|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Kako kazniti dete?
12.1.2012 12:28:47   
jovicaa
IZVORNA PORUKA: lanajelena

IZVORNA PORUKA: jovicaa

ma kakav cosak, varjacu i udri gde stignes... tu metodu je moja mama primenjivala i sta mi fali sad?user posted image

pa sad user posted image

sta je lanajelena 'oces da se bijes? varjacom?user posted image
salu na stranu... protivnik sam  batina kada vidim moju tetku kako raspali dete po prstima zato sto dira nesto sto ne sme, zavrti mi se u stomaku. ne razumem zasto udarati kad mozes i da ga sklonis i kazes ne, zar nije isti efekat? a posledice copanja po rukama mogu da  budu velike


_____________________________

don't shit where you eat :))

(odgovor članu lanajelena)
Direktna veza do poruke: 176
   RE: Kako kazniti dete?
13.1.2012 9:57:31   
pearl
Ovako, budete li udarali svoje dijete u bilo kakvom obliku samim tim im tumacite da je uredu udarati. To isto vazi i za deranje, vikanje itd. Djeca ne rade ono sto im govorite vec ono sto vi sami radite ili oponasa stariju djecu ili djecu sa kojom se igraju. Jednostavno je vjerujte mi, samo ih tretirajte kao ljudska bica, vasim tonom glasa i nacinom govorenja svatice da su uradili nesto pogresno, kao sto procitah negdje da je jedna mama primjetila da se je djete postidilo.
Nisam uspjela procitati sve al ono sto sam procitala pokusat cu dati neki odgovor, nadam se da ce biti od pomoci. Potrudite se da kazne budu blage i nikako u velicini torture, zamislite samo sebe kako bi se vi ponasali da ste na taj nacin kaznjeni..
Dalje sto zelim reci, neko je spomenuo i tablu sa poenima, ona je dobra al se to primjenjuje djeci sa posebnim potrebama, na vama je naravno da odlucite kako zelite vaspitati svoje djete. Ako vec primjenjujete poene, onda nek to bude u kracoj razdobljini, kracem vremenu da ne bude suvise apstraktno za njih, nesto sa cim se oni mogu nositi...Djeca zele da im se postave granice, vriste da im to uradite jer tada osjecaju sigurnost da se neko brine o njima. Napravite izbor za njih, oni to traze, mali su da snose svu odgovornost i stojite cvrsto iza izbora kojeg vec napravite. Pokazite im da mogu imati povjerenja u vas... I na kraju, jako je bitno da djetetu date do znanja da ga jos uvjek volite da ne volite samo nacin na koji se ponasa ili kad nesto uradi..

Sretno!!!

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 177
   RE: Kako kazniti dete?
18.1.2012 21:12:10   
Shishica
Sta god da radite, nekako se dete okurazi.. i sta uraditi kada na pr. dete nece da ode na stolicu ili stalno ustaje sa nje, ili ako ga lupnes po guzi i ono se smeje i kaze kako ga nista ne boli (sto je pokazatelj da ne treba tuci decu jer deluje samo trenutno, pokazuje im da je to ok i na kraju treba sve jace udarati sto je straaaasno - dakle to ni ne dolazi u obzir), sta ako te ignorise bilo sta da govoris?

Mislim da je vazno da se mi trudimo da radimo pametno. Da pricamo kada je dete u stanju da slusa (a to je kad ne histerise nego posle ili pre, pre toga), da imamo neke fazone koji ohrabruju dobro ponasanje i tako...ttttt znamo ostalo.. A dete.. neko je pundravac i gotovo... verovatno ce ga proci, ali ostace mu reci koje smo izgovorili.. valjda nismo te "srece" da nam dete bas bude uvek nerazumno i neposlusno ..

(odgovor članu pearl)
Direktna veza do poruke: 178
   RE: Kako kazniti dete?
23.1.2012 12:10:12   
Anck Su Nmaun
Juce sam se nasla u nedoumici...sta i kako i da li da je kaznim user posted image

Svo cetvoro smo sedeli i gledali Tv... mislim beba  se nesto igrala nogicama, Taca se vrtela  po dnevnoj...
I u jednom momentu sedela je pored mene i cackala daljinski, odjednom pafff bacila je daljinski bebi na glavu, naravno pogodila je, beba se izbezumila...
Nije sad to bilo neznam koliko strasno ali...

