca sreca!

(odgovor članu dimitrije)
Direktna veza do poruke: 76
   RE: Beba sa ostecenim sluhom
14.8.2009 14:13:53   
bolice
Pozdrav svima!!! Juce smo izasli iz bolnice. Temperatura preko 4o, upala pluca pa jos mi rekose da mi dete ima i sum na srcu!!! Dva puta u istom danu smo bili na institutu za majku i dete. Svaki put su mu davali brufen i govorili da nije nista , smo da ga mazemo alkoholom i da u bolnici nemaju klimu pa bolje da ne ostajemo. To je sve sto oni mogu da pomognu i da drugog nacina za spustanje temperature nema, a uzgred nisam uspevala uopste da mu skinem temperaturu. odmah od njih smo otisli u zemunsku deciju bolnicu, tamo su nas hitno primili rekavsi da beba ne sme da ima toliku temperaturu. Osim sto su vadili krv, uyeli mokracu i snimali su ga. Tu se pokazala obostrana pneumonija!!! A, da doktor na institutu je otkucao da mu dajemo paracetamol, brufen ili febricet. Zamislite!!! ili-ili. u yemunskoj bolnici saznam da mi dete ne reaguje na prva dva vec samo na febricet. Jedino sa cim sam nezadovoljna to su katastrofalni uslovi, majke nemaju krevet pored deteta vec kako oni to kazu na tavanu. Pitam se koja bi majka ostavila dete i otisla na sprat da spava a pogotovo ona koja ima bebu!? Medjutim meni su izasli u susret i premestili su me u sobu sa krevetom mada su naglasili ako dodje mama sa malom bebom da cu morati izaci. Tako je i bilo, ali sam se izborila da me puste ranije kuciuser posted image .a sto se suma na srcu tice to je zdrav sum .
pitanje za dankab-zasto kazete ludu srecu da ste imali?

(odgovor članu dankab)
Direktna veza do poruke: 77
   RE: Beba sa ostecenim sluhom
14.8.2009 14:33:17   
Anoniman
Ja htedoh reći da to "šum na srcu" lekari kažu valjda svakom detetu. Mi kada smo išli na sistematski (ok, bili smo stariji, već školski uzrast), svi smo imali šum na srcu (nas 35-oro).

Apropo paracetamol, brufen ili febricet... ne vidim problem. To su lekovi koji se daju za skidanje temperature, pa roditelj sam otkrije na šta mu dete reaguje.

I, jeste sada dobro? jel prošla upala pluća?

(odgovor članu bolice)
  Direktna veza do poruke: 78
   RE: Beba sa ostecenim sluhom
15.8.2009 23:30:17   
bolice
Ne znam sta kazu jer meni obicno ili traze novac ili daju pogresnu dijagnozu. Za lekove mi je jasno, sama otkrivam na sta bolje reaguje. Po njhovom savetu dajem na 6 sati pri tom oni ne prate vremensku razliku i sve sto urade je da daju spric i brufen u njemu, a da li je temperatura ili dijareja ili nesto trece to nije ni vazno. Sada smo super i zahvaljujemo se svima u zamunskoj bolnici.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 79
   RE: Beba sa ostecenim sluhom
19.8.2009 14:05:01   
dankab
kazem da smo imali sredju iz razloga sto smo u julu otisli na prvu BERU a vec u novembru je operisan!svih deset imlanta za tu godinu je bilo takoreci dodjeljeno al na nasu srecu neko je odustao i po psiholoskoj proceni deteta pozvali su nas,inace ceka se i po godinu dana!

