|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako kazniti dete?
10.10.2012 17:00:29   
Anoniman
Ona se bar izvine user posted image

Mihajlo kad se desi neka slična opisanoj situacija i kad ja iskuliram, on trči zamnom da me udari i da vrišti besno na mene... Tako često završi u ćošku.
Npr. juče je otvarao/zatvarao frižider sto puta, sa sve onim lupanjem vrata, što je sveopšte zabranjeno. I kad mu je tata održao slovo i rekao da ide za sto da večera, on se ničim izazvan počeo bacati i vrištati ako on ne može da otvara frižider da JA ne mogu da večeram sa njima user posted image user posted image user posted image Gurao je moj tanjir da ga sruši sa stola, histerisao.... I opet bio u ćošku PRE večere i tek onda da bi mogao da večera je došao da mi se izvine....user posted image

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 201
   RE: Kako kazniti dete?
10.10.2012 17:04:26   
boba 11
Joj kakve su ti devojcice i ova moja se rastuzi samo ako je popreko pogledas i place da ti se srce cepa.Ali se tako razmazila jer sve ajd da ne place za ovo aj za ono ...i sad cim nije kako hoce Maaaaammmmaaaaaaaaaaaaa bata me udario,maaaaaaaaaaaammmmmaaaaaaaaa ne da mi balon,maaaaaaaaamaaaaaaaa ocu kucu...user posted image Katastrofa od deteta al sta ces kad se uvlaci pod kozu.Probaj sa nekom kaznom tipa brojim do 3 da to uradis,ili neces dobiti igracku ako ne poslusas.Mislim da kazne idenje u sobu za nesto su bas za velike greske i bezobrazlukuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 202
   RE: Kako kazniti dete?
10.10.2012 17:06:03   
tijatija
mi kuci imamo kaznenu stolicu, to sam prekopirala jos prosle godine iz vrtica user posted image Kad god neposlusaju ili se pokace izmedju sebe, sede na stolici dok se neizvine (ili dok se nesmire sa plakanjem) za sad nam super ide...

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 203
   RE: Kako kazniti dete?
11.10.2012 9:33:20   
Shishica
Ja sam od juce totalno bez reci za svog muza.
Bili smo u prodavnici, Ema nemirna, ne slusa. Rekla sam mm sto puta da nikada pred drugim ljudima ne vaspitava dete, lepo sam ga zamolila. On po***deo, zgrabio je i po dupetu i dere se na nju da se smiri ?!?!?!?! Tako da se smiri!? Mene zivi blam pojeo, ona place trazi njenu Mini Maus koju joj je uzeo, ja joj vracam, uzimam za ruku i odlazim, a on za nama i da se vratim, nju uzima dok place, a meni kaze da cu i ja da dobijem batine (Ja da ih dobijem? Nikada se to nije desilo, a kad bi se desilo ne da bi nas sve izgubio nego bi plakao svaki dan ostatka njegovog zivota). Onda sam mu posle rekla da je kreten i da nista lepo nemam trenutno za njega da kazem!
Nisam uopste komunicirala sa njim, samo ako nesto pita, cisto sluzbeno. Sinoc se gnjezdio oko mene dok smo spavali, jutros pokriva mene i malu u krevecu.. zna on sta je uradio i rekao, ali priznati nece da je pogresio.

Gospodin je frustriran verovatno sto mu zena ne pruza sto je svaki dan navikao jer jednostavno ne mogu, trudna sam, imam bolove, nije mi prijatno i nije mi do toga, a on ne shvata!!!!!

Presla sam i na drugu temu..

Dakle sta radite kada vam dete pravi nered u javnosti? Ja to sve na finjaka sa njom, ali ne vredi nekad. I sta radite sa muzem koji je odrastao kako ne treba pa sad ne zna da vaspitava svoje dete?!

(odgovor članu tijatija)
Direktna veza do poruke: 204
   RE: Kako kazniti dete?
11.10.2012 9:41:21   
Olga75
ja i u javnosti ignorisem i nastavljam sa svojom pricom
prvo sam se traumirala ali vise me uopste nije blam , ona se dere , ja pricam svoju pricu i udaljavam se i tako
ko se sablaznjava moze od mene do sutra , bas me briga

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 205
   RE: Kako kazniti dete?
11.10.2012 9:42:29   
Anoniman
Uhvatim dete diskretno za zulufe, povučem, i kroz zube i osmeh kažem "Smiri se". user posted image

Umela sam pre i tako kako tvoj muž radi, ali sam shvatila da me ljudi čudno gledaju, da će me neka budala prijaviti socijalnoj službi iako smatram da za to nema prava jer ne zna ništa ni o meni ni o mom detetu, pa sam odlučila da sebe zbog budala ne izlažem riziku da ostanem bez deteta.

