|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
dodaj dodaj fotografiju
Sastojci

POTREBNO ZA BELI DEO
1 litra mleka
1 solja od mleka secera
1 solja od mleka brasna
150 gr margarina
kokos za valjanje oko 100 gr
male soljice za kafu
ZA ZELE POTREBNO
1/3 solje od mleka secera
1/2 solje od mleka vode
1 kasika gustina
1 solja ociscenih smrznutih visanja

Desert iz solje
Veoma ukusno
Kuvar: gocam55
Vrsta jela: Kolači
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: više od 3h
Težina pripreme: 4/5
Broj osoba: 10
(br. glasova 37)
Uputstvo za pripremu jela
POTREBNO ZA BELI DEO
U malo mleka razmutiti brasno,ostatak mleka staviti da provri i dodati secer.Kad mleko provri,zakuvati brasno i mesati dok se ne zgusne.Kad se zgusne skoniti sa sporeta i dodati margarin,pa mesati dok se ne sjedini.Male soljice za kafu,pokvasiti vodom i napuniti ih ovim filom.Staviti soljice u frizider na 2 h.Kada odstoji u frizideru,kasikicom odvojiti ivice i okrenuti soljice.Nakon toga sadrzaj iz soljice uvaljati u kokos,pa staviti na tacnu.Isto ponoviti sa ostalim soljicama.Kada su sve uvaljane u kokos,staviti ih u frizider dok se ne napravi zele.

ZA ZELE POTREBNO
Sameljite visnje ili ih stavite cele,,dodati secer i pola vode,pa staviti da provri.Kada provri umutiti gustin sa ostatkom vode i zakuvati.Mesati dok se ne zgusne.Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.Pre posluzenja,na vrh sadrzaja iz soljice staviti kasiku zelea.

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here