|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
baklava (turska)
standardno dobra
Kuvar: Maraj
Vrsta jela: Kolači, Tradicionalna jela
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1 h
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 10
(br. glasova 9)
Uputstvo za pripremu jela
BAKLAVA
PRVO SKUVATI ŠERBE, 1200GR ŠEĆERA I 1100GR VODE ,PUSTITI DA PROVRI. KAD PROVRI SMANJITI TEMPERATURU I KUVATI JOŠ 15MINUTA. SKINUTI SA RINGLE STAVITI 3 VANILIN ŠEĆERA I OHLADITI SAMLETI LEŠNIK, BADEM I ORAH I POMEŠATI, U TO DODATI 200GR KRISTAL ŠEĆERA 250GR PUTERA RASTOPITI I DODATI 50GR ULJA , PRVU KORU NAMAZATI MEŠAVINOM ULJA I PUTERA, PREKO STAVITI DRUGU KORU PA POSUTI MLEVENIM LEŠNIKOM, BADEMOM I ORASIMA LAGANO MOTATI NA TANJU OKLAGIJU, ZATIM JEDNU STRANU OKLAGIJE ČVRSTO DRŽATI A DRUGOM RUKOM NABORATI TJ. SVUĆI KORE SA OKLAGIJE. REĐATI U PODMAZAN PLEH I PEĆI NA 180STEPENI OKO 50MIN , VRUĆE I PEČENE BAKLAVE ISEĆI, ZALITI ŠERBETOM, OHLADITI I UŽIVATI U UKUSU

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here