Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kuvar:isidora88 Vrsta jela:Deserti, Torte Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:30 min Težina pripreme:2/5 Broj osoba:6
(br. glasova 10)
Uputstvo za pripremu jelaKORA
Umutiti belanca sa secerom, dodati zumanca, vodu, ulje, dzem i na kraju dodati brasno, pp i kakao i izmesati varjacom. Peci u velikoj tepsiji od rerne 10-ak minuta (ja pecem uvek tako p presec da budu 2 kore) ili u djuvedzari pa preseci uzduz koru kako bi se dobile dve kore.
KREM
Staviti mleko i secer da se kuvaju. Odtog mleka uzeti malo da se razmuti brasno. Kad mleko provri dodati umesano brasno i mesati dok se ne zgusne. Skloniti sa sporeta i umesati 100gr cokolade. Kad se ohladi dodati ulupan margarin i fil je spreman.
GLAZURA
Na tihoj vatri otopiti cokoladu sa uljem i mlekom.
Koru premazati polovinom krema, staviti drugu koru i premazati ostatkom fila, preliti glazuru i staviti da se hladi. Prijatno!
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.