|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: [1]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   Uticaj antidepresiva na začeće, da ili ne?
9.11.2013 11:26:21   
butters
Započinjem ovu temu jer i sama koristim AD, Seroxat. Pošto želim da se ostvarim kao majka, već sam počela uz nadzor lekara da ga polako ukidam.

Zanimaju me vaša iskustva u vezi sa tim da li je začeće otežano ukoliko ste na AD.
Mnogo sam čitala i više sam nailazila na odgovore da ne utiču na začeće, ali naravno ima i onih koji govore suprotno.

Zato svako ko želi da podeli sa mnom svoje ili nečije iskustvo neka se javi na ovu temu, naravno kao i sve žene koje imaju isti ili sličan problem.

Dobrodošli na ovu temu i nadam se da ćemo diskutovati o tome i deliti iskustva

< Poruku je uredio dijana1 RR -- 10.11.2013 2:52:45 >

...Volim svog mornara i molim te vode da mi ga što pre vrate...
Direktna veza do poruke: 1
   RE: Uticaj ANTIDEPRESIVA na začeće, da ili ne?
9.11.2013 13:13:34   
dijana1*
Butters dobro dosli na forum i nadam se da cete pronaci odgovore koji vas zanimaju. Pridruzite nam se i na ostalim temama.user posted image
Zamolila bih vas da procitate pravila foruma i da ubuduce ne pisete podebljanim i slovima u boji. Hvala.

(odgovor članu butters)
Direktna veza do poruke: 2
9.11.2013 14:25:08   
sana.
Cao evo da ti odgovorim na temu ono sto ja nesto malo znam i sto sam cula,imala sam drugaricu koja je koristila antidepresive pre trudnoce,naravno savet svakog lekara je da se ukoliko se zeli zatrudniti polako ostavlja tih lekova,ali njen psihijatar je rekao joj da tablete te joj ne odmazu u zatrudnivanju vec nasuprot tome moze jos i brze uz te tablete ostati trudna jer je svakako opustenija sa tim tabletama,a zna se kad je osoba opustenija i dolazi lakse do zaceca..ja mislim da je ona bila na Flunisanu,ako se tako zove...Na kojoj si ti dozi,jel koristis jos nesto pored toga?Pozdrav

(odgovor članu dijana1*)
Direktna veza do poruke: 3
9.11.2013 15:00:59   
vikiveki
Dobrodošla buteers,ja lično nisam u trudnoći koristila nikakve lekove ali moja je sestra koristila neke lekove e ja se sad ne sećam koje,znam samo da je ginekolog rekao da to ništa ne škodi ni ako želi da ostane trudna a ni u trudnoći

(odgovor članu sana.)
Direktna veza do poruke: 4
10.11.2013 0:17:33   
butters
Hvala vam svima na odgovorima.
sana ja sam trenutno vec dva meseca na pola tablete dnevno Seroxata i od decembra, smanjujem dozu na polovinu svaki drugi dan. Tako cu nastaviti dok se trudnoca ne desi i onda ih ostaviti.
Moj dragi radi na kruzeru i dolazi u januaru, pa se ja polako pripremam. Uradila sam vecinu analiza, ostalo je jos nesto malo oko odredjivanja ovulacije. Pijem ksalol po potrebi a pogotovo sada kada sam na 'skidanju'.

(odgovor članu vikiveki)
Direktna veza do poruke: 5
10.11.2013 21:19:21   
sana.
Ok svakako je dobro sto se postepeno skidas a ne naglo ma kad cujes da ce beban stici nece mozda trebati ni antidepresiv niti ksalol,drzim ti palceve da uspes u svojim planovima.Srecno

(odgovor članu butters)
Direktna veza do poruke: 6
10.11.2013 21:39:29   
butters
Zaboravila sam da vam se zahvalim na dobrodoslici!!user posted image
Hvala!!!!

(odgovor članu butters)
Direktna veza do poruke: 7
10.11.2013 21:41:19   
lesica
Butters, dobrodošlica i od mene.

Pridruži nam se i na ostalim temama user posted image

"Majkooooo, bič pliiiiz!!!"

JER SMO TAKO U MOGUĆNOSTI

(odgovor članu butters)
Direktna veza do poruke: 8
10.11.2013 21:53:24   
butters
sana I ja se tome nadam najviše, da više nikada ne zatrebaju!
Hvala ti od sveg srca.
Lasice Hvala na dobrodoslici! Hocu sigurno!
Cim mi se dragi vrati, eto mene na jos tema!!!user posted image

(odgovor članu lesica)
Direktna veza do poruke: 9
11.11.2013 10:51:53   
gogagaga

IZVORNA PORUKA: butters

sana I ja se tome nadam najviše, da više nikada ne zatrebaju!
Hvala ti od sveg srca.
Lasice Hvala na dobrodoslici! Hocu sigurno!
Cim mi se dragi vrati, eto mene na jos tema!!!user posted image

(odgovor članu butters)
Direktna veza do poruke: 10
11.11.2013 11:07:39   
gogagaga
pisala poruku,ne znam sta se desilo

(odgovor članu gogagaga)
Direktna veza do poruke: 11
11.11.2013 12:55:59   
butters
Izvinite na podebljanim slovima, nece se ponavljati!user posted image

(odgovor članu gogagaga)
Direktna veza do poruke: 12
   RE: Uticaj antidepresiva na začeće, da ili ne?
11.11.2013 13:43:00   
big mum
Dobro došla na forum.

