Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Uputstvo za pripremu jela
U dubljem sudu umutiti 3 jaja i dodati sitno iseckanu glavicu crnog luka i tri cena belog luka. U smesu dodati mleveno meso, dve kriske natopljenog i rukama izmrvljenog starog/bajatog hleba, kasiku brasna i prasak za pecivo. Zaciniti po ukusu, ali okvirno ide kasika zacina C, malo bibera i soli, malo bosiljka, malo persuna, pola kasicice aleve paprike. Napraviti homogenu masu i ostaviti bar sat vremena u frizu. Na pouljenom tiganju proprziti sa svih strana cuftice koje su napravljene od te mase. Od ove kolicine izadje nekih 20 komada srednje velicine. U dubljoj serpi zagrejati malo ulja, dodati kasiku brasna i kasicicu i po aleve paprike. Cim se proprzi , dodati paradajz sos i tri case vode. Ubaciti lovorov list, persun, so i biber po ukusu. Prostaje samo da se u serpu sa sosom dodaju proprzene cufte i da se to krcka na umerenoj temperaturi oko 40min. Kao prilog odlicno ide krompir pire ili kukuruz secerac.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.