(odgovor članu bolice)
Direktna veza do poruke: 80
   RE: Beba sa ostecenim sluhom
1.9.2009 2:11:10   
dimitrije
pozdrav ! kakva je zivotna ironija da se radujemo sto smo nasu decu operisali tako male. Ali ipak, bravo za genija koji je izmislio imlant. Ne smem ni da pomislim koliko bi bilo drugacije da toga nema. Licno mislim da je rehabilitacija i svakodnevni rad sa detetom nakon imlatiranja najvaznija stavka nakon operacije. A ona je potrebna jer nasa deca ne usvajaju informacije prirodnim putem kao cujuca deca i ne treba se zavaravati da ce napredovati  sama od sebe. Ja moje dete vodim tri puta nedeljno u deciju kucu, pet puta u vrtic sa cujucom decom radi socilizacije i dva do tri puta nedeljno radi sa privatnim  logopedom. Sve to je pocelo da daje rezultate, iako smo i mi sami stalno radili sa njim, nekako je krenulo brze i mislim da je to prava stvar.  Citao sam o iskustvima roditelja koji su upisali decu u redovne skole i koji su tako radili. Tek sa 6 godina mogu intelektualno stici drugu decu a do sedme razviti govor. Opet trka sa vremenom. Koliko sam ja upoznat, kod nas je procentualno mali broj imlantirane dece upisao redovnu skolu i to je po meni veoma zabrinjavajuce. 

(odgovor članu dankab)
Direktna veza do poruke: 81
   RE: Beba sa ostecenim sluhom
13.9.2009 16:12:25   
coccinella
Evo i ja da se javim ja imam 2 male dece od skoro 3 god i skoro 2 god i obojica imaju ostecenje sluha.Mi zivimo u IT i mi smo odbili kohlearne implante.Vodimo ih kod logoped,nose slusne aparate i idu u jaslice sa cujucom decom.Skroz su kao i sva deca zivahna,prepametna ja iskreno nisam za K.Implant al to svaki roditelj treba da odluci.Pozz

(odgovor članu dimitrije)
Direktna veza do poruke: 82
   RE: Beba sa ostecenim sluhom
1.11.2009 19:32:49   
bolice
evo opet nas! uzivamo u prohodavanju pa ne dozvoljavamo mami da se priblizi racunaru user posted image
u medjuvremenu smo proslavili prvi rodjendan a mama 31. cekamo na implant ali za sada pricamo neke slogove poput ja, ma, ba , nja, ...
ne zna se da li ce i kada ce biti implanata jer je tender oboren, zalba poslata komisiji a komisija rasformirana.user posted image  i tako mi cekamo, cekamo, cekamo...
ali kako bi onaj sa klipa rekao : "cu izadjem na televizor, a!? dolazi ekipa rts-a u deciju kucu da intervjuise prof. dr. Kosanovica, bicemo tamo i mi roditelji cijoj deci je potreban implant.
poz za sve.
p.s.poz i za sve na facebook-u

(odgovor članu coccinella)
Direktna veza do poruke: 83
   RE: Beba sa ostecenim sluhom
19.12.2009 23:48:51   
bolice
e, ovako!
nismo " izasli na televizor" ali srecom neki drugi roditelji sa svojim sinom su bili i pocelo je sa operacijama ali...
moje dete se razbolelo pa smo izgubili termin 16-og, ne mozemo ni 23-eg jer jos ima slajma i ostaje 25 ove godine. za sledecu jos nisu odredjeni termini. U ponedeljak idemo na razgovor i da se vidi da li ce dete moci 25 da dobije implant. ali on, covek moj mali, ide po kuci i samo prica. To mi se svidja!user posted image  

(odgovor članu bolice)
Direktna veza do poruke: 84
   RE: Beba sa ostecenim sluhom
19.12.2009 23:49:48   
Verus
user posted image

(odgovor članu bolice)
Direktna veza do poruke: 85
   RE: Beba sa ostecenim sluhom
15.2.2010 10:20:22   
Lu
IZVORNA PORUKA: nilo

volela bih ako bi mogli da se jave na ovu temu ponovo oni koji su pre par meseci pricali o svojim problemima,jer sam nazalost i ja sad u tomeuser posted image
pre dva dana su mom sincicu dijagnostikovali srenje ostecenja sluha,sad prikupljam dokumentaciju za aparatice...

(odgovor članu Verus)
Direktna veza do poruke: 86
   RE: Beba sa ostecenim sluhom
16.2.2010 19:12:20   
bolice
Nilo, ja sam primila tvoju postu i uzvratila sam ti. Vidim da ste uradili proveru. Znam kroz sta prolazis.