Jasno ti je da se prije trudnoće moraš potpuno skinuti sa AD.Trudnoća i AD NE IDU zajedno.
Prije same trudnoće moraš dobro raščisti sama sa sobom i složiti kockice u svojoj glavi.Dolazi do velikih hormonalnih promjena a samim tim i do veće napetosti(ne mora da znač,neke žene i ne osjete trudnoću)vesele su i staložene.
Poslije toga nastupa porod i opet velika hormonalna promjena,tu je i dojenje,ne prospavane noći, iscrpljenost.Sve to zajedno utiče na majčino raspoloženje.
Ovo znam jer sam poslije prvog djetea upala u PPD praćenim napadima panike.To je bilo strašno,sama u kući proživljavam napad panike i dojim.Borila sam se s tim dugo jer nisam htjela da prekinem dojenje (zbog terapije)Izdržala sam 6 mj i više nisam mogla.Na svoju veliku žalost sam prekonula dojenje ali sam pomogla PRVO SEBI PA ONDA SVIMA OKO SEBE.

Ne bih da te plašim,kod tebe može biti sve OK ali da znaš šta bi moglo da ti se desi.Majčinstvo nije idealno kakvim ga neke žene prikazuju.Ima tu svega.Hroničnog umora ,ne spavanja,borbe sa dojenjem,grčevima.Ako nemaš nikakve pomoći sa strane još će ti teže pasti.

Majka sam dvoje djece i znam jako dobro šta pričam.Svoju djecu odgajam skoro sama.95% vremena su samnom.I ima trenutaka kad mi dođem da svisnem.Sad sam puno zrelija,pametnija za jedno veliko iskustvo .I takve stvari mi se više ne događaju.

Što naravno želim i tebiuser posted image

< Poruku je uredio dijana1 RR -- 11.11.2013 13:48:18 >

Neko iz djetinjstva ponese samo uspomene, a neko sačuva u očima, ušima, u srcu još malo one radoznalosti i nemira, pa umije da se igra i raduje malim stvarima.
DUŠKO RADOVIĆ

(odgovor članu butters)
Direktna veza do poruke: 13
11.11.2013 16:19:10   
butters
Hvala big mum, na svim savetima i dobrodoslici. Puno mi to znaci!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu big mum)
Direktna veza do poruke: 14
11.11.2013 16:40:20   
hanka
Ja sam pila lexilium i seroxat u kombinaciji od aprila do avgusta zbog udesa.Lexilium sam odjednom smanjila a seroxat postepeno.Iskreno pokusavam da zatrudnim vec 6 godina i u tom periodu mi nije padalo na pamet i zbog nerava i zbog lekova,mada koliko se secam u uputstvu pise da ga ne bi trebalo piti zbog posledica koje ostavlja na plod a mislim da ne utice na zacece, bitni su i razlozi zbog kojih si na antidepresivima zbog kaasnijeg perioda.Srecno user posted image

(odgovor članu butters)
Direktna veza do poruke: 15
11.11.2013 17:24:11   
butters
hanka, hvala ti na odgovoru. Naravno da su bitni razlozi, pogotovo kasnije kada bebana dodje.
Izvini, ako sam indiskretna, zasto 6 godina cekas svoje user posted image ?

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 16
11.11.2013 17:40:15   
hanka
Imam problema sa policisticnim jajnicima,trombofilijom,jednorogom matericom i verovatno stitnom.Konacno sam dogurala do vto.

(odgovor članu butters)
Direktna veza do poruke: 17
11.11.2013 18:54:54   
butters
Joooj ne mogu ni zamisliti tvoje muke...
Zelim ti svu srecu ovog sveta od sveg srca da bude uspesna vto i da dobijes svoje blago!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu hanka)
Direktna veza do poruke: 18
Stranica:   [1]
Stranica: [1]
Idi na:

Šta je AMH – i da li možemo uticati na nje...
Anti-Müllerian hormon (AMH) je važan marker koji pokazuje kapacitet jajnika i potencijal za proizvodnju jajnih ćelija. N...
Praćenje ovulacije - iscedak iz vagine (ce...
Kako pratiti prirodni ciklus žene i određivati plodne dane pomoću iscetka iz vagine?

Anketa

Мажење беба.
пеперутка16

Да ли ваше бебе (6-12 месеци) воле да се мазе? Моја чак ни не слуша, само ме одгурује, пење се по мени, вуче,... чак ни не жели да се носи, само гледа да побегне. То ми је стварно чудно.. Какве су ваше?

Click Here