|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Baklava sa višnjama i plazmom
Predivnog je ukusa
Kuvar: flamingos
Vrsta jela: Deserti
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 2 h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 6
(br. glasova 13)
Uputstvo za pripremu jela
SASTOJCI ZA BAKLAVU
Ručnom žicom za mućenje umutiti jaja,šećer i c vanilin šećer.Potom dodati kiselu pavlaku,ulje i c prašak za pecivo te sve izmešati ručnom žicom za mućenje kako bi se svi sastojci sjedinili.Pleh premazati uljem,staviti koru,premazati je umućenom smesom.Zatim staviti još jednu koru te i nju premazati smesom.Staviti treću koru,premazati je smesom i rasporediti polovinu mlevene plazme.Potom staviti koru,premazati smesom,staviti drugu koru i nju premazati smesom.Zatim staviti treću koru i nju premazati smesom i svuda rasporediti višnje.Preko višnji staviti koru,premazati je smesom,prekriti drugom korom te i nju premazati smesom.Staviti treću koru,premazati je smesom i rasporediti drugu polovinu mlevene plazme.Preko plazme staviti koru,premazati je smesom.Prekriti drugom korom i nju premazati smesom.Staviti treću koru,premazati je smesom i iseći na kocke željene veličine.Ostaviti da odstoji 30 minuta.Baklavu peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta.Gotovu baklavu izvaditi iz rerne i ostaviti da se dobro ohladi

ZA SIRUP
Za to vreme pripremiti sirup:U šerpu staviti šećer,dodati vodu i limun isečen na kolutove.Staviti šerpu na vatru i kuvati 25 minuta,stim što limun trebate izvaditi nakon 10 minuta kuvanja kako sirup ne bi bio isuviše kiseo.Dobro ohlađenu baklavu preliti vrelim sirupom i ostaviti da se ohladi i da baklava lepo upije sirup.Servirati i poslužiti

Saveti
Baklava je veoma ukusna,softana,te vam je toplo preporučujem.Prijatno


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here