(odgovor članu Lu)
Direktna veza do poruke: 87
   RE: Beba sa ostecenim sluhom
26.8.2010 0:46:40   
Boki035
imam bratanca sa ostecenim sluhom kome je uradjen kohlearni implatant i trenutno ide na vezbe za govor!!! Dete sada treba da krene u prvi razred osnovne skole???


Interesuje me da li detetu moze da se odlozi polazak u skolu zbog loseg govora i kome treba da se obratim za to?????

(odgovor članu bolice)
Direktna veza do poruke: 88
   RE: Beba sa ostecenim sluhom
6.10.2010 19:58:38   
WladimirWB
Pozdrav svima...

Iskreno se ne radujem sto pristupam ovom forumu ali bolje znati i razmeniti iskustva...

Iskreno sudnina bolice me je pogodila i uonako losem psihofizickom stanju bukvalno dotuklo. Iskreno mi je zao i molim Boga da nas ne zadesi njena sudbina.

Inace mi smo roditelji bebe od 3meseca i 10-tak dana i sumnjamo da nam beba bas i ne cuje najbolje mada definitivno cuje. Kada joj zveckom proizvodimo buku ona ne reaguje, kada zalupimo vrata ona nista ali kad pored zgrade prodje sleper on se uplasi. Inace se ponasa kao zdrava beba, veselo guguce, kaze grrrr kada mu nesto ne odgovara, smesi nam se kad nas vidi ali ne odgovara kada ga zovemo i dozivamo... kada je recimo na krevetu i zagledan u tatu, mama moze da radi sta god bilo na drugom kraju sobe on je nece primetiti.

Prilikom rodjenja nije mu radjen kriling sluha jer je zaboga aparat u kvaru. Pedijatar nije izneo svoje misljenje vec je samo rekao moguce i dao nam uput kod ORL u gradskoj bolnici u Nisu gde mi je sestra saopstila da im aparat Bera vec mesecima u kvari i da se ne zna kad ce ga popraviti al da se prosetam za mesec dana. Danas sam isao ponovo na ORL kliniku i poslali mi najbolje da pitam dr. audiologa,a kad sam otisao kod doticnog koji nije mogao da ostavi racanje jabuka obavio je razgovor i rekao mi trebalo bi da dodje, evo vam broj pa zovite, ne mozete zakazati dok ne dodje aparat i meni je ispod zvanja bilo kakva primarna provera detetovog sluha, bez aparata NISTA!!! Na moje pitanje da li zna da li ispitivanje sluha mogu da odradim negde privatno on je odgovorio da Beru imaju samo oni, Beograd i Novi Sad.

Citajuci forume i trazeci informacije na netu vidim da se po ovom pitanju nikako ne treba oslanjati na cekanje vec da je spas u pravovremenom delovanju... Ali sta da uradim? Da cekam tu Beru ko Djeknu ili sta?

(odgovor članu Boki035)
Direktna veza do poruke: 89
   RE: Beba sa ostecenim sluhom
19.10.2010 10:53:59   
bolice
WladimirWB, obavezno idite na proveru sluha! I ja sam verovala da moje dete cuje ali eto nekad bas i ne odreaguje, ostatak price ste procitali....
Evo ja sam skoro cula da roditelji proveravaju sluh svoje dece tako sto iglom puknu balon pa ako dete odreaguje dobro je.
Pokusajte sa usisivacem, blenderom, mikserom. Bilo sta sto proizvodi buku.
To vam je neka provera u kucnim uslovima dok eto ne odete kod nekog ko je strucniji. U Beogradu smo isli na tri mesta za proveru sluha pa i vi ne cekajte nego krenite pa sto pre utvrdite sta je u pitanju.
Inace, mi sad odlicno razumemo dosta toga, skoro sve. I govorimo dosta reci.... pije, jede, daj, mis, patike, maca, mama, tata, baba, deda, majica, svoje ime zna da kaze, pa i dobar dan, cao.....user posted image user posted image user posted image  
puno pozzzz


