|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
dodaj dodaj fotografiju
Sastojci

TESTO
250 g brasna
1/2 kocke kvasca
1 kasicica secera
1 kasicica soli
1,5 dl mleka
50 g margarina
1 jaje
4 virsle
PREMAZIVANJE
1 jaje
1 kasika ulja
malo susama

Cvet virsle
Dekorativno pecivo!
Kuvar: Iva6
Vrsta jela: Testa
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 1,5 h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 4
(br. glasova 7)
Uputstvo za pripremu jela
TESTO
U posudu za mesenje staviti brasno,kvasac,secer,so,jaje i toplo mleko pa zamesiti testo.Zatim dodati otopljen margarin.Prekriti krpom i ostaviti da naraste.Nadoslo testo podeliti na 4 jufke,a zatim svaku premesiti i ostaviti da odmori.Jufke razviti oklagijom i na svaku staviti po 1 virslu.Uviti testo u rolnu,a zatim zaseci nozem na 4 mesta i spojiti krajeve tako da dobijete cvet.Cvetove redjati u pleh oblozen pek-papirom i ostaviti 20 min da nadodju.

PREMAZIVANJE
Premazati cvetove jajetom umucenim sa kasikom ulja,posuti susamom i peci u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here