Želiš da odustaneš od takmičenja? Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Kuvar:gocam55 Vrsta jela:Kolači Posebnosti:jelo bez posebnosti Vreme pripreme:više od 3h Težina pripreme:4/5 Broj osoba:10
(br. glasova 37)
Uputstvo za pripremu jelaPOTREBNO ZA BELI DEO
U malo mleka razmutiti brasno,ostatak mleka staviti da provri i dodati secer.Kad mleko provri,zakuvati brasno i mesati dok se ne zgusne.Kad se zgusne skoniti sa sporeta i dodati margarin,pa mesati dok se ne sjedini.Male soljice za kafu,pokvasiti vodom i napuniti ih ovim filom.Staviti soljice u frizider na 2 h.Kada odstoji u frizideru,kasikicom odvojiti ivice i okrenuti soljice.Nakon toga sadrzaj iz soljice uvaljati u kokos,pa staviti na tacnu.Isto ponoviti sa ostalim soljicama.Kada su sve uvaljane u kokos,staviti ih u frizider dok se ne napravi zele.
ZA ZELE POTREBNO
Sameljite visnje ili ih stavite cele,,dodati secer i pola vode,pa staviti da provri.Kada provri umutiti gustin sa ostatkom vode i zakuvati.Mesati dok se ne zgusne.Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.Pre posluzenja,na vrh sadrzaja iz soljice staviti kasiku zelea.
Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!
NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.