Ona inace voli svoju seku, i Nikad je nije udarala ili tako nesto, ovo je bilo cisto onako bzvz...
Prvo sam pokusala da joj kazem da to nije lepo sta je uradila... ali mm je poludeo kad je beba ostala bez daha koliko je plakala i poslao je T u sobu za kaznu. Posle sam ja opet s njom pricala i  sama je rekla ne ne, i mahala onako prsticem da to ne sme da radi!

E sad ja se sve bojim da je kaznjavam zbog seke, jer sve mislim zamrzece je... a da je ne kaznim opet... mislice da je dobro to sto radi...????

(odgovor članu Shishica)
Direktna veza do poruke: 179
   RE: Kako kazniti dete?
23.1.2012 13:04:55   
Shishica
Mislim da je to sad kao kad Ema nas stipa i sopa, ali ona se eto na seki iskusava.. Samo joj kazi: "Vidi kako sad seka place, boliii je jaako. Nemoj to vise da radis, nije lepo. Sad joj kazi izvini seko i poljubi je da je prodje.." I ako to uradi pohvali je. Budi uporna, to kazes onako strogo, ali ne vices. Kod nas obicno vredi, pa bar smanji intenzitet sledeci put user posted image A i zabrine se kad joj objasnjavam. Izvine se i poljubi.. kaze: "viinii mama...:*"

Probaj..ne znam sta drugo..

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 180
   RE: Kako kazniti dete?
23.1.2012 14:11:30   
Anoniman
ASN, kada mlađa devojčica malo poraste, biće ti lakše. Počećeš i mlađe dete da kažnjavaš, a da to starije dete vidi. Tada ćeš doći u situaciju da starije dete brani mlađe, iako je do pre minut mlađe maltretiralo starije. user posted image
Pre koji dan, Luka igra Nintendo, Marko dotrči, stisne neko dugmence, sve se pokarabasi, Luka odlepi i šutne Marka u glavu. Nije ga jako šutnuo, ovaj nije čak ni kmeknuo, nego se uhvatio za glavu i folira plakanje. MM odlepio, počeo da galami na Luku, Marko došao kod mene da se žali, drži se za glavu, podmeće je da je ljubim, ali sam rekla da neću i rekla sam "Nemoj dirati batino pa te bata neće tući". Za koji minut je Luka bio pored Marka, ljubio g i ubeđivao mene da ga ljubim.
Dok ne poraste beba, stavljaj je negde gde seka ne može da je povredi. user posted image

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
  Direktna veza do poruke: 181
   RE: Kako kazniti dete?
23.1.2012 21:27:02   
Anck Su Nmaun
Shishi  bas sve sto si nabrojala sam joj rekla i mislim da je shvatila jer je posle i sama rekla ne, neeeeuser posted image

Tash... znam i bas ih ne ostavljam ni  sec. same , jer Taca bi je udavila od njene ljubavi user posted image user posted image user posted image
Eto bili smo pored njih pa se desilo user posted image

A sad ti gledam ticker ... kako su brzo porasli a secam se kad si tek ostala trudna s
Markom user posted image user posted image user posted image user posted image


< Poruku je uredio Anck Su Nmaun -- 23.1.2012 21:29:26 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 182
   RE: Kako kazniti dete?
13.2.2012 15:25:14   
aster
Ono što sam ja skontala je da je u određenom uzrastu najbolje decu uslovljavati nečim. Znači - ako ne prestaneš to i to da radiš nećeš moći do kraja dana da gledaš crtaće, crtaš... bilo šta što dete voli da radi. Ovde vodim računa da ne preteram sa kaznom i da obavezno sprovedem istu. Posle, kad se smiri, ja mu lepo objasnim zašto sam ga kaznila i zašto nije dobro to što je radio.Ovim možda neću postići to da me naredni put odmah posluša, ali će bar skontati da ne može baš uvek da bude kako on hoće i da i mama može da bude stroga user posted image .

