|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
dodaj dodaj fotografiju
Sastojci

ZA 1 KORU (PEKU SE UKUPNO 3 KORE)
3 kom jaja
5 kašika šećera
3 kašike brašna
3 kašike kakaa
3 kašike mleka
3 kašike ulja
1 kašičica praška za pecivo
FIL
300 g mlečne čokolade
300 g čokolade za kuvanje
125 g margarina
300-500 g višanja
0,5 l slatke pavlake

Bokina torta
Čokoladna torta sa višnjama
Kuvar: Ana RR
Vrsta jela: Torte
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 3 h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 12
(br. glasova 38)
Uputstvo za pripremu jela
ZA 1 KORU (PEKU SE UKUPNO 3 KORE)
Prvo umutiti jaja i šećer pa postepeno dodavati ostale sastojke.
Sipati u podmazan kalup prečnika 26 ili 28cm (kalup možete obložiti i pek papirom) i kore peći na temperaturi od 200 stepeni oko 15 minuta. Najbolje je čačkalicom proveriti da li je pečeno jer ne peku sve rerne isto.
Pre filovanja kore preliti toplim mlekom da bi bile sočnije.

FIL
Čokoladu otopiti na pari, slatku pavlaku zagrejati u šerpici skoro do ključanja (samo zagrejati, ne mutiti) pa sjediniti sa čokoladom i dodati margarin. Ostaviti da se fil stegne.
Filovati kore pa preko staviti višnje i tako redom. Fila ima dosta tako da se posle može cela torta premazati.


Saveti
Moj savet je da prvo pripremite fil pa onda pravite kore da bi se fil stegao u međuvremenu.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here