(odgovor članu WladimirWB)
Direktna veza do poruke: 90
   RE: Beba sa ostecenim sluhom
27.10.2010 20:09:58   
Anoniman
Slazem se sa Bolice, nemojte da cekate, vec idite u drugu ustanovu da proverite sluh vase bebe. Ukoliko ispitivanje pokaze da je sve OK, mozete, kao i mi, da nastavite da uzivate sa svojom bebom, a ako nesto nije u redu-necete izgubiti dragoceno vreme. Mi smo imali pozitivno iskustvo u "Decijoj kuci" u Beogradu. Strucni su i ljubazni, imaju najsavremenije aparate i veoma lepe uslove. Njihovi telefoni su 011/2089-176 i 011/2089-177. Siguran sam da cete tamo dobiti pravi odgovor

(odgovor članu bolice)
  Direktna veza do poruke: 91
   RE: Beba sa ostecenim sluhom
11.11.2010 1:29:37   
WladimirWB
Hvala Bolice i hvala anonimnom korisniku na broj telefona Decije kuce!

Danas smo isli privatno na pregled kod dr.prof. Milana Stankovica, inace nacelnika ORL klinike u bolnici Nis i doktor je ustanovio da je prohodnost usnih kanala uredan ali i da na oba uha zivac ne reaguje. Kaze da to jos uvek ne znaci da nam dete ima ostecenje sluha ali potvrdjuje nasu sumnju. Da je zivac dobio povratnu kontrakciju to bi direkno znacilo da je sve uredu i da bebac cuje a ovako moze biti a ne mora znaciti. Jedini nacin da saznamo da li nam beba cuje ili ne jeste da uradimo Beru!

Ja sam zakazao na institutu za majku i dete za 1.12. Beru i nasao sam vezu da za KC N.Sad za pregled bez zakazivanja kod dr.Komazeca ali na oba mesta mi je potreban uput iz Nisa koji ne mogu izdejstvovati. Doktor kod koga smo danas bili na pregledu je inace i predsednik komisije za ORL upute za druge zdravstvene centre i rekao mi je da zvanicno upute odobravaju ali da ne zvanicno od toga nema nista jer su nedavno dobili dopis iz BG iz ministarstva da sve upute odbiju izuzev onih gde je ugrozen zivot pacijenata i savetovao me da ne trosim vreme i novac i da trazim resenje bez njihove pomoci.

Kaze da se nada da ce Bera u Nisu tokom novembra proraditi i da jedino sto moze jeste da me obavesti kad startuju sa radom kako bi mogao medju prvima da istu zakazem (bar pre nego sto se ponovo pokvari). Ja sam danas angazovao sve prijatelje i rodjake da mi se raspitaju gde ima jos Bera, i gde bi mogli da uradimo pregled ali bez uputa vec da kesiramo i platimo koliko treba. Ja nemam prestavu ni koliko to snimanje Bere moze da kosta kao ni da li dete uvode u anesteziju ili ne? Gde god pitam dobijam razlicitte informacije i iskreno mi se bas i ne dopada ideja da ga ovako malenog uvode u totalnu anesteziju...

Sve u svemu, sacekacu jos nedelju dana Beru u Nisu, a za to vreme cu probati da saznam alternativni pregled i da dete konacno pregledam i da znamo na cemu smo. Nada umire posledja, tako da se mi jos uvek nadamo da nam Neca cuje. U poslednjih mesec dana smo primetili odredjeno poboljsanje u vidi da se kad hoce i okrece u levo ali na desno uho nikako ne reaguje. Jedino kad sam 100% siguran da mi dete cuje jeste kada je u polu snu, kada ga uspavljujemo otvara oci i na najmanji sum, na zvuk signala za poruku, na otvaranje vrata isl, ali preko dana nekad mogu i topovi da pucaju on zaa to nece mariti... Voleo bih da je problem sto ima svoj svet i oko njega Kineski zid i da je to razlog mog nerviranja, ali dok ne odradimo Beru i nebudemo znali crno na belo na cemu smo ja se smiriti necu!

