|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
dodaj dodaj fotografiju
Sastojci

TESTO
2 jaja
250 g margarina
170 g šećera
50 g čokolade u prahu
1 kašika kisele pavlake
pola kesice praška za pecivo
450 g brašna
GLAZURA
100 g čokolade
1 kašika ulja
3 kašike šećera
5 kašika mleka

OZNAKE (pronađi slične recepte)
Čajni čokoladni štapići
Pravo iz zaboravljene bakine mašine za meso.
Kuvar: Admin
Vrsta jela: Deserti, Kolači
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1 h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 10
(br. glasova 6)
Uputstvo za pripremu jela
TESTO
U odgovarajućoj posudi mikserom penasto umutiti margarin, šećer, pavlaku i jaja. Zatim dodati čokoladu u prahu i brašno pomešano sa praškom za pecivo, pa umesiti testo koje se ne lepi za prste. Pokriti ga providnom folijom i ostaviti u frižideru da prenoći. Sutradan testo staviti u mašinu za mlevenje mesa na koju ste postavili nastavak za oblikovanje keksa. Odabrati željeni oblik za štapiće i rezati ih na dužinu oko 5 cm. Oblikovane štapiće ređati u pleh obložen pek-papirom. Peći 10 minuta na 200 stepeni, u prethodno zagrejanoj rerni, a zatim ostaviti štapiće da se ohlade.

GLAZURA
Sve sastojke za glazuru otopiti na tihoj vatri. Ohlađene štapiće umakati u glazuru, ali samo jedan kraj. Vratiti ih nazad na pek-papir da se čokolada stegne.

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here