|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
BAVARSKE KIFLE
testo
Kuvar: backo
Vrsta jela: Testa
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1 h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 5
(br. glasova 8)
Uputstvo za pripremu jela
TESTO
8.Kuvane kifle Potrebno je: 1 kg brasna , 5 dl vode , 1 dl ulja , 1 svez kvasac , 1 kasičica soli , 1 l kjučale vode ,4 kašike sode bikarbone, 1 kašika soli, mak , susam , lan ,seme suncokreta za posipanje po želji. Priprema:kvasac umesati u brašno , dodati vodu i so i dobro umesiti testo dok ne počne da se odvaja od posude, pa z atim dodati ulje da bi testo bilo glatko.Po potrebi dodati jos brašna.Pokriti i ostaviti na toplom da naraste.Kada se udvostruči otkidati parčiće i praviti dugačke valjke po želji formirati kiflice.U pliću posudu sipati vodu ,so i dodati sodu bikarbonu i pustiti da lagano proključa .Oformljeno testo uz pomoć dve kašike spuštati u vodu i kratko kuvati dok ne isplivaju.Stavljati ih u pleh koji ste predhodno obložili pek papirom ’premažite ga uljem da se pecivo ne zalepi.Posuti željenim semenkama i peći u predhodno zagrejanoj rerni dok ne dobiju zlatno braon boju.

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here