(odgovor članu Shishica)
  Direktna veza do poruke: 206
   RE: Kako kazniti dete?
11.10.2012 9:45:12   
Shishica
Znaci nije mm monstrum? Mislim, meni bi bilo strasno da vidim drugog da to radi, juce mi je bilo neopisivo neprijatno. Jos ce kao i mene da vaspita..

A dobro ti to sa zulufima i osmehom user posted image user posted image Odmah sam zamislila user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 207
   RE: Kako kazniti dete?
11.10.2012 9:48:25   
tanjica85
zavisi kako kad...uglavnom ih kaznjavam pogledom. inace, uzasno sam stroga mama, to mi svi kazu a ja ne primecujem.

zaboravih da napisem da i mi primenjujemo onu metodu sa osmehom i recima kroz zube.

< Poruku je uredio tanjica85 -- 11.10.2012 9:52:32 >


_____________________________

"...jer sve što ljubimo - stvorili smo sami "
Jovan Dučić

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 208
   RE: Kako kazniti dete?
11.10.2012 9:51:34   
Anoniman
Delotvorno je jer mnogo boli, u času se ukopaju u mestu. Retko ko od prolaznika primeti. A onda se lepo sagneš i oni skoncentrisano slušaju šta ćeš da kažeš jer ne žele da zaboli ponovo.

Pa, mene muž nije hteo da vaspitava, jeb*** bih mu mamu da to poželi user posted image , i u principu, ni ja ne volim kada mm vaspitava decu, ni kod kuće ni van nje, jer ne mislim da to radi onako kako treba. No, verovatno ni on ne misli da ja o radim kako treba. Te je dogovor da se ne mešamo jedno drugom. user posted image

(odgovor članu Shishica)
  Direktna veza do poruke: 209
   RE: Kako kazniti dete?
11.10.2012 9:56:02   
Anoniman
Šišice, to se dešava, muškarci izgube nekad živce, pa i žene, samo to ne treba da mu pređe u redovan način vaspitanja. Ono što po meni ti nisi smela da uradiš je da se tako postaviš da ispadne pred Emom da je tm pogrešio. Ok, jeste, ali to treba on njoj da kaže, a ne da joj ti daš ono što je on zabranio, i da se okreneš sa njom i odeš. Tako ispada da ona nije pogrešila u prodavnici, nego da je pogrešio samo tata.
Nemoj da se ljutiš, naravno, to je samo moje mišljenje, jer je po meni jako važno da jedan roditelj podrži drugog i kad misli da greši, pa onda to posle vas dvoje raspravite i taj koji je pogrešio objasni detetu.

Što se tiče histerije napolju, čučnem (ne registruje me ako me ne gleda u facu) i kažem mu da odmah prekine i da tako neće postići ništa, i da ga pritom ništa ne razumem dok se njari. Da mi kaže lepo šta želi pa ćemo se dogovoriti.
Ako ne posluša, što je retko, kazne su, u zavisnosti od toga šta ja moram da obavim tog dana (jbg, ne mogu da ga kaznim zabranom crtaća a ja recimo moram da oribam kupatilo, neće me pustiti onda ni sekund na miru). Tako imamo zabranu slatkiša/tv-a/lego kockica/neke druge igračke koja mu je zabavna u tom trenutku. Kazne nikad nisu prestroge, i nikad ne traju dugo, jer on još nema baš dobar pojam o vremenu, pa je njemu i dva dana izuzetno dug period, a i do sad nije ništa preterano zbrljao da ga jako kaznim.

(odgovor članu tanjica85)
  Direktna veza do poruke: 210
   RE: Kako kazniti dete?
11.10.2012 10:02:41   
cockic
ja kad peki krene da se bacaka samo krenem da sistim kroz zubeuser posted image

ja koliko se secam na ulici ga nisam tukla po guzi kad kazem ulici mislim na sve van kuce.kuci dobije ali napolju ne.
mada i to po guzi sam prestale sem kad me bas iznervira kao pre par dana kad se skinuo kad je dosao iz vrtica.bilo je toplije skinuo gace i trenerku ne znam od koga vide da seta go po kuciuser posted image tata mu je ipak u boksericama.

i dosao pored leninog prenosivog kreveca i zapiskio ga sigurno namerno jer zna da ona tu spava.u ala je dobio po golom dupetu.i dobio je isto kad je sedeo sa njom na krevetu i udarao je stopalom u facu.
jer kad mu kazem nemoj nedeluje cackao je nogom 5 put i ona je 6 dobio batine.

