|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
dodaj dodaj fotografiju
Sastojci

SASTOJCI ZA FILOVE
3 kesice pudinga od jagode
1 litar mleka
3 kom žumanca
1 supena kašika gustina
9 supenih kašika šećera
250 gr putera
100 gr šećera u prahu
400-500 gr jagoda
100-200 gr čokolade
JOŠ POTREBNO
1 kom kora za beze tortu (ja sam kupila)
2 pakovanja piškota (duplo pakovanje)

Anina torta :)
Fina, lagana tortica
Kuvar: Ana RR
Vrsta jela: Deserti, Torte, Kolači
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 2 h
Težina pripreme: 1/5
Broj osoba: 12
(br. glasova 11)
Uputstvo za pripremu jela
SASTOJCI ZA FILOVE
Priprema filova: Od litre mleka odvojiti 2dcl i tu razmutiti 3 žumanca sa 6 kašika šećera, jednom kašikom gustina i tri pudinga od jagode. Ostatak mleka zasladiti sa 3 kašike šećera i staviti da se kuva, kada počne da vri skloniti sa vatre i umešati smesu od jaja i pudinga, vratiti na vatru i skuvati dok se ne zgusne (ne treba biti skroz gusto). Prekriti providnom folijom (foliju „zalepiti“ na smesu da se ne bi stvorila kožica) i ostaviti da se ohladi. Puter umutiti sa 100g šećera u prahu i spojiti sa ohlađenim pudingom pa smesu podeliti na dva dela. U jedan deo dodati istopljenu čokoladu (ja sam stavila 180g, ako stavite manje fil će biti mekši i manje će se osećati čokolada, ja sam dodala i malo mlevene plazme ali nije neophodno) a u drugi deo dodati seckane jagode.

JOŠ POTREBNO
Slaganje: Puslica – čoko fil – piškote (malo umočene u mleko)– fil od jagoda - piškote (malo umočene u mleko) Dimenzije vatrostalne činije u kojoj je torta su 26x35cm

Saveti
Ja nisam preveliki ljubitelj puslice tj beze kore jer su mi preslatke, tako da se umesto nje mogu staviti piškote ili se može ispeći lagan biskvit. Mada, puslica joj daje neku posebnu notu. Filovi su lepi i kompaktni i mislim da se mogu naneti jedan na drugi tako da se izbace piškote iz tog dela. Onda bi bila kremastija torta. To su sve varijacije u zavisnosti od toga ko šta voli. Nisam je premazala jer sam želela da se vide piškote i da po njima sečem tako da svako dobije celu piškotu.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here