Jos ujutro zoven Deciju kucu, a ako jos neko zna neki kontakt telefon neka ostavi na forumu ili neka se javi na email WladimirWB@gmail.com

(odgovor članu bolice)
Direktna veza do poruke: 92
   RE: Beba sa ostecenim sluhom
11.11.2010 22:57:32   
WladimirWB
Zvao sam danas Deciju kucu na Karaburmi i nista nisam napravio... Oni nemaju mogunost da mi pregled naplate i bez uputa me ne mogu primiti... Na institutu za majke i dete sam dobio obecanje da ce me na kraju primiti i bez uputa i razmisljam da dete vodim a ako me kad dodjem ispale i vrate, stavrno ne znam sta onda da radim... videcemo...

(odgovor članu WladimirWB)
Direktna veza do poruke: 93
   RE: Beba sa ostecenim sluhom
23.11.2010 9:32:49   
nilo
Vladimire ne odustajte od pretrage,jer je stvarno najbitnije na vreme sve proveriti i utvrditi.

_____________________________

nilo

(odgovor članu WladimirWB)
Direktna veza do poruke: 94
   RE: Beba sa ostecenim sluhom
23.11.2010 9:43:50   
nilo
Mom sinu je ove god, u aprilu uradjena bera na poliklinci u Novom Sadu,radio je dr.KOmazec-najbolji i covek i strucnjak.Bera se radi u totalnoj an.,uveli su me u gluvu sobu sa mojim sinom,dali mu bocu u guzu i on je zaspao posle par sek.,ja sam izasla iz prostorije i nakon 45 =min su mi ga doveli na odeljenje,osamucenog od anestezije,ali je vec posle par sati trcao po odeljenju.:)Bili smo i u Bg ,jedino su nas na Savskom Vencu na institutu za orl i mfh primili bez uputa,i tamo ne uspavljuju decu,mada je moj zaspao:)Osoblje,sestrice sto tamo rade su jako ljubazne,pa probajte kod njih,evo vam br.tel pa se raspitajte i recite da vam je problem za uput,verujem da ce vam izaci u susret i primiti vas,evo br.tel 011/2433933.
Moj sincic nosi 7 mes.aparatice i vec ima neverovatan uspeh,sklapa recenicu od tri cetiri reci   - pridje frizideru kad je gladan i kaze"mama,otoi jedemo,njam,njam":)
pozzz i puno srece i nadam se da ce sve biti ok

_____________________________

nilo

(odgovor članu nilo)
Direktna veza do poruke: 95
   RE: Beba sa ostecenim sluhom
13.12.2010 15:48:47   
ivsa
Pozdrav, Dimitrije. Procitao sam sve tvoje tekstove na forumu i vidim da si dosta upoznat u vezi kohleranih implanata.  Pre pet meseci utvrdili smo da nam dete ima ostecen sluh a prole sedmice urađena je operacija (kohlerni implant). Zamolio bih te da me posavetuje oko procesa rehabilitacije, kojim putem je sada najbolje ići. Koja su tvoja najbolja iskustva?

P.S. Takođe, radnik sam MUP-a (kneza miloa 101).

(odgovor članu dimitrije)
Direktna veza do poruke: 96
   RE: Beba sa ostecenim sluhom
25.12.2010 8:13:52   
dimitrije
Pozdrav Ivso,

Dugo nisam bio na forumu pa je to bio razlog sto nisam odmah odgovorio. A juce sam se i cuo sa nasim prijateljem iz Kraljeva i ostavio broj mob a evo ti i moja email adresa kocabana@sezampro.rs Inace, ja radim u Sarajevskoj tako da smo blizu.

Wladimire, beru mozes raditi na VMA bez uputa (ja sam tamo radio svom detetu) i naravno, to se placa. Prvo se zakaze pregled kod ORL pa ako posumnjaju da dete ne cuje, zakazace ti beru za neki drugi dan. Mislim da to tako ide, koliko se secam.