ja cekam da ona krene da se brani pa se necu puno mesati jer sam svesna da ce se njih dvoje cackati i udarati.a njmu cu pricati da ne sme jer on vise razume.

mada uvek se setim da starije dete nagrabusi jer ga mladje super namesti i kad nije kriv on nagrabusi.cekam da lena poraste pa da vidim kako ce ona batu da namesta da dobije batine ili da bude grdjenuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 211
   RE: Kako kazniti dete?
11.10.2012 10:09:32   
Anoniman
mada uvek se setim da starije dete nagrabusi jer ga mladje super namesti i kad nije kriv on nagrabusi.cekam da lena poraste pa da vidim kako ce ona batu da namesta da dobije batine ili da bude grdjen


Ja vičem na obojicu jer su p pravilu, obojica krivi. user posted image

(odgovor članu cockic)
  Direktna veza do poruke: 212
   RE: Kako kazniti dete?
11.10.2012 10:43:18   
Snelle

IZVORNA PORUKA: Tash

Uhvatim dete diskretno za zulufe, povučem, i kroz zube i osmeh kažem "Smiri se". user posted image



Meni je ovo užasno! Nas je tako u osnovnoj školi "vaspitavala" učiteljica. I nikad tako nešto ne bih uradila svom detetu. Verovatno preterujem, ali meni je to gore nego šljepnuti po guzi.


_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 213
   RE: Kako kazniti dete?
11.10.2012 10:47:02   
Verolina
Mene moj cale nije tukao, ali imao je obicaj da me uhvati za bradu i blago prodrmusa. Nikada u zivotu gori osecaj nisam imala. Em ga kao krivac moram gledati u oci, em me on drzi za bradu koliko god mu je vremena potrebno da me nagrdi.
I tako...Jesam mrzela taj osecaj, ali imalo je efekta. Mama nas je sljemala ko volove-e to nije imalo nikakvog efekta. Na brata mozda i nekako, ali na mene nikako.

_____________________________

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 214
   RE: Kako kazniti dete?
11.10.2012 10:47:37   
Anoniman
Šljepanje po guzi, posebno ako ima pelenu, nema apsolutno nikakvog smisla. Sem što tebe boli ruka, ne desi se apsolutno ništa drugo. 

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 215
   RE: Kako kazniti dete?
11.10.2012 10:49:02   
Snelle
Nisam rekla da treba šljepnuti po guzi, nego da mi je tvoj sistem vaspitanja gori od toga. Da, verovatno zato što više boli.

_____________________________

"Nemoj da plačeš, tu je tvoja seka"
"Bato, puno te volim"

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 216
   RE: Kako kazniti dete?
11.10.2012 10:54:10   
Anoniman
Kada stoka koja te sablažnjeno gleda u gradu kada želiš da šljapneš dete po peleni bude prestala da te gleda tako, onda možeš prestati da primenjuješ bolne metode vučenja za zulufe. Dokle god je svima važnije šta neko drugi radi sa svojim detetom, dotle se svako snalazi kako ume. 

(odgovor članu Snelle)
  Direktna veza do poruke: 217
   RE: Kako kazniti dete?
11.10.2012 10:55:52   
Verolina

IZVORNA PORUKA: Tash

Kada stoka koja te sablažnjeno gleda u gradu kada želiš da šljapneš dete po peleni bude prestala da te gleda tako, onda možeš prestati da primenjuješ bolne metode vučenja za zulufe. Dokle god je svima važnije šta neko drugi radi sa svojim detetom, dotle se svako snalazi kako ume. 

Sto jest jest.user posted image

_____________________________

Sve zelje su izasle iz mene. Potrosila sam ih na druge. I sad vise ne znam kako se zeli. Ne znam kako se nada.Zelim da mi se vrati ista kolicina dobra koju sam drugima zelela. Zelim ponovo zelju u sebi. Zalim da budem sebicna.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 218
   RE: Kako kazniti dete?
11.10.2012 11:00:57   
Modessty
E Tash to još nisam probala. Verovatno ima mnogo bolji uticaj nego šljepkanje po guzi.
Mi smo počeli da primenjujemo druge metode. Stavim ga na stolicu ili fotelji i ne dam mu da sidje dok se ne izvini ili dok ne prestane da se prenemaže i lepo kaže šta hoće. Bacanje na pod jer mu nešto nije po volji smo rešavali tako što ga preskočim i odem u drugu prostoriju.

Desilo nam se dva puta divljanje na ulici, tj u poarku. Onog trenutka kad je počeo da besni i pokušao da legne na ulicu, uzela sam ga u ruke i pravac kući.

