|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Breskvice
''Za na zub'' kolačići
Kuvar: Trcosava
Vrsta jela: Deserti
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: više od 3h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 10
(br. glasova 15)
Uputstvo za pripremu jela
TESTO
Za testo umutiti tečne sastojke - jaja, mleko, ulje. Dodati 3 kašike brašna pomešanog sa praškom za pecivo, šećerom i vanilinim šećerom. Ostaviti u frižideru da se ohladi jedno sat vremena. Nakon sat vremena dodati onih 600 gr brašna i umesiti testo. Vratiti u frižider na par sati da se dobro ohladi (može da ostane i preko noći). Praviti male kuglice, poređati u pleh na pek papir i peći u zagrejanoj rerni oko 15 minuta na 170°C. Kolače izdubiti još dko su mlaki (u suprotnom će vam se lomiti). Najlakše je izdubiti vrhom noža za čišćenje krompira.

FIL
3 dl mleka staviti da zavri. U činiji pomešati izdubljene mrve kolača, mlevene orahe i šećer. Preliti mlekom. Dodati čokoladu u prahu.

GLAZURA I PUNJENJE KOLAČA
Glazura i punjenje - stavila sam obe opcije. Od ovoga možete praviti ili slatke pečurkice (preliv za to je čokolada, maslac, mleko) ili breskvice (belance, boje, kristal šećer). Izdubljene kolače puniti smesom, prilepiti ih i preliti/umočiti u glazuru. U slučaju da pravite breskvice - dva dela spajate, jedan deo umočite u žutu, drugi deo u crvenu boju. Belance umutite, namažete ruke belancem, ulepite breskvice i uočite u kristal šećer. U slučaju da pravite pečurkice - dva dela prvo spojite za 'stablo', treći deo stavite odozgo kao 'kapu'. Kapu umočite u otopljenu čokoladu i ostavite da se stvrdne.

Saveti
TEsto je proprilično lepljivo, ali mogu se i deca uključiti u pravljenje kuglica. Kuglice neka budu što manje jer poprilično naraste. Na slici se vidi kako ne treba da budu postavljene i ne toliko velike. Praviti veći razmak između kuglica.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here