_____________________________

Reči su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 183
   RE: Kako kazniti dete?
13.2.2012 15:35:52   
Lu
A ja uvijek probam prvo sa: Kad uradiš to i to dobićeš to i to ili možeš raditi to i to.
Kad nešto već pogriješi, namjerno, onda ga kaznim npr. sa igricama Wi, jer mu je to trenutno najdraže, nema igranja 2 dana i pišem minus u tabelu.
Prošli put kad smo došli do kraja tabele imao je više pluseva i dobio je nagradu, kako se obradovaouser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu aster)
Direktna veza do poruke: 184
   RE: Kako kazniti dete?
13.2.2012 15:36:49   
zivka
Netreba reci nemoze dok ne uradis nego kad uradis dobices ili mozes

(odgovor članu aster)
Direktna veza do poruke: 185
   RE: Kako kazniti dete?
13.2.2012 15:40:42   
aster

IZVORNA PORUKA: zivka

Netreba reci nemoze dok ne uradis nego kad uradis dobices ili mozes

Ok je to u nekim situacijama. ali ako bih ja mom mišu rekla -kad prestaneš da treskaš i bacaš igračke, dobićeš keks, on bi iste stalno bacao i onda čekao keks user posted image user posted image

_____________________________

Reči su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka

(odgovor članu zivka)
Direktna veza do poruke: 186
   RE: Kako kazniti dete?
13.2.2012 16:05:10   
zivka

IZVORNA PORUKA: aster


IZVORNA PORUKA: zivka

Netreba reci nemoze dok ne uradis nego kad uradis dobices ili mozes

Ok je to u nekim situacijama. ali ako bih ja mom mišu rekla -kad prestaneš da treskaš i bacaš igračke, dobićeš keks, on bi iste stalno bacao i onda čekao keks user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu aster)
Direktna veza do poruke: 187
   [Obrisana poruka]
28.2.2012 12:30:29   
Brisani korisnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu aster)
  Direktna veza do poruke: 188
   RE: Kako kazniti dete?
28.2.2012 13:20:55   
Lu
Uvijek treba krenuti sa pozitivnim stavom, upravo ovo što je zivka reklauser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu Brisani korisnik)
Direktna veza do poruke: 189
   RE: Kako kazniti dete?
1.3.2012 14:08:16   
Anoniman
Ja vec neko vreme NE kaznjavam , odlucila sam da samo nagradim lepo ponasanje a lose da ignorisem i izlizem jezik od price , za sada sam jako zadovoljna rezultatom user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 190
   RE: Kako kazniti dete?
10.3.2012 11:50:46   
Olga75
ja vise namam pojma kako je kazniti i da li to uopste ima ikakvog smisla . Od jutros je pet - sest puta bila u tajm - autu i cim izadje nastavlja user posted image

_____________________________

Marija je moj najveci uspeh

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 191
   RE: Kako kazniti dete?
31.3.2012 15:52:15   
boba 11
Treba mi pomoc .Mislim da sam nasla pogresan nacin da kaznim sina jer ceo dan nesto zvrnda i izbegava da zavrsi domaci koji je jos juce poceo.Naime ima malo stroziju i zahtevnu vaspitacicu koja cim nesto joj smeta zove nas na razgovor i odmah kod psihologa(malo karikiramuser posted image ).Inace imaju petkom svesku od pocetka godine gde su dobijali da pisu po jedno slovo u pet redova ispod da nacrtaju stvari koje pocinju na to slovo a sa leve strane da nalepe stvari koje nadju u novinama na to isto slovo.Do sad je uglavnom radio domaci uz moju pomoc tj ja mu pomazem da nadje slike ali vec dva tri puta sam pokusala da ga nateram da sam nadje ali je to njemu dosadno i uvek nadje drugu zanimaciju.E danas sam ga posle pola dana moljakanja ucenila da ili pocne da trazi slike za pet minuta ili sklanjam novine .Naravno decko je napravio neki papirni avion i kliker i igrao se time.Ja sam onda pokupila novine i rekla da ce ici u zabaviste bez domaceg i da ce ga i vaspitacica kazniti.Inace je kaznjen vec nema igranja na kompu od juce jer preteruje nema crtaca jer nece da poslusa kad kazem da ne gleda nasilne crtane pa sam mu ukinula sveuser posted image Ali sve to njega nesto ne dotice i evo ga sad bezbrizno kotrlja neki kliker po kuci i igra se kao da nije kaznjenuser posted image Poludecu jer neznam kako da sama izadjem na kraj sa svojom decom a kako bi tek neko drugi sa njima?

(odgovor članu Olga75)
Direktna veza do poruke: 192
   RE: Kako kazniti dete?
31.3.2012 16:00:45   
indy_25
Uzmimu i taj kliker i reci mu da se ne moze ni s cim igrati. Tako ja kaznim svog sina. I sjedi sa njim obasni mu sto si ga kaznila i pricaj puno objasni mu na lijep nacin zasto treba da zavrsi domaci i pricaj mu o buducnosti. Pricaj sa njim ako treba i sat vremena. Ja npr. sa Denijalom pricam o buducnosti kako ce on sve sam sebi moci kupiti i imati sve najbolje ako sada bude ucio. I tako mi napravimo deal a ja ga nagradim ponekad, ne cesto jer necu da ga navikavam na nagrade i da samo zbog njih uci.Ne znam koliko tvoj ima godina moj skoro 10 ali oduvjek sam ga kaznjavla tako da mu ukinem sto najvise voli i onda pricam sa njim satima i satima.