Ovih dana je sva sreća trening aktuelna stvar za koju će sve da uradi, pa mu kažem da neće na trening ako ne jede (to nam je sad problem) ili ako ne pije sirup itd.

Gledamo da budemo uskladjeni i da ne reagujem ako ga tata kazni ili se nešto ljuti na njega. Tj trudimo se da se podržimo u tome.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 219
   RE: Kako kazniti dete?
11.10.2012 11:01:07   
Anoniman
Ni mm ni ja se jedno drugom ne mešamo u metode, jer to izaziva potpuno pogrešan efekat-ako mama brani tata neće, i obratno. Na slučaju dece mojih prijatelja sam to naučila pre nego sam dobila prvo dete. Deca jako dobro kapiraju i brzo nauče da manipulišu u svoju korist, a to vodi mnogo gorim problemima kako odrastaju.

Jedino što branim je da se dete udara po glavi!!! Ni pod razno. Mihajlo je jedino dobio po ustima kad je pljuvao hranu iz inata i kad opsuje, ali i to je kao packa koja ga više uvredi nego zaboli.Srećom to se desilo svega 2-3 puta. Ako su batine neophodne, tu je gu*a, on više ne nosi pelene, tako da oseti kaznu, a što se tiče publike-zabole me... Kad se baci napešački ili gađa prolaznike kamenjem a opomenut je verbalno, uvek dobije po dupetu, ali uvek.

(odgovor članu Verolina)
  Direktna veza do poruke: 220
   RE: Kako kazniti dete?
11.10.2012 11:05:12   
Modessty
Nina sad me podseti za pešački. Tako je mene jedna nadobudna gospodja gledala ko da sam kreten i veštica što sam Danila šljepila po guzi i to baš dobro. Naravno da nije videla deo kad je porujio prema prometnom bulevaru, a ja ga uhvatila par koraka od ulice. Prokomentarisala je nešto u smislu "e svašta! kakva je to majka kad tako bije dete!" bogme odgovorila sam joj da se pušila sigurno dva dana!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 221
   RE: Kako kazniti dete?
11.10.2012 11:05:33   
jovicaa
a kako kazniti jako tvrdoglavo dete koje jos uvek ne govori?

_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 222
   RE: Kako kazniti dete?
11.10.2012 11:07:39   
jovicaa
uuuu pa koliko ga jako sljepnes po guzi, ako te posle boli rukauser posted image ?
ja sam aleksandra za ove 2 godine mozda 2 puta sljepnula po peleni, ali onako bas disciplinski, znaci to nije udarac, samo mali tup, cisto da zna da je to kazna, nije me ni b. od bolela ruka...
mislim smisao tog sljepa nije da oset_i bol, nego da ga malo ukoris.

< Poruku je uredio jovicaa -- 11.10.2012 11:08:30 >


_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 223
   RE: Kako kazniti dete?
11.10.2012 11:09:29   
Shishica
Treba da se podrzavamo i imamo iste metode to je sigurno. Zato sam i rekla da sam pre toga par puta njega zamolila da to nikada ne uradi pred drugima, a on je ipak uradio. Bas bezobrazno. Zato sam i uradila sto jesam. U drugim slucajevima pustim ga da radi kako on to zamislja pa mu posle kazem.

I dalje sam ljuta.

Zulufi.. pa mislim kako bi onda i ona nekog drugog tako cupala, a to bas ne bih volela.. Ja je obicno sa necim namamim, ali nekada ni to ne funkcionise..

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 224
   RE: Kako kazniti dete?
11.10.2012 11:13:10   
Olga75
sljep po guzi kod male dece sa pelenama je kod mene samo da ga pomeris sa putanje da stane pa onda ide disciplina user posted image
ali nisam sigurna kad deca pocinju da shvataju zasto su kaznjena jer kazna zbog kazne nije vaspitavanje
znaci rekoh kad pravi scenu na ulici ignorisem dok se ne smiri ( ili je nosim dok se dernja ) i posle ide kazna kod kuce za to na ulici nema crtanih i onda ide nova scena pa ide u tajm aut i kad se zavrsi tajm aut sprovodi se ukidanje crtanih

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Moje dete ima vaške!
Kada se spomenu vaške svi prevrnemo očima. Vrlo lako se prenose sa glave na glavu, pa se može desiti da ih dobijemo i vi...
Slaba motorika, ravna stopala, loš govor -...
Veliki izazov današnjeg vremena su savremene tehnologije. Tu je, naravno, televizija, ali primat preuzimaju mobilni tele...



Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here