Puno pozdrava svim ucesnicima foruma

(odgovor članu ivsa)
Direktna veza do poruke: 97
   RE: Beba sa ostecenim sluhom
29.1.2011 22:46:58   
mama81
Pozdraaav :D Evo i mene posle 100 godina :D Dete je krenulo u skolu pa se bas i nema vremena za forume fejsbuk i ostalo :)))

(odgovor članu dimitrije)
Direktna veza do poruke: 98
   RE: Beba sa ostecenim sluhom
24.5.2011 20:42:19   
vrad
Za vise informacija o kohlearnoj implantaciji i ostecenjima sluha mozete poset__iti sajt decije kuce
http://www.decijakuca.co.cc

< Poruku je uredio vrad -- 24.5.2011 20:48:40 >

(odgovor članu Maya21)
Direktna veza do poruke: 99
   RE: Beba sa ostecenim sluhom
2.11.2011 13:07:22   
Banci
Zdravo svim!
Nova sam na forumu,ali i nova u ovom problemu user posted image  . Moja cerkica ima 3godine i 3meseca. U junu je otkriveno ostecenje sluha.  Ona je razvila govor,cak  i recenice sklapa,ali je agramaticna,ima bebeci govor i tesko usvaja nove reci.Radili smo beru na institutu za MiD,tamo nisu dobili jasne odgovore.Posle su nas poslali u Deciju kucu. Tamo je krenula na rehabilitaciju i rad na ksafa aparatom. U septembru je uradjen ASSR test koji je pokazao duboko senzorineuralno ostecenje sluha. Po tom rezultatu,tako su mi rekli,ne bi trebalo uopste da prica!!!!Ima potpuno sacuvane duboke frekfencije,nagli pad do 90db na srednjim,a  na visokim je ostecenje do 100 db.Potpuno indenticno na oba uva. Pritom, kada prica telefonom, na desno uvo ne cuje nista i gura telefon,ali na levo uvo prica i daje smislene odgovore. Ni njima nije bas sve najasnije!!! Od pocetka su govorili kako je atipican slucaj! Pre tri nedelje je dobila aparate. Moj muz i ja ne primecujemo neku razliku,ali kazu da za to treba vremena. Valjda je tako!
Inace sam zadovoljna radom u decijoj kuci,ali je cinjenica da mora mnogo da se radi i kod kuce. Ide u redovan vrtic.
Htela sam da vas pitam kakva su vam iskustva sa rehabilitacijom i da li je dovoljno tri puta nedeljno da radi sa surdologom?
pozdrav svima!!

(odgovor članu vrad)
Direktna veza do poruke: 100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  2 3 [4] 5 6   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Trogodišnjake doslovno boli briga za vas!
Dvogodišnjaci svakako jesu zahtevniji nego jednogodišnjaci, ali su nebo i zemlja od trogodišnjaka koji su hvala na pitan...
Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...



image
MamaNecaVo
CortinaT krema je postala obavezan deo naše kućne apoteke!
Porodično smo atopičari i mesečno potrošimo jednu, a mažemo je svuda. Sin mi ima oset_ljivu kožu i generalno je sklon pojavi ekcema čim imunitet ode ka dole ili ako ne namažemo lice cak i kada vetric pirka. Ja imam užasne ekceme često po rukama od pranja sudova, pa izlazak napolje i tako u krug. Stoga slobodno mogu reći da ko god ima sličan problem ili AD da uzme CortinaT kremu, neće se pokajati. U moru krema slične namene, jedino nam se ova pokazala delotvorno i jedino ona održi duže vreme stanje remisije. Miris je sasvim ok, možda malo jači za moj ukus, ali ima efekta i samo to je na kraju bitno. Takođe, krema nije ni gusta a ni retka pa nema problema sa mazanjem. Moj sin se privikao sam na mazanje kože lica konkretno, pa smo tu da nazovem svakodnevnu "terapiju" i nešto bez čega se ne može, pretvorili u zabavu.  Više >>
image

Anketa

Да сазнате...
пеперутка16

...да носите тројке, шта бисте радили?

Click Here