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 193
   RE: Kako kazniti dete?
31.3.2012 16:11:50   
boba 11
Ma pricala sam ali vec sam dosadna i sama sebi a kamo li njemu nista i ne slusa a ako nesto i cuje zaboravi za 2 min.Mislim znam da tako treba sve sam to i sama prosla u svom detinjstvu ali sad kad je u pitanju moje dete sve mi je nesto strasnije i drugacije i sve se bojim da cu napraviti pogresne korake .A sad kad sam ga vec kaznila jel u redu da povucem kaznu i dozvolim da uradi domaci ili da ustrajem i objasnim vaspitacici o cemu se radi.Inace ima 6 godina i jako je mali sto se tice ozbiljnosti nije jos za skolu a na jesen treba da krene.Sve mi zao da ga ne upisem sa njegovima jer su zajedno vec 3 godine ako uopste moze da se izbegne upis u skolu jer je januarsko dete a opet jako je nezreo.user posted image Imacemo i roditeljski gde ce nam dati izvestaj kakav je napredak ove godine pa cu razzgovarati i sa njima i sa psihologom jer nezelim da napravim gresku koja ce nas skupo kostati.

(odgovor članu indy_25)
Direktna veza do poruke: 194
   RE: Kako kazniti dete?
1.4.2012 10:35:10   
Lu
Najgore bi bilo da povučeš kaznu, mada jeste malo nezgodno da ne donese zadaću ali gori efekat je da on vidi da ti nisi dosljedna.
To što misliš da džaba pričaš da on ništa ne čuje i ne pamti, to samo tako djeluje ali kad shvate da se roditelj drži svoga izrečenoga ubrzo shvate da im se ne vrijedi prepirati, zato je dosljednost važna.
Trebamo biti strpljivi i izdržati ali na kraju se isplatiuser posted image

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 195
   RE: Kako kazniti dete?
1.4.2012 13:50:00   
marince1
A kakva je to cosak metoda?Ja imam osecaj da se d neplasi nikoga user posted image ,tj. niko od nas nema dovoljno autoriteta

_____________________________

Ko zna zasto je to dobro...

Nista u zivotu nije slucajno!

(odgovor članu boba 11)
Direktna veza do poruke: 196
   RE: Kako kazniti dete?
1.4.2012 14:03:27   
anajid
Da s eniko ne nadje uvredjen,najvise mrzim kad mi roditelj dovede dete u vrtic sa namerom da ga mi vaspitaci "prepravimo" i ucinimo cudo.I naravno uz to mi kaze "ja njemu ne mogu nista".Pa sta cesSA NJIM onda sa 16 godina?
Svaki roditelj mora naci metod da bude svom detetu autoritet i da "vlada"njime,mislim i u pozitivnom i negativnom smislu.Ako nemate dara za to ima 1000 knjizurina pa se valja malo edukovati i posavetovati.I sama to cesto cinim i stalno se preispitujem iako mi je to struka.

(odgovor članu marince1)
Direktna veza do poruke: 197
   RE: Kako kazniti dete?
1.4.2012 14:07:36   
vukosava
IZVORNA PORUKA: Anck Su Nmaun

Juce sam se nasla u nedoumici...sta i kako i da li da je kaznim user posted image

Svo cetvoro smo sedeli i gledali Tv... mislim beba  se nesto igrala nogicama, Taca se vrtela  po dnevnoj...
I u jednom momentu sedela je pored mene i cackala daljinski, odjednom pafff bacila je daljinski bebi na glavu, naravno pogodila je, beba se izbezumila...
Nije sad to bilo neznam koliko strasno ali...

Ona inace voli svoju seku, i Nikad je nije udarala ili tako nesto, ovo je bilo cisto onako bzvz...
Prvo sam pokusala da joj kazem da to nije lepo sta je uradila... ali mm je poludeo kad je beba ostala bez daha koliko je plakala i poslao je T u sobu za kaznu. Posle sam ja opet s njom pricala i  sama je rekla ne ne, i mahala onako prsticem da to ne sme da radi!

