|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Crna coko kraljica
Slatkis koji "obara" s nogu i najvece sladokusce
Kuvar: Klarita
Vrsta jela: Deserti
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 45 min
Težina pripreme: 1/5
Broj osoba: 12
(br. glasova 14)
Uputstvo za pripremu jela
BISKVIT
Umutiti belanca u cvrst sneg, pa dodati secer i mutiti dok se ne otopi, dodati ulje, a u posebnom tanjiru lagano kasikom umesati brasno Cprasak za pecivo i C kakao prah, a potom dodati u belanca sa secerom. peci na oko 180 stepeni, a proveravati da li je gotovo cackalicom. Obicno treba 20ak min. Za to vreme zagrejati mleko, pa kad je biskvit gotov preliti ga.

FIL
Umutiti mikserom zumanca sa secerom, potom dodati pola solje za belu kafu mleka odvojenih od pola litre koji se stavi na ringlu. Potom se doda brasno (u originalnom receptu ide gustin, ja pravim sa brasnom), i doda u mleko koje vri, brzo mesa do zgusnjavanja. Kada je dovoljno gust krem, skloniti sa ringle i dodati maslac (moze i margarin, pravila i s jednim i drugim) , a onda dodati otopljenu cokoladu. Na kraju dodati C vanilin secer i odmah preliti biskvit, ne mora se cekati da se ohladi.

KEKS I MARMELADA
Keks umakati u toplo mleko, pa redjati preko krema, a odozgo premazati marmeladom po sopstvenom izboru. na kraju kolac prekriti umucenim C slag kremom koji se moze dodatno zasladiti C prah secerom.

Saveti
Praveci i tortu po Aninom receptu u koju idu i visnje, pravila sam jednom ovaj kolac tako sto sam nabacala i visnje preko keksa. Jako je ukusno, mozete probati. Prijatno!


C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here