|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Česnica
Božićni doručak se obavezno započinje česnicom koja se mesi tog jutra.
Kuvar: dunja RR
Vrsta jela: Testa
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 2 h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 8
(br. glasova 10)
Uputstvo za pripremu jela
TESTO
Staviti kvasac u pola litre mlakog mela, dodati 1 kašićicu šećera i 1 kašiku brašna i sačekati malo da kvasac nadođe. U vanglu sipati ostatak brašna, dodati rastopljeni margarin, so, jedno razmućeno jaje, i smesu sa kvascem. Zamesiti glatko testo, dobro rukama obraditi, ubaciti paricu, parče badnjaka ... i ostaviti da nadođe na toplom mestu.

UKRAŠAVANJE I PEĆENJE
Nadošlo testo još jednom obraditi rukama, oblikovati u pogaču i staviti u podmazanu tepsiju. Premazati odozgore žumancetom i u međuvremenu, dok još melo nadođe, napraviti smesu od malo brašna i vode, za ukrašavanje. Od te mase možete isplesti kiku i staviti oko ivice pogače. Mogu se napraviti i neki drugi ukrasi (u obliku kuglica, krsta ...) ili gornji sloj našarati viljuškom. Peći pogaču u zagrejanoj rerni oko 40-50 minuta, na 180 stepeni.

Saveti
U zavisnosti od kraja u kom se sprema, u česnicu se stavlja komadić hrasta, parica, zrno žita, zrno pasulja.


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here