Verus
|
Hvala svima puno! Trenutno lezim i ne mogu da ustanem, a nije mi tu kabel od kamere, tako da ce slike cekati sutra. OPET mi se nesto zeznulo sa placentom, izasla j u dva dela, i delic ostao tako da sam izgubila oko litre odmah posle, i stavili su mi neki balon, i natrpali gaze unutra da zaustavi krvarenje. Izgleda bolje, mada je rekla ako ne uspori, od materica napolje. Eeeee, jos sam dr. mojoj rekla "da znam da ce placenta da zeza uzela bih epi bez razmisljanja" . Kontrakciju su bile podnosljive do nekih 8cm, onda je naravno bilo zesce, ali sve je dosta brzo proslo. Indukciju su startovali u 9:15, vodenjak probusen u 12, i beba tu u 3:31. Kaze mm da sam pet puta gurala. Samo prvi stepen pocepanosti, ali ne znam da li je to sad gore, jer mi je morala opet celu ruku gurati da uz UZ vidi gde je taj zaostali deo...Dali su mi morfin i neki jos lek, pa sam bila sva drogirana i odspavala sam 3 sata posle toga. Sad mi ide antibiotik, cisto da spreci infekciju od svog tog "ceprkanja". Bolovi su lagani, osecam se ok, osim velike pospanosti, verovatno od leka. Oli je sisao na obe stran, i 3 put opet na desnu. Imam malo mleka kad stisnem, vidi se....Jako lici na Helenu Sada rade kengur program, tako da sam ga odmah drzala na grudima, i tako nekih 4 sata kad se vratio iz jaslica (nursery, kako se vec kaze gde su sve bebe)..spavala bih ja i duze, ali je proslo 3 sata a nije nistao jeo, pa sam rekla da ga donesu. Sad lezi kraj mene u malom kreveticu. Okupali su ga te 7 sati nakon poroda: kazu to je nova praksa, jer bebe bolje drze temp. bolje jedu na siku i sve ostalo ako su na maminom telu. Kad je zgustilo dole, uzeli su mi bebu, ali su dali mm da ga drzi golog na njegovim grudima, tako se i oni vezuju sa tatom. mm je dosta plakao, kaze, kao da se Helena opet radjala Merili su mu glavu i duzinu opet pre 10tak minuta. Prvo su rekli 53 cm, sad je izmerila 54cm. Tezak je 3680grama. Proveravali su mu secer vec par puta, jer je kazu, dosta velik za 39 nedelja. Eto, dobro je da nisam dogurala 40 ili 41! Bilo bi zeznuto. Sam porodjaj mi je bio manje intenzivan cini mi se, ili se brze odgiravalo, vise me je bolelo sa Helenom...Guranje je isto trajalo, krace, ali islo malo teze jer je dosta veci nego sto je ona bila (2580g). Eto, valjda nisam nista zboravila, pisem vam kasnije. Hvala svima na podrsci, mm mi je citao dok sam se borila sa kontrakcijama
|