|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Američka pita sa krem filom od banana
Kremasto
Kuvar: lesica
Vrsta jela: Deserti
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1 h
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 6
(br. glasova 21)
Uputstvo za pripremu jela
TESTO
Umuti se razmekšali maslac sa šećerom i vanilinim šećerom, pa se u to ubaci brašno, so, p.p. ,pavlaka i mleko. sve se lepo zamesi (ja to rukom) tako da se ne lepi za ruke, dakle u malo čvršće testo. U slučaju da je još uvek mekano testo i da se lepi dodati još malo brašna, tj. još malo mleka ako je suviše tvrdo pa se mrvi. Ostaviti malo da odstoji u frižideru (taman dok se pripremi fil). Ova količina je taman za dve pite. Kada je fil gotov, priremamo testo. Odvojimo na dva dela, da bi bila ista količina za obe pite. Razmesimo testo tako da bude debljine 3-4 mm, u ubacimo u prethodno podmazan pleh za tart ( ili već koji imate) Ubaci se tako da ostane testa preko ivica, odseče se tako da malo testa pada preko ivica pleha, to treba za preklapanje. Testo se pritisne uz ivice pleha, sipa se nadev, pa ostatak testa opet razvuče tanko da bi se napravila gornja kora. Od viška testa od donje kore se napravi preklop preko gornje, blago utisne viljuškom (ili prstima) premaže mlekom, i stavljamo na pečenje. Ponovi se isto i sa drugom polovinom testa. Peče se 30 minuta na 200°C u prethodno zagrejanoj rerni.

KREM FIL OD BANANE
Skuvati mleko sa šećerom, pa u to ubaciti prethodno sa par kašika razmućen puding. Ukuvati da se zgusne, pa naliti slatku pavlaku. Kuvati još minut dva pa skloniti sa vatre, i u to ubaciti iseckane banane, izmešati. Pola od dobijene mase uliti u jednu pitu, pola u drugu.

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here