Cheescake
Mmmm fantastican recept za cheescake!
Uputstvo za pripremu jela
PRVI SLOJ OD KEKSA
Mleveni keks, maslac, med i cimet sjediniti u kompaktnu masu. Po potrebi se moze dodati malo mleka ili soka od pomorandze. Na dnu kalupa (25-26 cm),kome se otvaraju stranice, staviti masu od keksa . Pritisnuti i izravnati.
SREDNJI SLOJ
Sirni namaz izručiti u odgovarajuću posudu, dodati šećer u prahu i izmiksati, a onda dodati sok od limuna. Posebno izmiksati slatku pavlaku i onda je umešati u smesu sa sirom.
Jednu kesicu želatina spremiti prema upustvu sa kesice. Kada je želatin nabubreo,malo ga par sekundi zagrejati na ringli,da se otopi a onda ga sipati u fil sa sirom. Sve zajedno izmešati. Fil preručiti u kalup i sipati preko keksa .
Izravnati i ostaviti u frižider da se ohladi.
FINALNI DEO
U međuvremenu,spremiti preliv sa višnjama. Želatin spremiti prema upustvu sa kesice i ostaviti da nabubri.
Višnje preliti sa sokom koji su pustile ili sa vodom , dodati šećer i staviti da se kuva. Kuvati oko 10 minuta, skloniti sa vatre i onda umešati nabubreli želatin. Promešati i ostaviti deset_ak minuta da se preliv prohladi. Kada se preliv prohladio, sipati ga preko ohlađenog fila od sira i staviti u frižider na dalje hlađenje. Najmanje 8h sati hladjenja, pozeljno je i vise. Pre skidanja obruča,obavezno tanjim nožem odvojiti ivice.
Prijatno!!!
Saveti