Crna coko kraljica
Slatkis koji "obara" s nogu i najvece sladokusce
Kuvar: Klarita
Vrsta jela:
Deserti
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 45 min
Težina pripreme: 1/5
Broj osoba: 12
|
(br. glasova 14)
|
Uputstvo za pripremu jela
BISKVIT
Umutiti belanca u cvrst sneg, pa dodati secer i mutiti dok se ne otopi, dodati ulje, a u posebnom tanjiru lagano kasikom umesati brasno Cprasak za pecivo i C kakao prah, a potom dodati u belanca sa secerom. peci na oko 180 stepeni, a proveravati da li je gotovo cackalicom. Obicno treba 20ak min. Za to vreme zagrejati mleko, pa kad je biskvit gotov preliti ga.
FIL
Umutiti mikserom zumanca sa secerom, potom dodati pola solje za belu kafu mleka odvojenih od pola litre koji se stavi na ringlu. Potom se doda brasno (u originalnom receptu ide gustin, ja pravim sa brasnom), i doda u mleko koje vri, brzo mesa do zgusnjavanja. Kada je dovoljno gust krem, skloniti sa ringle i dodati maslac (moze i margarin, pravila i s jednim i drugim) , a onda dodati otopljenu cokoladu. Na kraju dodati C vanilin secer i odmah preliti biskvit, ne mora se cekati da se ohladi.
KEKS I MARMELADA
Keks umakati u toplo mleko, pa redjati preko krema, a odozgo premazati marmeladom po sopstvenom izboru. na kraju kolac prekriti umucenim C slag kremom koji se moze dodatno zasladiti C prah secerom.
Saveti
Praveci i tortu po Aninom receptu u koju idu i visnje, pravila sam jednom ovaj kolac tako sto sam nabacala i visnje preko keksa. Jako je ukusno, mozete probati. Prijatno!