E sad ja se sve bojim da je kaznjavam zbog seke, jer sve mislim zamrzece je... a da je ne kaznim opet... mislice da je dobro to sto radi...????




Ja mislim da nema razloga da budete toliko besni na nju, mala je ona jos uvek da konta. A u tom trenutnu joj je daljinski preokupirao paznju. Meni je srednja sestra jednom isputila neku metalnu sipku na glavu, bile smo male - cak starije od tvoje dece mozda par godina. I opet ona je pokusala nesto da podigne, bilo joj tesko, ja se nasla ispod toga kad je padalo. Imam i dan danas oziljak, metal je bio u pitanju, igrale smo se u dvoristu. Nego ako uzme nesto taok sledeci put kad je blizu bebe, vi joj to uzmite iz ruku ili je pomerite na drugo mesto da se tako nesto ne bi opet desilo.

< Poruku je uredio vukosava -- 1.4.2012 14:12:27 >

(odgovor članu Anck Su Nmaun)
Direktna veza do poruke: 198
   RE: Kako kazniti dete?
1.4.2012 19:08:36   
Lu
IZVORNA PORUKA: anajid

Da s eniko ne nadje uvredjen,najvise mrzim kad mi roditelj dovede dete u vrtic sa namerom da ga mi vaspitaci "prepravimo" i ucinimo cudo.I naravno uz to mi kaze "ja njemu ne mogu nista".Pa sta cesSA NJIM onda sa 16 godina?
Svaki roditelj mora naci metod da bude svom detetu autoritet i da "vlada"njime,mislim i u pozitivnom i negativnom smislu.Ako nemate dara za to ima 1000 knjizurina pa se valja malo edukovati i posavetovati.I sama to cesto cinim i stalno se preispitujem iako mi je to struka.

U pravu si anajid i nema se ko naći uvrijeđen, pa ne može niko vaspitati moje dijete osim mene odnosno mene i mm. Postoje djeca koja su poslušna u vrtiću, rade sve što se od njih očekuje a kod kuće obrnuto, e tu se roditelji trebaju zapitati o svom pristupu.

_____________________________

Kad zašutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobijedio.
Znači da više nisi vrijedan mog vremena!

(odgovor članu anajid)
Direktna veza do poruke: 199
   RE: Kako kazniti dete?
10.10.2012 15:40:27   
Anoniman
N je počela preemotivno da reaguje na kazne i na moje kuliranje njene histerije. Recimo, traži nešto što ne može da dobije (recimo, čokoladicu pre ručka), ako ne dobije, zna da počne da kmezi, ne histeriše više jako ni često ali počne da se dere. I ja samo prođem pored nje, iskuliram je, jer sam joj objasnila da neću da pričam sa njom dok se dere, viče i bacaka. Onda ona počne "drugačije" da plače, zaleti se i baci se meni u zagrljaj, počne da me ljubi i viče "izini, mami, izini, izini, iziniii (izvini)" user posted image Smiri se čim je zagrlim i poljubim, ali ostane u mom krilu bar 20 min, zalepljena za mene kao čičak. Meni suze krenu, totalno budem u šoku. A ne kažnjavamo je često, i ne kuliramo je nikad tako hladno i bezosećajno. Da nije neka emotivna faza user posted image Ne znam ni kako d aje kaznim, skroz me dotuče to njeno izvinjavanje user posted image

(odgovor članu Lu)
  Direktna veza do poruke: 200
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sledeća stranica >   >>
Idi na:







Mamina mama je više vezana za unuke od tat...
Mamina mama obično ima jaču vezu sa svojim unucima, naučnici veruju zato što je ona rodila ćerku koja je rodila to unuče...
Slaba motorika, ravna stopala, loš govor -...
Veliki izazov današnjeg vremena su savremene tehnologije. Tu je, naravno, televizija, ali primat preuzimaju mobilni tele...



image
flamingos
CortinaT krema će baš, da reši svaki problem naš.
Ekcem je prošlost kad se nanese,jer krema sa sobom sve odnese. Vetar kada duva, koža zna da se suši i puca, tad CortinaT krema na vrata pokuca,lepo se namaže, upije baš i rešen je problem naš. Nije fora, a nije ni laž,u CortinaT kremi leži prava draž. Ona svima prija i zato nam je najmilija. Možda mi pisanje stihova i nije jača strana, ali jedno sigurno znam-CortinaT krema je bez mana.  Više >>
image

Anketa

Нос.
пеперутка16

Како чистите нос мале деце?

Click Here