|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Dobos torta
Moja omiljena i najbolja torta :)
Kuvar: melika
Vrsta jela: Torte
Posebnosti: jelo bez posebnosti
Vreme pripreme: 2,5 h
Težina pripreme: 3/5
Broj osoba: 10
(br. glasova 6)
Uputstvo za pripremu jela
PRIPREMA TORTE
Torta ima 6 jednakih kora, pa ih je najlakse spremati 3 puta po dve.Zato ja umutim 3 zumanca sa 3 kasike secera pa dodam 2 kasike brasna, a onda lagano rukom dodam i 3 umucena belanca. Otprilike pola smese sipam u kalup 24cm i pecem na 180C oko 15 min, pa onda i drugu polovinu. Da bi se lakse kore vadile koristim pek-papir. Na kraju imam 6 kora za tortu od kojih odvojim najravniju za poklopac. Za fil umutim 6 jaja i 15 kasika secera, pa dodam i 2 vanil secera. Onda to kuvam na pari uz lagano mesanje, dok provri i jos 10 min. Sklonim sa pare i dodam 200 g cokolade za kuvanje izlomljene na komadice i polako mesam dok se sva cokolada ne rastopi. Fil ce znacajno da izgubi na kolicini, ali ne bojte se bice ga sasvim dovoljno. Posebno umutim margarin od kojeg sam odvojila samo jednu kasicicu i umucen margarin dodam u ohladjen cokoladni krem. Kako se samo divan glatki krem dobije… treba ga spasiti od probavanja inace ne osta nicta za filovanje…I na kraju ohladjene kore nafilujem sa ohladjenim filom, fil podelim na 6 delova otprilike, pet za filovanje kora i sesti za bocne ivice i ukrasavanje. Na gornjoj kori napravim 16 zvrkova od fila koji ce drzati karamel lepezu.. Za karamel na srednjoj vatri rastopim 200 g secera i kad se sav rastopi i porumeni dodam onu ostavljenu kasicicu margarina mmesajuci da se dobije glatki karamel. Odvojenu koru izrezem na 16 kriski (trouglica) pre kuvanja karamela i malo ih razmaknem, i onda odmah vrelim karamelom prelijem svaku krisku posebno, pa toplim nozem poravnam karamel. Kriske drzim na pek papiru i nakon sto se karamel ohladio makazama oblikujem trouglice i od njih napravim lepezu na torti. slag nije neophodan ali sa njim ce cela lepeza dobiti cipkasti izgled…

Saveti



C daruje dodatne bodove!

Ako vaš recept sadrži neki od navedenih sastojci, osvajate dodatne bodove!

NAPOMENA:
Bonus bodovi za svaki recept mogu se kombinovati.
Bonus bodovi se automatski uključuju u zbir svih bodova (glasovi + bonus bodovi = ukupan broj bodova odnosno zvezdica).
Bonus bodovi ne utiču na prosečnu ocenu recepta.
Organizator takmičenja zadržava pravo da odstrani nepravilne oznake.
zatvori
Za svaki recept može da glasa samo jednom.
Za ovaj recept ste već glasali. Hvala na razumevanju.
zatvori
Izaberi fotografiju na svom računaru i preuzmi je
klikom na dugme DODAJ!


zatvori
Click Here