|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Cheescake
Mmmm fantastican recept za cheescake!
Kuvar: Boyanna3
Vrsta jela: Torte
Posebnosti: Pogodno za malu decu
Vreme pripreme: 1 h
Težina pripreme: 2/5
Broj osoba: 8
(br. glasova 6)
Uputstvo za pripremu jela
PRVI SLOJ OD KEKSA
Mleveni keks, maslac, med i cimet sjediniti u kompaktnu masu. Po potrebi se moze dodati malo mleka ili soka od pomorandze. Na dnu kalupa (25-26 cm),kome se otvaraju stranice, staviti masu od keksa . Pritisnuti i izravnati.

SREDNJI SLOJ
Sirni namaz izručiti u odgovarajuću posudu, dodati šećer u prahu i izmiksati, a onda dodati sok od limuna. Posebno izmiksati slatku pavlaku i onda je umešati u smesu sa sirom. Jednu kesicu želatina spremiti prema upustvu sa kesice. Kada je želatin nabubreo,malo ga par sekundi zagrejati na ringli,da se otopi a onda ga sipati u fil sa sirom. Sve zajedno izmešati. Fil preručiti u kalup i sipati preko keksa . Izravnati i ostaviti u frižider da se ohladi.

FINALNI DEO
U međuvremenu,spremiti preliv sa višnjama. Želatin spremiti prema upustvu sa kesice i ostaviti da nabubri. Višnje preliti sa sokom koji su pustile ili sa vodom , dodati šećer i staviti da se kuva. Kuvati oko 10 minuta, skloniti sa vatre i onda umešati nabubreli želatin. Promešati i ostaviti deset_ak minuta da se preliv prohladi. Kada se preliv prohladio, sipati ga preko ohlađenog fila od sira i staviti u frižider na dalje hlađenje. Najmanje 8h sati hladjenja, pozeljno je i vise. Pre skidanja obruča,obavezno tanjim nožem odvojiti ivice. Prijatno!!!

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here