|
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
 | Stranica: [1] |
Korisnik | |
|
|
Stafilokokus aureus (zlatni stafilokok) 8.9.2009 15:31:25
|
|
|
|
Anoniman
|
Stafilokokus aureus ili zlatni stafilokok je bakterija iz grupe stafilokoka. Ime je dobio po žuto-zelenoj boji njegovih kolonija. Patogen je i izaziva mnošto različitih infekcija i intoksikacija počev od manjih infekcija kože (furunkul, karbunkul, infekcija rane itd) do teških bolesti poput sepse, zapalenja pluća, apscesa, sindroma toksičnog šoka itd. Detaljnije KLIK Prenosi se dodirom i kapljično, obično je prenosilac zdrava osoba. Prirodno mu je prebivalište čovekova koža, a može se naći i na sluzokoži i u crevu kao prolazna flora. Nakon porođaja stafilokok naseljava kožu i vestibulum nosa novorođenčeta, sluznicu nosnog dela ždrela i često digestivni trakt i vaginu, a kod mnogih ostaje trajno. U slučaju oštećenja kože ili sluznice, stafilokoki dospevaju u tkivo i izazivaju lokalnu infekciju. Prisutni su i na predmetima opšte upotrebe, ali i u mleku i drugim prehrambenim proizvodima, gde najčešće dospevaju preko čovekovih ruku. Detaljnije KLIK
|
|
|
|
|
RE: Stafilokokus aureus (zlatni stafilokok) 8.9.2009 16:57:26
|
|
|
|
samina
|
Tasha RR puno ti hvala,sve sam pazljivo procitala,i necu vise pisati velikim slovima,sori!Jos samo da sve prodje kako treba u cetvrtak. Hvala jos jednom!
|
|
|
|
|
RE: Stafilokokus aureus (zlatni stafilokok) 9.9.2009 8:59:35
|
|
|
|
Anoniman
|
Nema na čemu samina.
|
|
|
|
|
RE: Stafilokokus aureus (zlatni stafilokok) 9.9.2009 12:53:27
|
|
|
|
oliveradj
|
Moje dete je imalo stafilokoku u nosu posle porođaja. Posle terapije bris je bio negativan na tu bakteriju i njoj je bilo mnogo bolje.
|
|
|
RE: Stafilokokus aureus (zlatni stafilokok) 9.9.2009 12:58:59
|
|
|
|
prolece
|
meni su ih otkrili u prvoj trudnoći na uzorcima vag. brisa, nedelju dana pred porođaj. prepisali su mi Palitrex kapsule i Polyginax vaginalete. uzorci bebinog brisa grla i nosa su bili sterilni.
|
|
|
|
|
RE: Stafilokokus aureus (zlatni stafilokok) 9.9.2009 14:53:32
|
|
|
|
oliveradj
|
Kad sam radila bris nisam imala stafilokoku u trudnoći ko zna gde je pokupila!
|
|
|
RE: Stafilokokus aureus (zlatni stafilokok) 10.9.2009 15:31:23
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: samina Za bakteriju sam dobila vaginalete Polygynax i antibiotik Cipricinal. IZVORNA PORUKA: mihi Poliginax vag. u kombinaciji sa Ciprocinalom (antibiotik) bi trebalo da reše Staphylococcus aureus.
|
|
|
|
|
RE: Stafilokokus aureus (zlatni stafilokok) 10.8.2010 13:20:02
|
|
|
|
lanajelena
|
Igrom slucaja Lani je otkrivena ova bakterija u bolnici dok je lezala zbog alergije,do sada nas niko nije slao da radimo briseve,pise da je ima u manjem broju u nosu i vecem broju u grlu,dr radi tek sutra a neke pedijatre koje sam pitala kazu da je to normalno,da li su imala vasa deca nekad i da li ja sad moram stalno da na svoju ruku radim te briseve(to se pokupi u vrticu)da bi znala da ona to ima jer nema nikakvih simptoma da je bolesna
|
|
|
|
|
RE: Stafilokokus aureus (zlatni stafilokok) 10.8.2010 15:47:15
|
|
|
|
lanajelena
|
moram da osvezim ovu temu jer niko nece videti a jako me interesuje
|
|
|
|
|
RE: Stafilokokus aureus (zlatni stafilokok) 15.8.2010 21:16:56
|
|
|
|
oliveradj
|
Mi smo radili dosta puta briseve i sad ponovo ima je u nosu u malom broju. Ja kad god primetim da smrce krklja na nosic uradim bris. Do sada sam joj nekoliko puta radila bris na svoju ruku jer je podlozna tome od rodjenja i treba joj leciti tu bakteriju na vreme. Kad sam bila na kontroli sa njom kod lekara bila je i jedna mama koja je rekla da se detetu ista bakterija spustila na pluca jer nije uradila bris!
|
|
|
RE: Stafilokokus aureus (zlatni stafilokok) 18.11.2010 14:10:48
|
|
|
|
dacica
|
mi smo dobili tu bakteriju na kozi sa 9 dana,pojavila se kao bubuljica na bradi,pa se pretvorila u plih,pa puko,sutra opet jos jedna pored-odemo kod dr.zadrze nas u tirsovoj,bili smo na injekcijama 5 dana,uzas sa 9 dana,ona ko pena...ali sad je proslo,kuci smo,mazali jodom i nadam se da se nikad nece ponoviti..
|
|
|
RE: Stafilokokus aureus (zlatni stafilokok) 20.11.2010 10:21:20
|
|
|
|
dacica
|
sad se pojavila i meni na dojci...uradili smo joj bris iz usta..pa cekamo rezultat...ovo je ludilo...jel ima neko jos iskustva sa ovom bakterijom...
|
|
|
RE: Stafilokokus aureus (zlatni stafilokok) 12.4.2011 11:38:25
|
|
|
|
Anoniman
|
Izlečili smo streptococcus pneumoniae Neši, ponovili briseve, i surprise: staphylococcus aureus-u nosu mali broj, u grlu veliki broj Čekam da dr počne da radi, pa da je nazovem, odradili smo odmah i antibiogram. Je l' opasno ovo? Odlepiću više
|
|
|
|
|
RE: Stafilokokus aureus (zlatni stafilokok) 12.4.2011 11:43:23
|
|
|
|
lanajelena
|
Citam da sam ja pisala u ovoj temi sad nesto razmisljam da li je ova ili streptokoka,koja je opasnija?
|
|
|
|
 | Stranica: [1] |
Anketa
Koliko dnevno posvetis sebi paznje.
igorino
U toku dana ,da li uopste imas vreme koje ces posvetiti samo sebi
Oznake