Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Sastojci: 300 g pirinča, glavica crnog luka, mala konzerva šampinjona, 3 šargarepe, pileće meso, začini: 2 kocke za kokošju supu, vegeta, biber
Uputstvo: Pripremiti šerpicu supe sa dve kokošje kocke.
U drugoj posudi propržiti sitno iseckan luk, dodati očišćen pirinač i pržiti. Dodati Vegetu, biber i pileće meso. Doliti supe i kuvati na tihoj vatri, dok se pirinač skoro ne skuva. Probati da li je dovoljno slano.
U trećoj posudi na malo isprženog luka izdinstati šargarepu i šampinjone. Zaliti šoljom supe, dodati Vegetu i ostaviti da se kuva.
Posle 15 minuta dodati šargarepu i šampinjone pirinču, sve izmešati i staviti u vatrostalnu posudu. Po potrebi dodati još malo supe i staviti u rernu da se zapeče.
Sastojci: Bamija:
1 kg teletine bez kostiju
1 kg crvenog luka
40 dkg suhe bamije
10 dkg maslaca
so, mljeveni biber,
aleva paprika
Uputstvo: Priprema :
Luk sitno izrezite i przite na ulju dok ne pozuti. Izrezite meso na sitnije kockice (zalogajcice) i prodinstajte sa lukom dodajuci ako je potrebno po fildzan tople vode. Dok se meso dinsta u posebnoj posudi obarite bamiju u vodi u koju ste dodali malo sirceta (da se bamija ne bi raspala). Kada je meso napola izdinstano, dodajte ocijedjenu bamiju i kuhajte dok i meso i bamija ne budu skuhani. Smanjite vatru, dodajte maslac. Po potrebi dodajite vodu, ali uvijek mlaku i uvijek po fildzan. Kada sjedinite bamiju s mesom vise je ne smijete mijesati kuhacom vac ako je potrebo lagano protresite serpu. Pred kraj bamiju zacinite (posolite, pobiberite i dodajte alevu papriku). Prije posluzivanja dotjerajte joj ukus i ukrasite limunom.
Sastojci: - 700 gr tikvica
- 4 jaja
- mleko
- griz po potrebi
- 1 glavica crnog luka
- ulje
- 500 gr. mlevenog mesa
- vegeta ili so, majčina dušica, origano, peršun
Uputstvo: Na malo ulja propržiti sitno seckanu glavicu crnog luka i mleveno meso. Dodati začine. Tikvice očistiti i iseći na tanje uzdužne komade. Jaja umutiti i dodati oko 2 dcl mleka.Posudu za pečenje pouljiti pa svaki komad tikvice uvaljati u griz sa jedne i sa druge strane i slagati prvi red. Dodati meso i tako redom dok se ne složi tri reda. Zadnji red su tikvice. Tako složene preliti sa mešavinom jaja i mleka. Peći na umerenoj temperaturi dok ne porumeni (oko sat vremena). Odozgo, po želji, narendati kačkavalj i ostaviti još malo u rerni da se otopi. Služiti sa kiselim mlekom.