|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
dodaj dodaj fotografiju
Sastojci

TESTO
500 gr svenamenskog brašna, pola kocke svežeg kvasca, 300 ml jogurta
1 kašičica soli, 1 kašičica šećera, biber po ukusu
2 jaja, 350 g samlevenih čvaraka

A za goste - Pogačice sa čvarcima
Hrskave i mnogo dobre!
Kuvar: Torbica
Vrsta jela: Predjela, Testa, Tradicionalna jela
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: više od 3h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 4
(br. glasova 9)
Uputstvo za pripremu jela
TESTO
U 100 ml mlakog jogurta dodati kvasac, kašičicu šećera i kašiku brašna, sve sjediniti i ostaviti na stranu da naraste. Brašno prosejati zajedno sa solju. Čvarke samleti u multipraktiku što sitnije, dodati biber po ukusu. U prosejano brašno dodati nadošli kvasac, ostatak jogurta i jedno blago umućeno jaje. Dobro umesiti, oko 5 minuta. Ostaviti na toplom mestu oko pola sata da se testo podigne. Premesiti pa ga rastanjiti u pravougaonik i premazati samlevenim čvarcima.Saviti u obliku pisma, isto kao sa lisnatim testom, prvo preklopiti levu stranu malo više od pola, onda desnu stranu preko te poklopljene strane onda stranu koja je do vas preko i na kraju gornju stranu prema vama. Ostaviti da se odmori 30 minuta. Ovaj postupak se ponovi još 4 puta i svaki put se odmara po pola sata, izuzev zadnji put. Rastanjiti testo i vaditi pogačice. Ređati ih na pleh sa razmakom od jer će prilikom pečenja narasti. Preostalo testo ponovo rastanjiti i preklopiti, dok vam se prva tura peče, ostavite da testo odstoji pa ponovo vaditi od njih pogačice i peći drugu turu. Peći na 180 stepeni dok lepo ne porumene! Prijatno!

Saveti
Avo volite da nisu tanke, deblje ih rayvucite i vadite manje krugove!


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here