|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Boem torta
Deluje obično, ali je u stvari jedna predivna torta!
Kuvar: lelaigor
Vrsta jela: Deserti, Torte
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1,5 h
Težina pripreme: 1/5
Broj osoba: 6
(br. glasova 8)
Uputstvo za pripremu jela
KORE
Od ovih sastojaka napraviti 3 kore (od po 3 belanceta). Ulupati belanca u čvrst sneg, pa mešajući mikserom dodati jednu po jednu kašiku šećera. Kada se masa sjedini dodati kašiku po kašiku mlevenih oraha i na kraju kašiku-dve brašna. Smesu sipati u kalup obložen papirom za pečenje i peći na 200C oko 15 minuta. Pomešati vanila ekstrakt i vodu i sa tim premazati ohlađene kore.

VANIL FIL
Žumanca, šećer i vanilu skuvati na pari dok se ne dobije gust fil. Ostaviti da se fil ohladi i da bude sobne temperature. Margarin umutiti penasto i dodavati kašiku po kašiku ohlađenog krema. Mutiti mikserom dok se ne dobije glatka smesa.

ČOKO FIL I FILOVANJE
Slatku pavlaku i vanilu ugrejati. Čokoladu iseckati na komadiće i preliti je ugrejanom pavlakom. Mešati varjačom dok se ne dobije homogena smesa. Ostaviti da se fil ohladi i da bude sobne tenperature. Margarin umutiti penasto, dodati u njega ohlađen čoko fil i umutiti mikserom da se smesa sjedini. Filuje se na sledeći način: 1. kora, 1/3 čoko fila, 1/3 vanil fila, 2. kora, 1/3 čoko fila, 1/3 vanil fila, 3. kora, 1/3 čoko fila, 1/3 vanil fila. Dekorisati po želji.

Saveti
Jako lepa i kremasta torta. Umesto oraha u kore možete staviti mlevene lešnike ili bademe, a umesto tamne čokolade možete koristiti i mlečnu, ali morate staviti 100-200g više čokolade i dobićete malo blaži ukus.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here